![]() |
Pewnie koszt tych betonowych wymiocin to równowartość kilku telebimów.
|
Czy są już jakiekolwiek sygnały o rozstrzygnięciu przetargu na prace przy trybunie północnej? Mija już drugi tydzień od jego zakończenia, zatem skoro nadal nic się nie dzieje, trzeba uznać, że przetarg zostal unieważniony (np: z powodu brak ofert). Dziwi mnie, że nikt ze strony dziennikarzy i klubu tego nie pilnuje.
Dziwi mnie też kompletny paraliż polityczny wiślackiego środowiska w przededniu wyborów samorządowych - nie słychać nic o żadnych rozmowach SKWK lub kogokolwiek innego z partiami i kandydatami na prezydenta miasta w sprawie poparcia określonych ludzi w zamian za konkretne gwarancje dotyczące spraw klubu, kontynuowania budowy etc. Nie ma żadnego wyraźnie zwiększonego lobbingu, nacisków, pokazywania się (np: manifestacje, demostracje). Ludzie, to jest we współczesnym świecie standard, a Wy tam najwyraźniej dalej siedzicie w jakimś zacofanym grajdołku polskiego postkomunistycznego myślenia pt. "apolityczność" - potulnie robieni w konia przez ZIKiT oraz urzędników miejskich. |
Cytat:
|
A ZIKIT jeszcze zmianił SIWZ na telebimy. Proponuję się wczytać w załacznik nr 5, Trzeba wyprodukować konstrukcję do ekranu wraz z podestami technicznymi i przymocować do istniejącej pod dachem konstrukcji, która posuada podesty techniczne. Ręce opadają.
|
Nie ściągnąłem sobie poprzedniej specyfikacji, załącznik 5. Ma ktoś?
|
Cytat:
Markus wszystko zgoda ale kto ma to robić jak nikt nie ma czasu/chęci/możliwości - skreślić kto co woli? A czeka nas-prawdopodobnie- jeszcze jedna niemiła niespodzianka przed wyborami - uderzająca w nas bezpośrednio. Ale narazie nie będę krakał |
Arpaho, podesty techniczne czy dodatkowa konstrukcja, bo to rózne sprawy.
w SIWZ były, ale w projekcie Obtułowicza już nie. Dziś zmieniono więc projekt na nadzór autorski Jest tam jeszcze kilka innych kwiatków |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
^^
Z przedmiaru Cytat:
|
Cytat:
Nie wiem czy to jest najnowsza wizualizacja ale chyba tak http://www.youtube.com/watch?v=hj-8hOf3EsE |
Jeśli chodzi o daszek, to powinien wyglądać on tak jak na tej prezentacji. Przynajmniej teoretycznie ;)
|
Cytat:
|
Czy wiadomo coś na temat wyników przetargu na wykonanie wnętrza trybuny północnej?
|
Cytat:
Będą elektroniczne bandy reklamowe - tutaj zmiana p.s. no i sprostowanie dotyczące konstrukcji.Zostaje ta co jest - zmiana |
Cytat:
|
Jest sprostowanie odnośnie konstrukcji podałem linka. Domyślam się że podestów też juz nie trzeba będzie wyceniać :)
|
bardzo bym prosił o screena z kamerki na A/B. Przy okazji nie wiecie co może byc nie tak że mi kamerka nie działa? Zainstalowałem nowego Firefoxa i najnowszy Quick Time i nadal pisze że czegoś brakuje. Co jeszcze trzeba zainstalowac? Przed formatem dysku mi działała kamerka a teraz już nie.
|
http://img101.imageshack.us/img101/381/171020101325.jpg
Miałem podobnie. Teraz otwieram przez Quick Time --> Otwórz URL --> rtsp://91.213.255.219/live/mpeg4 |
Wczoraj po godzinie 20. w Radiu Złote Przeboje była rozmowa z Majchowerem.
Włączyłem radio gdy żydokomuch mówił, że to nawet dobrze, bo na otwarcie stadionu miasto planowało koncert muzyczny, ale żaden zespół nie chciał śpiewać na otwartym stadionie w listopadzie*. Więc koncert na otwarcie odbędzie się w maju. Niestety nie słyszałem początku wypowiedzi, ale po tym co usłyszałem wnioskuję, że wcześniej Majchower zapowiedział, że stadion nie będzie gotowy w listopadzie. Czy ktoś może potwierdzić, czy wcześniej padło stwierdzenie, że stadion nie będzie gotowy w listopadzie? Poza tym padło stwierdzenie, że opóźnienia w budowie to wina pracowni Obtułowicza, która nie "wyrabiała się" z projektem. Oraz, że miasto przekaże obiekt Wiśle, a Wisła na własną rękę dokooptuje firmę do zarządzania stadionem. *Ciekawe czy na Sylwestra na rynku nie będzie żadnych występów. Przecież zespoły nie chcą grać już nawet w listopadzie! |
W RMFie ostatnio mówili, że nieoficjalnie się dowiedzieli od wykonawcy, że Wiosna 2011 to termin optymistyczny.
|
Zgadza się. Realniej mówmy o końcu sezonu. Prezydent obiecywał otwarcie stadionu w lipcu. Może dotrzyma słowa. W lipcu 2011.
|
Konkretniej to mowa jest o trybunie północnej. Zachodnią spokojnie skończą do wiosny
|
Hej, hej, hej, nie szarżujcie z tym "spokojnie skończą do wiosny"! Jesteśmy w Krakowie, za budowę odpowiada Majchrowski, pamiętajcie o tym ;)
|
czy tylko mi się wydaje, czy na trybunie na prawdę nic się nie dzieje ? Krzesełek nie przybywa czy tam ktoś kur*a pracuje ?!
|
Cytat:
|
kur*a jakie to Polskie ;/ i wszystko wskazuje na to, że tak właśnie jest ;/ kiedy nie zerknę na kamerce tylko pustki widać i kilku ludzi pałętających się po trybunie bez celu..
Podobno czyta nas ktoś z ZIKiT`u... a więc mój mały apel: ZRÓBCIE COŚ W KOŃCU Z TYM STADIONEM ! |
Cytat:
|
Z dedykacją dla Majchrowskiego prezydenta i budowniczych naszej twierdzy ;)
http://www.youtube.com/watch?v=pe42MNDjxTk |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tylko w Warszawie na wybudowanie trybuny zachodniej mają 8 miesięcy, u nas mieli 12, budowa trwa już 16 a trwać będzie pewnie 20-24...
Do tego ŻADNYCH informacji na temat przetargu na zaplecze północnej... Czyżby moje przewidywania się sprawdziły i nikt się nie zgłosił? |
Cytat:
|
PiotrG podobno zgłosiły się 2 firmy
|
To dlaczego nie ma informacji o otwarciu ofert?
|
A skĄd takie info ze siĘ 2 firmy zgŁosiŁy ??
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl