Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

tomasz_19 04.07.2011 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MłodePokolenie (Post 1121198)
Szkoda, że wcześniej tego nie napisałeś to bym leciał po autograf..... Zapamiętałeś może numery taksówki? Kolor, marka? Jaka sieć taxi?

ja pierdziele... :D

kot 04.07.2011 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1120802)
Robert Maaskant - "Dla mnie to bardzo ważne, by trenować na jak najlepszych boiskach, zaś boczne nie było zwałowane, a trawa nie była skoszona. Rosły kwiaty, grzyby, psy załatwiały potrzeby - złościł się trener. - Wiem, że Wisła ma problemy z bazą treningową, ale come on! Nie było nas dwa tygodnie i przyjechaliśmy do Krakowa tylko na dwa treningi. Czy to tak trudno narysować linie i użyć kosiarki? Gdybym wiedział, przyjechałbym o 1s w nocy i sam to zrobił. Ale byłem zły, gdy to zobaczyłem. "

kompromitacja niestety... ale nie trenera tylko ludzi odpowiedzialnych za stan boisk treningowych...

Brawo Maaskant za profesjonalizm na każdym kroku i nie liczenie się z adresatem swoich słusznych i bardzo potrzebnych uwag w tej sprawie. Panie prezesie Basałaj, Wisła to więcej niż czubek własnego nosa. Powinien się Pan wstydzić i natychmiast zabrać się do pracy. Dziękujemy za Holendrów, ale jak widać, dla nich samych to za mało, aby wyłącznie kręcić się im koło medialnego tyłka. Pora współpracować z nimi, także profesjoinalnie w roli prezesa klubu. Kasa już teraz musi funkcjonować nie tylko na piłkarzy, ale i na infrastrukturę sportową także. Wszyscy pracownicy, nie tylko Holendrzy i zagraniczni piłkarze, mszą funkcjonować profesjonalnie w tym klubie.

Może by tak Pan wypowiedział te same słowa co Maaskant, że jeśli w Pana przypadku mówiąc - zapomniałem zatrudnić ludzi do spraw organizacyjnych w klubie, lub ich przypilnować, to sam zakasać muszę rekawy i przygotować, choćby namiastkę potrzeb treningowych 1 drużyny ?? Jak ja bym chciał, aby Maaskant poprosił następnym razem, piłkarzy lub kibiców o prace społeczne na rzecz Wisły SA, w ramach szkolenia pozostałych pracowników klubu w pracy na rzecz klubu. Taka pożyteczna pokazówka, jest widać niezbędna i to najlepiej, przy medialnym zainteresowaniu, żeby tryby w zegarze Wisły, zapracowały wreszcie, jak należy.

No chyba, że i tutaj trzeba wymienić wszystkich polskich pracowników na zagranicznych, tak jak piłkarzy, aby Wisła była Wisłą na miarę nadziei Cupiała, co do standardów europejskich ??

Ps. wszystkiego najlepszego w dniu urodzin prezesa Basałaja, ale biznes is biznes, jak wykazał Maaskant na drug dzień po własnym ślubie.

Antystenes 04.07.2011 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 1121247)

No chyba, że i tutaj trzeba wymienić wszystkich polskich pracowników na zagranicznych, tak jak piłkarzy, aby Wisła była Wisłą na miarę nadziei Cupiała, co do standardów europejskich ??

Naprawdę tak myślisz, czy to była ironia?
..bo ja tak myślę:D

FraMat 05.07.2011 01:22

rising_from_the_dead alias Lucekj, dziekujemy już za wszystko. Zmiana nicka nie chroni przed banem

krakus76 05.07.2011 08:46

Cytat:

Mówcie do mnie Dudu, a nie David.
To w temacie nowego zawodnika Wisły

riv 05.07.2011 14:25

Mam pytanie - oficjalna pisze, że Nunez jest wypożyczony z opcją przedłużenia umowy. Czy jest to opcja przedłużenia wypożyczenia na kolejny rok czy pierwokup (wydaje mi się, że przedłużenie wypożyczenia ale wole się upewnić)?

Teqcontroller 05.07.2011 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 1121247)
Brawo Maaskant za profesjonalizm na każdym kroku i nie liczenie się z adresatem swoich słusznych i bardzo potrzebnych uwag w tej sprawie. Panie prezesie Basałaj, Wisła to więcej niż czubek własnego nosa. Powinien się Pan wstydzić i natychmiast zabrać się do pracy. Dziękujemy za Holendrów, ale jak widać, dla nich samych to za mało, aby wyłącznie kręcić się im koło medialnego tyłka. Pora współpracować z nimi, także profesjoinalnie w roli prezesa klubu. Kasa już teraz musi funkcjonować nie tylko na piłkarzy, ale i na infrastrukturę sportową także. Wszyscy pracownicy, nie tylko Holendrzy i zagraniczni piłkarze, mszą funkcjonować profesjonalnie w tym klubie.

Może by tak Pan wypowiedział te same słowa co Maaskant, że jeśli w Pana przypadku mówiąc - zapomniałem zatrudnić ludzi do spraw organizacyjnych w klubie, lub ich przypilnować, to sam zakasać muszę rekawy i przygotować, choćby namiastkę potrzeb treningowych 1 drużyny ?? Jak ja bym chciał, aby Maaskant poprosił następnym razem, piłkarzy lub kibiców o prace społeczne na rzecz Wisły SA, w ramach szkolenia pozostałych pracowników klubu w pracy na rzecz klubu. Taka pożyteczna pokazówka, jest widać niezbędna i to najlepiej, przy medialnym zainteresowaniu, żeby tryby w zegarze Wisły, zapracowały wreszcie, jak należy.

Ps. wszystkiego najlepszego w dniu urodzin prezesa Basałaja, ale biznes is biznes, jak wykazał Maaskant na drug dzień po własnym ślubie.

Dobrze gada ! Polać mu !

Kompromitacja jak cholera , drużyna która ma walczyć o LM nie ma gdzie rozegrać treningu :rotfl:
Nie dośc że nie ma boisk , to jeszcze nie ma gdzie , nosz ....a.

martin_6 05.07.2011 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1121516)
Mam pytanie - oficjalna pisze, że Nunez jest wypożyczony z opcją przedłużenia umowy. Czy jest to opcja przedłużenia wypożyczenia na kolejny rok czy pierwokup (wydaje mi się, że przedłużenie wypożyczenia ale wole się upewnić)?

Nie słyszałem, by praktykowało się takie rozwiązania, jak przedłużenie wypożyczenia. Obstawiałbym raczej klauzulę wykupu (pierwokup to zupełnie co innego swoją drogą).

wujekWojtek 05.07.2011 16:19

Legia właśnie przedłuzyła wypożyczenie Hubnika

My chcieliśmy przedłużenia wypożyczenia Cikosa i chyba Sivakowa

szprotson 05.07.2011 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1121581)
Legia właśnie przedłuzyła wypożyczenie Hubnika

My chcieliśmy przedłużenia wypożyczenia Cikosa i chyba Sivakowa

pisząc własnie masz na myśli prawie 3 tygodnie temu ?

Oczywiscie wiesz ze to wypozyczenie na kolejny sezon Czecha kosztowało tyle ile cały transfer definitywny co nie?

Gienek ;) 05.07.2011 17:57

Cytat:

Oczywiscie wiesz ze to wypozyczenie na kolejny sezon Czecha kosztowało tyle ile cały transfer definitywny co nie?
To nie polityka transferowa. Kolega podał przykład "przedłużenia wypożyczenia", to czy jest to mądre czy nie, to zupełnie inna sprawa.

Nie ciskaj sie...

wujekWojtek 05.07.2011 20:04

Dokładnie, martin napisał że nie słyszał o takich praktykach, to mu podałem pierwsze lepsze przykłady z tego roku jeszcze. Szukasz dziury w całym, że aż nie wiem o co ci chodzi....

filip123 07.07.2011 08:26

http://www.weszlo.com/news/7197 , dobry artykuł tylko obawiam sie o tego Nuneza ... jak prorocy z Argentyny juz nam zycza spadku ... Biton ogladal brazylijskie seriale i umie po Hiszpańsku .. :P

fan01 07.07.2011 08:56

Jakby jakis dziennikarz z Argentyny poszukal na naszum forum info o pilkarzach, to by sie dowiedzial, ze Sobol stary i wolny, Maly cham, burak i prostak, Brozek gwiazdka ktorej sie nie chcialo biegac, a Bunoza ma krzywe nogi od chodzenia po Bonarce.
Dajcie spokoj, sie przejmowac argentynskimi forumowiczami....

Jachu018 07.07.2011 08:58

A myślałem, że w Brazylii seriale są po portugalsku. :D

Miejmy nadzieję, ze uda się jakoś utemperować tego Nuneza, jeśli chciałby za bardzo szaleć. Bo oprócz tego, że będzie to złe dla jego gry, to może nam jeszcze rozwalić Dobrego Ducha w drużynie.

Henio1 07.07.2011 10:06

wczoraj ok 23 DIAZ wpadł do jednego z Hoteli w Krakowie kogoś wyraźnie szukajac ale nikogo nie znalazł więc wsiadł w taksówke i odjechał :) na pytanie obsługi czy wraca odpowiedział po polsku że TAK :)

Orson 07.07.2011 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1122576)
Jakby jakis dziennikarz z Argentyny poszukal na naszum forum info o pilkarzach, to by sie dowiedzial, ze Sobol stary i wolny, Maly cham, burak i prostak, Brozek gwiazdka ktorej sie nie chcialo biegac, a Bunoza ma krzywe nogi od chodzenia po Bonarce.
Dajcie spokoj, sie przejmowac argentynskimi forumowiczami....

Nie zapominaj o Pailjcu - o nim wyczytałby że jest niezrównoważonym gejem który nigdy prosto piłki nie kopnął a grać powinien w 3 bundeslidze :rotfl:

bozar 07.07.2011 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip123 (Post 1122569)
http://www.weszlo.com/news/7197 , dobry artykuł tylko obawiam sie o tego Nuneza ... jak prorocy z Argentyny juz nam zycza spadku ... Biton ogladal brazylijskie seriale i umie po Hiszpańsku .. :P

W Brazylii mówi się w języku portugalskim... ;)
Chyba tylko jeszcze u nas jest to uznawane za ewenement, że piłkarz umie się dogadać w jakimś innym języku niż angielski. To powoli staje się standardem i w Wiśle mam nadzieję, że też tak będzie. Podzielam twoje obawy o Nuneza - dla mnie jest to najbardziej ryzykowny z transferów dokonanych w tym okienku.. ale z racji że jest to tylko wypożyczenie - dlaczego nie spróbować?

mitmichael 07.07.2011 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip123 (Post 1122569)

A kto Wisle nie zyczy spadku? Chyba tylko ten co nie wie co to za klub. Jak Nunez bedzie swirowal to nie bedzie gral - wypozyczyli go zamiast kupic chyba tylko przez te opinie o nim.

filip123 07.07.2011 19:52

Biton chyba zaginął w drodze do Estonii :P

raaadek1 07.07.2011 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip123 (Post 1123031)
Biton chyba zaginął w drodze do Estonii :P

A może załatwia pozwolenie na prace w Polsce?

Lacrima 07.07.2011 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raaadek1 (Post 1123053)
A może załatwia pozwolenie na prace w Polsce?

A mi się jednak wydaje, że trenuje w Estonii razem z całą drużyną.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...slakami/49421/
:-)

mitmichael 07.07.2011 20:44

Na szczescie Naszej perełce Meliksonowi nic nie jest i trenuje z druzyna. Chavez i Kirm indywidualnie ale na szczescie cwicza - to dobry znak

boczek 08.07.2011 03:38

OSMAN NAWRACA

http://i55.tinypic.com/m79zp.jpg

http://i55.tinypic.com/o5dli9.jpg

Marcin_fan 10.07.2011 11:29

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...2108528800.jpg
Łoool, jak Boguś przykoksił :D

Wiślak-1990 10.07.2011 11:33

No sporo miał czasu i dobrze go wykorzystał :D

BronekTS 10.07.2011 11:36

No ale to nie ma się co śmiać tak naprawdę, oznacza to że dobrze przepracował czas w którym leczył kontuzję. Widać chłop chce, zamiast brzuch od siedzenia na tyłku po operacjach to urosło mu tam gdzie trzeba, nie mógł ruszać nogami przez jakiś czas intensywnie, miał dużo czasu to skupił się na nabraniu masy bo wcześniej było z tym różnie. No i teraz nieźle sobie wygląda. Wcale bym się nie zdziwił jak to pozwoliłoby mu się trochę bardziej niż wcześniej poprzepychać w polu karnym i dawać dużo radości z gry Wiśle

MMTS 10.07.2011 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1124002)

he he Boguś to chyba poczuł że z taką posturą w naszej tartaczno-finezyjnej lidze bez większych "buł' to się nie obejdzie :rotfl:

krkgiba 10.07.2011 12:19

to tylko dobrze o nim świadczy :) może jeszcze będziemy mieli z niego pożytek!

Fuks 10.07.2011 12:28

własnie ogladajac skrot z meczu z Florą kilka razy zastanawialem sie co to za zawodnik, a okazywalo sie za kazdym razem ze to Boguski. On nawet sposob biegania ma troche inny niz kiedys ..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl