Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Karherop 11.07.2024 13:43

Alex Mula wolnym zawodnikiem. Co ciekawe rozegrał całą rundę bez kontuzji w 3.lidze hiszpańskiej. Jakbym był Basha to bralbym za telefon.

FraMat 11.07.2024 13:45

Pytanie czy Mula byłby zainteresowany

skarabeus 11.07.2024 13:46

Jakbym byl Mula to bym nie byl zainteresowany.

Ogryzek 12.07.2024 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1628782)

Czyli co? Większe kokosy zbija w III lidze hiszpańskiej? Jakieś lepsze opcje ma ze tak piszesz?

Bo to czy dla nas branie go ma sens to inna historia (ja go dobrze wspominam) ale tutaj to kwestia nowego sztabu i Bashy.

wolfy 12.07.2024 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1628850)
Czyli co? Większe kokosy zbija w III lidze hiszpańskiej? Jakieś lepsze opcje ma ze tak piszesz?

Bo to czy dla nas branie go ma sens to inna historia (ja go dobrze wspominam) ale tutaj to kwestia nowego sztabu i Bashy.

Kwestia pieniędzy i zdrowia Muli.
Bo czysto sportowo to żaden nasz obecny skrzydłowy obok niego nawet nie stał.

A Mula pewnie by się nie obraził na podobny kontrakt jak za pierwszym razem, tyle że my już tyle nie mamy.

Karherop 12.07.2024 09:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1628782)

Nie byłbby zainteresowany bo Wisła nie przedłużyła z nim kontraktu czy bo gra w 1 lidze?

Bo patrząc na jego CV to od 3 lat poza Wisła to notował jeśli nie przeciętne, bo słabe okresy. Teraz był chociaż w rytmie meczowym, ale tylko tyle. To raczej Wisła z niego zrezygnowała niż on z Wisły.

Tak czy siak przy tej mizerii jaką mamy na ławce to ja bym go bral w ciemno.

sevenheaven 12.07.2024 09:14

Igbekeme też jest wolny :)

Cymes 12.07.2024 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1628780)
Alex Mula wolnym zawodnikiem. Co ciekawe rozegrał całą rundę bez kontuzji w 3.lidze hiszpańskiej. Jakbym był Basha to bralbym za telefon.

Całe szczęście już w Ponferradinie. Temat nieaktualny.
Co oczywiście nie oznacza, że nie potrzebujemy wzmocnień na skrzydłach.

Patryko 12.07.2024 10:05

Igbekeme byłby super, no ale akurat na jego pozycji mamy względne pole manewru + jeszcze rok kontraktu pana piłkarza Sapały. Za Igora wymieniłbym go bez mrugnięcia okiem, ale to się po prostu nie wydarzy.

Arkadiusz.Czerepach 16.07.2024 13:21

https://transfery.info/aktualnosci/w...-klubie/217220

to juz wiemy kto nas ukłuje w Gdyni xD

tymczasem we Wrocku nie doceniają Michała:
https://transfery.info/aktualnosci/k...cne-nie/217306

Karherop 16.07.2024 14:09

Jeśli mam obstawiać to Sobczak nie będzie miał (po tym wywiadzie) szczególnie wysokich notowań u kibiców w Gdynii.

Lepiej dla niego żeby się już nie wypowiadał w kwestiach w których jest malo obiektywny

El'kabat 16.07.2024 14:16

On generalnie to niech lepiej się skupi na piłce, a nie wypowiedziach.

Gdyby inteligencja szła w parze z jego ego to byłby u nas a nie w chlewie ze świnkami ;)

Drozd 16.07.2024 15:12

Sobczak :

- Byłem gotowy skończyć karierę w Wiśle za ładnych kilka lat, bo ciągle czuję się młody… Czuję się bardzo rozczarowany, że tak się nie stało. A dwa razy byłem poinformowany, że - bez względu na to jak skończy się sezon - zostanę… - ujawnił.

Czytaj dalej pod linkiem: https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-n...ujawnil/245329

Gdybyś Panie Sobczak nie wp... się lepszym w paradę w Sosnowcu, to byś może został...

Witalis 16.07.2024 16:04

Wygląda na to, że toksyczny typ.

krysztal 16.07.2024 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1629096)
Wygląda na to, że toksyczny typ.

Masz na myśli tego w fotelu prezesa?

Witalis 16.07.2024 17:34

Prezes jest niedojrzały i nie zna się na prowadzeniu klubu, ale podobno spoko personalnie.

Elendil 16.07.2024 17:40

takie odbijanie piłeczki, to zawinił, kto źle komu powiedział, kto skłamał, kto wprowadzał toksyczną atmosferę itd. A i tak nigdy nie dojdziemy, jak było naprawdę, bo ile ludzi, tyle opinii.
Sobczak był piłkarsko tak właśnie idealnie na środek 1 ligi. To wciąż lepiej, niż wielu naszych piłkarzy, no ale jak chcemy czegoś więcej, to jednak wypadało by ściągać lepszych graczy, także... #NiePłakałemZaSobczakiem

wolfy 16.07.2024 17:42

A Moskal go w ogóle chciał? Bo z tego co wiem to nie bardzo, a już go kiedyś miał w kadrze.
Myślę że gdyby trener chciał go zostawić to Soczak nadal by u nas grał.

Jaroo1 16.07.2024 18:07

Sobczak może i jest zjebany ale na pewno nie bardziej niż JK, na którego kłamstwa i pajacowanie wyjebali jaja wszyscy poważni czy mniej poważni ludzie. Zaskroniec nawet jak trenerów zatrudnia to ich okłamuje że będzie pięknie. Rude top wyjebał, Sobol też .......enia o tym że go algorytmy wiecznie bronią nie wytrzymał i uciekł, a Moskalowi nagadał bajeczek jakie ty wzmocnienia dostanie.

Może Sobczak po prostu jest bardziej szczery i dlatego tak z nim wyszło. Aczkolwiek nie twierdzę że on jest taki super cukierkowy

Witalis 16.07.2024 18:08

Chyba najpierw zluzowaliśmy Sobczaka, a potem zaczęliśmy w ogóle rozmawiać z Moskalem.
edit: wygląda na to, że jednak nie

luke1906 16.07.2024 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1629111)
A Moskal go w ogóle chciał? Bo z tego co wiem to nie bardzo, a już go kiedyś miał w kadrze.
Myślę że gdyby trener chciał go zostawić to Soczak nadal by u nas grał.

- To nie jest typ napastnika, który mi odpowiada. Znam Szymona, wiem jakie ma zalety i wady. Gdy odchodziłem z Sosnowca, to mówiłem mu, o czym powinien pamiętać... No i tyle - wyjaśnił w rozmowie z TVP Sport.
Taka wypowiedź Moskala w temacie.

Przyznaję, że też byłem zaskoczony po ogłoszeniu, że odchodzi. Natomiast po jego kolejnych wypowiedziach już dużo mniej. Coś konkretnego musiało się odj.ebać w szatni po tym karnym w Sosnowcu i jestem pewny, że to nie on miał go strzelać.

Patryko 16.07.2024 20:07

W temacie Sobczaka:

https://x.com/jarokrolewski/status/1813247925075444215

Zamknijmy już temat budżetowego CR7. Niech jego ego rozsadza od środka inny klub.

Karherop 16.07.2024 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1629126)
Przyznaję, że też byłem zaskoczony po ogłoszeniu, że odchodzi. Natomiast po jego kolejnych wypowiedziach już dużo mniej. Coś konkretnego musiało się odj.ebać w szatni po tym karnym w Sosnowcu i jestem pewny, że to nie on miał go strzelać.

Plotki z dobrego źródła mówią,że skoczyli z Uryga do pięści

Druga plotka mówi że Sobczak mógł trafić wcześniej do ŁKSu, ale nie chciał tego Moskal, więc teraz poniekąd sytuacja się powtórzyła.

Elendil 16.07.2024 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1629130)
Plotki z dobrego źródła mówią,że skoczyli z Uryga do pięści

Druga plotka mówi że Sobczak mógł trafić wcześniej do ŁKSu, ale nie chciał tego Moskal, więc teraz poniekąd sytuacja się powtórzyła.

muszę przyznać, że Urygę z Sobczakiem lepiej oglądało by się w klatce, niż na boisku. Takie dwa okładające się wzajemnie klocki.

wolfy 16.07.2024 23:09

Tak jak pisałem dużo wcześniej - Sobczak nie mógł zostać w Wiśle. Nie z przyczyn sportowych.
Myślę że pora skończyć temat.

krysztal 17.07.2024 08:59

Tylko po co były te pierdy z pierwszej konferencji z trenerem Moskalem,że decydowały tylko względy sportowe?

Karherop 17.07.2024 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1629143)
Tak jak pisałem dużo wcześniej - Sobczak nie mógł zostać w Wiśle. Nie z przyczyn sportowych.
Myślę że pora skończyć temat.

Na razie to co by nie mówić JK dał powód żeby nawet ten aspekt sportowy podważyć. Zwoliński to upgrade i poniekąd ten sam typ napastnika, tylko 2 poziomy wyżej.

Patryko 17.07.2024 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1629151)
Tylko po co były te pierdy z pierwszej konferencji z trenerem Moskalem,że decydowały tylko względy sportowe?

Może chcieli uciąć temat bez wywlekania ich wewnętrznych spięć na zewnątrz. Szymon poszedł się wypłakać do Kołtonia, to trzeba było zareagować.

Ogryzek 17.07.2024 09:27

Nie podoba mi sie zachowanie Sobczaka. Uważam że nie powinno się prac brudów zaraz po końcu współpracy. Jak emocje opadną... kiedyś za jakis czas. Jeśli prawdą jest ze trener go nie chciał, to i tak nie miałby u nas przyszłośći.

Jagul 17.07.2024 09:41

Szkoda, że tą samą metodą nie da się pozbyć Urygi.

Arkadiusz.Czerepach 17.07.2024 09:55

skoro sie pobili to znaczy że im zależy (zależało)

czy nie o takich walczaków nam chodzi ? drozd ?

no ale wiadomo, nie może być dwóch kogutów w kurniku ;)

wolfy 17.07.2024 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1629152)
Na razie to co by nie mówić JK dał powód żeby nawet ten aspekt sportowy podważyć. Zwoliński to upgrade i poniekąd ten sam typ napastnika, tylko 2 poziomy wyżej.

Transfer Zwolińskiego nie musiał się udać. Nie wszystko szło gładko AFAIK. I Zwoliński nie musi okazać się lepszy od Sobczaka.

Faktem jest że ten drugi nie mógł u nas zostać, z powodów pozasportowych - jak napisałem. Co mnie zaskoczyło, to że na pytanie "komu podpadł?" odpowiedź brzmi: "absolutnie wszystkim", włącznie z nowym trenerem. Gdyby Rude zdecydował się zostać też by pewnie podziękował Szymonowi za współpracę...

Myślę że to powinno zakończyć (ku rozpaczy kilku pokemonów) dyskusję o chorym psychicznie prezesie który wypchnął Sobczaka z klubu (bo były takie głosy). Z tego co wiem Hiszpanie robili sobie z niego jaja, niektórzy Polacy też mieli z nim problemy... Prawdopodobnie morale wzrosło przez sam fakt że go już nie ma w szatni.

Nawet gdyby Zwoliński okazał się niewypałem to decyzja o pożegnaniu Sobczaka była jedyną możliwą.

@Jagul - Uryga nie robi syfu w szatni, wręcz przeciwnie.

Jagul 17.07.2024 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1629160)

@Jagul - Uryga nie robi syfu w szatni, wręcz przeciwnie.

Nie chodzi mi o syf w szatni lecz o dramatyczny poziom sportowy.
Gość jedzie na alibi jakim jest opaska kapitańska. To samo było z Łasickim rok wcześniej. Do tego na siłę ludzie próbują z niego robić legendę.
Tymczasem sportowo gość jest fatalny.

sevenheaven 17.07.2024 11:25

z Urygą możę być coś na rzeczy, w końcu to chyba jego żona pisała w jakiś komentarzu, żę Sobczak jest klaunem?
Sobczakowi wydaje się, że jest ponad wszystkim, nawet w pytaniu o Rodado nie potrafił jasno odpowiedzieć, że wybija się ponad 1 ligę ;) wg mnie on uważa się za lepszego grajka.. a ten wywiad totalnie niepotrzebny.. zresztą to on poprosił Kołtonia o niego, a nie na odwró! to już o czymś świadczy

Fugiel 17.07.2024 11:45

Rowniez slyszalem ze Sobaczak robil kwas w szatni

Drozd 17.07.2024 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1629159)
skoro sie pobili to znaczy że im zależy (zależało)

czy nie o takich walczaków nam chodzi ? drozd ?

no ale wiadomo, nie może być dwóch kogutów w kurniku ;)

Mogło być tak...

-po ch.. żeś się wjebał do karnego...

-spier.....alaj...

i zaczęła się bitka.

Czy to dowód że im zależało? No nie wiem :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1629165)
z Urygą możę być coś na rzeczy, w końcu to chyba jego żona pisała w jakiś komentarzu, żę Sobczak jest klaunem?
Sobczakowi wydaje się, że jest ponad wszystkim, nawet w pytaniu o Rodado nie potrafił jasno odpowiedzieć, że wybija się ponad 1 ligę ;) wg mnie on uważa się za lepszego grajka.. a ten wywiad totalnie niepotrzebny.. zresztą to on poprosił Kołtonia o niego, a nie na odwró! to już o czymś świadczy

On orzekł, że dzięki jego poleceniu Moskal jest w Wiśle. To mówi wszystko o jego rozumie...

Drozd 17.07.2024 13:57

.................

Patryko 17.07.2024 14:30

Z dużą dozą prawdopodobieństwa wyżej srał, niż dupę miał.
Jeśli to prawda, to bardzo dobrze, że go już w Wiśle nie ma. Kwasy w szatni to ostatnia rzecz, jakiej potrzebujemy w tym sezonie. Potrzebna jest atmosfera jak za Stolarczyka, wtedy wszystko będzie możliwe.
Jeśli to nieprawda, to i tak mamy w jego miejsce sportowo lepszego gracza.
Sytuacja win-win dla Wisły.

krysztal 17.07.2024 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1629174)
Mogło być tak...

-spier.....alaj...

i zaczęła się bitka.

Czy to dowód że im zależało? No nie wiem :)

On orzekł, że dzięki jego poleceniu Moskal jest w Wiśle. To mówi wszystko o jego rozumie...

Mogło być też tak....

-spier.....alaj...jakbyś w kilku meczach nie dał się wkręcić w ziemię ten jeden karny nie miałby takiego znaczenia

i zaczęła się bitka.

Ale co tam,kozioł ofiarny odpowiedzialny za brak awansu już przynajmniej jest znany.Gorzej jak na koniec sezonu to Sobczak będzie mógł chodzić z podniesioną głową

Drozd 17.07.2024 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1629179)
Mogło być też tak....

-spier.....alaj...jakbyś w kilku meczach nie dał się wkręcić w ziemię ten jeden karny nie miałby takiego znaczenia

i zaczęła się bitka.

Ale co tam,kozioł ofiarny odpowiedzialny za brak awansu już przynajmniej jest znany.Gorzej jak na koniec sezonu to Sobczak będzie mógł chodzić z podniesioną głową

Wpieprzył się i zjebał w kluczowym momencie w dodatku specjalnie się tym nie przejął. Ani po nim płakać ani go żałować.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl