![]() |
Paradoksy ligi! (edit):
- Legia z Pucharem Polski i 3.miejscem w lidze ma ujemny bilans bramek - liderem klasyfikacji strzelców jest 37-latek i ma na koncie 11 bramek (po 25 kolejkach!) - nawet 12. w tabeli Polonia Warszawa na 5 kolejek przed końcem ma matematyczne szanse na tytuł i bardzo realne szanse na puchary - więcej porażek od 3. Legii ma tylko 16. Cracovia - mecz Lech-Zagłębie 0:1 z 9. kolejki, jedyny przegrany mecz przez Lecha u siebie i jedyne wyjazdowe zwycięstwo Zagłębia - wszystkie drużyny w lidze oprócz Polonii W. mają ujemny bilans bramek w meczach wyjazdowych, ale za to wszystkie drużyny mają dodatni bilans bramek w meczach domowych Ktoś jeszcze się czegoś doszukał?! :D |
Cytat:
Z ligi poleci Cracovia i Korona ? wariant jak dla mnie optymistyczny . Dość scyzoryków w ekstraklasie . Chyba już wykrystalizowała się grupa z największymi szansami na puchary . Chodzi o miejsca od 6 wzwyż . Ruch i Górnik tylko sobie zrobią problemy pucharami . Skad wezmą kase na premie , przelot do Kazachstanu itp . Poza tym Ruch w ostatniej minucie ostatniego meczu pokazał że nie chcą pucharów ( to mówią nawet sami kibice Ruchu) Wisła 47 Jaga 41 Legia 38 Śląsk 37 Lech 36 Lechia 36 Mecze do końca pierwszej 6 : (pogrubiono wygrana drużyna , jeśli obie to remis ) 26) Górnik - Legia Korona - Lechia Wisła - Lech Polonia W - Jaga Zagłębie - Śląsk 27) Wisła - Cracovia Jaga - Legia Śląsk - GKS Lech - Ruch Lechia - Polonia W 28) Legia - Wisła Górnik - Śląsk Jaga - Korona Lechia - Lech 29) Arka - Legia Cracvia - Jaga Polonia B - Lech Widzew - Lechia Zagłębie - Wisła Ruch - Śląsk 30) Jaga - Ruch Lechia - Zagłębie Lech - Korona Wisła - Polonia W Legia W - Polonia B Śląsk - Arka wariant neutralny , zapewne wyniki sprawdzą się w 50% , ale wg mnie kolejność na koniec sezonu 2010/2011 będzie taka : 1. Wisła 58 2. Jaga 49 3. Lechia 47 4. Lech 47 5. Legia 47 6. Śląsk 46 Jak widać ścisk będzie na pewno nieziemski . Kolejność miejsc 2-6 może być odwrotna , z tym że najmniejsze szanse na puchary daję Śląskowi , który nie umie grać ze słabszymi od siebie . Wygrany z meczu Lechia - Lech zagra w pucharach , moim zdaniem . |
Bełchatów-Arka 1:1 widzów: 1800. To jakieś nieporozumienie... na Hutnika w IV lidze przychodzi niewiele mniej...
|
Tabela Rundy Wiosennej po dzisiejszych spotkaniach (gorna czesc) wyglada ciekawie
http://up.programosy.pl/foto/1234_20_min.jpg |
Cytat:
Ale jak nie trenuje Wisły, nic do niego nie mam. Sympatyczny facet, naprawdę. Niemniej fakty są takie, że jego Legia jest najsłabsza od 20 lat i gra straszną kichę. Jeśli o mnie chodzi, niech Skorża trenuje Legię jak najdłużej:-D Nie wiem też, czemu sugeruje mi się anty-legijność. Od awansu Pasów do ekstraklasy Legia praktycznie stała mi się obojętna - szanuję ich jako głównych rywali do tytułu, ale nie czuję do nich niechęci. Co innego do Amiki. Tyle, że POZnaniacy mają do nas 11 punktów - trudno to odrobić w 5 meczy. PS. czy ktoś ogląda mecz w Bełchatowie? Wg. gazeta.pl przedłużono go o... 19 minut:-D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Przed 26. kolejką:
Bytom - Cracovia Pauzują: - Zagrożeni: Hricko, Radzewicz, Tymiński (Bytom); Bartczak, Boljević, Dudzic, Ntibazonkiza (Cracovia) Polonia - Jagiellonia Pauzują: Andreu, Tosik (Polonia); Zagrożeni: Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia); Lato, Sandomierski (Jagiellonia) Górnik - Legia Pauzują: - Zagrożeni: Kwiek, Wodecki, Zahorski (Górnik); Borysiuk, Machnowskyj, Rzeźniczak, Rybus, Wawrzyniak (Legia) Zagłębie - Śląsk Pauzują: - Zagrożeni: Costa, Hanzel, Horvath, Plizga, Wilczek (Zagłębie); Celeban, Ćwielong, Fojut, Mila, Socha (Śląsk); Arka - Ruch Pauzują: Stawarczyk (Ruch) Zagrożeni: Bednarek, Bożok, Bruma, Płotka, Zawistowski (Arka); Bronowicki, Djokić, Grzyb, Nykiel (Ruch); Widzew - GKS Pauzują: - Zagrożeni: Bieniuk, Sernas, Ukah, Szymanek (Widzew); Baran, Fonfara (GKS) Wisła - Lech Pauzują: - Zagrożeni: Cikos, Jirsak, Kirm, Paljić (Wisła); Arboleda, Bosacki, Djurdević, Wilk, Wołąkiewicz (Lech); Korona - Lechia Pauzują: - Zagrożeni: Korzym, Lisowski, Lech, Niedzielan (Korona); Deleu, Kożans, Traore, Wiśniewski (Lechia) |
Cytat:
Oczywiscie, Wisla ma jedno spotkanie rozegrane mniej przed wlasna publicznoscia. |
Cytat:
|
Może mi ktoś wyjaśnic jaka jest sytuacja cracovi?
Zakładamy że: - My wygrywamy z Lechem, Polonia B wygrywa z Ksc Następna kolejka: -My wygrywamy z cracovia, Polonia B wygrywa Jest szansa że na derbach my zapewnimy sobie mistrza, a cracovia spadek? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie do końca - żeby mieć całkowitą pewność Parchy muszą zająć miejsce ostatnie, czyli Arka też ich musi wyprzedzić. Bo znając życie Polonia Bytom zostanie relegowana na ostatnie miejsce jak ŁKS za długi itd.... i wtedy przedostatnia "nieskazitelna" Cracovia znowu się utrzyma. |
Cytat:
Oczywiście pewny nie jestem:P |
2.3. W sytuacji, gdyby spośród klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyskał licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym więcej niż jeden klub, kluby te zostaną sklasyfikowane w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostaną przesunięte do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowują zespoły, które w sezonie 2010/2011 zostały sklasyfikowane na 15 i 16 miejscu.
Dodam, że jeśli ŁKS nie otrzyma licencji, awansuje 3 drużyna 1 ligi. |
Ja też pewny nie jestem - dlatego lepiej dmuchać na zimne:)
Worcester Czyli jednak numer jak z ŁKS jest możliwy.... Arka grać! |
Cytat:
Że tak pozwole sobie sam siebie zacytować... Nie zmienia to faktu,że Lechia zagrała tragicznie, no ale ....a.. |
Cytat:
Podsumowując - pewny spadek Makabi będzie tylko wtedy, gdy zakończy rozgrywki na 16 miejscu. |
Cytat:
Jakie błędy popełnił na korzyść Wisły? :) Spalony był? Był. Ręka Chaveza była tak samo przypadkowa jak zagranie piłkarza z Lechii po dośrodkowaniu Mąłeckiego. Również w polu karnym. Jedynie do braku zółtej kartki dla Cikosa można się doczepić. aha, jeszcze odgwizdał jednego spalonego Lechii, którego nie było. Ale i tak Chavez doszedł do piłki pierwszy. |
Cytat:
|
Nie słyszałem o tym pomyśle - ale wtedy w Poznaniu grałyby 2 kluby z poza Poznania (Wronki i Bytom)
Do Warty Poznań nic nie mam i niech się tam rozrastają na zgubę Wronek:) |
Cytat:
|
Z tego co kolega wkleił to jeśli w najbliższym meczu Pasów kartkę dostaną Dudzic lub Ntibazonkiza to będą pauzować w derbach. Obaj stanowią chyba 90% siły ofensywnej drużyny więc ciekaw jestem czy uda im się pozostać bez żółtka w meczu z Polonią Bytom, który będzie arcyważny w ich sytuacji.
Po cichu liczę, że będzie kopanina i sporo kartek. W końcu obie ekipy walczą o uniknięcie spadku.. A już myślałem, że z prezesem się coś stało bo ostatnio go w mediach nie było. Spokojnie, prezes nie śpi i już ma plan roz*** drużyny :) Prezes Polonii Józef Wojciechowski jak zwykle jest radykalny. - Dla mnie jest to wszystko nie do ogarnięcia i nie do zrozumienia. Wygrywają cztery mecze i nagle tak łatwo przegrywają następne. Jestem sfrustrowany. Najlepiej byłoby rozwiązać całą drużynę, ale o tym, kto się nadaje, a kto nie niech się jednak lepiej wypowie się trener Zieliński - mówi prezes "Czarnych Koszul" |
Cytat:
Cytat:
|
Do zorientowanych warszawiaków - Jaka jest szansa aby Maciek w nastepnym sezonie dalej spełniał swoje marzenia ?
|
Cytat:
No fakt, że sytuacja pasów nie jest komfortowa, jedna żółta kartka, dla 'pewniaka' i kolejne mecze mogą być tylko biletem w jedną stronę (1 liga). Możliwe, że w meczu z Polonią B trener nie wystawi najważniejszych, bo i tak może być. Polonia ostatnio różnie gra i nie stroją od błędów. Co do Cracovii, to grają zadziwiająco dobrze, aż nie chce się wierzyć, że są na spadkowej pozycji. Derby są chyba ważniejsze i to z Wisłą, gdzie Wisła zajmuje pierwsze miejsce a Cracovia ostatnie(spadkowe). Tak więc można się spodziewać w ostatnich meczach różnych zmian w składzie. Poczekamy zobaczymy:) |
Więcej p.zd na tym forum niż w Ruskiej w Tarnowie :D
1.Wisła będzie mistrzem Polski bo tak ma być! 2.Żydy spadną niezaleznie od tego czy będą 15. czy 16. Nie ma ratowania pejsiastych dup od tego sezonu. Albo sa na miejscu 14. albo idą w dół i wchodzi więcej z 1.ligi! Skończcie te żydowskie żale bo już na to forum się odechciewa wchodzić!!! |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl