![]() |
Cytat:
Nie wiem ile meczy zawalił Serbą ale nabiją się z nas ostro, że ktoś chce za niego zapłacić. |
jak sobie przypominam Łukasiewicz miał cięzką kontuzje kolana , mam nadzieje że teraz jest już zdrowy
|
Lukasiewicz to były kapitan reprezentacji U-21 w Polonii miał jakis problem z kolanem ale w Elche grał już w pierwszym składzie i chyba bez wiekszych kontuzji. Natomiast o jego grze w Portugalii nie wiele wiem ale mysle ze warto byłoby z nim podpisać kontrakt:)
|
No to może zerkniecie a ten meczyk ? Wg. mnie to tutaj też broni Ivan Randjelovic
http://youtube.com/watch?v=K0_jfZjuXyM&feature=related |
Cytat:
To mecz Milanu z Red Star Belgrad, a nie Crvena Zvezda. |
Spokojnie to tylko testy, ja ufam Skorży i myśle że dobrze oceni umiejętności tych dwóch bramkarzy którzy mają być testowani na zgrupowaniu i wybierze lepszego.
|
A co wogóle jest z tym Singlarem
|
Singlar zawodnikiem Wisły
Uda się z zespołem na zgrupowanie do austriackiego Bad Waltersdorf. http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18295 |
Wg głównej podpisał roczny kontrakt, ale na oficjalnej nie ma go w kadrze na zgrupowanie...
|
Cytat:
|
Cytat:
Crvena Zvezda Belgrad = Red Star Belgrad |
Cytat:
O niemal każdym piłkarzu da się nakręcić zarówno filmik pt. "Wirtuoz" jak i filmik pt. "Dno dna". Coś się tam zawsze wybierze do jednego i drugiego :-/ * Wrzucam stary tekst ASInfo o Łukasiewiczu, z listopada 2007. Cytat:
|
Cytat:
Transfer Łukasiewicza to dobry pomysł, mogą być z niego ludzie. Brożka zaklepaliśmy na 5 lat, Singlar podpisany... zobaczymy kto dołączy na obozie. Robi się coraz ładniej :) |
Kontrakt Singlara jest podpisany na 3 lata.
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4106 |
Co do bramkarza to nie rozumiem jak mozna testowac bramkarzy z zagranicy, gdy do wziecia jest Kowalewski.Zgadzam sie z Westerstylem.Dolha dysponowal dobrym refleksem i wykazywal sie intuicja w beznadziejnych by sie wydawalo sytuacjach, jednak do klasowego bramkarza mu spoooro brakowalo.Beznadziejna wrecz ocena toru lotu gornych pilek zarowno przy dosrodkowaniach jak i strzalach,brak orientacji wykluczaja go jako pierwszoligowego bramkarza. Kowalewski w naszej lidze nie ma sobie rownych, moze poza ciagle jeszcze perspektywicznym Fabiniakiem i Skaba z Legii. Jego doswiadczenia z Ligi Mistrzow, sa bezcenne.
|
Cytat:
Z tego co pamiętam to w co najmniej 3 meczach popełnił katastrofalne błędy. Z nami, z ŁKSą i z Polonią. |
Cytat:
Na szczęście, my się w ocenach możemy mylić, ważne, by nie pomylił się Skorża. |
Cytat:
Jak nie my to się bracia wzmocnią . |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W tym tygodniu powinno się wyjaśnić, nie ma wyjścia, trzeba poczekać. Raz jeszcze powtórzę - my się w ocenach możemy mylić, ważne, by nie pomylił się Skorża. * Jeszcze słowo na temat naszych młodych zawodników, konkretnie Pawła Smółki. Zdołował mnie dziś trochę tekst w "Dzienniku Polskim". >>> tu 22-letni chłopak wybiera drugą (dawną trzecią) ligę, bo boi się rywalizacji o miejsce w pierwszej (dawnej drugiej). Smutne. Myślałam, że młodzi ludzie przychodzą do Wisły, by chociaż zawalczyć o miejsce w drużynie grającej w Ekstraklasie, a ten się pcha do trzeciej ligi. Niepojęte dla mnie. [No chyba, że on jakiś udręczony kontuzjami] PS - Fuks, wywaliłam razem z odpowiedziami. |
Cytat:
Wydaje mi się, że jeśli już Wisła chce się wzmacniać na pozycji bramkarza to musi to być gość obdarzony świetnymi warunkami fizycznymi, czujący świetnie grę w powietrzu, przy dośrodkowaniach. Generalnie popierałbym kandydaturę Kowalewskiego, bo ma on warunki fizyczne, odwagę do ostrej gry na przedpolu, silną psychikę i zdolności przywódcze (pomaganie obrońcom jak mają się ustawiać). |
Cytat:
|
Kowalewski to bylby prawdziwy skarb w bramce Wisły. Gosciu wie o co chodzi w tej grze skoro przez kilka ładnych lat byl bezsprzecznie nr 1 w bramce Spartaka Moskwa. Tylko ukladziki wyrzucily go z tego klubu. A Stipe Pletikosa na euro pokazal ile mu jeszcze brakuje do polskich bramkarzy.
Wiec Kowalewski byłby prawdziwym wzmocnieniem :) PS. Ale i tak mam inne marzenie :P Chcialbym aby w bramce Wisły stał Arek Malarz, moze nie taki rutyniarz jak kowalewski, ale jednak jakos lubie tego goscia i ciekawie by bylo gdyby grał Wiśle :) |
|
Dobrze że z Siglarem podpisaliśmy kontrakt na 1 rok z opcją przedłużenia o nastepne 2 lata. Jeśli okaże się cienki to będziemy mu płacić tylko ten sezon!
|
Cytat:
Na oficjalnej pisze, że na 3 lata. |
Cytat:
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18295 |
W hotelu natomiast na kolegów czekał Norbert Varga, a także ekwadorski bramkarz Damian Lanza, który będzie testowany przez Wisłę.
Za stroną oficjalną. |
Lanza - 3 bramkarz Genui, jestem sceptykiem.
Kowalewski, ten Serb z CZB, czyli gracze z doświadczeniem pucharowym - oni są dobrym tropem, a nie jakiś wynalazek z drugiego szeregu ekwadorskich bramkarzy. Paranoja, przecięż co rusz słychać jak to jeden z drugim zachwycają się "polską szkołą bramkarzy" ( i nie przesadzają, popatrzmy w jakich klubach spotkamy naszych rodaków strzeżących bramek), tymczasem my wertujemy zaplecze południowoamerykańskiego przeciętniaka... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl