Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

bondTSW 09.05.2010 07:53

Superpuchar Polski w Ostrowcu Św. Legia - Wisła:
Pamięta ktoś co było skandowane pod adresem legionistów z dwa, trzy razy... za nic nie mogłem zrozumieć wtedy co trzeba krzyknąć.. i nie wiem k.. do dziś :)
coś jak "mitowani"... no nie wiem.

dzięki Kris.

Kris54 09.05.2010 08:22

Mitomani, jako odpowiedź na skandowanie Legii "cała Polska dziś widziała jak Wiselka spierdalala" (odnośnie zajścia w Bełchatowie na pp)

Tom'ash 09.05.2010 09:55

Czy na jakimś kanale cyfry+ można oglądać wyścigi F1?

pawelwp9 09.05.2010 10:02

Od kiedy będzie można nabyć wejściówkę na mecz z Odrą ?

crazykaro 09.05.2010 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelwp9 (Post 895286)
Od kiedy będzie można nabyć wejściówkę na mecz z Odrą ?

Pilnuj oficjalny serwis Wisły to się w końcu dowiesz. Zazwyczaj od poniedziałku rozpoczyna się sprzedaż

WiślakNH 09.05.2010 12:26

Odbędzie sie w tym sezonie Super Puchar? Jeżeli tak to czy jest już przypuszczalny termin i miasto w którym będzie rozegrany ten mecz?

wislak_92 09.05.2010 13:54

Jest tu ktos ogarniety w temacie 'karta zdrowia sportowca'? Jaki tak to zapraszam na priv, mam kilka pytan.

Marcinnno 09.05.2010 14:07

Witam!

Naszła mnie ochota, aby zapisać się do klubu :) Moje pytanie brzmi czy w okresie kiedy trwają rozgrywki jest możliwość dołączenia do drużyny ? ( oczywiście karty zawodniczej nie mam, bo ostatni raz grałem w klubie jakieś 6 lat temu :) )

wislak_92 09.05.2010 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 895419)
Witam!

Naszła mnie ochota, aby zapisać się do klubu :) Moje pytanie brzmi czy w okresie kiedy trwają rozgrywki jest możliwość dołączenia do drużyny ? ( oczywiście karty zawodniczej nie mam, bo ostatni raz grałem w klubie jakieś 6 lat temu :) )

To zalezy od klubu. Tez mnie naszla wlasnie ochota, bylem na 2 treningach i nie ma najmniejszego problemu, szczegolnie ze za duzo zawodnikow to na trennigi i mecze nie przychodzi..

piter116 09.05.2010 14:49

Usunąłem przez przypadek jedną pozycję z listy ściągania w utorrent, a zostało 10 % do ściągnięcia. Wiecie czy da się to jakoś przywrócić? Aby wznowiło ściąganie od tych 90 % a nie od 0.
Sprawa rozchodzi sie o 15 gb : ) Wiem, że w BitComecie można wznowić pobieranie otwierając plik torrent i wybrać tę samą ścieżkę. Pytanie czy w utorrent można podobnie. Nie chce nic ryzykować nie mając 100 % pewności. Z góry dzięki.

crazykaro 09.05.2010 15:00

Tak samo jest w uTorrencie jak nie usuniesz pliku to on najpierw sprawdza ile zostało wcześniej pobrane a później pobiera resztę. Więc możesz śmiało włączyć na nowo pobieranie

masterlag 09.05.2010 15:23

Jakim tramwajem dojadę na stadion Hutnika [z Czyżyn]? (nie jestem z Krk od razu mówie i za często tam nie bywam)

Blacha92 09.05.2010 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blacha92 (Post 895028)
Czy ktoś z Was zna/używa poczty mailowej z opcją,że piszę maila i zaznaczam o której godzinie ten mail ma zostać wysłany?
Z góry thx, bardzo mi zależy

Podbijam, proszę o pomoc

kroko. 09.05.2010 15:38

Gdzie i w jaki sposób wygląda wyrabianie książeczki sanepidowskiej w Krakowie?

LeszekABG 09.05.2010 15:43

Na Zdrowej (Siemaszki) 3 dni z rzędu biegasz z próbką kału, potem w kiosku obok kupujesz ową książeczkę, podbijają Ci to i masz.

DominoForza 09.05.2010 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LeszekABG (Post 895471)
Na Zdrowej (Siemaszki) 3 dni z rzędu biegasz z próbką kału, potem w kiosku obok kupujesz ową książeczkę, podbijają Ci to i masz.

albo na gazowej

bondTSW 09.05.2010 16:09

Mam pytanie o urządzenie wielofunkcyjne Panasonic KX-MB773 (drukarka, fax, kopiarka, scan)
wymieniałem toner ostatnio, oryginalny na zamiennik, jeden wielki syf się zrobił... tusz jest wszędzie, drukuje mi upieprzone całe strony od tego tuszu, są paski z góry na dół gdzie nie jest nic wydrukowane. Wyczyściłem raz dokładnie wszystko, wyczyściłem drugi raz i nic, dalej syf... muszę oddać do serwisu czy mogę jeszcze sam coś pokombinować? (gwarancja nie wchodzi w grę, mimo że sprzęt jest nowy).

konrad 09.05.2010 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 895456)
Jakim tramwajem dojadę na stadion Hutnika [z Czyżyn]? (nie jestem z Krk od razu mówie i za często tam nie bywam)

Wsiądź w 15, przystanek na Rondzie Czyżyńskim. Przystaje zaraz przy stadionie.

Kamil_mchw 09.05.2010 16:53

do kogoś kto zna się na kredytach:]
otóż chciałbym wziąć kredyt na mieszkanie tylko problem jest taki że nie mam dochodu (jestem studentem) a moi rodzice są już wiekowi i za dużo nie zarabiają i nie dostaną np. 300tyś zł. kredytu.
pytanie brzmi: Czy jest taka możliwość żeby wziąć kredyt najpierw przez moich rodziców, żeby oni na początku go spłacali a jak ja zacznę zarabiać... kredyt przejdzie na mnie?? proszę na prv.

Młyniu_Miechów 09.05.2010 17:19

Jaki autobus/tramwaj odjeżdża na Wolę Justowską spod dworca?

Aniołek_Wisła 09.05.2010 18:22

czesc

jestem z wawy jestem kibicem wislky i chcialbym się dowiedziec pare rzeczy... a więc czy zeby miec karte kibica trzeba ja wyrobic w krakowie na miejscu czy w jakikolwiek sposob inny . Po drugie jezeli kibice jedza pociagiem na mecze wyjazdowe a ja samochodem to jak wejsc na sektor wisly ... Po trzecie czy mozna wchodzic na stadion jesli jest sie niepolnoletnim . Bardzo prosze o odpowiedz :d

Padre1906 09.05.2010 18:28

Czego jesteś kibicem? Mogę Ci powiedzieć jak jest u nas, albo u naszych braci z wyjazdami. Ale "wislky" ?!

Kobieta_Wislak 09.05.2010 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aniołek_Wisła (Post 895538)
jestem z wawy jestem kibicem wislky i chcialbym się dowiedziec pare rzeczy... a więc czy zeby miec karte kibica trzeba ja wyrobic w krakowie na miejscu czy w jakikolwiek sposob inny . Po drugie jezeli kibice jedza pociagiem na mecze wyjazdowe a ja samochodem to jak wejsc na sektor wisly ... Po trzecie czy mozna wchodzic na stadion jesli jest sie niepolnoletnim . Bardzo prosze o odpowiedz :d

... Wisły nie
Cytat:

Pierwotnie napisane przez w/w (Post 895538)
wisly

Aniołek_Wisła 09.05.2010 18:31

oj nie czepiaj sie szybko pisalem... a to ze mieszkam w wawie nie onacza ze mniej kocham ten klub :D

Mateuusz 09.05.2010 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aniołek_Wisła (Post 895538)

po pierwsze Wisły!!:evil: na mecze u siebie wchodzisz normalnie. a na wyjazdy przez bramke do sektora gosci.

Tom'ash 09.05.2010 18:46

Mam opuchniętą szyję z jednej strony, z drugiej jest ok, od 2 dni boli mnie mocno dość gardło, ale poza tym czuję się dobrze żadnej gorączki czy coś. Trochę przedawkowałem tabletki na gardło czy mogło od tego opuchnąć?:P Nie chce mi się zawracać głowy lekarzowi. A ta opuchlizna to tak na wysokości migdałka

snyrting 09.05.2010 18:48

Lekarzem nie jestem, ale sądze, że to początki anginy. Lepiej wybierz się z tym do lekarza, bo z własnego doświdczenia wiem, że tojak to zaniedbasz będzie dużo gorzej.

Ma ktoś linka do wczorajszego magazynu ligowego w C+?

Ja_Kibic 09.05.2010 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tom'ash (Post 895552)
Mam opuchniętą szyję z jednej strony, z drugiej jest ok, od 2 dni boli mnie mocno dość gardło, ale poza tym czuję się dobrze żadnej gorączki czy coś. Trochę przedawkowałem tabletki na gardło czy mogło od tego opuchnąć?:P Nie chce mi się zawracać głowy lekarzowi. A ta opuchlizna to tak na wysokości migdałka

jak to angina to zobacz czy masz w gardle cos takiego

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...na_atticus.JPG

Aniołek_Wisła 09.05.2010 19:07

czy mozna wchodzic na stadion= mecz ukochanej Wislełki jesli jest sie niepolnoletnim . Bardzo prosze o odpowiedz :d a i jak dostalem odpowiedz ze przez bramke dla kibicow gosci to nie ma tam ochrony ktora nie pozwala wejsc kibicom niby miejscowym ??

Wiselka1906PBZ 09.05.2010 19:18

nie mozna wchodzic na stadion jak sie jest niepelnoletnim. Zakaz stadionowy daja :(
ale moze Ci sie uda bo czasami ochroniarze zasypiaja

Tom'ash 09.05.2010 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ja_Kibic (Post 895559)
jak to angina to zobacz czy masz w gardle cos takiego

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...na_atticus.JPG

A jak wygląda kuracja w przypadku anginy? Dość ważny tydzień przede mną i nie mogę sobie pozwolić na pozostanie w domu :/

Mistel 09.05.2010 19:27

Ma ktoś zdjęcie grafu "Chociaż każdy z innych stron, tutaj jest nasz drugi dom"?

Jot 09.05.2010 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Młyniu_Miechów (Post 895521)
Jaki autobus/tramwaj odjeżdża na Wolę Justowską spod dworca?

152.
10 znaków.

wiślak 86 09.05.2010 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tom'ash (Post 895552)

A miałeś może już świnkę? Jeżeli nie to bym raczej ja obstawiał. Inna sprawa to zapalenie. I trzecia ostatnia to ze gdzies Cie zawialo. Co do anginy to prawdopodobnie bylaby goraczka.

Kaan 09.05.2010 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 895506)
do kogoś kto zna się na kredytach:]
otóż chciałbym wziąć kredyt na mieszkanie tylko problem jest taki że nie mam dochodu (jestem studentem) a moi rodzice są już wiekowi i za dużo nie zarabiają i nie dostaną np. 300tyś zł. kredytu.
pytanie brzmi: Czy jest taka możliwość żeby wziąć kredyt najpierw przez moich rodziców, żeby oni na początku go spłacali a jak ja zacznę zarabiać... kredyt przejdzie na mnie?? proszę na prv.

Jeżeli zdolnosci kredytowe Twoich rodziców nie pozwalają na kredyt to bedzie naprawdę ciężko o ile sam nie pójdziesz do pracy i kredyt weźmiecie we trójkę. Musisz wziąśc pod uwage że skoro rodzice "są wiekowi" to nie każdy bank daje mimo wysokiego dochodu kredyt właśnie ze względu na wiek, a i tak żąda ubezpieczenia co równiez podraża kredyt ale to akurat w porównaniu z rata kredytu niewele, cirka kilkaset zł na rok.

Jeszcze kilka lat temu można było pokombinować z tzw TBSami lub "spółdzielniami". Wpłacasz 30% wartości mieszkania (kredyt z banku) a resztę spłacasz w ratach wraz z czynszem (plus oczywiście kredyt bankowy). Nie wiem czy coś takiego jak TBSy dalej fukcjonują. Są pewnie podobne sposoby, dowiedz się w Urzedzie Miasta.

jurukuru 10.05.2010 10:15

Szukam fotogalerii meczowych z R22 z lat 2001-2004 !

JOSE 841 10.05.2010 16:18

mam pytanie orientuje sie ktoś jak sie sprawdzają słuchawki do Sony Ericsson firmy GT???są lepsze czy gorsze od firmowych słuchawek Sony bo chcę kupić nowe słuchawki do telefonu i nie wiem jakie wybrać Sony czy GT i co to za firma GT???bo jakoś nazwa mi nic nie mówi??

piotrek94 10.05.2010 16:25

Chciałbym wymalowac pokój w Wiślackie barwy, macie jakies propozycje, fotki pokoi ?

Mateuusz 10.05.2010 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek94 (Post 895894)
Chciałbym wymalowac pokój w Wiślackie barwy, macie jakies propozycje, fotki pokoi ?

byl gdzies temat pimp my room czy cos takiego. tam byly fotki pokoi. mozesz sobie duuzo rzeczy namalowac:) herb jakiegos psa. zalezy wszystko ok scian:)

grzesiek632 10.05.2010 18:07

Czy mógł by mi ktoś wytłumaczyć jak dla laika co mam zrobić żeby zadziałała mi kamerka ukazująca postęp prac na trybunie zachodniej?

bo cholera nie działa..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl