![]() |
Cytat:
Dwa - nigdzie nie napisałem, że tego typu artykuły nie powinny powstawać - to już Twoja nadinterpretacja :) Chodziło mi o to, że są one raczej taką "sztuką dla sztuki" - bo gdyby ten tekst przedarł się w GW to wierzyłbym w powodzenie jego misji. On natomiast trafił na odbiorcę bardzo niszowego, dla którego jednak tezy w nim głoszone czymś nowym nie są... Koło się zamyka. Po prostu, artykuły tego typu w pismach jak TMK czy Forza Wisła nie osiągną nigdy zamierzonego przez autorów celu. Trudno bowiem przekonywać już przekonanych ;) A na to co pisze GW wpływu nie mamy. Smutne ale prawdziwe. Pozdrawiam. |
http://www.rp.pl/artykul/458738.html
Może niezupełnie o kibicowaniu ale nie za bardzo wiedziałem gdzie wrzucić. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie dość, że dobrze broni w Odrze, to również stanowczo broni swoich poglądów i wartości :D
Bardzo dobrze! |
Jeśli mamy brać przykład z ,,cywilizowanych kibiców europy zachodniej” to dlaczego nikt nie wspomina o Anfield Road i ich "The Kop” tam nikt nie siedzi a piosenki tam śpiewane pewnie też nie wszystkim naszym dziennikarzom by się spodobały i ciekawe czy wszyskie wywieszane tam hasła są ustalane z ochroną.
|
Bo nasze media mają bardzo wybiórcze (sic) spojrzenie na otaczającą nas rzeczywistość.Przekręcają, manipulują, stosują populizm, karmią nas codziennie jakimś plastikowym gównem.
W zasadzie jedyną gazetą, którą da się chyba jeszcze czytać to dla mnie Dziennik Polski. A wszystko to na potrzeby którejś z partii politycznej, więc dana gazeta idzie po wyznaczonej linii redakcyjnej. Wydaje mi się, że kiedyś dziennikarstwo trzymało wyższy poziom.Od pewnego czasu media zamiast w pewien sposób kształcić, ogłupiają.Tyczy to się zarówno telewizji jak i gazet. |
http://legialive.pl/news/34906_Ostro...j_stronie.html
ITI mięknie coraz bardziej. Najpierw herb, teraz takie oto wypowiedzi Ostrowskiego: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba iti zdało sobie sprawę, że nie da rady zapełnić stadionu bez fanatyków. I po raz pierwszy ktoś z iti mówi, że w Polsce nie da się wprowadzić stylu angielskiego. Jak widać walka popłaca, nie poszła na darmo. |
a ja bym nie był na Twoim/Waszym miejscu takim optymista. Moim zdaniem jesli by nie widzieli w tym plaszczeniu sie pozytywow to by tego nie powiedzili, mysle ze klamia zeby wlasnie tych krawatow posciagac na stadion. Chca troszke naprawic stosunki z "kibolami" okaze sie ze stadion Legii jest super bezpieczny i kulturalny wiec masy piknikow moglyby wtedy przychodzic na mecze. Nie oszukujmy sie kto musi w tej wojnie polec- przynajmniej mi sie tak wydaje. Albo polegniecie Wy albo ITI a jak sie w ich gierki wciagniecie to mysle ze i tak predzej czy pozniej Was w dupe kopna i zamienia na "lepszych". Ale nie ma sie co rozpisywac, zobaczymy o czas przyniesie. Ja jako Wislak moge kochanym Legionistom zyczyc powodzenia ;)
|
To chyba najlepszy temat do tego materiału
Kibice Legii przed stadionem? Może ktoś w stolycy napisze coś więcej http://www.youtube.com/watch?v=uDS9y...edded&aia=true |
Sektor Jagiellonii kapitalnie się prezentuje w Bydgoszczy.
Oprawy z obu stron, zapowiada się ciekawie :) zna ktoś liczby Jagi i Pogoni? |
Jaga chyba komplet i nic więcej czyli 4500. Pogoń z Legią coś dokupiła pewnie bo było na kupbilet.pl także pewnie koło 6000.
tak piszę to nieoficjalnie. |
No kibicowsko naprawde udany finał.
Jaga fajnie ciagneła dluzsze przyspiewki ,i miala chyba lepszy repertuar. Super wygladali wszyscy w barwach. Pogon tez dobry doping ,oglolnie nie mysle ze kibice Jagi godnie zaprezetuja siebie i Polske w Europie. |
nie rozumie ,czemu uważasz że kibice JAGI nie zaprezentują godnie POLSKI w EUROPIE
ja uważam że bardziej kibicowsko niż piłkarsko nas zaprezentują! |
|
\
Porozumienie o współpracy KP Legia Warszawa i SKLW W poniedziałek 26 lipca zostało zawarte porozumienie o współpracy pomiędzy Klubem Piłkarskim Legia Warszawa SSA i Stowarzyszeniem Kibiców Legii Warszawa. Strony uzgodniły warunki organizowania opraw meczowych na stadionie Legii, zasady udziału zorganizowanych grup Kibiców w meczach wyjazdowych oraz kwestie bieżącej współpracy i programu lojalnościowego dla Kibiców. „Świadomi odpowiedzialności za rozwój Legii, poszerzanie grona jej kibiców, a także wizerunek miasta stołecznego Warszawy, Klub i Stowarzyszenie deklarują podjęcie działań na rzecz popularyzacji Legii, Warszawy i uczestnictwa w meczach na stadionie. Szczególnie doniosłe są dla obu stron działania na rzecz powszechnej dostępności stadionu, możliwości uczestnictwa w meczach jak największej liczby widzów. Obie strony łączy przekonanie, że stadion będzie wspaniałym, nowoczesnym obiektem odpowiadającym aspiracjom Stolicy i jej mieszkańców i znajduje się na nim miejsce dla wszystkich Kibiców Legii Warszawa” – napisano m.in. w tekście ramowym porozumienia. We wtorek 27 lipca o godz. 19:00 KP Legia Warszawa oraz SKLW zapraszają Kibiców na stadion przy ul. Łazienkowskiej 3, gdzie zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią odbędzie się spotkanie Kibiców, podczas którego zaprezentowane zostaną efekty negocjacji i szczegóły dotyczące porozumienia. Oby to byl koniec... Wtedy znowu sie zacznie dziac i ciszy nikt juz nie uswiadczy :D |
hehe no jestem ciekaw jak to sie skonczy. Moim skromnym zdaniem ITi chce wydupcyc fanatykow Legii. Najpierw dadza Wam luz a jak juz na stadionie bedzie 5 tys fanatykow i 30 tys piknikow to beda mogli podjac probe wywalenia "chuliganow" i moze 30 tys piknikow zostanie. Oczywiscie moze sie myle i ITI poszlo po rozum do glowy ale cos nie chce mi sie w to wierzyc. Tak czy siak szacunek za walke o swoje prawa i po kilku latach dopiecie swego- aczkolwiek zobaczymy w trakcie sezonu na ile swego dopieliscie.
|
3 długie lata
tez jestem ciekaw co bedzie dalej? Wydaje mi sie, ze to dzieki naciskowi polityków dla ktorych wizja "pusty stadion" jest nie do pomyslenia |
według mnie to nie koniec konfliktu ... władze Legii przestraszyły się że będą pustki na 30 tys stadionie i chcą przywrócić fanatyków i doping na Łazienkowską ... ale jak już uzbierają pikników to władze Legii i ITI znów coś wymyślą i będa kolejne kłótnie... ale tak jak pisali poprzednicy szacunek dla Was za walke i że nie ugieliście się przed ITI ... mimo wszystko trzeba się cieszyć że wraca u Was doping na Ł3 ... w końcu będzie z kim walczyć o Polski kibicowski tron :)
|
Podobno miasto docisnęło KP Legia i byli zmuszeni podpisać, wszakże to stadion miasta, a nie ITI.
Tak czy siak jestem niezmiernie szczęśliwy, że w końcu doszło do konsensusu, który wydawał się jeszcze kilka miesięcy temu nierealny (sam byłem pesymistą w tej sprawie). Największy transfer tego lata... 12-sty kibic powraca! Zobaczymy co się będzie działo 7 sierpnia na Ł3 :D |
Cytat:
Nie sądze żeby ten sojusz długo wytrzymał. Jeden mały wybryk legionistów i ITIoci wrócą do tego co stosowali przez ostatnie lata i z dumą okrzykną, że mieli racje... Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli doping rzeczywiście wróci na Łazienkowską to jest ona dla mnie murowanym kandydatem do tytułu, zaraz po Wiśle.
|
Silna liga kibicowsko to plus dla nas wszystkich. Im więcej ekip na wysokim poziomie tym lepiej dla wszystkich. W końcu jak w zespole piłkarskim, konkurencja motywuje do jeszcze lepszej pracy.
Natomiast szczerze mówiąc nie chce mi się wierzyć, żeby za kilka miesięcy całe porozumienie nie wzięło w łeb. Po tak długiej awanturze ciężko o wszystkim zapomnieć.. ale jak będzie, zobaczymy.. |
A tak widzą porozumienie kutafony z GW:
Cytat:
|
Płaczą, bo, przynajmniej chwilowo, ubył im jeden sojusznik krucjaty przeciw stadionowej normalności.
|
To chyba największe wzmocnienie Legii w tym okienku :-)
|
Wybiórcza :rotfl:
Ci ludzie są chorzy... |
no to zaskarżyć ich o zniesławienie i zarządać przeprosin na pierwszej stronie.. ; )
|
Wyborcza boli odbyt bo myslala ze ITI zaprowadzi nowy lad i bedzie jak w Anglii...okazuje sie ze "jeszcze" Polska nie jest na to gotowa...wypadl argument " Skoro w Legii wypierniczyli ultrasow to.. " Miod na moje serce :D
|
Nie ma to jak pisanie artykułów ze zlepku wypowiedzi, które były później prostowane, bądź dementowane.
Konflikt się chwilowo kończy, ale niesmak pozostał. Każdy jest pewnie zniesmaczony innymi sytuacjami w zależności po której stronie się opowiadał i zapamięta najbardziej poczynania drugiej strony. |
Cytat:
Mam nadzieję, że ITI trochę zmądrzało. |
http://www.sport.pl/sport/10,67450,8...trzeganie.html
dobry kolo, widać, ze kibicowanie ma we krwi ;) w zasadzie wystarczy rzut oka :lol: |
Cytat:
|
Wczoraj w Komendzie Stołecznej Policji odbyło się spotkanie dotyczące grupy tzw. spottersów, którzy od nowego sezonu pojawią się na stadionach Legii i Polonii. W spotkaniu uczestniczyli jedynie fani "Czarnych Koszul". Jaką rolę będą spełniać nieumundurowani i nieuzbrojeni policjanci?
Ich zadaniem będzie pomaganie kibicom i pośredniczenie w kontaktach z policjantami, zabezpieczającymi imprezę, czy ochroniarzami na stadionie. Będą towarzyszyć kibicom także podczas meczów wyjazdowych. Podobno Polonia na pomysł "zareagowała pozytywnie" :rotfl::rotfl: |
i tam dobre chłopaki chuligani nawet. Nie wierzycie ?
http://www.youtube.com/watch?v=Pbyts...os=3ek3yWO3TqA |
Cytat:
Cytat:
Najcelniejszy komentarz: "Twardy dziennikarz - myślałem, że się rozpłacze, ale wytrzymał do końca::lol: |
Pytania do Pyr:
Czy to prawda, że "Wiara Lecha" wygrała pierwszą instancję procesu z Ostrowskim? Chodziło o ten artykuł "GW", w którym zarzucali wam stworzenie zorganizowanej grupy przestępczej? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl