Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

rav 14.10.2010 13:35

Pewnie koszt tych betonowych wymiocin to równowartość kilku telebimów.

Markus 14.10.2010 14:00

Czy są już jakiekolwiek sygnały o rozstrzygnięciu przetargu na prace przy trybunie północnej? Mija już drugi tydzień od jego zakończenia, zatem skoro nadal nic się nie dzieje, trzeba uznać, że przetarg zostal unieważniony (np: z powodu brak ofert). Dziwi mnie, że nikt ze strony dziennikarzy i klubu tego nie pilnuje.

Dziwi mnie też kompletny paraliż polityczny wiślackiego środowiska w przededniu wyborów samorządowych - nie słychać nic o żadnych rozmowach SKWK lub kogokolwiek innego z partiami i kandydatami na prezydenta miasta w sprawie poparcia określonych ludzi w zamian za konkretne gwarancje dotyczące spraw klubu, kontynuowania budowy etc. Nie ma żadnego wyraźnie zwiększonego lobbingu, nacisków, pokazywania się (np: manifestacje, demostracje). Ludzie, to jest we współczesnym świecie standard, a Wy tam najwyraźniej dalej siedzicie w jakimś zacofanym grajdołku polskiego postkomunistycznego myślenia pt. "apolityczność" - potulnie robieni w konia przez ZIKiT oraz urzędników miejskich.

1q2 14.10.2010 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 993843)

A jak to ma docelowo wyglądać?

TS FANATIC 14.10.2010 14:34

A ZIKIT jeszcze zmianił SIWZ na telebimy. Proponuję się wczytać w załacznik nr 5, Trzeba wyprodukować konstrukcję do ekranu wraz z podestami technicznymi i przymocować do istniejącej pod dachem konstrukcji, która posuada podesty techniczne. Ręce opadają.

rav 14.10.2010 14:44

Nie ściągnąłem sobie poprzedniej specyfikacji, załącznik 5. Ma ktoś?

Arapaho 14.10.2010 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS FANATIC (Post 993936)
A ZIKIT jeszcze zmianił SIWZ na telebimy. Proponuję się wczytać w załacznik nr 5, Trzeba wyprodukować konstrukcję do ekranu wraz z podestami technicznymi i przymocować do istniejącej pod dachem konstrukcji, która posuada podesty techniczne. Ręce opadają.

Nic ZIKIT nie zmienił bo ten podest był od początku w SIWZ i pisałem o tym stronę czy dwie temu.
Markus wszystko zgoda ale kto ma to robić jak nikt nie ma czasu/chęci/możliwości - skreślić kto co woli?
A czeka nas-prawdopodobnie- jeszcze jedna niemiła niespodzianka przed wyborami - uderzająca w nas bezpośrednio. Ale narazie nie będę krakał

TS FANATIC 14.10.2010 16:08

Arpaho, podesty techniczne czy dodatkowa konstrukcja, bo to rózne sprawy.
w SIWZ były, ale w projekcie Obtułowicza już nie.
Dziś zmieniono więc projekt na nadzór autorski
Jest tam jeszcze kilka innych kwiatków

cassius31krakow 14.10.2010 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 993966)
A czeka nas-prawdopodobnie- jeszcze jedna niemiła niespodzianka przed wyborami - uderzająca w nas bezpośrednio. Ale narazie nie będę krakał

Co konkretnie masz na myśli?

JrQ- 14.10.2010 17:12

Cytat:

to po co piszesz?...

royalmichael 14.10.2010 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS FANATIC (Post 993936)

Nie bardzo rozumiem. Czyli firma która wygra przetarg będzie miała dostarczyć 2 telebimy + podesty techniczne i to zamontować. w takim razie co z obecną konstrukcją pod telebimy? zostaną zdjęte?

crazykaro 14.10.2010 17:39

^^
Z przedmiaru
Cytat:

11. konstrukcja stalowa zabezpieczona i
przygotowana do użytkowania w warunkach zewnętrznych. Wymagane jest
zastosowanie serwisowych pomostów technicznych.
Nigdzie nie jest stosowane że ma ktoś montowac jakieś nowe pomosty techniczne

sergio 14.10.2010 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 993923)
A jak to ma docelowo wyglądać?

Nie wiem czy to jest najnowsza wizualizacja ale chyba tak

http://www.youtube.com/watch?v=hj-8hOf3EsE

QBAS 15.10.2010 07:52

Jeśli chodzi o daszek, to powinien wyglądać on tak jak na tej prezentacji. Przynajmniej teoretycznie ;)

troj88 15.10.2010 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 993999)
Nie wiem czy to jest najnowsza wizualizacja ale chyba tak

http://www.youtube.com/watch?v=hj-8hOf3EsE

data dodania: 17 kwi 2008, więc chyba nie.

Pero 15.10.2010 10:46

Czy wiadomo coś na temat wyników przetargu na wykonanie wnętrza trybuny północnej?

Arapaho 15.10.2010 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 993995)
^^
Z przedmiaru
11. konstrukcja stalowa zabezpieczona i
przygotowana do użytkowania w warunkach zewnętrznych. Wymagane jest
zastosowanie serwisowych pomostów technicznych

Nigdzie nie jest stosowane że ma ktoś montowac jakieś nowe pomosty techniczne

W wycenie należy uwzględnić : stalową konstrukcję oraz serwisowe pomosty techniczne . Jak maja niby wycenić coś co już jest ? Bo zarówno konstrukcja jak i podesty są.Tak? Więc wygląda na jakąś zmianę

Będą elektroniczne bandy reklamowe - tutaj zmiana
p.s. no i sprostowanie dotyczące konstrukcji.Zostaje ta co jest - zmiana

crazykaro 15.10.2010 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 994217)
W wycenie należy uwzględnić : stalową konstrukcję oraz serwisowe pomosty techniczne . Jak maja niby wycenić coś co już jest ? Bo zarówno konstrukcja jak i podesty są.Tak? Więc wygląda na jakąś zmianę

Będą elektroniczne bandy reklamowe - tutaj zmiana
p.s. no i sprostowanie dotyczące konstrukcji.Zostaje ta co jest - zmiana

Nie wydaje mi sie żeby montowali kolejne podesty gdyż te które są woim zasięgiem obejmują całą powierzchnię szkieletu. A co do konstrukcji to nie wiem czy nie powinna być osobna konstrukcja, trzeba zobaczyć jak są montowane ekrany telebimu, czy te konstrukcję które są już zamontowane wystarczą do zamontowania ekranów

Arapaho 15.10.2010 15:05

Jest sprostowanie odnośnie konstrukcji podałem linka. Domyślam się że podestów też juz nie trzeba będzie wyceniać :)

MarciN90 17.10.2010 12:13

bardzo bym prosił o screena z kamerki na A/B. Przy okazji nie wiecie co może byc nie tak że mi kamerka nie działa? Zainstalowałem nowego Firefoxa i najnowszy Quick Time i nadal pisze że czegoś brakuje. Co jeszcze trzeba zainstalowac? Przed formatem dysku mi działała kamerka a teraz już nie.

Marceli_szpak 17.10.2010 12:32

http://img101.imageshack.us/img101/381/171020101325.jpg

Miałem podobnie.
Teraz otwieram przez Quick Time --> Otwórz URL --> rtsp://91.213.255.219/live/mpeg4

cassius31krakow 18.10.2010 07:43

Wczoraj po godzinie 20. w Radiu Złote Przeboje była rozmowa z Majchowerem.
Włączyłem radio gdy żydokomuch mówił, że to nawet dobrze, bo na otwarcie stadionu miasto planowało koncert muzyczny, ale żaden zespół nie chciał śpiewać na otwartym stadionie w listopadzie*. Więc koncert na otwarcie odbędzie się w maju.
Niestety nie słyszałem początku wypowiedzi, ale po tym co usłyszałem wnioskuję, że wcześniej Majchower zapowiedział, że stadion nie będzie gotowy w listopadzie. Czy ktoś może potwierdzić, czy wcześniej padło stwierdzenie, że stadion nie będzie gotowy w listopadzie?
Poza tym padło stwierdzenie, że opóźnienia w budowie to wina pracowni Obtułowicza, która nie "wyrabiała się" z projektem. Oraz, że miasto przekaże obiekt Wiśle, a Wisła na własną rękę dokooptuje firmę do zarządzania stadionem.

*Ciekawe czy na Sylwestra na rynku nie będzie żadnych występów. Przecież zespoły nie chcą grać już nawet w listopadzie!

dj_ibutti 18.10.2010 09:08

W RMFie ostatnio mówili, że nieoficjalnie się dowiedzieli od wykonawcy, że Wiosna 2011 to termin optymistyczny.

rav 18.10.2010 09:22

Zgadza się. Realniej mówmy o końcu sezonu. Prezydent obiecywał otwarcie stadionu w lipcu. Może dotrzyma słowa. W lipcu 2011.

Arapaho 18.10.2010 09:40

Konkretniej to mowa jest o trybunie północnej. Zachodnią spokojnie skończą do wiosny

QBAS 18.10.2010 12:12

Hej, hej, hej, nie szarżujcie z tym "spokojnie skończą do wiosny"! Jesteśmy w Krakowie, za budowę odpowiada Majchrowski, pamiętajcie o tym ;)

ksero87 18.10.2010 13:07

czy tylko mi się wydaje, czy na trybunie na prawdę nic się nie dzieje ? Krzesełek nie przybywa czy tam ktoś kur*a pracuje ?!

dostuffca 18.10.2010 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ksero87 (Post 995470)
czy tylko mi się wydaje, czy na trybunie na prawdę nic się nie dzieje ? Krzesełek nie przybywa czy tam ktoś kur*a pracuje ?!

w taką pogodę? Jak można spokojnie posiedzieć na browarku i popracować na wiosnę? Po co?

ksero87 18.10.2010 13:22

kur*a jakie to Polskie ;/ i wszystko wskazuje na to, że tak właśnie jest ;/ kiedy nie zerknę na kamerce tylko pustki widać i kilku ludzi pałętających się po trybunie bez celu..
Podobno czyta nas ktoś z ZIKiT`u... a więc mój mały apel: ZRÓBCIE COŚ W KOŃCU Z TYM STADIONEM !

Donki 18.10.2010 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ksero87 (Post 995476)
kur*a jakie to Polskie ;/ i wszystko wskazuje na to, że tak właśnie jest ;/ kiedy nie zerknę na kamerce tylko pustki widać i kilku ludzi pałętających się po trybunie bez celu..
Podobno czyta nas ktoś z ZIKiT`u... a więc mój mały apel: ZRÓBCIE COŚ W KOŃCU Z TYM STADIONEM !

Eee tam Polskie... na Legii, żydkach i na innych stadionach sie dało, a na Wisłe sie nie da :-P

QBAS 18.10.2010 13:45

Z dedykacją dla Majchrowskiego prezydenta i budowniczych naszej twierdzy ;)
http://www.youtube.com/watch?v=pe42MNDjxTk

rav 18.10.2010 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 995386)
Konkretniej to mowa jest o trybunie północnej. Zachodnią spokojnie skończą do wiosny

Hehe, no tak, ale przecież p. Niedziałkowska pisała, że nie da się uruchomić zachodniej bez północnej, bo mają połączone systemy ;) No to uruchomić północną bez zachodniej pewnie też się nie da ;-)

Arapaho 18.10.2010 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 995494)
Hehe, no tak, ale przecież p. Niedziałkowska pisała, że nie da się uruchomić zachodniej bez północnej, bo mają połączone systemy ;) No to uruchomić północną bez zachodniej pewnie też się nie da ;-)

Zapomniałem :) Można by książkę wydać bredni które wygadywali p.Brutalna i tow.Majchrowski. Mysle ze sprzedaż byłaby niezła

Markus 18.10.2010 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 995494)

Czyli co w końcu jest z tą trybuną północną Rav? Przetarg unieważniony, bo...?

cassius31krakow 18.10.2010 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ksero87 (Post 995476)

Spokojnie to tylko... awaria. Joanna "Awaria" Niedziałkowska.

picasso 18.10.2010 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 995487)
Eee tam Polskie... na Legii, żydkach i na innych stadionach sie dało, a na Wisłe sie nie da :-P

w Warszawie też już zapowiedzieli dwumiesięczne opóźnienia.jak znam życie na tym pewnie nie koniec.

PiotrG 18.10.2010 18:58

Tylko w Warszawie na wybudowanie trybuny zachodniej mają 8 miesięcy, u nas mieli 12, budowa trwa już 16 a trwać będzie pewnie 20-24...
Do tego ŻADNYCH informacji na temat przetargu na zaplecze północnej... Czyżby moje przewidywania się sprawdziły i nikt się nie zgłosił?

picasso 18.10.2010 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 995649)
Tylko w Warszawie na wybudowanie trybuny zachodniej mają 8 miesięcy, u nas mieli 12, budowa trwa już 16 a trwać będzie pewnie 20-24...
Do tego ŻADNYCH informacji na temat przetargu na zaplecze północnej... Czyżby moje przewidywania się sprawdziły i nikt się nie zgłosił?

wiem,wiem.chodziło mi o to ze innych też w buca z terminami robią.każdy obiecuje gruszki na wierzbie byle tylko wybgrać przetarg a później "jakoś to będzie"

PvD 18.10.2010 19:20

PiotrG podobno zgłosiły się 2 firmy

PiotrG 18.10.2010 19:28

To dlaczego nie ma informacji o otwarciu ofert?

mikereg 18.10.2010 19:30

A skĄd takie info ze siĘ 2 firmy zgŁosiŁy ??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl