Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

JacobCFC 14.04.2014 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1358139)
Jeśli mamy mieć silny zespół gotowy do walki o europejskie puchary jak za dawnych lat to Misiek jest za słaby, ale na najbliższe 2-3 lata idealny z możliwością sprzedaży, ale skoro kontakt wygasa, a klub się nie kwapi..

Kolegę chyba troszkę poniosło:)

huberix 14.04.2014 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1358152)
Kolegę chyba troszkę poniosło:)

Oj tam, przecież Jacek tak mówił, Franiu o znowu '' wielkiej Wisełce'', kiedyś w końcu muszą wrócić te złote czasy ;)

El'kabat 14.04.2014 20:57

Trela i Celeban ponad nasz stan. Trele bierze Lechia,a jedyna ekipa w Polsce,która może zapłacić Celebanowi odpowiednio to krawaty niestety...

syryls 14.04.2014 20:58

Jacek po prostu chce na nowo zacząć przygodę z bramkarzami

muerte 14.04.2014 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1351421)
a czy były już mecze z Widzewem lub Podbeskidziem?
Jeśli tak to ...kiedyyyy ????

twój 1 mit został obalony, taktyka którą wyśmiewałeś pojawiła się już w 1 meczu wiosny, lepiej na DP był jeszcze Chrapek czyli teoretyczny ŚP, a mianowicie łącznik obu formacji, czyli co bez defensywnego i się udało?:-
[/URL]

Były już mecze z Widzewem i Podbeskidziem. Zapraszam kolegę do komentarza. :help:

bonawentura 15.04.2014 01:17

Żadnych transferów nie będzie! Nie łudźcie się. Przyjdą znów jakieś pachołki do gry. Ta budowa nowej drużyny wygląda mi na reanimację trupa. Przykro mi, ale na chwilę obecną tak to wygląda. Nie ma pomysłu na budowę drużyny, trener stawia wyłącznie na "żelazną" jedenastkę i "orze" piłkarzami przez dziewięćdziesiąt minut, nie oszczędzając ich w ogóle. Po co nawet w takim razie kupować kogokolwiek - przy takim trenerze nie ma to żadnego sensu. I to jeszcze trenerze zakontraktowanym na 3 lata!

marpil 15.04.2014 11:17

jak się nazywa ten gostek co miał trafic do Wisły ale ciągle jest w drodze i nie może do Wisły dotrzeć

syryls 15.04.2014 11:20

Wilde Donald Guerrier

IncognitoTSW 15.04.2014 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marpil (Post 1358198)
jak się nazywa ten gostek co miał trafic do Wisły ale ciągle jest w drodze i nie może do Wisły dotrzeć

Milinković?

a takich trolli jak ten powyżej powinno się banować.

AYALA 16.04.2014 09:48

ciemne chmury nad Koroną
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37358,t...wiadomosc.html

Mozna by za niewielkie pieniądze kogoś wyciągnąc.Solidny jest stoper Malarczyk,lewonożny Janota też by sie przydał do pomocy.

emjot 16.04.2014 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1358211)
Milinković?

a takich trolli jak ten powyżej powinno się banować.

był jeszcze Gimenez, któren to bodaj Paragwajczyk idzie do nas od 8? 9 lat... i jeszcze nie doszedł...
co do Korony. Takie ciemne chmury to nad nami też wiszą. Drobnych nie znajdziesz u nas w kasie.... ani grosza...
więc przyzwyczajaj się kolego do Bartoszy, Wąsikowskich czy innych Zająców...

szprotson 16.04.2014 10:56

co pół roku ktoś jedzie i dojechać nie może.
przeciez nie tak dawno jakis paragwajczyk leciał :)

Tyle że tak naprawde to dziennikarz ma dobre loty skutkiem czego powstają takie newsy

christof20 16.04.2014 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1358266)
był jeszcze Gimenez, któren to bodaj Paragwajczyk idzie do nas od 8? 9 lat... i jeszcze nie doszedł...

Był jeszcze niejaki Claudio Pitbull, który też chyba do Krakowa na piechotę idzie. No i byli jeszcze jacyś dwaj Nigeryjczycy (nie pamiętam, jak się nazywali), którzy "czekali tylko na wizy"; do dzisiaj chyba na te wizy czekają :)

St Yabol 16.04.2014 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez christof20 (Post 1358277)
Był jeszcze niejaki Claudio Pitbull, który też chyba do Krakowa na piechotę idzie. No i byli jeszcze jacyś dwaj Nigeryjczycy (nie pamiętam, jak się nazywali), którzy "czekali tylko na wizy"; do dzisiaj chyba na te wizy czekają :)

nigeryjczycy byli na testach, nie spodobali sie smudzie

christof20 16.04.2014 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1358287)
nigeryjczycy byli na testach, nie spodobali sie smudzie

Nie o tych myślałem. Tamci mieli być bodajże za pierwszej kadencji Kasperczaka.

Aero 16.04.2014 15:51

Grigorij i Galamaz pewnie do teraz siedzą w Boeingu. ;)

TonyWiślak 16.04.2014 19:00

Ten Nei też by nam się dzisiaj za Brożka przydał...

AYALA 16.04.2014 19:29

tego napastnika Celina (co go testowaliśmy latem) szkoda, bo 2 gole dla Wołynia Łuck strzelił...no ale Franz go nie chciał

darean 16.04.2014 19:49

http://www.transfermarkt.co.uk/en/jo...ler_99175.html

Jesteśmy zainteresowani Jonathanem Fabbro

emjot 17.04.2014 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darean (Post 1358308)

1. wg. kogo?
2. Kto da forsę
3. Takie rzeczy tylko w erze

63.5 Kg 17.04.2014 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darean (Post 1358308)

Będziemy grac na 6 srodkowych pomocnikow...:shock:

huberix 17.04.2014 13:20

Jeśli to prawda, to .......e za przeproszniem nasz ''skauting'' szukający 32-letnich piłkarzy..

El'kabat 17.04.2014 13:28

Póki co wypadałoby zacząć płacić obecnym piłkarzom na czas bo ktoś pisał,że znowu są problemy z płatnościami..
A nie szukać ogórków na drugim końcu świata.

Gwiaździsty 17.04.2014 13:37

Eeee to chyba niemożliwe, przecież teraz bilety i to te najdroższe mieli kupowac masowo ci co nie ptzychodzili ze wzgledu na chuliganów. Nie wspominam już o tysiącach matek z dziećmi. Bedanarz, żartowałeś w tych wywiadach ?

brylant17 17.04.2014 13:41

Brać Celebana który jest obecnie wolnym zawodnikiem i gościnnie trenuje w Pogoni Szczecin

El'kabat 17.04.2014 13:49

Ty na poważnie z tym Celebanem :) ? W Vaslui gosc miał 150-200koła ojro za sezon.. U nas raczej za 5koła złotych nie pogra.
W Polsce to może legła jedynie go zgarnąć,ewentualnie Pogoń jak Azoty kase wyłożą.

Janusz94 17.04.2014 16:14

Prawda jest taka że powinniśmy szukać młodych chłopaków najlepiej polaków. Takich którzy graja w naszych młodzieżówkach lub kończą w tym roku 18 lat i przekonywać ich do gry dla nas a w kontrakcie dawać małą podstawe ale duże pieniądze za gre i sukcesy osiągane z klubem. Tak możemy wyjść z marazmu tylko że nasi rządzący na to nie wpadną i wolą sprowadzać szrot.

Kurz 17.04.2014 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz94 (Post 1358367)
Prawda jest taka że powinniśmy szukać młodych chłopaków najlepiej polaków. Takich którzy graja w naszych młodzieżówkach lub kończą w tym roku 18 lat i przekonywać ich do gry dla nas a w kontrakcie dawać małą podstawe ale duże pieniądze za gre i sukcesy osiągane z klubem. Tak możemy wyjść z marazmu tylko że nasi rządzący na to nie wpadną i wolą sprowadzać szrot.

Prawda nie jest taka, że mamy szukać młodych chłopaków, najlepiej Polaków. Mamy szukać młodych, utalentowanych Polaków. Przypomnę tylko, że młody Polak nie równa się dobry piłkarz. Nasi młodzi zawodnicy, o których upominają się kibice są albo słabi albo niezidentyfikowani. Na razie nie ma dowodów, ze cokolwiek potrafią i będą potrafili.

Od razu powinniśmy uciąć ten temat, bo to mrzonki. Większość młodych utalentowanych Polaków w obecnej sytuacji tu nie przyjdzie. Są poza naszym zasięgiem. Nie bez powodu w reprezentacji do lat 21 mamy tylko Chrapka.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Repreze...w_piłce_nożnej

Skoro więc sobie ich sami nie wychowujemy, oczywiście na jakimś ponadprzeciętnym poziomie (chodzi o poziom krajowy), jesteśmy skazani na piłkarzy za frytki z importu.

huberix 17.04.2014 20:22

Ja nie oczekuje nagle kilku Polaków, ale raz na jakis czas powinien pojawić się jakiś młody zawodnik z potencjałem

Kurz 17.04.2014 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1358381)
Ja nie oczekuje nagle kilku Polaków, ale raz na jakis czas powinien pojawić się jakiś młody zawodnik z potencjałem

Młodzi zawodnicy z potencjałem najczęściej trafiają obecnie od razu za granicę, ewentualnie do kilku innych klubów w Polsce. Wisła nie jest w tym momencie dobrym celem transferowym i nic nie wskazuje na to, że się stanie.

huberix 17.04.2014 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1358383)
Młodzi zawodnicy z potencjałem najczęściej trafiają obecnie od razu za granicę, ewentualnie do kilku innych klubów w Polsce. Wisła nie jest w tym momencie dobrym celem transferowym i nic nie wskazuje na to, że się stanie.

Mimo wszystko chyba znalazłby się jakiś młodzieniec, chętny przejścia do Wisły. Swego czasu, kiedy grałem w klubie i usłyszał że chce mnie Wisła poprostu bym sie zsikał :D Nawet w tej sytuacji klubu bym bardzo chciał. Niestety nie mam (miałem) talentu. Dążę do tego, że na pewno znalazłby sie jakiś młody godny uwagi nastolatek, który będzie gotów umrzeć na boisku za Wisłę ;)
Niestety taki mamy skating :/

JacobCFC 17.04.2014 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1358379)
Prawda nie jest taka, że mamy szukać młodych chłopaków, najlepiej Polaków. Mamy szukać młodych, utalentowanych Polaków. Przypomnę tylko, że młody Polak nie równa się dobry piłkarz. Nasi młodzi zawodnicy, o których upominają się kibice są albo słabi albo niezidentyfikowani. Na razie nie ma dowodów, ze cokolwiek potrafią i będą potrafili.

Od razu powinniśmy uciąć ten temat, bo to mrzonki. Większość młodych utalentowanych Polaków w obecnej sytuacji tu nie przyjdzie. Są poza naszym zasięgiem. Nie bez powodu w reprezentacji do lat 21 mamy tylko Chrapka.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Repreze...w_piłce_nożnej

Skoro więc sobie ich sami nie wychowujemy, oczywiście na jakimś ponadprzeciętnym poziomie (chodzi o poziom krajowy), jesteśmy skazani na piłkarzy za frytki z importu.

A przykład Błaszczykowskiego Ci coś mówi;) (inna sprawa, że gdyby nie Brzęczek to Kuba by u nas nie zadebiutował). To jednak jest przykład, że wystarczy trochę pojeździć po niższych ligach i pooglądać, tylko trzeba chcieć. Ale jak my mamy scouting w postaci Kapki i Żurawskiego (on wgl jeszcze piastuje ten "urząd"?) to o czym my marzymy.

fanfan 17.04.2014 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1358390)
A przykład Błaszczykowskiego Ci coś mówi;) (inna sprawa, że gdyby nie Brzęczek to Kuba by u nas nie zadebiutował). To jednak jest przykład, że wystarczy trochę pojeździć po niższych ligach i pooglądać, tylko trzeba chcieć. Ale jak my mamy scouting w postaci Kapki i Żurawskiego (on wgl jeszcze piastuje ten "urząd"?) to o czym my marzymy.

Mi ten przykład mówi to ,że w niższych ligach jest bardzo niewielu utalentowanych młodych piłkarzy bo gdyby było inaczej nie byłby podawany ciągle przykład Błaszczykowskiego ;) a My jako kraj ciągle od kilku lat mamy tylko trzech naprawdę dobrych piłkarzy z pola a to o czymś świadczy . I też wcale nie jest tak że jakiś młody talent się nie rozwinie ponieważ nie zostanie odszukany , prędzej czy później najlepsi z niższych lig trafiają poziom wyżej który to weryfikuje ich potencjał.W dodatku tych zdolnych jest naprawdę niewielu a chętnych na nich jest cała masa , w dodatku coraz chętniej kluby zagraniczne spoglądają na naszą piłkarską młodzież i nie ma możliwości że skauci naszego klubu kogoś ciekawego z potencjałem porównywalnym do Błaszcza znajdą a skauci innych klubów o nim nie będą wiedzieć. Po prostu walkę o ten talent wygrywają Ci którzy zaoferują najlepsze warunki czyli w pierwszej kolejności kluby zagraniczne , w drugiej Legia , Lech czy Lechia a My musimy czekać na swoją kolej - to swego rodzaju draft jak w NBA tylko że najbogatsi mają pierwszeństwo .

Kurz 17.04.2014 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1358390)

Mówi, ale to było 9 lat temu. Wisła wtedy była hegemonem tej ligi. Sry, ale czas nie stoi w miejscu. Dzisiaj jesteśmy ekstraklasowymi dziadami. Bez obrazy.

pawkas1992 18.04.2014 01:06

Dawniej słowo "Wisła" działało na każdego takiego np. Błaszczykowskiego a teraz jest już inaczej niestety .

JacobCFC 18.04.2014 07:51

Ja tylko chciałem dać przykład, że niskim kosztem w niższych ligach można znaleźć dobrych młodych zawodników.

Kurz 18.04.2014 08:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1358406)
Ja tylko chciałem dać przykład, że niskim kosztem w niższych ligach można znaleźć dobrych młodych zawodników.

Co to znaczy dobrych młodych zawodników? Takich, którzy od zaraz będą bardzo silnym punktem mającej ogromne aspiracje ekstraklasowej drużyny? Czy też potrzebujących kilka lat, żeby osiągnąć poziom dzisiejszego Burligi czy Chrapka (oczywiście, pod warunkiem, iż będą się normalnie rozwijali)?.

huberix 18.04.2014 08:31

Da się znaleźć takich zawodników, ale trzeba chcieć.
Można za przykład wziąć Arkadiusza Milika. Facet grał w sezonie 2010-2011 w Rozwoju Katowice !
Poszedł do Górnika, gdzie też zagrał sezon i od razu Niemcy.
Czyli znaleźć się da, jest cholernie trudno bo u nas szukają klubu zagraniczne, Legia, Lech czy nawet Lechia, ale jak się chce to da się ;)

szprotson 18.04.2014 09:02

To czemu w takim przypadku żadna z drużyn ekstraklasy i 1 ligi nie szuka i nie znajduje?
Dam sobie ręke uciąć że w każdej z druzyn chcieliby młodych tanich polaków...

Kurz 18.04.2014 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1358408)
Da się znaleźć takich zawodników, ale trzeba chcieć.
Można za przykład wziąć Arkadiusza Milika. Facet grał w sezonie 2010-2011 w Rozwoju Katowice !
Poszedł do Górnika, gdzie też zagrał sezon i od razu Niemcy.
Czyli znaleźć się da, jest cholernie trudno bo u nas szukają klubu zagraniczne, Legia, Lech czy nawet Lechia, ale jak się chce to da się ;)

To tylko wyjątek potwierdzający regułę. Próbować, jednak, można, a nawet trzeba. Zanim rzeczywiście kogoś zaczniemy szukać powinniśmy popracować nad PR, bo obecnie nasze hasło reklamowe brzmi: "Nie mamy pieniędzy, nie płacimy dobrze, nie pracujemy najlepiej z młodymi zawodnikami. Trudno powiedzieć młodzi zdolni czy u nas się stoczycie czy rozwiniecie".

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl