Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

lukaszsz86 02.01.2019 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1526980)
Ja ciągle czekam na bombę Regana :)

a nieee.. to już nie czekaj bo to się okazało że to był niewypał :)

jacob 02.01.2019 13:22

Póki co mroczny scenariusz się sprawdza : "Wisła ma problem z rozwiązaniem umowy". Świetnie zaplanowana akcja. Goście robią sobie jaja i na oczach całej Polski, w białych rękawiczkach, robią przekręty. Gdybym o czymś taki usłyszał, to bym pomyślał, że to scenariusz komedii klasy B. Tym razem czekamy na piątkową konferencję. Dlaczego dopiero w piątek!?

To się dzieje jednak naprawdę w "cywilizowanym kraju"! W państwie prawa i patriotów.

Swoją drogą liczba ludzi umoczona w w tym całym cyrku musi być niewiarygodna. Jeśli ktoś jeszcze nie widział, to polecam dyskusję znajdującą się tutaj (po drugiej części reportażu):
https://www.tvn24.pl/superwizjer-w-t...em,868636.html

I mam gdzieś jakie ktoś ma zdanie na temat tvn-u, Jadczaka czy Stanowskiego. Dla mnie Jadczak zrobił super robotę.

NHitman 02.01.2019 13:22

Cytat:

Ci ludzie to oszusci i zlodzieje. Postaraja sie ulotnic i schowac za innymi firmami i fikcyjnymi osobami. Wisla to juz spalony towar i jako wytrwani zlodzieje sie tego juz nie chyca.

Oczywiście TS nie jest nic winny, ani trochę...

Arronax 02.01.2019 13:22

lukaszsz86 też się tego obawiam.

Ale ludzki umysł zawsze tak działa, że chce widzieć światło i w tym kierunku iść. Mimo tego co jest wokół. Szuka ratunku, odpowiedzi.

graficiarz 02.01.2019 13:23

Jest to marzenie ściętej głowy ale jakby znalazł się inwestor z prawdziwego zdarzenia. Nie mowie tu o jakiejś ogromnej kasie Miał by zapewne ogromne wsparcie normalnych kibiców. Sam bym kupił karnet. myślałem ze rządy Sarapaty wyprowadza klub na prosta. Byłem w ogromnym błędzie .

efekt 02.01.2019 13:24

Gdzie są wszyscy Ci którzy jechali po Bednarzu i robili protesty nie mam czasu i nie chce mi sie grzebać po nickach

nagle wszyscy zmienili zdanie?

Dariook 02.01.2019 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez NHitman (Post 1526983)
Oczywiście TS nie jest nic winny, ani trochę...

Oczywiscie ze jest. Tylko nie TS a ludzie w nim pracujacy.

MaLk 02.01.2019 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wehrmacht (Post 1526966)
a ja w sumie mam inne pytanie - czy ktokolwiek rozwaza w ogole opcje stanięcia w prawdzie jak to mowi Cejrowski i grania w IV lidze, skoro nie dostaniemy licencji na Ekstraklase, z dlugami? Kontynuacje po prostu tego co jest, bez uciekania od odpowiedzialnosci i mozolne splacanie wszystkich? Nawet jesli mialoby to trwac 20 lat, to gdyby mnie ktos spytal 100 razy bardziej wole to, niz tworzenie nowego klubu i udawanie, ze jest starym.

PS. Czy cos takiego jest w ogole mozliwe w sensie technicznym/prawnym?

Tak, jest to możliwe w ramach postępowania restrukturyzacyjnego, o ile wierzyciele się na to zgodzą. Ruch Chorzów poszedł tą drogą.

toomo 02.01.2019 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1526977)
Jestem w stanie zrozumiec, ze kazdy moze sie nabrac, jest naiwny i lyka wszystko jak mlody pelikan. Ale na Boga...2 raz ?!

No właśnie, jak ludzie mogą się dawać drugi raz, a może i trzeci dawać wmanewrowywać w jakiekolwiek organizacje kibicowskie.
Jeżeli cokolwiek ma zostać zrobione to zacząć trzeba od całkowitego odcięcia się od skwk i sharks i nie nawiązywania żadnych związków formalno prawnych z nowymi w tym socios. Robi się niestety coś wręcz przeciwnego. Przykładem rozwiązanie umowy z miśkiem i podpisanie nowej z innym podmiotem. Po tym jednym kroku od razu widać że zarząd TS nie wykazuje najmniejszej chęci na zmianę czegokolwiek. Wysyłają tym samym jasny sygnał do każdego kto ma choć odrobinę oleju w główce że trzeba się od tej kloaki trzymać jak najdalej. I każdy poważny człowiek będzie się trzymał z daleka żeby sobie gównem własnych butów nie ubrudzić.

Wisły SA jako takiej już nie ma . Trup i tyle.
Może kiedyś coś się uda, ale nie teraz za dużo gnoju się wylało i nikt w to nie wejdzie.

NHitman 02.01.2019 13:30

Cytat:

Tylko, że przez tych ludzi TS został całkowicie skompromitowany.

Dariook 02.01.2019 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez efekt (Post 1526986)
Gdzie są wszyscy Ci którzy jechali po Bednarzu i robili protesty nie mam czasu i nie chce mi sie grzebać po nickach

Ja zdania nie zmieniam. Bednarz to kvrwa! Zostawil Wisle z takimi dlugami, rozwiazanymi kontraktami i karami od UFA, ze obecna sytuacja to rowniez poklosie jego szkodniczej polityki zaciskania pasa.

Karherop 02.01.2019 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez efekt (Post 1526986)

A cały stadion uczestniczył w bojkocie?
Przecież nawet na C chodziło wtedy kilkanaście osób.
Tak samo było z forum.
Poza tym Bednarz popełnił wiele błędów i to wcale nie wojna z kibicami była ta największa .

Coglin 02.01.2019 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez toomo (Post 1526989)
...i nie nawiązywania żadnych związków formalno prawnych z nowymi w tym socios....

dlaczego????

mesjasz 02.01.2019 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1526987)

Pamiętajcie, to nie PO jest winne afer tylko członkowie PO, pamiętajcie to nie ISIS jest winne teroryzmowi tylko jego członkowie!!!!!!!!!

Absurd ....a, ludzie który wybielają przestępczą organizacje noszącą nazwę TS Wisła powinni być wypierdalani z tego forum z hukiem, ale nie - banuje się ludzi którzy próbują wykazać, że każdy taki klakier działa na szkodę klubu równie mocno co bandyci z TS'u.

CIEKAWE DLACZEGO

http://weszlo.com/2019/01/01/doprowa...mona-jadczaka/

Gorąco polecam, świetny, rzetelny materiał

Karherop 02.01.2019 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1526993)
dlaczego????

Kolega który to powiedział chyba sądzi że dopiero urodzeni po roku 2018 mogą nie mieć nic zwiazanego z skwk i WSH.

toomo 02.01.2019 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1526993)
dlaczego????

Żeby się w jakikolwiek sposób uwiarygodnić. Przyznacie chyba że wikłanie w związki z kolejną organizacją kibicowską to wyklucza.

master777 02.01.2019 13:40

Pamiętajcie, że Ostrowski nie może Wam powiedzieć, że ma coś w depozycie, lub czegoś nie ma, że świadczył na rzecz kogoś usługi lub ich nie świadczył, bo:

1) ma zawartą umowę o poufności,
2) to jego obowiązek w ramach tajemnicy zawodowej, za złamanie którego grozi odpowiedzialność dyscyplinarna.

Dariook 02.01.2019 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mesjasz (Post 1526994)
Pamiętajcie, to nie PO jest winne afer tylko członkowie PO, pamiętajcie to nie ISIS jest winne teroryzmowi tylko jego członkowie!!!!!!!!!

Absurd ....a, ludzie który wybielają przestępczą organizacje noszącą nazwę TS Wisła powinni być wypierdalani z tego forum z hukiem, ale nie - banuje się ludzi którzy próbują wykazać, że każdy taki klakier działa na szkodę klubu równie mocno co bandyci z TS'u.

CIEKAWE DLACZEGO

http://weszlo.com/2019/01/01/doprowa...mona-jadczaka/

Gorąco polecam, świetny, rzetelny materiał

Idz bajoku mesjaszowac na druga strone blon! Nie jest mozliwoscia aby kibic Wisly nie znal historii swojego klubu.

toomo 02.01.2019 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1526995)
Kolega który to powiedział chyba sądzi że dopiero urodzeni po roku 2018 mogą nie mieć nic zwiazanego z skwk i WSH.

Kolega wcale tak nie sądzi. Kolega sądzi że każdy w jakiś sposób otarł się o skwk lub sharks. Czy to na trybunach czy gdzie indziej.

Karherop 02.01.2019 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez toomo (Post 1526996)
Żeby się w jakikolwiek sposób uwiarygodnić. Przyznacie chyba że wikłanie w związki z kolejną organizacją kibicowską to wyklucza.

Jaki związek ma socios z skwk/WSH?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez toomo (Post 1526999)
Kolega wcale tak nie sądzi. Kolega sądzi że każdy w jakiś sposób otarł się o skwk lub sharks. Czy to na trybunach czy gdzie indziej.

Konkrety. To jest wodolejstwo.

Arronax 02.01.2019 13:43

Akurat Socios kojarzy się pozytywnie. Nie budzi złych skojarzeń.

efekt 02.01.2019 13:44

Dariok

Tylko że Bednaż nie dokończył swojego zadania bo go poświęcili na ołtarzu w zamian na gngusowskie przewały

efekt 02.01.2019 13:46

Arronax

Masz racje i to jedyne co mogło sie wydarzyć dobrego przez to bagno

tylko ze do Sociosów (jezeli ten przetrwa) z czasem dobiorą sie panowie w krótkich spodenkach

Dariook 02.01.2019 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez efekt (Post 1527002)
Dariok

Tylko że Bednaż nie dokończył swojego zadania bo go poświęcili na ołtarzu w zamian na gngusowskie przewały

Byc moze. Ja oceniam go po tym czego dokonal...a zostawil zgliszcza.

Ajax 02.01.2019 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1526998)
Idz bajoku mesjaszowac na druga strone blon! Nie jest mozliwoscia aby kibic Wisly nie znal historii swojego klubu.

Czekałem, który obrońca Marzenki pierwszy zacznie wysyłać ludzi na drugą stronę błoń i już mamy zwycięzcę! Nagrodą jest karnet na siłownie miśka:D :haha:

toomo 02.01.2019 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1527000)
Jaki związek ma socios z skwk/WSH?

Konkrety. To jest wodolejstwo.

Przepraszam ale jaki konkrety chcesz usłyszeć. Niepotrzebnie traktujecie to co napisałem jako atak, wcale tak nie jest. Uważam że obecnie jakiekolwiek związki z organizacjami kibiców są nie do przyjęcia. Tyle

toomo 02.01.2019 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arronax (Post 1527001)
Akurat Socios kojarzy się pozytywnie. Nie budzi złych skojarzeń.

Jednym kojarzy się pozytywnie innym nie. Osobiście sam nie wiem co o tym sądzić, zbyt świeża sprawa.

Mar85 02.01.2019 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1527004)
Byc moze. Ja oceniam go po tym czego dokonal...a zostawil zgliszcza.

Skoro Bednarz zostawił zgliszcza co teraz zostawiło TS?? Jak to nazwać??
Nie wieże że ludzie mogą jeszcze tak pisać. Albo są powiązani z TS albo ślepi i głupi.
Mamy do czynienia nie dość że z oszustwami to ze zdrajcami Wiślackich barw, którzy mienili się kibicami Wisły!
Wykorzystali barwy klubu do kabaretu który trwa i śmieje z nas cała Polska!

Dariook 02.01.2019 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1527005)
Czekałem, który obrońca Marzenki pierwszy zacznie wysyłać ludzi na drugą stronę błoń i już mamy zwycięzcę! Nagrodą jest karnet na siłownie miśka:D :haha:

:lol:
Dobry jestes ancymon.

A czy ja gdzies wspomnialem teraz o obronie Marzenki ? Czy to tylko twoje chore urojenie ?

serek.c2 02.01.2019 13:54

I to znaczy, że mam oceniać pozytywnie Bednarza? Chłopa, którego największym "osiągnięciem" jest podpisana umowa z UFA?

Karherop 02.01.2019 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez efekt (Post 1527002)
Dariok

Nie ważne za co Bednarz poleciał. Fakty są takie że pracownicy UFA przez 3 lata grali w klubie w ping pong a zamiast szukać inwestorów.
Tak nas Jacuś zostawił. Nie dość że nie mogliśmy przez 3 lata znaleźć ani jednego sponsora to jeszcze nam na pożegnanie piekna karę ufa dowalilo.

Jezeli byłby z klubem dalej to tylko byłoby gorzej, a bez wsparcia organów państwa i tak by się patologii nie pozbył.
Poza tym uderzył od dupy strony bo zastosował odpowiedzialność zbiorowa która zawsze uderzy w kogoś niewinnego.
Zresztą , to nie miejsce ani temat na tą dyskusje....

Smok 02.01.2019 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez toomo (Post 1527006)
Przepraszam ale jaki konkrety chcesz usłyszeć. Niepotrzebnie traktujecie to co napisałem jako atak, wcale tak nie jest. Uważam że obecnie jakiekolwiek związki z organizacjami kibiców są nie do przyjęcia. Tyle

Ale kogo/czyje zwiazki z którymi organizacjami. Konkretnie.
Bo inaczej to jest zwykły bełkot. Oznacza co najwyżej, że jak jesteś uczciwym kibicem, to masz mordę w kubeł i milczeć. A najlepiej kup karnet i nie chodź na mecze, bo generujesz koszty ochrony i stewardów.

Dariook 02.01.2019 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 1527008)
Skoro Bednarz zostawił zgliszcza co teraz zostawiło TS?? Jak to nazwać??
Nie wieże że ludzie mogą jeszcze tak pisać. Albo są powiązani z TS albo ślepi i głupi.
Mamy do czynienia nie dość że z oszustwami to ze zdrajcami Wiślackich barw, którzy mienili się kibicami Wisły!
Wykorzystali barwy klubu do kabaretu który trwa i śmieje z nas cała Polska!

Tez zgliszcza. Ale to wcale nie znaczy, ze nie damy rady. Przy oczyszczeniu, pogonieniu niodpowiednich ludzi jest szansa wyjsc na prosta.

TS Wisla to Wisla SA a nie osobne kluby. Nic na to ty lub ja nie poradzimy.

efekt 02.01.2019 13:59

serek.c2

lepsza z UFA niż z Panem Vanna Lee
poza tym sprzątał po Holendrach

nie bronie go w kwestiach sportowych transferowych ale miał racje w kwestiach relacji kibicowsko właścicelskich

toomo 02.01.2019 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smok (Post 1527012)
Ale kogo/czyje zwiazki z którymi organizacjami. Konkretnie.
Bo inaczej to jest zwykły bełkot. Oznacza co najwyżej, że jak jesteś uczciwym kibicem, to masz mordę w kubeł i milczeć. A najlepiej kup karnet i nie chodź na mecze, bo generujesz koszty ochrony i stewardów.

Urodziłeś się wczoraj ? Nie wiesz jakie związki ma zarząd TS oraz zarząd SA z sharks i skwk i jakie są tego konsekwencje :shock:
Cóż nie potrafię napisać nic nowego na ten temat, wszystko zostało już 10 razy napisane i nie ma potrzeby powtarzać.

ashkeczup 02.01.2019 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1527010)
I to znaczy, że mam oceniać pozytywnie Bednarza? Chłopa, którego największym "osiągnięciem" jest podpisana umowa z UFA?

Co przy osiągnięciach z ostatnich 2 lat jest całkiem korzystną umową :D

dziabong 02.01.2019 14:08

Środowisko kibicowskie jest bardzo podzielone. Uważam, ze jesteśmy w takiej sytuacji, ze na teraz WSZYSTKIE ORGANIZACJE WON! Mimo, ze nic do socios nie mam. Taką mamy sytuacje, a nie inną. Z zastrzeżeniem, ze nie na zawsze. Uważam, ze organizacje, które będą chciałyby działać na rzecz klubu powinny to udowadniać każdego dnia. Uwiarygodnią się.
Co nie znaczy że Socios nie jest wiarygodne. To wynika poprostu z podziałów jakie aktualnie są, każdy zastanawia się komu ufać. I to zaufanie niejako należy odbudować na nowo.
Socios będzie nowa siłą.
Moim zdaniem Socios nie powinna angażować się w spłatę Arsenicia. Dlaczego? Zawodnik dostanie zarobione pieniądze, Socios osiągnie sukces. Klub sprzeda zawodnika, a pieniądze ze sprzedaży zostana ukradzione.
To jak podkładanie wiadra, gdy kapie z dachu. Nie naprawiamy dachu, tylko wymieniamy wiadra.
Padł pomysł by sprawy wspólnie pomogło PZPN/miasto/policja. Uważam, za pomysł świetny, choć mało realny. Ale czy całkiem niemożliwy?
Padł drugi fajny pomysł i w tym widziłabym Socios. Pieniądze na dobrą kancelarię, a nawet nie jedną. Które wspólnie z ww doprowadziły by do wyczyszczenia tego g…na. Tyle, ze nikt się na to nie zgodzi :(

Smok 02.01.2019 14:08

to nie pisz O WSZYSTKICH organizacjach kibicowskich, bo równocześnie, bez zdania racji, uderzasz w Socios. Nie jestem tam. Nie znam ich. Ale tym bardziej nie wolno mi ich atakować. A ty jedziesz seriami z kbks-u po wszystkich

serek.c2 02.01.2019 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1527017)
Co przy osiągnięciach z ostatnich 2 lat jest całkiem korzystną umową :D

Nie, ta umowa jest jednym tych z posunięć przeróżnej maści "specjalistów" pracujących w naszym klubie od lat, które pociągnęły nas na dno.

Karherop 02.01.2019 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez toomo (Post 1527016)
Urodziłeś się wczoraj ? Nie wiesz jakie związki ma zarząd TS oraz zarząd SA z sharks i skwk i jakie są tego konsekwencje :shock:
Cóż nie potrafię napisać nic nowego na ten temat, wszystko zostało już 10 razy napisane i nie ma potrzeby powtarzać.

Uderzyłeś wprost z socios jakoby mieli związki z skwk/WSH. Pytam o konkrety czyli nazwiska członków zarządu socios który ma takie powiązania. Jak nie masz to nie możesz wrzucać wszystkich do 1 wora. Tyle.

Ktoś napisał że nie można budować klubu wokół JAKIEJKOLWIEK organizacji kibiców . To ja mam pytanie. Jak może funkcjonować klub bez kibiców? Piłka jest dla ludzi. Jak ma być dla jednego Janusza biznesmena to może w ogóle niech Wisła się w ogóle nie odradza?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl