![]() |
Z najnowszym informacji. Tomasz Zieliński złapany za doping kupował sterydy u niejakiego Jakuba M, który jest właścicielem kluby z ekstraklasy, dokładnie z Krakowa.
|
Cytat:
Cytat:
O Patryku po prostu zapomniałem:D Pisałem szybko. Faktycznie od przyjścia to nasz najlepszy i najrówniej grający piłkarz. Można dorzucić go do Mąki. |
Cytat:
Raz na wozie, raz pod wozem :) |
Cytat:
|
Takie sranie we własne gniazdo jest słabe jak cholera. Czy wam się to podoba czy nie jedziemy z Meresińskim na jednym wózku i jedynie mogę mu życzyć powodzenia. Kłody ma rzucane ze wszystkich stron, to chociaż my zaprzestańmy podkładania mu nogi. Wątpie żeby w najbliższym czasie właściciel się zmienił więc warto żebyśmy ten wózek pchali razem z nim, narzekanie nic nie da. Też mam pewne wątpliwości, ale z ocenami poczekam do końca sezonu.
|
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...st,nId,2248635 nie wiem czy było.
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7144 Co do reszty zgoda. |
Cytat:
A dla Barcelony, Messiego i Neymara nie jest wstyd, że tyle nakradli? Jasne, że chluby nam to nie przynosi, ale trochę umiaru w ocenach. Niestety obecna piłka jest jaka jest i zdanie "właściciel klubu X miał problemy z prawem" czyta się jak zdanie "w lecie jest ciepło". Proponuje zamiast patrzeć na to co zrobił w przeszłości, z równą energią patrzeć mu na ręce i rozliczać za to co będzie robił w Wiśle. To jest najważniejsze. Mi się np. kompletnie nie podoba fakt, że marketingiem zajmie się jakiś Włoch Esposito, którego on zna ze swoich niby-firm. Jakie ma doświadczenie? Jakie ma kwalifikacje żeby się tym zajmować? O to trzeba pytać i drążyć, a nie jak przekupy na kleparzu cały czas o tym co było. TU i TERAZ jest dla Wisły najistotniejsze. |
Hahahahahaha .... za zamachem w Smolensku tez on stal ?
|
Cytat:
|
^^ Tak, przewoził beczki ze sztuczną mgłą na rowerze.
|
- W umowie z Tele-Foniką TS Wisła miała zagwarantowane prawo pierwokupu piłkarskiej spółki. Czy teraz też jest taki „bezpiecznik” w umowie z Jakubem Meresińskim? - Nie chcę się wypowiadać za zarząd TS Wisła, ale w mojej ocenie jest „posprzątane”. Powtórzę jeszcze raz to, o czym mówiłem wcześniej - TS Wisła nie była stroną w tej sprawie. Skoro Tele-Fonika podjęła decyzję o sprzedaży klubu Jakubowi Meresińskiemu, to zarząd tej firmy musi wziąć teraz pełną odpowiedzialność za całą transakcję.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/sport...nika,10496095/ |
Cytat:
Ja mu nie wierze kompletnie. A co do zatrudnienia Włocha z Częstochowy....Przypomina mi sie Cacek i wywiad nt. Widzewa. Powiedział coś takiego, że syn zawsze marzył o pokierowaniu klubem to mu jako dobry ojciec taki klub kupił. |
"Liczę, że Jakub Meresiński przeprosi, stwierdzi, że to nie jego bajka i wróci na siłownię robić biceps"
Stanowski. http://ekstraklasa.tv/licze-ze-jakub...roci-na/3z2g33 |
Cytat:
|
Patrząc z dystansem, po takiej analizie medialnej, jaką mamy od tygodnia (wywleczeniu faktów o podejrzeniach o działalność w grupie przestępczej i kupnie matury), sztuką będzie znaleźć chętnych reklamodawców, którzy będą chcieli wejść w taki układ...
|
Vinci przesadzasz.
Nowa firma, ktora chce rozgłosu marki moze zyskać. Mówią o nas?Mówia! Producent rowerów moze miec nieźle, w koncu cytat juz stał sie sławny Tak samo producent kondonów, betonu, żwiru. Wszystko jest kwestią drogi danej marki Ale uważam ze nowa marka bedzie miałą wieksze szanse rozgłosu u Nas niż w np. w Płocku. |
Vinci,
Prawdopodobnie oni to maja w dupie, bo wszystkie te firmy od listów intencyjnych, sponsorów to albo jego przyjaciele albo związani z tym układem finansującym. Wiec i tak przyjdą. Ale oczywiście rozumiem do czego pijesz. Jednak im więcej firm tym lepiej, a zamykanie sie na właśnie środowisko (jeszcze pytanie co to bedą za firmy - pewnie odrazu pójdzie śledztwo na nie takie jak na JM jesli to bedą jakies no name) nie jest dobrym pomysłem. Plus to co pisze Szprotson. 2-3 transfery 2-3 msc i nikt nie będzie pamiętał. Chyba ze cos znowu wywleka.. |
Jak wywleką to teraz. Pewnie wszyscy już grzebią gdzie się da, żeby jeszcze coś znaleźć, bo temat na topie.
|
Cytat:
Natomiast inną sprawą jest to, CO oni chcą reklamować. Są na świecie "poważne" firmy, które absolutnie nie chciałyby uczestniczyć w tym bajzlu, bo mają markę budowana w określony, spójny sposób, ale są też inne firmy, którym czarny PR na markę aż tak bardzo NIE szkodzi, a sam fakt jakiegokolwiek zaistnienia w mediach jest kluczowy przy strategii marketingowej. Mam na myśli firmy, typu pamiętny UNIMIL. Podejrzewam, że akurat ich najmniej by obchodziła matura, czy inne rzeczy u Meresia. Upraszczając: jeżeli mieliśmy mieć na koszulkach "UNESCO", to fakt - mogli się już rozmyślić, ale jeżeli mają być gumki na chvja, to spoko. |
Cytat:
|
Cytat:
I bardzo dobrze. Liczę, może naiwnie, że jednak wezmą ludzi, do których mają przekonanie, że nic im media nie wygrzebią. Innymi słowy - że się nie wystawią znów świadomie. |
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...st,nId,2248635
To już się robi coraz bardziej kuriozalne. Odwołać się od decyzji? Znaczy, że co, jednak zdał tę maturę? Bo mi bezsprzeczne udowodnienie tego, że maturę zdałem zajęłoby circa 10 minut. Wystarczyłby jeden telefon do liceum czy też OKE w Krakowie. To nie jest proces poszlakowy w którym oskarżony jest o morderstwo tylko ustalenie faktu czy zdał maturę czy nie. Niechże już się nie pogrąża dalej tymi oświadczeniami. |
Kilka rzeczy do skomentowania... Kolejne kuriozalne oświadczenie "prawnika" wiadomixa, ale najbardziej przerażający jest wywiad z Kubusiem, gdzie mówi, że tymi sponsorami mają być jego koledzy... Rozumiem, że Ci sami, którzy z nim kręcili na VAT i Ci sami z którymi chodzi na siłownię. Panie Cupiał, to miały być poważne firmy, a nie ludzie zamieszani w pranie brudnych pieniędzy i tworzenie firm z szyldem krzak. Poza tym ten człeniu nie rozumie, że kiedy stał się właścicielem(skąd pieniądze na spłatę?), to został osobą publiczną... Wszyscy chcą wiedzieć, co to za anonim kupił jedną z największych marek piłkarskich w Polsce.
Jaką on uczelnię wyższą skończył w 3 lata? Jezu, tu chyba sobie kupił mgr ;). Co tu się wyprawia? Mam nadzieję, że PZPN ma już wszystkie dokumenty i zaraz dowiemy się czegoś więcej. Ten interes trzeba odkręcić. P.S - A co do poważnych sponsorów, to nikt nie chcę się kojarzyć z grupą przestępczą, z praniem pieniędzy i ze złodziejstwem. O fałszowaniu dokumentów nie wspomnę :D. |
Cytat:
Licencjat (trwa 3 lata). |
Moim zdaniem przesadzacie z tymi sponsorami. Może kojarzycie taki klub jak AC Milan. Tam to dopiero właściciel miał swoje za uszami i jakoś od niego nie uciekali. Faktem jest, że informacje pojawiające się na temat Meresińskiego są dla niego kompromitujące, ale jeśli mają razem z Citko pomysły oraz źródła ich finansowania, to wszelkie skandale pójdą w niepamięć.
|
Cytat:
|
Pan prawnik probuje powiedziec, ze nie klamal w poprzednik oswiadczeniu bo nikt nie wiedzial o uprawomocnieniu sie wyroku. A zaraz sie okaze, ze to wszystko zly sad. Boje sie jutro a nastepnego oswiadczenia
|
Cytat:
|
Cytat:
Dobrze ze nie JM nie nagrywał kolegów i nie szantażował jak Benzema, nie ruchał nastoletnich kurewek ktore potem podawały go do sądu, nie ustawiał całej ligi ,nie sprzedawał meczu, nie wykonał 711 telefonów do fryzjera, nie kumplował sie z mafiozami i nie grał z nimi na ps3 by miec potem srpawy w sądzie, i tak dalej i tak dalej. Leśnego jakby prześwietlili też by wyszły jajka, ale po co, skoro on ich podsypuje jak potrzeba, loze pozyczy itd. |
Nie porównuję Berlusconiego z Meresińskim, lecz reakcje sponsorów na skandale związane z właścicielem klubu. W przypadku włoskich o wiele większe i ze względu zarówno na status klubu, jak i samego właściciela o wiele bardziej doniosłe.
|
Cytat:
Oświadczenie niekoniecznie prawdziwe, ale równie dobrze może takie być. Nakaz w cywilnym czy karnym postępowaniu wcale nie musi trafić do adresata, a sąd przyjmuje fikcję skutecznego doręczenia po dwukrotnym awizowaniu.To wcale nie są bardzo rzadkie przypadki. W takiej sytuacji wnosi się wniosek o przywrócenie terminu+sprzeciw, co oznacza, że nakaz upada a sprawa trafia na zwykły tryb. A to powoduje, że w świetle prawa delikwent nie jest skazany prawomocnym wyrokiem... przynajmniej do czasu zakończenia sprawy w zwykłym trybie. |
Cytat:
A propos "zrodel finansowania"; Cytat:
|
Cytat:
Jasne, MÓGŁBY nabroić zdecydowanie więcej rzeczy, dużo gorszych, ale to absolutnie nie zmienia faktu, że kilka "drobniejszych" rzeczy spie*dolił aż miło. To nie jest "hejt", kiedy chodzi o dobre imię Wisły. Jesteś mądrym człowiekiem, na bank to rozumiesz. |
Cytat:
Nie chce się czepiać każdego słowa, ale sam zobacz: Cytat:
Przepraszam za off-topic. Szprotson, Hejtu nie widzę w takich rozmowach. Poprostu większość nie widzi w tym logicznego rozwiązania. Jeżeli gość z aspiracjami budowy solidnego klubu piłkarskiego ma problem z wizerunkiem, maturą itp. To nie dziwne, że ludzie się zastanawiają... |
Cytat:
ale nie mozna mówić ze nie ma szans na sponsora, bo szanse są .Wszystko jest zależne od umiejętności JM. Czarny PR tez niektorym pomaga wyjsc z cienia. Zyjemy w kraju w ktorym MASA jest celebryta i pisze ksiązki. wg. mnie własciciela nalezy rozliczac po czynach. Stan na dzis jest taki ze nie uczynił nic, ale dajmy mu ten czas do czwartku a potem bedziemy jechac jak po burej suce. Nie wierze w to ze jest taki tępy, a jednoczesnie urobił tylu ludzi. |
Cytat:
Czarny PR NIE równa się od razu brakowi sponsorów. |
Cytat:
Owszem, Meresiński jest człowiekiem, nazwijmy to eufemistycznie, o wątpliwej reputacji. To fakt. Seria PR-owych strzałów w kolano także. Natomiast jest wielce prawdopodobne, że stoi z nim jakieś zaplecze finansowe. Nie zamierzam zagłębiać się w rozstrzyganie, czy jest to 1 podmiot, czy też kilka, gdyż ma to marginalne znaczenie. Istotne jest jednak to, że dopóki nie poznamy możliwości finansowych owego zaplecza, dopóty nie znamy realnej sytuacji klubu. A poznamy je dość szybko, vide wartość zapowiadanych przez klub na oficjanym kanale transferów. Cytat:
Żeby była jasność, sam nie jestem zachwycony naszym nowym dobrodziejem, ale trochę umiaru w kreowaniu tych fatalistycznych wizji. |
Cytat:
Bo taka rola PRAWNIKA. Gdzie Wy zyjecie? :lol: morderca zabija 10 osób, a prawnik mówi, że on jest niewinny. Od tego jest prawnik wlasnie. Prawnik nie jest od tego zeby glaskac po glowie sąd, tylko na niego napie.rdalac, jak trzeba to sprytnie mataczyc, robic wszystkich dookola w ch.uja i wmawiac, ze klamal ten i ten. I nikogo nie interesuje czy to wszystko ma cos wspólnego z prawdą, bo jak mawia klasyk "prawda? nie istnieje taka.." |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl