Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Syn Kangura z 1984 30.08.2009 11:39

Nie robcie sobie nadziei, ja wam powiem w tym okienku nie bedzie juz zadnego transferu :-(

WislakP 30.08.2009 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 786825)
Nie robcie sobie nadziei, ja wam powiem w tym okienku nie bedzie juz zadnego transferu :-(

Zgadzam się. Kto by powiększał już i tak sporą dziurę budżetową? Z drugiej strony nie wiemy co ma głowie pan Cupiał... może jeszcze bardziej pragnie LM ? Za rok...

Okienko transferowe za chwilę się zamknie i będziemy wiedzieli trochę więcej...

pirat.z.karaibow 30.08.2009 11:48

Sprawa jest prosta- będziemy wiedzieć tyle samo, ile wiemy teraz.

GJ1906 30.08.2009 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 786812)
przed chwila w Cafe F Dawid Janczyk przyznał że trwają rozmowy na temat jego transferu do Wisly Kraków ...

Nie przed chwilą tylko to materiał zapewne z Czwartku z pobytu Polsatu w Belgi na wiadomym meczu, dziś jest 30.08, Brożek nie sprzedany i zapewne już nie będzie więc te info jest chyba dla nas na 80% już nie ważne.

KuLwIk 30.08.2009 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GJ1906 (Post 786838)
Nie przed chwilą tylko to materiał zapewne z Czwartku z pobytu Polsatu w Belgi na wiadomym meczu, dziś jest 30.08, Brożek nie sprzedany i zapewne już nie będzie więc te info jest chyba dla nas na 80% już nie ważne.

Dokładnie. Do tego wczoraj wyszedł w pierwszym składzie Lokeren, strzelił bramkę i zaliczył asystę, także po co miałby się przenosić?

tofik 30.08.2009 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislakP (Post 786829)
Zgadzam się. Kto by powiększał już i tak sporą dziurę budżetową? Z drugiej strony nie wiemy co ma głowie pan Cupiał... może jeszcze bardziej pragnie LM ? Za rok...

Okienko transferowe za chwilę się zamknie i będziemy wiedzieli trochę więcej...

Pan Cupiał ma w głowie przede wszystkim, żeby nie dokładać do tej zabawy.
Wisła sama musi zamykać budżet, dlatego na transfery nie ma pieniędzy. Ale przynajmniej możemy być pewni, że co sobie sami wypracujemy z zysków, pójdzie na wzmocnienia.
W zalezności jaka będzie frekwencja na nowym stadionie klub ustali budżet i pewnie coś skapnie na nowych zawodników, ale cudów bym się nie spodziewał.

tofik 31.08.2009 12:33

Oby wypaliło z Brożkiem. Damy sobie radę bez niego, a kasy trzeba. I prawdę mówiąc należy mu się. Musi spróbować prawdziwej piłki, żeby się rozwinąć.
Na miejscu takich wyróżniających się piłkarzy z naszej ligi, którzy nie są za starzy. Np najlepszy przykład to Lewandowski. Wypieprzałbym z ligi jak najszybciej, ale nie po kasę, tylko po naukę. Nawet do beniaminka jakiegoś z Francji, czy Niemiec. Byle podnosić poziom

Jazon 31.08.2009 12:47

No, Lewandowski zdecydowanie dużo się jeszcze musi nauczyć:D

kolend 31.08.2009 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 787316)
Oby wypaliło z Brożkiem. Damy sobie radę bez niego, a kasy trzeba. I prawdę mówiąc należy mu się. Musi spróbować prawdziwej piłki, żeby się rozwinąć.

tylko, że wyjazd do niezłego klubu świetnej ligi, jako któraś tam opcja wariantowa, w ostatniej z możliwych chwil okna transferowego będzie dobrym wyjściem dla zawodnika? to będzie dla niego szansa spróbowania prawdziwej piłki, bo mi się widzi, że tam prawdziwej szansy nie dostanie, a będzie tam odpowiednikiem, nie przymierzając Dudu w Wiśle... choć wolałbym, żebym się mylił

arti 31.08.2009 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolend (Post 787358)
tylko, że wyjazd do niezłego klubu świetnej ligi, jako któraś tam opcja wariantowa, w ostatniej z możliwych chwil okna transferowego będzie dobrym wyjściem dla zawodnika? to będzie dla niego szansa spróbowania prawdziwej piłki, bo mi się widzi, że tam prawdziwej szansy nie dostanie, a będzie tam odpowiednikiem, nie przymierzając Dudu w Wiśle... choć wolałbym, żebym się mylił

Myślę, że z pkt. widzenia dobra Wisły to Paweł nie ma prawa być sprzedany właśnie dziś i w ten sposób. Jakby ta sytuacja miała miejsce nawet 2 tygodnie temu to z bólem, ale ok, ale nie teraz-parę godzin przed końcem okienka...

flamengista 31.08.2009 14:24

Żartujecie chyba. Sprzedawać jednego z 2 zdrowych napastników, w sytuacji gdy na ławce jest Ćwielong, a Boguski dopiero rozpoczął treningi?

I to w ostatnim dniu okienka transferowego, gdy szanse na kupienie kogoś nowego (choćby tego napastnika z Ugandy) są niemal zerowe.

Toż to nawet na polską ligę nie wystarczy.

Owszem, nie płakałem jak Brożek był już jedną nogą w Fulham. Ale to było ponad tydzień temu - było więc sporo czasu by pozyskać 1, a nawet 2 piłkarzy.

kristos 31.08.2009 14:42

To byłby szczyt głupoty ,sprzedaż Brożka ,bez kupna jego następcy.
A 2,5mln€ to niech sobie w buty wsadzą.

aNouc 31.08.2009 15:00

Kasy trzeba? niektórzy żyją w jakimś matrixie...

z tej kasy i tak **** będzie.

a sprzedaż Brożka równa się z niezdobyciem MP.

I tak jest prawda.

Zgarnijmy to MP, wrócmy na nowy stadion, niech to wszystko się ustabilizuje i wtedy można myśleć.

jeszcze kilka godzin...

tofik 31.08.2009 15:32

Niby Brożek coś wielkiego gra teraz ? Na zwycięstwa pracuje cała drużyna. A więcej kasy za niego nie weźmiemy.

fond 31.08.2009 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tylko_na_kilka_dni (Post 787450)
a skad to info o Fulham?
element?

wieść stąd:

http://www.ekstraklasa.wp.pl/kat,322...8aa0&_ticrsn=3

Pewnie menago robi szum.

losiu2001 31.08.2009 16:30

Jak dla mnie niepokojące jest to co powiedział Patryk po meczu z Jagą!

Na koniec Patryk Małecki wyjaśnił jak wygląda obecnie stan rozmów w sprawie jego nowego kontraktu. W piątek trener Maciej Skorża zapewniał, że wszystko zostało już ustalone, a teraz klub czeka tylko na ruch ze strony 21-letniego pomocnika. - Są negocjacje. To nie jest tak do końca, że już sobie z klubem wszystko ustaliliśmy. Nie chcę na razie mówić o szczegółach. Jak podpiszę kontrakt, to na pewno się dowiecie, a jeśli nie, to też się dowiecie. Jest jeszcze parę kwestii do rozwiązania, na razie o żadnym podpisywaniu kontraktu nie ma mowy. Zobaczymy, jak to będzie - stwierdził "Mały".

Rob_Zombie 31.08.2009 16:30

Zainteresowanie Brożkiem ze strony Fulhamu nie jest przecież faktem znanym od 5 minut, tylko od co najmniej kilku tygodni. Więc logicznym dla mnie jest że że Bednarz zabezpieczył się (a właściwie nas) na ten wypadek i uzgodnił z klubem zatrudniającym obecnie potencjalnego zastępcę Brożka ewentualne warunki odejścia, coby w razie potrzeby móc dokonać transakcji nawet za 5 dwunasta.
Choć z drugiej strony to nie wierzę w odejście Brożka.

flamengista 31.08.2009 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez losiu2001 (Post 787484)
Jak dla mnie niepokojące jest to co powiedział Patryk po meczu z Jagą!
(...)

Dokładnie, to jest problem. Będzie zabawnie, jak "najwierniejszy z wiernych" zrobi numer w stylu Kokosa. A póki nie ma nowego kontraktu, to nigdy nie będzie 100% pewności, że tak się nie stanie.

Swoją drogą, dziwię się że to tak długo trwa. Mały to obecnie jeden z najważniejszych zawodników, więc powinien zostać doceniony. W przeciwnym wypadku docenią go inni.

unpredictable_wislaczka 31.08.2009 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 787622)
Dokładnie, to jest problem. Będzie zabawnie, jak "najwierniejszy z wiernych" zrobi numer w stylu Kokosa. A póki nie ma nowego kontraktu, to nigdy nie będzie 100% pewności, że tak się nie stanie.

Swoją drogą, dziwię się że to tak długo trwa. Mały to obecnie jeden z najważniejszych zawodników, więc powinien zostać doceniony. W przeciwnym wypadku docenią go inni.

Ale on chyba właśnie został doceniony. Przynajmniej tak wynikałoby z tego,co powiedział Skorża przed meczem z Jagiellonią.
I to własnie dziwne z tym kontraktem dla Małeckiego. Bo najpierw trener mówi,że wszystko jest dogadane i piłeczka leży po stronie Patryka, a po meczu Mały twierdzi,że nic nie jest dogadane do końca i nie może podpisać. Dziwne to trochę...

Proud 31.08.2009 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 787622)
D

kto taki Go doceni?

Lazio? West Ham?

nie ten rozmiar kapelusza...

prawda jest taka że Mały nie podpisując kontraktu bardziej sobie zrobi na złość niż Wiśle...nie bez takich grajków Biała Gwiazda sobie radziła.
taraz zobaczymy czy Patryk tak kocha Wisłę jak mówił, czy możemy te deklaracje między bajki włożyć.

mam nadzieję że potwierdzi swoje słowa.

wiernyTS 31.08.2009 22:32

Kasa niszczy ludzi. Wisła dobrze pogrywa bo zaniedlugo Maly bedzie w szachu. Okienko sie skonczy a on bedzie sie musial zgodzic na mniejsze pieniądze..

felipe 31.08.2009 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez unpredictable_wislaczka (Post 787648)
I to własnie dziwne z tym kontraktem dla Małeckiego. Bo najpierw trener mówi,że wszystko jest dogadane i piłeczka leży po stronie Patryka, a po meczu Mały twierdzi,że nic nie jest dogadane do końca i nie może podpisać. Dziwne to trochę...

Zwróciłem uwage na ten fragment w wywiadzie ze Skorżą... i dla mnie jest on zupełnie nielogiczny...

Skoro Mały ma jeszcze co "odbijać", to na chłopski rozum jeszcze nie wszystko dogadane. Dla mnie "dogadany" to jest dokument, w którym brakuje podpisu, a nie taki, który jeszcze można negocjować...

Rozwiązania są dwa - albo ktoś przekręcił słowa Skorży (ja widziałem tylko zapis rozmowy, jest to zatem możliwe) albo wszystko po staremu, kontrakt jaki był taki nadal jest.

I dobrze napisał wyżej Proud - gdziez to niby pójdzie Małecki?

W lidze dobre pieniądze są w stanie zapłacić mu co najwyżej nasze kosy ;) no chyba, ze ta "wiślackość" okaże sie picem na wode jak w grę wejdą pieniądze.
Zagranica - wolne zarty...

Arked 31.08.2009 22:50

Małecki musi tak mówić w wywiadach bo inaczej gówno dostanie. Dobrze wiecie że nasz klub nie ma zbyt wielu pieniędzy i oszczędza na wszystkim na czym się da (czasami nadmiernie). Jeśli Mały chce wynegocjować dobry kontrakt (a na taki zasługuje wg mnie) to musi zachować zimną krew i przez pewien czas nie okazywać swojego ogromnego przywiązania do klubu. Gdyby ogłaszał na lewo i prawo, że na pewno podpisze kontrakt to postawił by się w fatalnej pozycji negocjacyjnej. Jest zawodowym piłkarzem, w dodatku bardzo dobrze się zapowiadającym, i ma prawo dbać o to by być należycie wynagrodzonym.

Ja osobiście jestem przekonany, że Małecki podpisze nową umowę. No chyba, że Wisła będzie na siłe starała się go, że tak nieelegancko to nazwę, "wyruchać". Niepokojące jest to, że nasz klub ma w tym ogromne doświadczenie.

1q2 31.08.2009 22:55

Dokładnie Arked , Mały musi trochę poaktorzyć.Ja mu sie o tyle nie dziwię że najpewniej zarabia grosze w porównaniu do większości a jak by nie było od pewnego czasu jest ważnym ogniwem zespołu.
Też mam nadzieje że wszystko skończy się pomyślnie, chyba że różnice między tym co chce Mały a tym co daje Wisła, są spore

Lysy 31.08.2009 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 787653)
kto taki Go doceni?

Lazio? West Ham?

nie ten rozmiar kapelusza...

Daleko nie sięgając APOEL? inne kluby Cypryjskie ? :-) Więc nie mów hop, bo Cypr zarówno pod względem sportowym jak i finansowym wyprzedził nas znacznie i wcale bym się nie zdziwił jakby byli w stanie zaoferować Małemu 3x tyle, na ile nie chcę się zgodzić Wisła. Wystarczyłoby słówko od naszych Cypryjczyków, że mamy w Polsce niedoceniany talent, który może za kilka lat stanowić o sile reprezentacji Polski.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked
Ja osobiście jestem przekonany, że Małecki podpisze nową umowę. No chyba, że Wisła będzie na siłe starała się go, że tak nieelegancko to nazwę, "wyruchać". Niepokojące jest to, że nasz klub ma w tym ogromne doświadczenie.

Też mnie to niepokoi, tym bardziej, że co róż w wywiadach z byłymi Wiślakami można przeczytać, iż zostali potraktowani niepoważnie i całowali przysłowiową "klamkę" prezesa/dyrektora sportowego Wisły - pomimo tego, iż wcześniej byli umówieni na rozmowy...

Proud 31.08.2009 23:14

chodzi o to że w takim APOELU nie grałby w pierwszej 11tce i tym sobie by na złość zrobił. Nie miałby takiej pozycji jak w Wiśle. Gdzie jest jednym z trzech (!) napastników, jest w miarę młody, przez co perspektywiczny, waleczny i dodatkowo jest Wiślakiem, przynajmniej na takiego się kreuje.

dla mnie nie podpisanie kontraktu byłoby Jego głupim posunięciem. Ale decyzja należy do Niego. Każdy sam sobie życiem kieruje.

dodam że w APOELU nie gra Paulista, który dla mnie jest jeszcze lepszym piłkarzem jak Patryk.

pan_premier 01.09.2009 07:48

przeciw Małemu obracaja sie jego wypowiedzi o Wiśle.
Gdyby był zwykłym kopaczem juz by podpisali, ze strachu. Smutne, zobaczymy jak to będzie

gooro33 01.09.2009 08:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 787670)
chodzi o to że w takim APOELU nie grałby w pierwszej 11tce i tym sobie by na złość zrobił. Nie miałby takiej pozycji jak w Wiśle. Gdzie jest jednym z trzech (!) napastników, jest w miarę młody, przez co perspektywiczny, waleczny i dodatkowo jest Wiślakiem, przynajmniej na takiego się kreuje.

dla mnie nie podpisanie kontraktu byłoby Jego głupim posunięciem. Ale decyzja należy do Niego. Każdy sam sobie życiem kieruje.

dodam że w APOELU nie gra Paulista, który dla mnie jest jeszcze lepszym piłkarzem jak Patryk.

Zobacz jaka Paulista byl tam gwiazda zanim zlapal kontuzje, wiec to porownanie nie jest adekwatne do rzeczywistosci.

funkykoval 01.09.2009 08:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 787667)
Daleko nie sięgając APOEL? inne kluby Cypryjskie ? :-) Więc nie mów hop, bo Cypr zarówno pod względem sportowym jak i finansowym wyprzedził nas znacznie i wcale bym się nie zdziwił jakby byli w stanie zaoferować Małemu 3x tyle, na ile nie chcę się zgodzić Wisła. Wystarczyłoby słówko od naszych Cypryjczyków, że mamy w Polsce niedoceniany talent, który może za kilka lat stanowić o sile reprezentacji Polski.

Chyba trochę za bardzo podniecamy sie Cyprem - zgoda drugi raz z rzędu mają klub w Lidze Mistrzów. Tylko zobaczmy gdzie dzisiaj jest ubigłoroczny mistrz Anorthosis ??? Wrócił na swoje miejsce w szeregu ....
Kluby Cypryjskie mają zakontraktowanych 4-5 dobrych graczy, a na pozostałych pozycjach grają zwykli przeciętniacy..... APOEL - wszedł do LM by w I kolejce ligowej przegrać z APOP - czyli nawet nie z drużyną z wielkiej 4-ki (Anorthosis, Apoel, Omonia Apollon), chcesz powiedzieć, że w tym zespole też kontraktują wielkich graczy za wielkie pieniądze ?????

Być może w tym roku mistrzem zostanie Omonia z Żurawskim i być może w przyszłym roku awansuje do LM, zobaczymy gdzie wówczas będzie APOEL, nawet jeżeli zdobędzie 7 punktów w LM niczym w zeszłym roku Anorthosis.....

A co do Małego - na Cyprze zatrudniają raczej chłopaków bliżej 30-ki, a rzadziej młodych i perespektywicznych, co zaś do możliwości odejścia Małego - po co od razu lazio czy West Ham - nie wystarczy, że zgłosi się Siena, Catania czy Birmingham albo Sheffield - stać ich na zapłacenie Małemu nawet 0,5 mln euro rocznie. I tyle.

Pablooo 01.09.2009 08:47

Fulham zawraca po Brożka!

felipe 01.09.2009 08:54

A taki uradowany wstałem, że mamy już wrzesień i Brożka już nam nikt nie tknie, a tu informacja, że Anglicy mogą działać do godziny 17...

Mam dreszcze na myśl o ataku Ćwielong-Małecki... Przecież nawet w skali ligowej są to średni kopacze...

Griszka30KR 01.09.2009 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablooo (Post 787700)

Do jakiej 17 ???? Pierwszy raz słyszę o takiej godzinie.To szkoda bo u nas zamykamy o 24,niech szukaja w innym sklepie,takim do 17 ....:)

kolend 01.09.2009 09:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 787695)
Chyba trochę za bardzo podniecamy sie Cyprem - zgoda drugi raz z rzędu mają klub w Lidze Mistrzów. Tylko zobaczmy gdzie dzisiaj jest ubigłoroczny mistrz Anorthosis ??? Wrócił na swoje miejsce w szeregu ....

faktycznie za bardzo się Cyprem podniecamy, przecież my też mieliśmy LM 2 lata z rzędu z różnymi klubami... prawie 15 lat temu, czyli wyprzedziliśmy ich grubo, a od tego czasu to chyba bawet 3x fazę grupową UEFA
nie chcę przeceniać dokonań ligi cypryjskiej w pucharach, ale gdyby nasza liga miała podobne, to by się eksperci i dziadki z pzpn posikaly z radości

cassius31krakow 01.09.2009 09:05

Czyli możemy obudzić się dziś z ręką w nocniku. :(
Mam nadzieję, że jeśli sprzedadzą Pawła to za kwotę znacznie przekraczającą te 2,5 mln EUR, o których była wcześniej mowa.

Griszka30KR 01.09.2009 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 787708)
Czyli możemy obudzić się dziś z ręką w nocniku. :(
Mam nadzieję, że jeśli sprzedadzą Pawła to za kwotę znacznie przekraczającą te 2,5 mln EUR, o których była wcześniej mowa.

Ja tam w to nie wierzę.Przeciez to by była pętla załozona na szyje,bo sprzedaz teraz to też brak zakupu.Chyba teraz, zarzad i sam Paweł by sie na to nie zgodził

Marszałek 01.09.2009 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 787713)
Ja tam w to nie wierzę.Przeciez to by była pętla załozona na szyje,bo sprzedaz teraz to też brak zakupu.Chyba teraz, zarzad i sam Paweł by sie na to nie zgodził

Najpierw to trzeba by pogadać z Fulham czy może chcieliby kupić Brożka. Bo tak coś czuje nosem,że oni tak jak Blackburn z Citko swego czasu. Dyrektor sportowy zapytany o Citkę odpowiedział, a kto to jest?Nie wiem czy podobnie nie jest w przypadku Pawła. Nie żartujcie ale wydanie 3 mln euro na zawodnika to dla Fuilham żaden wydatek. Za takie pieniądze to w lidze angielskiej kupuje się zawodników co do których nie ma pewności czy się sprawdzą.

Pablooo 01.09.2009 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 787704)
Do jakiej 17 ???? Pierwszy raz słyszę o takiej godzinie.To szkoda bo u nas zamykamy o 24,niech szukaja w innym sklepie,takim do 17 ....:)

A nawet do 18 czasu polskiego. Święto bankowe jakieś brytole mają (wolne od pracy) i mogą dziś do 18.

Problem jest inny - czy Wisła kogoś ma za Brożka? Przecież my święta bankowego nie mieliśmy

przemek1902 01.09.2009 09:49

To przez wzgląd na święto w Anglii. Już od 2 czy 3 okienek taki stan rzeczy jest praktykowany.

63.5 Kg 01.09.2009 10:06

Tylko ja jakos wcale nigdzie nie doczytalem zeby Brozek byl dogadany co do kontraktu swojego.

Wiec nawet jak Fulham przedstawi nowa opferte to co z tego??

Proud 01.09.2009 10:09

w wyborczej jest napisane że Fulham zastanawia się pomiędzy Brożkiem a Uche :D

trzeba podbić cenę za Pawła, tak aby zdecydowali się na Uche :)

a Pawła sprzedać w przerwie, jak już przewaga w lidze będzie wystarczająca i Wisła będzie miala czas na znalezienie następców.
:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl