Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

ciacho 29.08.2009 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 786302)
o jakim kontrakcie wy mówicie ?

Nie sprzedano Brożka - transferów nie będzie

A tego typu newsy to jedynie odgrzewane kotlety . Do tego niestrawne .

Daj im sobie pogadać. Przerabiamy to setny raz, ale widzę, że dyżurni marzyciele ciągle w akcji.

Lemoniadowy Joe 29.08.2009 10:10

a dlaczego Oni chcą za Niego tylko 200 tys euro, zadał sobie już ktoś takie pytanie jeśli ma jakiekolwiek pojecie o grze to jest za darmo, zupełnie nielogiczne

szprotson 29.08.2009 10:12

bo tyle są warte banany które kupujemy w paczce razem z nim

Tendel 29.08.2009 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 786292)
Eugenem Sepuya interesowały się 2 miesiące temu (czyli wtedy kiedy robi się transfery) Rapid Bukareszt i FC Timisoara, a więc kluby klasy Wisły. A oznacza to, że oni także uwazali go za zawodnika, który poradziłby sobie w klubie tej klasy.

I to mnie boli najbardziej. Kluby z innych krajów ciągle szukają zawodników. Penetrują różne ligi. W naszej lidze kluby tylko czekają, aż się manager z piłkarzem zgłosi. I wszyscy widzimy do czego to doprowadza.Zwróćcie uwagę na to w jakiej drużynie on teraz gra i gdzie wcześniej grał. Jak to jest możliwe, że Erewaniu czy Vojvodinie potrafili wypatrzyć takiego zawodnika.

Jestem jak najbardziej za jego transferem. Zważywszy na kwotę odstępnego i ilość bramek, które strzelił w lidze i reprezentacji. Ale z drugiej strony nie wiemy ile potrzebował sytuacji, żeby te bramki zdobyć.
Z drugiej strony jestem realistą i wiem, że Wisła go nie kupi.

cfa 29.08.2009 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 786312)
a dlaczego Oni chcą za Niego tylko 200 tys euro, zadał sobie już ktoś takie pytanie jeśli ma jakiekolwiek pojecie o grze to jest za darmo, zupełnie nielogiczne

Kontrakt mu się kończy po sezonie.

kristos 29.08.2009 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 786312)

Dla mnie to też ciekawe.
A może ma tylko jedną nogę a druga sztuczną ?

skeba 29.08.2009 10:21

Cytat:

Jak to nie są pieniądze to wyłóż chociaż ze 100 tys ojro...
Mamy ambicję na Ligę Mistrzów, a boimi się wydać 200 tys euro, aż mnie głowa zabolała.
Rogera też sprzedano za 250 tys euro, a poradziłby sobie a każdym polskim klubie.
Jasne, Cupiał tak rozplanował Budżet, że koniecznym był awans.
Nie przesadzajmy, Nie zdobyliśmy siana i Cupiał oczywiście był tego świadom, bez transferów nigdy nie awansujemy.

A kibicie dalej będą biadolić, przecież jak zrobimy transfery to nie gwarantuje nam to awansu.
Oczywiście, że nie gwarantuje, ale zwiększa zdecydowanie szansę. Kiedyś Cupiał wydawał 1-2 miliony marek za Zurawskiego, teraz nie potrafi wydać 200 tys euro, cofamy się w rozwoju.

MaG* 29.08.2009 10:21

a i jeżeli Brożek miałby odejść zimą to dobrze by następce wprowadzić już w tej rundzie aby w komponował się w zespół i skutecznie od razu mógł być godnym następcą .
tak byłoby najrozsądniej

westersyl 29.08.2009 10:29

Po filmikach widać, że wie "o co chodzi" po niektórych zagraniach można wywnioskować że ma trochę więcej oleju w głowie niż Chinyama.

Tendel 29.08.2009 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaG* (Post 786319)
a i jeżeli Brożek miałby odejść zimą to dobrze by następce wprowadzić już w tej rundzie aby w komponował się w zespół i skutecznie od razu mógł być godnym następcą .
tak byłoby najrozsądniej

Zgadzam się z Tobą. Budowę na europejskie puchary w przyszłym roku trzeba zacząć już dziś. W lipcu przyszłego roku może być za późno ...

IncognitoTSW 29.08.2009 10:32

W każdym razie lepszy średni napastnik niż żaden napastnik.

KuLwIk 29.08.2009 10:32

ugandowski [?] Adebayor. :)

Waldi69 29.08.2009 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 786322)
W każdym razie lepszy średni napastnik niż żaden napastnik.

No co ty piszesz?! Po co nam średni napastnicy, to już nie wystarczy Ćwielong czy Małecki, myślę że juz Leszczak jest "średnim" napastnikiem. Jeśli ma być napadzior to tylko dobry, bo co nam skupowanie średniaków i potem męczarnie z Levedią...

jasnyGwint 29.08.2009 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luk4s (Post 786300)
wszystko fajnie tylko dziura w budżecie nie załatana a kasa na napastnika się znajdzie? jakoś ciężko w to uwierzyć...

Dla księgowych w naszym klubie to żaden problem. Wystarczy założyć, że zdobędziemy mistrzostwo i awansujemy do LM i bo dziurze. Wszak w ten sposób ustala się u nas budżet.

fialo 29.08.2009 10:46

Ja tam nie chcę studzić optymizmu, ale podobno mamy 7 mln złotych dziury budżetowej ...

Gargamel 29.08.2009 11:10

Ja chcę zobaczyć tą nową siłę głosu w sprawie transferów Macieja Skorży.

IncognitoTSW 29.08.2009 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Waldi69 (Post 786327)
No co ty piszesz?! Po co nam średni napastnicy, to już nie wystarczy Ćwielong czy Małecki, myślę że juz Leszczak jest "średnim" napastnikiem. Jeśli ma być napadzior to tylko dobry, bo co nam skupowanie średniaków i potem męczarnie z Levedią...

Średni napastnik - rozumiem to tak, że jest to ktoś kto potrafi strzelić kilka bramek na sezon i potrafi wykorzystywać sytuację. To czy ma 190 i wygląda jak czołg czy ma 172 i ma nosa mnie nie interesuje. To, że Leszczak nie gra wcale a gra Ćwielong - no cóż decyzja sztabu szkoleniowego. Ale gdyby zabrakło Pawła to w ataku mamy Małeckiego i Ćwielonga - a z nich żadne "Goal machine"/

GJ1906 29.08.2009 11:17

Widać że silnie stoi na nogach, dobrze zbudowany, i ta umiejętność muśnięcia piłki w ostatnim momencie coś ala Błaszczykowski ^^

szkoda że to tylko spekulacje

Bankowiec 29.08.2009 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 786340)
Średni napastnik

To stwierdzenie kogokolwiek ma dyskwalifikować? Każdy napastnik, jakiego może sprowadzić i utrzymać Wisła (oraz inne polskie kluby) zawsze będzie najwyżej średni, by nie powiedzieć bardzo słaby w międzynarodowej skali. Nawet Brożek w europejskim kontekście jest słabiutki, jak uznał ostatnio Fulham. A u nas jest wielką gwiazdą. Więc o czym Wy w ogóle piszecie?

Byłoby bardzo dobrze, gdyby udało się tego reprezentanta Ugandy pozyskać i to jak najwcześniej. W końcu jeśli ni chcemy kolejnych Lewadi w przyszłych latach, musimy mieć zespół silniejszy niż teraz, a nie coraz słabszy, bo ktoś uważa, że transfery nic nie gwarantują.Ale oczywiście nie liczę na ten transfer - choć zaczynają mi imponować zdolności przekonywania Skorży.

royalmichael 29.08.2009 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gargamel (Post 786337)
Ja chcę zobaczyć tą nową siłę głosu w sprawie transferów Macieja Skorży.

Zapytany o plany transferowe, szkoleniowiec Wisły odpowiedział:
- Owszem, nasi skauci pracują już od paru tygodni bardzo intensywnie, ale przede wszystkim te zakupy przygotowujemy w kontekście przyszłego okna transferowego. W zimie chcielibyśmy dokonać dwóch, trzech transferów, ale piłkarzy, którzy wejdą od razu do pierwszej jedenastki. Wiemy jakich zawodników potrzebujemy. Na teraz bylibyśmy przygotowani na ewentualne odejście Brożka.

Ciekawe co z tego wyjdzie.

WHITE*STAR 29.08.2009 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 786368)
Zapytany o plany transferowe, szkoleniowiec Wisły odpowiedział:
- Owszem, nasi skauci pracują już od paru tygodni bardzo intensywnie, ale przede wszystkim te zakupy przygotowujemy w kontekście przyszłego okna transferowego. W zimie chcielibyśmy dokonać dwóch, trzech transferów, ale piłkarzy, którzy wejdą od razu do pierwszej jedenastki. Wiemy jakich zawodników potrzebujemy. Na teraz bylibyśmy przygotowani na ewentualne odejście Brożka.

Ciekawe co z tego wyjdzie.

To co zawsze...

IncognitoTSW 29.08.2009 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bankowiec (Post 786345)
To stwierdzenie kogokolwiek ma dyskwalifikować? Każdy napastnik, jakiego może sprowadzić i utrzymać Wisła (oraz inne polskie kluby) zawsze będzie najwyżej średni, by nie powiedzieć bardzo słaby w międzynarodowej skali. Nawet Brożek w europejskim kontekście jest słabiutki, jak uznał ostatnio Fulham. A u nas jest wielką gwiazdą. Więc o czym Wy w ogóle piszecie?

Byłoby bardzo dobrze, gdyby udało się tego reprezentanta Ugandy pozyskać i to jak najwcześniej. W końcu jeśli ni chcemy kolejnych Lewadi w przyszłych latach, musimy mieć zespół silniejszy niż teraz, a nie coraz słabszy, bo ktoś uważa, że transfery nic nie gwarantują.Ale oczywiście nie liczę na ten transfer - choć zaczynają mi imponować zdolności przekonywania Skorży.

Tak ciężko zrozumieć, że średni to średni w odniesieniu do naszych realiów?

kot 29.08.2009 13:07

Jeśli Skorża i jego skauci są przekonani do tego 26 letniego reprezentanta Ugandy, to warto aby klub rozważył wydanie obecnie tych sugerowanych medialnie 200 tys €. Niedzielan zwolnił pewne środki a zimą zrobi to samo Cantoro i może ktoś inny. Wisła potrzebuje ofensywnych wzmocnień, zwłaszcza w ataku. Piłkarz spełnia pod względem fizycznym jedną z wizji taktycznych Skorży i taniej żadnego napastnika a do tego jeszcze reprezentanta kraju nie da się wyszukać. Może facet potrzebował europejskiej adaptacji i dopiero po odejściu z Vojvodiny ukazuje swoje możliwości ?

Bankowiec 29.08.2009 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 786375)
Tak ciężko zrozumieć, że średni to średni w odniesieniu do naszych realiów?

A to ty jesteś trenerem lepszym od Skorży, lub Klejndinsta, aby o tym móc przesądzić i to tylko na podstawie paru filmików z youtube? :rotfl:

Tak? To gratuluje.

I współczuję.

IncognitoTSW 29.08.2009 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bankowiec (Post 786392)
A to ty jesteś trenerem lepszym od Skorży, lub Klejndinsta, aby o tym móc przesądzić i to tylko na podstawie paru filmików z youtube? :rotfl:

Tak? To gratuluje.

I współczuję.

Nie potrafisz czytać ludzkich wypowiedzi? Współczuję. Napisałem, że potrzebujemy napastnika, chociażby średniaka na nasze warunki. Gdzie ty w ogóle marzycielu masz jakikolwiek wspomnienie o youtube albo o tym zawodniku, którego prasa nam wciska? Czy gdziekolwiek o nim wspomniałem? Nie uczyłeś się w szkole czytać? to ja współczuję.

MichauSzczu 29.08.2009 14:11

http://www.youtube.com/watch?v=ZK8er...eature=related 1-wsza bramka na tym filmiku: Kopia bramki Brozka z Czechami:D Jeżeli to prawda to świetnie :D

Lysy 29.08.2009 14:18

A ja odnoszę wrażenie, że ktoś nas robi w balona jak w przypadku Appiah'a ;) Chciałbym się mylić, bo Sepyya prezentuje się naprawdę ciekawie.

Pablo84 29.08.2009 14:21

Ta, mamy dziure budżetową i wydajemy 200tyś ojro na zawodnika + kontrakt.

Przypominam, że Brożek jest w Wiśle, a Uche w Almerii

szprotson 29.08.2009 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 786422)
Ta, mamy dziure budżetową i wydajemy 200tyś ojro na zawodnika + kontrakt.

Przypominam, że Brożek jest w Wiśle, a Uche w Almerii

Wiemy Wiemy, ale Uche w wywiadzie mówił, ze jest bardzo blisko końca juz tej bajki transferowej z jego udziałem.
Ale nie mów, że nie chciałbyś mieć własnego Tejkszura

WislakP 29.08.2009 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 786425)
Wiemy Wiemy, ale Uche w wywiadzie mówił, ze jest bardzo blisko końca juz tej bajki transferowej z jego udziałem.

Uche co chwile mówi co innego...

eMTe 29.08.2009 18:49

Nareszcie ruszyła ta słynna siatka skautingu, hurra! Jeszcze gdyby ta siatka śledziła temat "Gdybym był Bednarzem" to by było fajnie bo niektórzy czasem mają ciekawych zawodników na oku. Ci specjaliści mogliby takich piłkarzy sami sprawdzić ; D

Zaraz, zaraz. Jemu kończy się kontrakt zimą? To oznacza, że mamy prawo go teraz podpisać? Jeżeli faktycznie jest ciekawy to czemu zwlekamy?

matusz 29.08.2009 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMTe (Post 786589)
Nareszcie ruszyła ta słynna siatka skautingu, hurra! Jeszcze gdyby ta siatka śledziła temat "Gdybym był Bednarzem" to by było fajnie bo niektórzy czasem mają ciekawych zawodników na oku. Ci specjaliści mogliby takich piłkarzy sami sprawdzić ; D

Zaraz, zaraz. Jemu kończy się kontrakt zimą? To oznacza, że mamy prawo go teraz podpisać? Jeżeli faktycznie jest ciekawy to czemu zwlekamy?

Hmm.. może np dlatego, że w klubie o kimś takim nikt nie słyszał?

jabadabaryba 29.08.2009 19:24

matusz:
Skąd wiesz że nikt nie słyszał? Maciej Skorża spytany czy on i jego skauci obserwują Gikiewicza w meczu z Jaga powiedział że skauci przebywają teraz kilka tysięcy kilometrów od Sosnowca więc bardzo możliwe że na rzeczy coś jest.

Wojtas 29.08.2009 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 786421)
A ja odnoszę wrażenie, że ktoś nas robi w balona jak w przypadku Appiah'a ;) Chciałbym się mylić, bo Sepyya prezentuje się naprawdę ciekawie.

Ja tez ale gdzies tam licze ze moze kogos pozyskamy..

A taki zawodnik ,do ataku,cos jak Adebayor (hehe,troche mi go przypomina) to bylo by cos

przemek1902 30.08.2009 11:03

Według moich informacji Eugene Sepuya jest już od dziś do wyjęcia za darmo. Z resztą sami sobie przeczytajcie mój krótki wywiad z nim:

"Here is some questions:
1.Do people from Wisla Kraków talk to you in connection with your possible transfer?
yes i have got alot of beautiful words from alot of fans and hopefully the administration of the club give me an opportunity to play for this fans coz they are good .
2.By the way, are you even interested to move to Polish League Master? yes for sure its a good league that i have followed for some time.
3.Is this transfer possible to close by the end of transfer deadline day? i highly hope so that it comes troungh coz i want to play there great fans.
4.How long does your current deal with Cukaricki last?its finshed now am free agent by today thanks."

Widać, że troche słodzi chłopak z tymi "great fans". Bądź co badź jest zainteresowany przeprowadzką do Polski. Co o tym sądzicie?

btw jesli temat nie pasuje to przenieście gdzieś ;]

Dubi 30.08.2009 11:19

przed chwila w Cafe F Dawid Janczyk przyznał że trwają rozmowy na temat jego transferu do Wisly Kraków ...

KuLwIk 30.08.2009 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 786812)
przed chwila w Cafe F Dawid Janczyk przyznał że trwają rozmowy na temat jego transferu do Wisly Kraków ...

Jeszcze w tym okienku, czy przygotowują na zimę?

tofik 30.08.2009 11:30

Podobno Skorża ma na oku Murzyna ? Wg mnie rozsądny ruch. Sam zastanawiałem się nad tym, dlaczego u nas żaden nie gra w ofensywie. W końcu taki to silny chłop. A jak jeszcze strzeli, poda, zamiesza. To już by był całkiem wypas.

Dubi 30.08.2009 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KuLwIk (Post 786813)
Jeszcze w tym okienku, czy przygotowują na zimę?

w tym okienku.

Luk4s 30.08.2009 11:37

czyli co? niespodzianka na koniec okienka?...
obyśmy się tylko smakiem nie obeszli ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl