Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2013/2014 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9067)

Kocur 08.06.2014 16:22

Jak to się stanie to myślę że można przemianować ten klubik na "k.urwę polskiej ligi".

Cytat:

Choć jeszcze nic nie jest podpisane, to taki scenariusz wydaje się bardzo prawdopodobny. Wszystko wskazuje na to, że w przyszłym sezonie Polonia Warszawa zajmie miejsce Kolejarza Stróże i z czwartej ligi przeniesie się na zaplecze Ekstraklasy.

Senator PiS i właściciel klubu Stanisław Kogut poinformował nawet piłkarzy przed meczem z Puszczą Niepołomice, żeby nie rozjeżdżali się po Polsce, bo w nadchodzących dniach okaże się, gdzie będą grać. W grę wchodziły dwie lokalizacje Warszawa lub... Toruń.

Coraz głośniej mówi się jednak o opcji warszawskiej, bo to tutaj są znacznie większe pieniądze. Przy Konwiktorskiej aż huczy od plotek, że kasę na kupno licencji zorganizują ludzie związani z Jerzym Engelem. A chodzi o niebagatelną kwotę przynajmniej dwóch milionów złotych.

Nie wiadomo jak na ewentualną fuzję zareagują kibice Polonii. W klubie już od dłuższego czasu trwa spór o to, kto powinien zarządzać drużyną. Wszystkie strony jednak jasno deklarowały, że chcą powrotu swojego klubu do poważnej piłki przez boisko, a nie przy zielonym stoliku.
To jednak może nie wystarczyć, bo gdy dojdzie do transakcji, to licencja Kolejarza Stróże zostanie po prostu sprzedana Polonii wraz z wszystkimi piłkarzami i miejscem na zapleczu Ekstraklasy. Podobne przykład przerabiano już przy okazji połączenia "Czarnych Koszul" i Dyskobolii Grodzisk Wielkopolski czy Amiki Wronki i Lecha Poznań.
Ja mogę powiedzieć jak zareagują - dupy już przesmarowane, honoru zero - łykną to jak młode pelikany.

Dariook 09.06.2014 02:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1363616)

Waldek ceni swój fach i nazwisko, dlatego zawęził listę potencjalnych pracodawców do 16.

PhantomRanger 09.06.2014 06:19

Sprzedaż licencji innemu klubowi według mnie powinna być zakazana. Równie dobrze zespołu które grają w okręgówce mogą nagle zacząć grać w 1 czy 2 lidze, bo kupią licencję. Gdzie w tym sportowa rywalizacja? Gdzie honor? Gdzie poczucie przyzwoitości?

Kocur 09.06.2014 07:36

Mogę się mylić ale po ostatnich jajach z Wronkami PZPN zmienił przepisy że nie można ot tak sobie kupić miejsca w wyższej lidze ...

A co do honoru - są tutaj na forum przedstawiciele klubów, które formalnie zakończyły istnieje bo kupiły inną licencję ;)

Lechista69 09.06.2014 12:07

Amica Poznań na przykład ? Dramatem jest to że kibice w Polsce zaczynają mówić Lech.. jeśli starsi kibice pamiętający ten wałek nie będą pouczać młodych to w końcu handel licencją pójdzie w zapomnienie jak gdyby nigdy nic złego się nie stało..

http://www.fotoszok.pl/upload/0273d1d4.jpg

Janusz 09.06.2014 21:38

A co tam z Olimpią Poznań było?

Lechista69 10.06.2014 17:08

W 1995 nastąpiła fuzja z I ligową Olimpią Poznań i drużyna, jako Lechia/Olimpia Gdańsk ponownie występowała w ekstraklasie, tym razem jedynie jeden sezon. W roku 1997 klub był ponownie III-ligowcem. W celu zbudowania mocnej, profesjonalnej drużyny piłkarskiej w 1998 dokonano następnej fuzji z II ligową Polonią Gdańsk dając początek Lechii/Polonii Gdańsk. Głównym sponsorem nowego klubu zostało Centrum Handlowe Ptak. Po dwóch latach firmę Antoniego Ptaka w roli sponsora zastąpiło Pomorskie Towarzystwo Leasingowe.. W 2001 Lechia wystąpiła z klubu Lechia/Polonia Gdańsk i rozpoczęła rozgrywki od A klasy (VI ligi), jako nowy klub „Ośrodek Szkolenia Piłkarskiego Lechia Gdańsk” będący kontynuatorem tradycji BKS Lechia Gdańsk. Coroczny awans do wyższej klasy rozgrywek doprowadził drużynę do II ligi (2005), w której Lechia występowała przez kolejne trzy lata. W sezonie 2007/2008 na dwie kolejki przed zakończeniem rozgrywek drużyna z Gdańska zapewniła sobie bezpośredni awans do najwyższej klasy rozgrywkowej (awans z pierwszego miejsca).

wiki, i obyś teraz zrozumiał różnicę bo nie mam zamiaru ci tego rysować januszu.. Lechia była budowana od zera.. Amica natomiast kupczyła i kasą zbudowała podwaliny swojego sukcesu.. z tego co widać czas na nowy twór Kolejarz Warszawa...

DDP 10.06.2014 21:34

Dwie fuzje w 3 lata, żeby tylko być w wyższej klasie rozgrywkowej. Ciężko przebić.

emj10 11.06.2014 10:34

Trudno jednak przebić obrzydliwą fuzję Lecha Poznań przejętego przez Amikę Wronki, w której chodziło li wyłącznie o uniknięcie kary za korupcję przez oba kluby.

silver03 11.06.2014 10:55

http://ekstraklasa.net/ekstraklasa/c...557d761ae6c8ce

Dobrze, że te 2 kaleki przymierzane do nas przez różnych ekspertów poszły do sąsiadki :D

Aaarrgh 14.06.2014 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1363930)
Jak to się stanie to myślę że można przemianować ten klubik na "k.urwę polskiej ligi".

Ja mogę powiedzieć jak zareagują - dupy już przesmarowane, honoru zero - łykną to jak młode pelikany.

Chyba nikt z kibiców Polonii dziś nie zaprzecza, że milcząca akceptacja kupna Groclinu przez Wojciechowskiego była z naszej strony świństwem. Odbywamy właśnie sprawiedliwą i zasłużoną karę, którą - szczerze mówiąc - wielu z nas przyjęło z ulgą. Nauczyliśmy się jednego - oszustwo nie popłaca i musi być ukarane.

Jeśli będziecie czytali tytuły o kolejnych próbach kupna licencji, to wiedzcie jedno - kibice Polonii już nie akceptują drogi na skróty, co kilka miesięcy temu jasno wykazały nasze wewnętrzne badania społeczności. Na Polonię-Kolejarza chodziłoby nie 2,5 tyś ludzi, a co najwyżej 200-300, co się pomysłodawcom kupna licencji nie opłaca.

Pogłoski o kupnie licencji to jakaś niejasna rozgrywka ludzi, którzy kiedyś byli ważnymi postaciami przy Konwiktorskiej, ale dzisiaj ani nie mają poparcia kibiców, ani nie pełnią w klubie żadnej roli, np. Engel. Mamy w tej chwili trudną sytuację dotyczącą przyszłej struktury własnościowej w klubie (my kibice chcemy modelu znanego z Bundesligi, czyli przynajmniej 51% dla stowarzyszenia kibiców) i każda plotka o kupnie licencji może być elementem gry o władze, wpływy i pieniądze.

Dzisiaj sportowo awansowaliśmy do III ligi i po jeszcze kilku latach zasłużonej pokuty mamy zamiar znowu walczyć z Wami w Ekstraklapie.

Janusz 01.07.2014 23:19

Legia sparingi traktuje "na poważnie". Nawet w towarzyskich korzystają z sędziów. No ale zawodnicy muszą się ograć w prawdziwych warunkach meczowych, szczególnie nowi. :-P

brylant17 02.07.2014 04:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz (Post 1366652)
Legia sparingi traktuje "na poważnie". Nawet w towarzyskich korzystają z sędziów. No ale zawodnicy muszą się ograć w prawdziwych warunkach meczowych, szczególnie nowi. :-P

A co inni nie korzystają z sędziów ? w każdym meczu sparingowym są sędziowie.Zobaczymy co ten cały Berg pokaże

Marcin_fan

No tak....

Marcin_fan 02.07.2014 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1366657)
A co inni nie korzystają z sędziów ? w każdym meczu sparingowym są sędziowie.Zobaczymy co ten cały Berg pokaże

Haha :D Napij sie kawy i jeszcze raz przeczytaj co napisałeś

brylant17 11.07.2014 09:34

Od nowego sezonu sędziowie będą używać pianek do golenia tfu spray do wyznaczania ustawiania muru. Już lepszym pomysłem była by technologia goal line

mitmichael 11.07.2014 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1367502)
Od nowego sezonu sędziowie będą używać pianek do golenia tfu spray do wyznaczania ustawiania muru. Już lepszym pomysłem była by technologia goal line

Za duzo kosztuje w porownaniu z pianka vel sprayem :P

rafalek 11.07.2014 14:11

Co nie zmienia fakty, że ta pianka to jak dla mnie przezajebisty patent... przekroczysz linię? Żółtko. Przybliżysz/oddalisz piłkę, żółtko, i nie ma kombinowania, pierdzielenia.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl