![]() |
Jutro decyzja w sprawie Wołąkiewicza. Sam zawodnik przyznaje, że nie pali się do gry w Polonii ze względu na atmosferę, mówi o ofercie Lecha, media informują również o zainteresowaniu Wisły. Oby Hubert został :)
|
Widac że Legia i Polonią maja forse i stawiąją na zawodników sprawdzonych w naszej lidze czyli odwrotnie jak My.Na koniec sezonu zobaczymy co sie bardziej opłacało.
|
Jeśli Sarvas będzie darmowy to przydałby sie jako zmiennik. Na początku wydawał sie bardzo dobrym zawodnikiem, potem coraz gorzej.
|
Cytat:
|
Cytat:
Do tego lepsza infrastruktura, więcej kibiców itd. itp. - to się przełoży na więcej kasy. Mniej niż wykłada JW, ale biorąc pod uwagę to jak Lechia kasę wydaje, a jak Dysco, to owszem, przy mniejszych kosztach są spokojnie w stanie przebić was potencjałem sportowym nawet jeżeli brać pod uwagę wyłącznie aspekt finansowy. |
Wołąkiewicz prawdopodobnie podpisze dziś kontrakt, rzecz rozbija się nie o wysokość zarobków tylko o długość kontraktu, kwotę odstępnego i kwotę prowizji za podpis. Zaś artykuł z PS-a ma tyle wspólnego z prawdą co twierdzenie Jóźwiaka że byli o krok od Wiltorda. Z tego co wiem zainteresowanie Hubertem wyrażały Lech/Amica, Wisła i Legia
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mnie bardziej rozbawiła sugerowana przez dziennikarzy Faktu wysokość zarobków Arboledy w Warszawie. Milion euro
|
Według mnie taka pensja jest sporą przesadą. Lepiej za tę kasę kupić młodszego obrońcę. Ale Wojciechowskiego stać na to, no i warszawski oddział Faktu jest bardzo dobrze poinformowany w ruchach KSP.
|
Jak KSP nie zdobedzie MP w przeciagu 3 sezonow a Wojciechowski bedzie tak ladowal kase, to chyba ktos tam sie zesra :D Jego kasa jego sprawa :)
|
Cytat:
Inna sprawa, że jeśli kontrakt Arboledy przekroczy 0,5 mln €, to pęknie kolejna granica i kolejni czołowi kopacze tej ligi będą żądać coraz więcej pieniędzy bez względu na prezentowany przez siebie poziom sportowy... |
Cytat:
|
Ja słyszałem ze Bońka chcą kupic do Odry wodzisław
|
Cytat:
Wracając do tematu. Coś jest na rzeczy z tym transferem. Wojciechowski szykuje Arboledę na następcę Jodłowca, który odejdzie zimą lub latem za granicę. |
Cytat:
|
Widzew sięga po Portugalczyków.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
|
To mnie rozwala:
Cytat:
|
Tak jak pisałem szykuje się rozbiórka Amikorza. Już nawet piłkarze sami oferują swoje usługi. Prawie jak na targu :D
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...b55d&_ticrsn=5 |
Cytat:
Maicon de Oliveira na testach Cytat:
legia.net |
Cytat:
|
Juventus chce kupic Rudnevsa
http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104..._Rudnevsa.html |
Cytat:
|
ja myśle że cena za Łotysza jest już podobna do tej za jaką sprzedano Lewandowskiego do BVB
|
Panowie, jeśli będzie coś odnośnie Wisełki we włoskich mediach, chętnie potłumaczę. Ale kiedy piszą odnośnie Amiki i "arktycznych" warunków w Poznaniu, to nawet czytać mi się nie chce :-) Dla tych włoskich panikarzy każda temperatura zbliżona do zera ociera się o "arktyczną". A przecież Turyn leży na północy, w sąsiedztwie gór,w okresie zimowych nad Stadio dei Alpi czasem rozciągają się mgły - tym większe moje zdziwienie, że Włosi z północy wystraszyli się śniegu :-)))
|
Cytat:
Ale w pieniądzach to "tylko" 800tys. euro o ile kwota zakupu - 200k jest prawdą. Za 2,5-3 to by go pewnie opchnęli, "jedynka" (o ile to prawda) to niepoważna oferta ze strony firmy typu Juve i byłbym w szoku gdyby Amika ją łyknęła. |
Ten news śmierdzi na kilometr kaczką dziennikarską. :> Szanuję umiejętności Rudnevsa, ale Juventus to dla niego zdecydowanie zbyt wysokie progi.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
każdego w inny sposób Jest relatywnie młody i do tego z ich perspektywy kosztuje troche ponad czapke gruszek Dziwni by byli jakby sie nie zainteresowali |
Polscy działacze powoli przestają oceniać zawodnika poprzez filmik na youtube. To czy taki klub jak Juventus pozwoliłby sobie na taką amatorkę?. A nazywam to filmikiem na youtube bo co go widzieli, w paru meczach. Gdzie w jednym (Turyn) wyszedł mu mecz życia i jaki nigdy w swojej karierze już nie powtórzy, włącznie z tym strzałem na pałę (to się zdarza raz na 20 lat, chyba że ten ktoś nazywa się Messi czy Ronaldo)
To za mało żeby ocenić kolesia. News mnie nie dziwi, to taki pstryczek redaktorów gazety w stronę Juventusu żeby jeszcze bardziej im dokuczyć wspominając na łamach brukowca nazwisko Łotysza. |
Pewnie wymysł dziennikarza, ale z dobrym menagerem czemu nie. Amika chciałaby pewnie za niego coś koło 5, skończyłoby się na 4. Dla Juve to żaden pieniądz ale takich gości jak Rudnevs w Europie są dziesiątki i w przypadku tej klasy kopaczy nie kasa jest istotna ale to czy będzie go można ewentualnie dobrze wypożyczyć lub odsprzedać.W przypadku gdyby się nie sprawdził,a to pewnie jest mało prawdopodobne. Rudnevs gdyby przeszedł do Juve to pokopałby w kilku spotkaniach a za pól roku przeszedłby za podobną albo i większą sumę do jakiegoś CSKA czy innego Zenitu. Taki biznes jest wg mnie bardzo prawdopodobny.
|
Granie 1 napastnikiem (na boisku i w całej kadrze) wychodzi na dobre Amice, bo taki napastnik, wcześniej Lewandowski, teraz Rudnevs ma szansę pokazać swoje umiejętności dużo częściej niż ma to miejsce w innych zespołach, więc nic dziwnego że Rudnevs, który grał w tym sezonie ok. 2000 minut i strzelając w tym czasie 15 bramek pójdzie za 2-3 melony.
|
Cytat:
|
Z calym szacunkiem dla tego zawodnika, ale gdzie on do Juve? Ja rozumiem ze strzelil im 4 bramki, ze zrobil na nich wrazenie ale bez przesady. Jedna jakas gazetka napisala takiego "newsa" a juz pol Polski sie gotuje.
On by pasowal moze do Brescii albo do Catanii ale do Juve ? Bez jaj panowie. Stara Dame stac na o wiele lepszych zawodnikow. Takich jak Rudnevs jest wielu. Nie porownujcie tutaj BVB do Juve ani ligi wloskiej do niemieckiej :D |
http://www.tuttosport.com/calcio/ser...27idea+Rudnevs
Juve chce Rudnevsa i mówią coś o kwocie milion euro - to chyba żart. Moim zdaniem Rudnevs to najlepszy obecnie zawodnik biegający po boiskach ekstraklasy... Juve nieźle by na tym wyszło jakby go sprowadziło ale moim zdaniem jest na chwilę obecną warty 5 000 000 euro. |
aNouc
Ta bramka strzelona Polonii to już druga w przeciągu tych 20 lat o których mówisz... w pierwszej połowie na początku z Juve też nieźle przywalił... A widziales zeby on kiedyś np. pudłował w dogodnej sytuacji? |
Cytat:
Liga niemiecka zresztą też goni czołowe ligi, więc jakoś ekstrmalnie dalekie porównanie to nie jest. |
Przypominam, że jest w Polsce taki zawodnik, który strzelając JEDNĄ bramkę Realowi, w dodatku w przegranym meczu poszedł do rosyjskiego klubu za 1,7 mln €. I to było ładnych parę lat temu.
Rudnevs równie wielkiemu klubowi strzelił 4 gole, które wyeliminowały Juventus z dalszych rozgrywek. Facet jest na topie i uważam, że to najlepszy moment dla niego i Amiki by go teraz opchnąć. Może pójść za spokojnie 4-5 mln €. Niekoniecznie do Juve, ale w Serie A wyrobił sobie markę. Za pół roku o bramkach Rudnevsa się zapomni, a na razie ten zawodnik zachwyca, ale w pojedynczych meczach. By był klasowym napastnikiem, brakuje mu regularności. I to nawet na poziomie naszej ligi. |
to troche taka sytuacja z Rudnevsem jak z Żurawiem 8 lat temu kiedy strzelał bramki Schalke i Parmie to zgłosił sie Spartak Moskwa z ofertą 5 mln € za niego.
Co do ceny za Rudnevsa to z tego co pamiętam to Lech go kupił z Zalegerszegi za 800 tyś € a nie za 200 jak pisze teraz prasa |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl