![]() |
Cytat:
Slovan,Litex,Maribor, bardzo ciężkie dla nas ekipy. Patrząc na naszą obronę, potencjał,gre, nie będzie to takie proste. W każdym razie w/w zespoły a nasza ekipa to porównywalna siła. |
HJK też sobie nieźle radzi w lidze w tym sezonie... wydaje mi się że na tym etapie drużyny prezentują podobny poziom i nie ma na co liczyć, że trafimy na drużynę klasy Skonto.
|
Cytat:
To znaczy ze jest to rywal na którego trzeba się będzie skoncentrować i wypocić, ale taki którego obowiązek przejścia jednak na nas spoczywa. Dalej HJK i Slovan to przyrównujac do polskiej ligi poziom Jagielloni albo Lechii Gdańsk - tj może być ciężko ale faworytem jesteśmy jak najbardziej. Litex to już Śląsk albo Legia ( w jako takiej formie) - to znaczy jesteśmy faworytem ale tylko iluzorycznym (porównania do polskiej ligi - wiadomo są niedokońca właściwe i miarodajne - ale mam nadzieje dobrze oddają polskiemu kibicowi różnice poziomów) |
Cytat:
Ja nie mówię , że źle byłoby zagrać dwoma ofensywnymi pomocnikami w środku pola, ale na litość Boską niech drugi zawodnik obok Meliksona prezentuje jakiekolwiek walory ofensywne, bo z Jirsakiem będzie się kończyć jak ze Śląskiem czy Górnikiem . |
Na oficjalnej stronie Slovana w komentarzach:
"nikozia a krakov su asi najslabsie tymi tam" - Nikozja i Kraków są tam najsłabszymi drużynami "Myslim si že všetci su prechodny." - Myślę, że wszyscy są do przejścia. :D |
Cytat:
Mam cichą nadzieje,że w rewanżu zamiast Małeckiego zagra Kirm o ile sie wyleczy a za Sobola lub Wilka Garguła,chyba,że Kirm się nie wykuruje to Melikson w miejsce Małeckiego na skrzydło a Garguła w miejsce Mliskona-Małecki ławka ;). |
Cytat:
Przede wszystkim odwróćmy sytuację. Przecież my też uważamy, że potencjalni przeciwnicy są do przejścia. Ale są to drużyny w okolicach naszego poziomu, więc z ich perspektywy również i my jesteśmy zespołem "do przejścia". Koszyk przyjmuję z umiarkowanym optymizmem, uniknięto gry z najtrudniejszymi przeciwnikami, jednak w tym momencie priorytetem jest Skonto, a potem będziemy się zastanawiać nad grą chociażby ze Slovanem. |
Ja mam nadzieję że panowie się rozkręcą widać żę fizycznie są bardzo dobrze przygotowanie i jak wróci im świeżosc to biedzie pod tym względem cool.
Jedną rzeczą jaką zauważyłem w ostatnich latach że w Polskich klubach atak pozycyjny jest na niskim poziomie.Przykład Jagiellonia-Irtysz,Wisła-Skonto,Śląsk-Dundee.Zawsze mamy posiadanie piłki do pola bramokowego a potem mamy już mega trudnosci żeby się przebić i przez to nie możemy strzelić więcej niż 1-2 gole.Ktoś może mi napisać że nie jestesmy Realem,Barceloną oki ale czemu taki Mistrz Izralena może aplikowac 5 bramek w meczu z rywalem lepszym niż nasz (Skonto) alebo Partizan zarówno na wyjezdzie jak i u siebie daje przykład poprzednich lat? Atak pozycyjny Atak pozycyjny i jeszcze raz Atak pozycyjny szwankuje. Chciałbym abyśmy wylosowalnie HJK Helsinki,Lotex albo Slovana potrzebne nam jest solidne przetarcie przez IV rudna kwalifikacji :D |
trafic na Shamrock Rovers to tak jakby miec zagwarantowany udział przynajmniej w LE.To chyba taki plan minimum.
|
Cytat:
|
Powiem Wam szczerze, że dziwnie ale jestem pełen optymizmu w tym roku. Wszystko układa się gdzieś po Wiślackiej myśli. Najpierw losowanie normalne i Skonto, a nie jakieś pogranicze Azji i Europy. Teraz też w tej III rundzie rywale bardzo sensowni i wierzę głęboko w Slovan Bratysława albo właśnie Shamrock Rovers i szansa wielka na IV rundę. Czuję, że to wreszcie koniec pecha i nadchodzi wreszcie czas Wisełki na pokazanie się w Europie, bo od 2002/2003 minęło już bardzo dużo czasu!
|
Shamrock wygrało tylko 1:0 wiec ja licze ze Flora u siebie da rade i bedzie powtorka z rozrywki ;d ale tym razem z innym talinskim klubem ;) Stawiam na Flore w losowaniu ;d
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Żadnego z naszych potencjalnych przeciwników nie można bagatelizować - trzeba zagrać w pełni skoncentrowanym na maxa i tyle. Niektórzy cieszą się, że nie będzie dalekiego wyjazdu - a co jeśli kazachski Toboł wyeliminuje Slovan? Uważacie, że to jest SF? Jak tak to sobie poczytajcie o ich pucharowych potyczkach i kogo już eliminowali:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tobo%C5%82_Kostanaj |
Byle pierwszy mecz wylosować na wyjeździe.
|
Wczoraj miałem sen że gramy z Florą Tallin, a tu proszę jest szansa na nich :D.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ważne jest losowanie III rundy, gdyż tutaj się wszystko rozstrzygnie. Jeśli trafimy na mocnego rywala, chociaż nie ma w naszej grupie żadnego i przegramy z nim awans, to w IV rundzie el. LE nie mamy czego szukać. Nasz ranking nie daje nam rozstawienia, więc sami zobaczcie jakie zespoły są rozstawione: http://www.90minut.pl/news/156/news1...symulacja.html Nie ma kurde szans. Śmiem twierdzić że większość tych zespołów prezentuje wyższy poziom niż nasi ewentualni przeciwnicy w IV rundzie el. LM. Dlatego jeśli chcemy zaistnieć to musimy wiedzieć, że łatwiej już nie będzie. Nie ważne na kogo trafimy w III rundzie- ŁATWIEJ NIE BĘDZIE!
P.S A z tym Genkiem to już w ogóle są jaja, UEFA nas rozpieszcza i chroni ile się da! Nie zmarnujmy tego!! :) |
Fakt prostszej drogi do grupy LE nie było nigdy - i moze nigdy nie być - jak sie teraz nie zakwalifikujemy przynajmniej tam to można tylko zacytować Grzegorza Skwarę. tj "Jesteśmy Dziadami".
|
A u mnie ekscytacja pucharami ,po wczorajszym występie osłabła.I to nawet nie chodzi o zawodników a o myśl taktyczną która wydaj się być u Maaskanta coraz bardziej zachowawcza
Nie wiem czy jest sens się do jakiejś grupy pchać po to by potem się skompromitować A los się znów uśmiechnął.Nie ma 3 najbardziej nieprzyjemnych zespołów. Z tej grupy najbardziej chciał bym Slovan -świetny wyjazd a i przeciwnik z którym coś trzeba grać by wygrać. Nie chciał bym jedynie HJK - nie przyjemny przeciwnik a i wyjazd średnio ciekawy.Reszta może być, tak więc liczę na Slovan albo Maribor. |
Cytat:
|
To co nam los zabierał ,powodujac nieszczesne kompromitacje,w tym roku powoli oddaje.Juz wczoraj mozna by powiedziec "mogla byc wtopa albo remis a jest wygrana"-do tego jestem pewien ze u siebie po tyg odpoczynku i regeneracjii i przy wsparciu trybun to bedzie inny zespol.
Teraz juz przechodząc rywala z ktorym absoluntnie mozna wygrac ,gwarantujemy sobie udzial w grupie Le-czyli nas cel-nie mydlac oczu . Chcialbym Slovan bo bylby ciekawy kibicowsko najazd ew Shamrock.Wazne ze wypadaja wszystkie atrakcje kibicowskie-typu Gruzja,czy Azerbejdzan. |
Widać już wszyscy są w 100% pewni, że Wisła awansowała. Widać to po wypowiedziach. Żeby się nie odbiło czkawką.
|
Cytat:
pewnie Iliev by się z Tobą nie zgodził.Już sama obecność Ivicy byłaby dla Finów takim straszakiem,że sraczka niewykluczona.Po tym,co z nimi rok temu wyprawiał w kw.do LM w Belgradzie,to dobrze im się wrył w pamięć.Widziałem ten mecz i powiem krótko: była jesień średniowiecza z 4 liter. |
nie ma sie co ludzic - ta rozkmina co tu sie odbywa czyli na kogo najlepiej trafic... powiem tak, z drugiej strony barykady najbardziej licza na nas
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
:rotfl::rotfl::rotfl: haha gosciu, wrzuc na luz no wyeliminowali w pucharach w calej historii OFI KRETA, Zestaponi i Slovana, a takze St Truiden i POLONIE WWA no i co? mamy sie bac tego :D ? |
Przed Levadią też mieliśmy wylosowanych fajnych rywali w następnej rundzie!
Spasujcie Panowie bo czeka na s jeszcze rewanż z Łotyszami, który na pewno nie będzie spacerkiem. |
Cytat:
to czy ' na pewno ' nie będzie spacerkiem przekonamy się we wtorek . Jednak tutaj w słowie ' na pewno ' nie ma absolutnie żadnej pewności, bo równie dobrze możemy szybko strzelić 1-2 bramki i Łotysze stracą jakąkolwiek nadzieję na awans . Losowanie za 2 godziny , czuje w powietrzu Słowaków , choć każdy z rywali jest do przejścia z większym lub mniejszym trudem . |
Ja wolałbym ominąć Slovan. Ze Słowacji wychodzą naprawdę solidni zawodnicy. Robią za granicą większe kariery niż Polacy. Sam fakt że przychodzą do nas zawodnicy typu Jeż i już w pierwszej rundzie pokazuję umiejętności rzadko spotykane u naszych ligowców. Przypominam że gra tam Marko Mlilinkovic, którego kiedyś chcieliśmy kupić a Cikos chyba nie łapię się do pierwszej 11 z tego co gdzieś obiło mi się o uszy.
|
co to duzo mowic
najlepiej trafic na Litex, Shamrock lub Maribor. Slovana i Finów najlepiej ominąć. |
Mecz strasznie alaby w drugiej polowce nasi kopacze mieli nogi jak z waty ale pocieszajace jest to co powiedzial mi po meczu Sobol ze teraz z kazdym dniem bedzie lepiej bo sa lzejsze treningi i zeby sie nie martwic bo juz w rewanzu bedzie inny poziom.Ja licze na 4-0 w rewanzu
|
Cytat:
Jerz ? :rotfl: jak już nie znacie podstaw ortografii to sobie chociaż włączcie w przeglądarce opcje sprawdzania pisowni , błagam Nie wiem czemu wszyscy tak drżą przed mistrzem Słowacji , jak przed piłkarską potęgą , na razie wczoraj vice mistrz Słowacji ( Žilina ) pokazał jaki jest mocny przegrywając 3-0 z Isandczykami ( będąc rozstawionym ). |
Jest dzisiejsze losowanie na Eurosporcie czy coś ?
|
Edit : Nie będzie losowania.. trzeba się zadowolić uefa.com.
|
Cytat:
koniec offtopu co do losowania , zapewne kogo nie wylosujemy znajdzie się powód do narzekania ;p |
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl