Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dariusz Wdowczyk byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9595)

brylant17 10.11.2016 12:21

Co za typ w takim momencie? w takim momencie kur...a mać!

Cytat:

Trener Wisły Kraków Dariusz Wdowczyk z powodu trzymiesięcznych zaległości finansowych złożył dzisiaj oświadczenie o rozwiązaniu kontraktu z winy klubu. Tymczasowym szkoleniowcem został Kazimierz Kmiecik, któremu pomagać będzie Radosław Sobolewski - informuje oficjalna strona klubu Wisla.Krakow.pl.

Gercu 10.11.2016 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1456555)
w tym momencie trener DW stracił u mnie wszystko co wypracował od kiedy zasiadł za sterami klubu.

Zgiń zgnij frajerze.
(jeśli to prawda co jest na głownej)

Ale że co? Za darmo ma pracować? Czemu nie masz pretencji do kłamców z zarządu, którzy zapewniali, że zaległości już nie ma?

Kamson 10.11.2016 12:24

Wszystko zaczęło się układać i jeb! Ta sprawa musi mieć jakieś drugie dno

wolfu 10.11.2016 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gercu (Post 1456557)
Ale że co? Za darmo ma pracować? Czemu nie masz pretencji do kłamców z zarządu, którzy zapewniali, że zaległości już nie ma?

Dokładnie. Nie wierzę, że od tak by odszedł, gdyby mu hajs na czas przelewali. No chyba, że ma zapewnioną jakąś zajebiście ciepłą posadę. Znając jednak realia - klub miał wobec niego długi, a nikt za darmo pracować nie będzie. Mimo, że byłem anty przy jego zatrudnianiu, to dziękuję trenerowi za to co zrobił, bo graliśmy fajną piłkę. Rozstanie ewidentnie z winy klubu, a tymi "oświadczeniami" Wisły na głównej można już bibliotekę zapełniać, dział 'science-fiction'.

szprotson 10.11.2016 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gercu (Post 1456557)

Jeśli zarząd kłamał - to jest to pierwsze pytanie do dziennikarza na jakiejś konferencji

Mnie wkuriwa to że jak mógł odejśc, i niektorzy oczekiwali nawet by odszedł to powiedział : Chuja! Nie rozwiaze kontraktu, bo nie dostane zaległej kasy. I teraz, gdy prawie juz wyprowadził klub na prostą, gdzie widac ze moze pracować dłużej niż pół roku robi takie cos? no ....a, nie wierze.

bridgeburner 10.11.2016 12:27

A wydawalo mi sie , ze w tym klubie moze byc przez 5 minut normalnie
O ja naiwny!

Marcinnno 10.11.2016 12:28

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,11445155/

ulTraS 10.11.2016 12:28

Wdowczyk, ty ....o

szprotson 10.11.2016 12:28

biorac pod uwage tekst w GK, ciezko wierzyc ze chodziło o hajs...

heoij 10.11.2016 12:31

Ale żeś nas w chvja zrobił Panie Wdowczyk, nieładnie z Pana strony.

Tak się nie robi.

Ogryzek 10.11.2016 12:33

Szkoda że Wdowczyk nie poczekał do końca tego roku. Wtedy na spokojnie można by w przerwie zimowej szukać trenera. A tak? Łapanka?

St Yabol 10.11.2016 12:35

Dobrze, że w przerwie na reprezentacje. Umówmy się, mógł odejść w dużo gorszym momencie

bridgeburner 10.11.2016 12:39

Ale strasznie dziwne to z jego strony
Jakby doprowadzil klub do zdobycia Pucharu Polski oraz grupy mistrzowskiej
Co nie byloby wyczynem rodem z sci-fi, to mialby duzo lepsza pozycje przetargową do rozmow z nowym klubem
Chyba, ze jest z kims dogadany na już

AntyMod 10.11.2016 12:40

natury warszawiaka i legionisty sie nie zmieni ......hahahhaha ..... warszawsko-legijna szkola honoru .....

Virusman 10.11.2016 12:43

Jeżeli to co napisane jest w Gazecie Krakowskiej jest prawdą, a mowa tu o:

- wszyscy zawodnicy i cały sztab szkoleniowy mieli wypłacone zaległości, a Wdowczyk nie
- zmieniono sztab szkoleniowy bez konsultacji z Wdowczykiem
- generalnie współpraca Wdowczyka z zarządem się nie układała
- decyzje podjął już wcześniej, tylko chciał wyprowadzić klub na prostą i poczekać do przerwy reprezentacyjnej (w tym wypadku nigdy się nie dowiemy jak było naprawdę)

To winienie Wdowczyka za taką decyzję chyba jest nie na miejscu.

tsw biała gwiazda 10.11.2016 12:48

Według mnie kompletnie nie chodziło o hajs, jedynie o zwolnienie jego współpracowników bez konsultacji. Wtedy Wisła była ostatnia w tabeli i nie chciał uciekać z tonącego okrętu, pokazując jednocześnie że może wyprowadzić drużynę z kryzysu. Teraz nadeszła przerwa reprezentacyjna, drużyna dobrze sobie radzi, więc stwierdził że to idealny moment na odejście. Nie zostawi spalonej ziemi po sobie i następca nic nie będzie mógł zarzucić poprzednikowi. Obrażanie Wdowczyka teraz jest nie na miejscu, zarząd mógł lepiej się zachować w tamtej sytuacji konsultując dymisję pracowników, a nie lekceważyć trenera.

vaazon 10.11.2016 12:51

Odszedł po ładnej serii, a mógł już uciec, kiedy Wisła była na dnie. Nie mam pretensji.

heoij 10.11.2016 12:54

https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net...1b&oe=588C5E1A

Griszka30KR 10.11.2016 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1456574)
natury warszawiaka i legionisty sie nie zmieni ......hahahhaha ..... warszawsko-legijna szkola honoru .....

Ty jesteś "myślący inaczej" ,czy jak ?
A to,że Wisła nie płaciła i wydała komunikat ,który gra na uczuciach kibiców ("i mimo wcześniejszych deklaracji przywiązania do barw klubowych"-q...a od kiedy?) ,który zadawala conajwyzej chyba półgłóków ,to ok ,tak ????

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1456587)

To może dajmy ogłoszenie pracuj w Wiśle za darmo,bo przecież to Wisła.

szprotson 10.11.2016 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vaazon (Post 1456583)
Odszedł po ładnej serii, a mógł już uciec, kiedy Wisła była na dnie. Nie mam pretensji.

ale on chciał uciec.
Tylko w związku z zawirowaniami które miały wtedy miejsce, nie był pewny czy otrzyma zaległy hajs.
Teraz pewność już ma.

Patryko 10.11.2016 13:12

Zaległości finansowe były tylko i wyłącznie prostym sposobem na natychmiastowe rozwiązanie umowy. Moim zdaniem ma gdzieś dograny temat trenowania w dużo lepszych warunkach i pieniądzach, teraz po prostu czekał na 3-miesięczne zaległości i złożył wniosek jak tylko trzecia kolejna wypłata nie pojawiła się na koncie.

Zastanawia mnie tylko który polski klub z lepszym budżetem mógłby teraz przejąć? Sytuacja w bogatszych klubach jest raczej ustabilizowana.

nesta 10.11.2016 13:14

Nielogiczne to wszystko bardzo..
Wisła zarzekała się, że pilnuje tego 3msc okresu, aby właśnie nikt nie mógł rozwiązać kontraktu z winy klubu. A teraz nagle wszystkim zapłacili oprócz Wdowczyka, dając mu do ręki taki pretekst? Skoro było na spłatę innych zaległości znalazłoby się na spłatę Wdowczyka. Wygląda to na celowe działanie, aby przymusić go do odejścia, bo wadził i nie dogadywał się z zarządem.

Po czym ulepiono grające na uczuciach oświadczonko, aby skierować gniew na niego. Co jest już mega idiotyczne skoro wcześniej podano info, że spłacono zaległości, a sam Wdowczyk mówił, że zostały, ale bardzo niewielkie.

Totalnie się nic kupy nie trzyma w tej sytuacji.

SĘDZIA ZGRED 10.11.2016 13:19

Po tylu doświadczeniach z naszym zarządem jaki by on nie był to stwierdzam że im wierzyć nie wolno.

cfa 10.11.2016 13:19

Ja pierdziele, rozwiązał kontrakt bo mu coś się nie podobało, a zrobił to z powodu zaległości bo tak mógł najszybciej ....

crazykaro 10.11.2016 13:22

Dziś jest 10. wiec jeśli miał mieć płacone do 10. to może jeszcze zdążą xD
A tak na serio to jeśli mu nie płacili przez 3 miechy po tych zwycięstwach i remisach to ewidentnie jest to wina zarządu i pani prezes. Natomiast jeśli jest to związane z jakimiś dawnymi zaległościami to ewidentnie znalazł lepszą robotę za lepszą kasę i ucieka z pola minowego

St Yabol 10.11.2016 13:22

Imo do końca roku Sobolewski i Kmiecik. Kto później? Chciałbym Skorże, ale skoro nie było kasy na Wdowczyka to na Maćka nie ma tym bardziej

Kaan 10.11.2016 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1456571)
Dobrze, że w przerwie na reprezentacje. Umówmy się, mógł odejść w dużo gorszym momencie

Na przykład w trakcie przerwy w meczu albo po rozgrzewce meczowej :)

silver03 10.11.2016 13:27

Po zwolnieniu mu asystentów żarł się z zarządem ostro, profesjonalnie utrzymali to tylko w gabinetach.

tomek4489 10.11.2016 13:28

z niewolnika nie ma pracownika.Przecież on już chciał odejść po tej fatalnej serii tylko zarząd nie przyjął jego dymisji więc nie miał innego wyboru jak pracować dalej i robił to naprawdę dobrze. Teraz nadarzyła się okazja i uciekł...nie mam żalu do niego bo mi osobiście jakoś wadziło że to legionista. Teraz czekam na reakcję zarządu i od tego zależy czy dalej będę kupował karnety na Wisłę czy nie, jeśli były zaległości to niech powiedzą to wprost i ja to zrozumiem, ale jeśli będą kombinowali i na koniec przegrają kolejny proces to dla mnie będzie to oznaczało fatalne zarządzanie.

For_FuN_ 10.11.2016 13:33

I co na to ludzie odpowiedzialni? Powinny polecieć głowy... Największy grzech każdego pracodawcy, to nie płacenie pracownikom. Liczę na jakieś dymisje, bo nie żyjemy w XIX wieku, w Płn. Ameryce. Ukłony, że wcześniej nie informował o sytuacji finansowej prasy, tylko po przekroczeniu progu dobrego smaku rozwiązał kontrakt.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl