![]() |
I znowu w tym mo,encie sa jakos dziwnie ukladane krzeselka na dole kolo "0" i "6".
Znowu tylko jest tam kolor czerwony... |
Kominek pytałem o to samo kilkanaście postów wcześniej bo też mi się wydawało że zraszacze powinny być od razu wbudowywane w murawę a nie widziałem żeby nic montowali więc nie wiem może się to dorabia później, ale stadion bez nowoczesnego systemu zraszaczy to masakra będzie...
|
A te żółte placki na murawie już są do wymiany.
Odpowiadając na pytanie: nie, nie znam ani jednego stadionu, na którym Zielona Architektura położyłaby murawę bez późniejszych komplikacji. |
Wlasnie tez sie chcialem zapytac bo akurat w tej sprawie jestem laikiem.
Czy zolte placki na nowej zieolnej murawie to norma czy tylko mi sie wydaje ze cos tu jest zjebane?? |
Cytat:
|
Cytat:
Te najbardziej żółte już się nie zregenerują, nie w takim słońcu. |
Jestem tylko laikiem i jak zwykle się czepiam, ale wydawało mi się, że nie powinno się podlewać roślin podczas ostrego popolłudniowego słońca.Już lepiej to zrobic wczesnie rano , albo wieczorem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przy pielęgnacji trawników nie ma znaczenia pora podlewania, raczej nie powinno się podlewać w najmocniejszym słońcu chyba że przez dłuższy czas najważniejsze jest żeby ziemia cały czas była nawodniona, a trawa mogła czerpać wodę. Co do placków to kwestia dwóch trzech dni jeśli będą dobrze nawodnione to będzie wiadome czy się odbuduję czy jednak do wymiany. Najważniejsze jest systematyczne i dokładne zraszanie całości murawy...
|
No ale właśnie te placki na murawie to efekt nie równomiernego podlewania trawy i podlewania w największym słońcu. Czy oni nawet o trawę nie umieją zadbać?
|
Co to ku..a jest ? forum ogrodnicze ?:)
|
Cytat:
Cytat:
|
Nie chodziło mi o aspekty ekonomiczne, raczej o to że odpowiednio długie podlewanie nawet w czasie ostrego słońca spełnia swoją rolę. A że koszty większe aż taka duża kasa nie jest teraz najważniejsza grunt żeby był solidnie podlewany i pielęgnowany przez najbliższe 7-10 dni bo to jest teraz najważniejsze...
|
No chyba jedyna rzecz którą zrobią przed czasem pff .. murawa już prawie skończona jutro powinno być skończone.A mówili żę do 15 to potrwa
|
Mam prośbę mógłby ktoś na zdjęciu narysować mniej więcej gdzie będzie boczna linia boiska?
|
Cytat:
Wydaje mi się,że będzie to mniej więcej tak,ale w sumie to ci co byli na stadionie mogli by się wypowiedzieć.. http://img443.imageshack.us/img443/4756/beztytuuuqb.png |
Bez przesady tą linie krórą narysowałes jest z 30 m od trybuny
|
Cytat:
|
Cytat:
Może najpierw zaczekaj, aż skończą kłaść trawę? |
Cytat:
Moze to troche wytlumaczy bo juz mam dosc placzu jakby ta linia boczna miala byc przy samej gwiezdzie na D. okolo 15 metrow do fosy plus metr-poltora przez fose do pierwszego krzeselka i mamy nasze 17 metrow. Wspaniale nie jest ale niektorzy chyba z lornetkami chca przychodzic. http://img143.imageshack.us/img143/7956/liniaboczna.jpg |
Cytat:
|
Źle narysował tą czarną linię... W ogóle nie uwzględniono perspektywy, tylko walnięto równolegle do asfaltu na fotce.
Skoro asfalt ma 4-5 metrów, to fragment lini przy prawej krawędzi przebiega z 7-8 metrów od trybun, a nie te 17 chyba. |
linia będzie pomiędzy wejściem a pleksą na D/E... tak jak narysował KuKoC
|
Linia może i będzie ale jej ciąg dalszy skręcił w stronę trybuny:P
|
Cytat:
|
Ktoś się zastanawiał gdzie podział się granit, który miał stanowić ciąg pieszy ulicy Reymana i nawierzchnię placów przed trybunami D/E/W?
Tutaj: http://img51.imageshack.us/img51/5016/lipiec2010024.jpg http://img227.imageshack.us/img227/3...iec2010013.jpg |
Nie no...w takie coś to nie wierzę. Była w ogóle jakaś afera z granitem, bo nie słyszałem? Natomiast jeżeli okazałoby się to prawdą, to k**** tłumem pod UMK i na widły tego Majchrowskiego...
|
Praktycznie dokładnie tam będzie linia boiska. Sektory na D i E mają po 20m więc łatwo zobaczyć te 2, 3m przed końcem sektora.
Dobrze przynajmniej, ze ten pas asfaltu będzie mniejszy niz myslalem. Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl