![]() |
Nie robcie sobie nadziei, ja wam powiem w tym okienku nie bedzie juz zadnego transferu :-(
|
Cytat:
Okienko transferowe za chwilę się zamknie i będziemy wiedzieli trochę więcej... |
Sprawa jest prosta- będziemy wiedzieć tyle samo, ile wiemy teraz.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wisła sama musi zamykać budżet, dlatego na transfery nie ma pieniędzy. Ale przynajmniej możemy być pewni, że co sobie sami wypracujemy z zysków, pójdzie na wzmocnienia. W zalezności jaka będzie frekwencja na nowym stadionie klub ustali budżet i pewnie coś skapnie na nowych zawodników, ale cudów bym się nie spodziewał. |
Oby wypaliło z Brożkiem. Damy sobie radę bez niego, a kasy trzeba. I prawdę mówiąc należy mu się. Musi spróbować prawdziwej piłki, żeby się rozwinąć.
Na miejscu takich wyróżniających się piłkarzy z naszej ligi, którzy nie są za starzy. Np najlepszy przykład to Lewandowski. Wypieprzałbym z ligi jak najszybciej, ale nie po kasę, tylko po naukę. Nawet do beniaminka jakiegoś z Francji, czy Niemiec. Byle podnosić poziom |
No, Lewandowski zdecydowanie dużo się jeszcze musi nauczyć:D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Żartujecie chyba. Sprzedawać jednego z 2 zdrowych napastników, w sytuacji gdy na ławce jest Ćwielong, a Boguski dopiero rozpoczął treningi?
I to w ostatnim dniu okienka transferowego, gdy szanse na kupienie kogoś nowego (choćby tego napastnika z Ugandy) są niemal zerowe. Toż to nawet na polską ligę nie wystarczy. Owszem, nie płakałem jak Brożek był już jedną nogą w Fulham. Ale to było ponad tydzień temu - było więc sporo czasu by pozyskać 1, a nawet 2 piłkarzy. |
To byłby szczyt głupoty ,sprzedaż Brożka ,bez kupna jego następcy.
A 2,5mln€ to niech sobie w buty wsadzą. |
Kasy trzeba? niektórzy żyją w jakimś matrixie...
z tej kasy i tak **** będzie. a sprzedaż Brożka równa się z niezdobyciem MP. I tak jest prawda. Zgarnijmy to MP, wrócmy na nowy stadion, niech to wszystko się ustabilizuje i wtedy można myśleć. jeszcze kilka godzin... |
Niby Brożek coś wielkiego gra teraz ? Na zwycięstwa pracuje cała drużyna. A więcej kasy za niego nie weźmiemy.
|
Cytat:
wieść stąd: http://www.ekstraklasa.wp.pl/kat,322...8aa0&_ticrsn=3 Pewnie menago robi szum. |
Jak dla mnie niepokojące jest to co powiedział Patryk po meczu z Jagą!
Na koniec Patryk Małecki wyjaśnił jak wygląda obecnie stan rozmów w sprawie jego nowego kontraktu. W piątek trener Maciej Skorża zapewniał, że wszystko zostało już ustalone, a teraz klub czeka tylko na ruch ze strony 21-letniego pomocnika. - Są negocjacje. To nie jest tak do końca, że już sobie z klubem wszystko ustaliliśmy. Nie chcę na razie mówić o szczegółach. Jak podpiszę kontrakt, to na pewno się dowiecie, a jeśli nie, to też się dowiecie. Jest jeszcze parę kwestii do rozwiązania, na razie o żadnym podpisywaniu kontraktu nie ma mowy. Zobaczymy, jak to będzie - stwierdził "Mały". |
Zainteresowanie Brożkiem ze strony Fulhamu nie jest przecież faktem znanym od 5 minut, tylko od co najmniej kilku tygodni. Więc logicznym dla mnie jest że że Bednarz zabezpieczył się (a właściwie nas) na ten wypadek i uzgodnił z klubem zatrudniającym obecnie potencjalnego zastępcę Brożka ewentualne warunki odejścia, coby w razie potrzeby móc dokonać transakcji nawet za 5 dwunasta.
Choć z drugiej strony to nie wierzę w odejście Brożka. |
Cytat:
Swoją drogą, dziwię się że to tak długo trwa. Mały to obecnie jeden z najważniejszych zawodników, więc powinien zostać doceniony. W przeciwnym wypadku docenią go inni. |
Cytat:
I to własnie dziwne z tym kontraktem dla Małeckiego. Bo najpierw trener mówi,że wszystko jest dogadane i piłeczka leży po stronie Patryka, a po meczu Mały twierdzi,że nic nie jest dogadane do końca i nie może podpisać. Dziwne to trochę... |
Cytat:
Lazio? West Ham? nie ten rozmiar kapelusza... prawda jest taka że Mały nie podpisując kontraktu bardziej sobie zrobi na złość niż Wiśle...nie bez takich grajków Biała Gwiazda sobie radziła. taraz zobaczymy czy Patryk tak kocha Wisłę jak mówił, czy możemy te deklaracje między bajki włożyć. mam nadzieję że potwierdzi swoje słowa. |
Kasa niszczy ludzi. Wisła dobrze pogrywa bo zaniedlugo Maly bedzie w szachu. Okienko sie skonczy a on bedzie sie musial zgodzic na mniejsze pieniądze..
|
Cytat:
Skoro Mały ma jeszcze co "odbijać", to na chłopski rozum jeszcze nie wszystko dogadane. Dla mnie "dogadany" to jest dokument, w którym brakuje podpisu, a nie taki, który jeszcze można negocjować... Rozwiązania są dwa - albo ktoś przekręcił słowa Skorży (ja widziałem tylko zapis rozmowy, jest to zatem możliwe) albo wszystko po staremu, kontrakt jaki był taki nadal jest. I dobrze napisał wyżej Proud - gdziez to niby pójdzie Małecki? W lidze dobre pieniądze są w stanie zapłacić mu co najwyżej nasze kosy ;) no chyba, ze ta "wiślackość" okaże sie picem na wode jak w grę wejdą pieniądze. Zagranica - wolne zarty... |
Małecki musi tak mówić w wywiadach bo inaczej gówno dostanie. Dobrze wiecie że nasz klub nie ma zbyt wielu pieniędzy i oszczędza na wszystkim na czym się da (czasami nadmiernie). Jeśli Mały chce wynegocjować dobry kontrakt (a na taki zasługuje wg mnie) to musi zachować zimną krew i przez pewien czas nie okazywać swojego ogromnego przywiązania do klubu. Gdyby ogłaszał na lewo i prawo, że na pewno podpisze kontrakt to postawił by się w fatalnej pozycji negocjacyjnej. Jest zawodowym piłkarzem, w dodatku bardzo dobrze się zapowiadającym, i ma prawo dbać o to by być należycie wynagrodzonym.
Ja osobiście jestem przekonany, że Małecki podpisze nową umowę. No chyba, że Wisła będzie na siłe starała się go, że tak nieelegancko to nazwę, "wyruchać". Niepokojące jest to, że nasz klub ma w tym ogromne doświadczenie. |
Dokładnie Arked , Mały musi trochę poaktorzyć.Ja mu sie o tyle nie dziwię że najpewniej zarabia grosze w porównaniu do większości a jak by nie było od pewnego czasu jest ważnym ogniwem zespołu.
Też mam nadzieje że wszystko skończy się pomyślnie, chyba że różnice między tym co chce Mały a tym co daje Wisła, są spore |
Cytat:
Cytat:
|
chodzi o to że w takim APOELU nie grałby w pierwszej 11tce i tym sobie by na złość zrobił. Nie miałby takiej pozycji jak w Wiśle. Gdzie jest jednym z trzech (!) napastników, jest w miarę młody, przez co perspektywiczny, waleczny i dodatkowo jest Wiślakiem, przynajmniej na takiego się kreuje.
dla mnie nie podpisanie kontraktu byłoby Jego głupim posunięciem. Ale decyzja należy do Niego. Każdy sam sobie życiem kieruje. dodam że w APOELU nie gra Paulista, który dla mnie jest jeszcze lepszym piłkarzem jak Patryk. |
przeciw Małemu obracaja sie jego wypowiedzi o Wiśle.
Gdyby był zwykłym kopaczem juz by podpisali, ze strachu. Smutne, zobaczymy jak to będzie |
Cytat:
|
Cytat:
Kluby Cypryjskie mają zakontraktowanych 4-5 dobrych graczy, a na pozostałych pozycjach grają zwykli przeciętniacy..... APOEL - wszedł do LM by w I kolejce ligowej przegrać z APOP - czyli nawet nie z drużyną z wielkiej 4-ki (Anorthosis, Apoel, Omonia Apollon), chcesz powiedzieć, że w tym zespole też kontraktują wielkich graczy za wielkie pieniądze ????? Być może w tym roku mistrzem zostanie Omonia z Żurawskim i być może w przyszłym roku awansuje do LM, zobaczymy gdzie wówczas będzie APOEL, nawet jeżeli zdobędzie 7 punktów w LM niczym w zeszłym roku Anorthosis..... A co do Małego - na Cyprze zatrudniają raczej chłopaków bliżej 30-ki, a rzadziej młodych i perespektywicznych, co zaś do możliwości odejścia Małego - po co od razu lazio czy West Ham - nie wystarczy, że zgłosi się Siena, Catania czy Birmingham albo Sheffield - stać ich na zapłacenie Małemu nawet 0,5 mln euro rocznie. I tyle. |
|
A taki uradowany wstałem, że mamy już wrzesień i Brożka już nam nikt nie tknie, a tu informacja, że Anglicy mogą działać do godziny 17...
Mam dreszcze na myśl o ataku Ćwielong-Małecki... Przecież nawet w skali ligowej są to średni kopacze... |
Cytat:
|
Cytat:
nie chcę przeceniać dokonań ligi cypryjskiej w pucharach, ale gdyby nasza liga miała podobne, to by się eksperci i dziadki z pzpn posikaly z radości |
Czyli możemy obudzić się dziś z ręką w nocniku. :(
Mam nadzieję, że jeśli sprzedadzą Pawła to za kwotę znacznie przekraczającą te 2,5 mln EUR, o których była wcześniej mowa. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Problem jest inny - czy Wisła kogoś ma za Brożka? Przecież my święta bankowego nie mieliśmy |
To przez wzgląd na święto w Anglii. Już od 2 czy 3 okienek taki stan rzeczy jest praktykowany.
|
Tylko ja jakos wcale nigdzie nie doczytalem zeby Brozek byl dogadany co do kontraktu swojego.
Wiec nawet jak Fulham przedstawi nowa opferte to co z tego?? |
w wyborczej jest napisane że Fulham zastanawia się pomiędzy Brożkiem a Uche :D
trzeba podbić cenę za Pawła, tak aby zdecydowali się na Uche :) a Pawła sprzedać w przerwie, jak już przewaga w lidze będzie wystarczająca i Wisła będzie miala czas na znalezienie następców. :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl