![]() |
ten płot będzie jeszcze podwyzszony i pojawi się siatka do dachu - tak aby sektor rodzinny nie mógł byc atakowany przez bandytów z E4
|
Pod koniec ubiegłego roku byłem trochę zły, że to wszystko się tak ciągnie, że prace od stycznia. Ale teraz widać, że firma pracuje konkretnie i na ładnych obrotach.
|
tak z zupełnej ciekawości.. gdzie wywożą ziemię z wykopu ?
druga sprawa, dziś zaczęli przykręcać drewniane barierki do ściany szczelinowej przy narożniku.. czyżby przygotowania pod wykop pod narożnik ? |
pod narożnikiem nic nie będą kopać :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przecież narożnik nie będzie stał na ziemi, tylko będzie niejako "wisiał w powietrzu..tak mi się wydaje..
|
Cytat:
|
wie ktoś kiedy na trybunę D wejdziemy normalnie, tak jak jest np na E??
|
na to chyba muszą ogłosić osobny przetarg a nic o takowym nie słyszałem
|
Cytat:
|
ale mi chodziło o wykończenie trybuny D
|
Może mi ktoś podać link do kamery ze stadionu(plac budowy)??
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Miał czy nie miał nie wiadomo, ale wcale bym się nie dziwił gdyby jednak miał w przetargu dokończenie. Z Budimexem były dużo większe wpadki już. Nawet przed chwilą w Interwencji pokazywali wały przy budowie 2 terminala na Okęciu. Wykonawcą był oczywiście Budimex (do spółki z Estudio Lamala i jeszcze jedną hiszpańską firmą). Opuźnienie sięgło 2 lat po czym ich wyjebali.
|
dlatego trzeba sie cieszyć że mamy Polimex. Wszystko wydaje mi sie jak narazie bardziej profesjonalne. Pamiętam że jak budimex kopał pod fundamenty to 2 razy mniejszy wykop robili chyba grubo ponad miesiąc. Zresztą widac po budowach w Warszawie i Poznaniu że tempo mają bardzo dobre.
|
dodam jeszcze że Budimex buduje halę w Sopocie/Gdańsku i z ich winy pojawiła się wada konstrukcji dachu i obecnie budowa stoi.. ;]
|
W Poznaniu nie buduje Polimex.
|
Przy budowie trybun D i E wykorzystywano technike zwaną "palowaniem" dlatego prace ziemne trwały tak długo.
|
A tu nie będzie tego palowania?
|
Cytat:
Trybuna D - przeglądnij sobie posty z okresu rozstrzygania przetargu na budowę tej trybuny. Na wykończenie trybuny miał być rozpisany odzielny przetarg (do tej pory takowego nie ma). Terminal na Okęciu - że tak się zapytam - kto wg Ciebie odpowiada za brak hydrantów, czy niezgodne z przepisami przeciwpożarowymi wyjścia ewakuacyjne (bo o to właśnie rozbijała się cała sprawa) - wykonawca (Budimex) czy projetant (Estudio Lamela)? Cóż - padło na wykonawcę, bo ten nie wiedział jak np. poszerzyć schody na klatkach schodowych (zapewne nikt tego by nie umiał i nie umie:>). Dodam tylko że wszystko było wykonane zgodnie z projektem. Hala w Gdańsku - no cóż tu faktycznie wpadka Budimexu, tylko dlaczego wcześniej projektant hali jak i nadzór zatwierdziły zmiany w projekcie? Tak więc trochę obiektywizmu w ocenie konkretnych firm. P.S. Jakoś ten zły Budimex w miarę sprawnie naprawił to co spartaczył Guris przy budowie tunelu szybkiego tramwaju ;). |
U mnie w mieście budowali obwodnicę i skończyli ją nawet przed czasem. Sam miałem przyjemność pracować przy jej budowie :) ogólnie musimy zrozumieć że w dobie kryzysu każdy przetarg jest dla nich bardzo ważny. Budimex mimo wszystko jakoś renomę ma.
|
2 Załącznik(ów)
Wiem że nie na aktualny temat ale ogladam własnie meczyk barcy z ol i uwazam iz odległosc z płyty do trybun bedzie podobna do naszej i chyba wcale nie jest tak zle, choc sam stadion OL uwazam za sredni, pewnie był równiez rozbudowywany jak nasz
|
rafalek przy budowie nowej trybunki C nie bedzie juz tego palowania :) to zadanie ma po części spełniać wykonana ścianka szczelinowa ,a poza tym grunt jest chyba stabilniejszy czy coś ...
Budimex co miał zrobić to zrobił i nie ma sensu ciągnąć dalej tego tematu. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do inwestycji drogowych, które wykonują, to myślę że jakiekolwiek wnioski będzie można wysuwać kiedy skończy im się termin realizacji. Jeśli uporają się z tym terminowo i bez zastrzeżeń to tylko dobrze dla Polskiego państwa wyjdzie :p Stadion we Wrocławiu to inna historia. Nie neguje solidności Budimexu. Nieraz widziałem ich pracę w Kraku (budowa estakad, ronda Grzegórzeckiego itd.) i muszę przyznać że całkiem sprawnie im to szło. W żadnym wypadku nie powiedziałem, że ta firma jest zła. Po prostu dałem przykład (Okęcie), gdzie się nie popisali i dodałem, że podobnie może być u nas :-). Zaznaczam, że pisząc poprzedniego posta nie wiedziałem, czy byli wykonawcą zaplecza, czy nie. Z resztą to widać po poprzednim poście. :) |
@ Gordían
Nawet dyslekcja nie zwalnia od znajomości nazw własnych :). |
Cytat:
Dysleksja. |
Panowie tu jest o budowie stadionu a nie zdań itp!!
Ładnie im robota idzie! |
Jak widać połowa wykopu już zalana chudym betonem....ależ pięknie im to idzie...
|
Po prawej stronie widac jak dzwig przenosie stalowe elementy
|
Na budowie pusto..nic sie nie dzieje..czyżby mieli panowie już fajrant?
|
Cytat:
|
jak to sie nie dzieje jak sie dzieje........na kamerke wystarczy spojrzec....dwie koparki pracuja na dole, ale jest słaba widocznosc wiec mozna ich nie zobaczyc....trzeba sie przyjrzec, poza tym nie widac tego na kamerze, ale wydaje mi sie, ze robotnicy na pewno pracuja na dole
|
O to chodzi.
Praca wre, ale w kam już jej nie będzie widać (przynajmniej na krótki okres). Ziemia już praktycznie wywieziona i kamerka nie obejmuje prac na dole. |
nie siejcie fermentu, praca jeszcze trwa:)
Pewnie pracują dokąd jest jasno. Na wiosne i w lecie podejrzewam ze bedą 2 zmiany:) |
Pracują normalnie jak w każdy dzień roboczy. Ziemi nie ma to na razie nie ma co oglądać.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl