![]() |
Jak to się stanie to myślę że można przemianować ten klubik na "k.urwę polskiej ligi".
Cytat:
|
Cytat:
|
Sprzedaż licencji innemu klubowi według mnie powinna być zakazana. Równie dobrze zespołu które grają w okręgówce mogą nagle zacząć grać w 1 czy 2 lidze, bo kupią licencję. Gdzie w tym sportowa rywalizacja? Gdzie honor? Gdzie poczucie przyzwoitości?
|
Mogę się mylić ale po ostatnich jajach z Wronkami PZPN zmienił przepisy że nie można ot tak sobie kupić miejsca w wyższej lidze ...
A co do honoru - są tutaj na forum przedstawiciele klubów, które formalnie zakończyły istnieje bo kupiły inną licencję ;) |
Amica Poznań na przykład ? Dramatem jest to że kibice w Polsce zaczynają mówić Lech.. jeśli starsi kibice pamiętający ten wałek nie będą pouczać młodych to w końcu handel licencją pójdzie w zapomnienie jak gdyby nigdy nic złego się nie stało..
http://www.fotoszok.pl/upload/0273d1d4.jpg |
A co tam z Olimpią Poznań było?
|
W 1995 nastąpiła fuzja z I ligową Olimpią Poznań i drużyna, jako Lechia/Olimpia Gdańsk ponownie występowała w ekstraklasie, tym razem jedynie jeden sezon. W roku 1997 klub był ponownie III-ligowcem. W celu zbudowania mocnej, profesjonalnej drużyny piłkarskiej w 1998 dokonano następnej fuzji z II ligową Polonią Gdańsk dając początek Lechii/Polonii Gdańsk. Głównym sponsorem nowego klubu zostało Centrum Handlowe Ptak. Po dwóch latach firmę Antoniego Ptaka w roli sponsora zastąpiło Pomorskie Towarzystwo Leasingowe.. W 2001 Lechia wystąpiła z klubu Lechia/Polonia Gdańsk i rozpoczęła rozgrywki od A klasy (VI ligi), jako nowy klub „Ośrodek Szkolenia Piłkarskiego Lechia Gdańsk” będący kontynuatorem tradycji BKS Lechia Gdańsk. Coroczny awans do wyższej klasy rozgrywek doprowadził drużynę do II ligi (2005), w której Lechia występowała przez kolejne trzy lata. W sezonie 2007/2008 na dwie kolejki przed zakończeniem rozgrywek drużyna z Gdańska zapewniła sobie bezpośredni awans do najwyższej klasy rozgrywkowej (awans z pierwszego miejsca).
wiki, i obyś teraz zrozumiał różnicę bo nie mam zamiaru ci tego rysować januszu.. Lechia była budowana od zera.. Amica natomiast kupczyła i kasą zbudowała podwaliny swojego sukcesu.. z tego co widać czas na nowy twór Kolejarz Warszawa... |
Dwie fuzje w 3 lata, żeby tylko być w wyższej klasie rozgrywkowej. Ciężko przebić.
|
Trudno jednak przebić obrzydliwą fuzję Lecha Poznań przejętego przez Amikę Wronki, w której chodziło li wyłącznie o uniknięcie kary za korupcję przez oba kluby.
|
http://ekstraklasa.net/ekstraklasa/c...557d761ae6c8ce
Dobrze, że te 2 kaleki przymierzane do nas przez różnych ekspertów poszły do sąsiadki :D |
Cytat:
Jeśli będziecie czytali tytuły o kolejnych próbach kupna licencji, to wiedzcie jedno - kibice Polonii już nie akceptują drogi na skróty, co kilka miesięcy temu jasno wykazały nasze wewnętrzne badania społeczności. Na Polonię-Kolejarza chodziłoby nie 2,5 tyś ludzi, a co najwyżej 200-300, co się pomysłodawcom kupna licencji nie opłaca. Pogłoski o kupnie licencji to jakaś niejasna rozgrywka ludzi, którzy kiedyś byli ważnymi postaciami przy Konwiktorskiej, ale dzisiaj ani nie mają poparcia kibiców, ani nie pełnią w klubie żadnej roli, np. Engel. Mamy w tej chwili trudną sytuację dotyczącą przyszłej struktury własnościowej w klubie (my kibice chcemy modelu znanego z Bundesligi, czyli przynajmniej 51% dla stowarzyszenia kibiców) i każda plotka o kupnie licencji może być elementem gry o władze, wpływy i pieniądze. Dzisiaj sportowo awansowaliśmy do III ligi i po jeszcze kilku latach zasłużonej pokuty mamy zamiar znowu walczyć z Wami w Ekstraklapie. |
Legia sparingi traktuje "na poważnie". Nawet w towarzyskich korzystają z sędziów. No ale zawodnicy muszą się ograć w prawdziwych warunkach meczowych, szczególnie nowi. :-P
|
Cytat:
Marcin_fan No tak.... |
Cytat:
|
Od nowego sezonu sędziowie będą używać pianek do golenia tfu spray do wyznaczania ustawiania muru. Już lepszym pomysłem była by technologia goal line
|
Cytat:
|
Co nie zmienia fakty, że ta pianka to jak dla mnie przezajebisty patent... przekroczysz linię? Żółtko. Przybliżysz/oddalisz piłkę, żółtko, i nie ma kombinowania, pierdzielenia.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl