Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w pucharach europejskich 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5815)

dynek.pl 17.07.2009 11:56

to juz nie ogorki - z tym skladem bedzie ciezko

Wojtas 17.07.2009 11:56

Dobrze ze nie Salzburg ..

A tak to najwazniejsze jest teraz skupic sie na Levadii

Takie nastaly ze musimy sie martwic czy ich przejdziemy

Ale nie ma co mydlic oczu bez prawego obroncy i w atakiej formie przejsc taki Debrecen moze byc ciezko,ogorki to nie sa ,ostation wygrali lige z duza przewaga ,zobaczymy jak to bedzie

Debrencen ma stadion jak Widzew :D ,z tego co skrot meczu ich widzialem

For_FuN_ 17.07.2009 11:57

Druzyna napewno slabsza, niz Beitar przed rokiem, wiec nie ma strachu. Jedyna niewiadoma jest forma naszych pilkarzy i sklad w jakim wystapia(czy to w rewanzu z Levadia, czy to w III rundzie).

qchar90 17.07.2009 12:00

w razie awansu do 3 rundy...mam nadzieje ze kupia prawego obronce i bramkarza...

funkykoval 17.07.2009 12:00

Największe jaja będą, jak:
Salzburg wygra z Dinamo,
APOEL z Partizanem;
Lewski przepadnie z Baku (w zeszłym roku przegrali z BATE)
a Olympiakos powtórzy ubiegłoroczny "sukces" w dwumeczu ze Słowakami

Wówczas mamy rozstawienie w IV rundzie, a odpadamy z DVSC - chyba bym wysadził cośw powietrze ;-)
Tfu na psa urok - nie jest najgorzej, ale mogłoby być lepiej

Mam nadzieję, że wróci Głowa, forma będzie iść w górę, a ponadto nastąpią wzmocnienia przed 3 rundą, chociaż nie wiem czy można zgłaszać nowych zawodników do 3 rundy ???

Nuitari 17.07.2009 12:00

Odpaść z Barceloną - no zdarza się.
Odpaść z Tottenhamem - też nie wstyd.

Jednak odpaść z VSC Debreczyn/Kalmar FF to już byłoby małe frajerstwo.
Nie wierzę, aby byli od Wisły lepsi piłkarsko. Przy odpowiedniej mobilizacji, grze na 100% i walce o każdą piłkę nie wyobrażam sobie innej opcji niż wygrana Wisły.

Oczywiście wszystko zweryfikuje boisko, no i najbliższy mecz w Estonii...

Salt The Fries 17.07.2009 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 763487)
Dobrze ze nie Salzburg ..

A tak to najwazniejsze jest teraz skupic sie na Levadii

Takie nastaly ze musimy sie martwic czy ich przejdziemy

Ale nie ma co mydlic oczu bez prawego obroncy i w atakiej formie przejsc taki Debrecen moze byc ciezko,ogorki to nie sa ,ostation wygrali lige z duza przewaga ,zobaczymy jak to bedzie

Ale mimo wszystko, niezależnie w jakiej formie byłaby Wisła...Żeby obawiać się debreczyńskiej drużyny, to moim zdaniem smutne i nie świadczy pozytywnie o polskim futbolu. A tak btw, to nie gra tam czasem pamiętny Dudu?

saklak1906 17.07.2009 12:01

Chociaz raz w losowaniu nie mielismy pecha i trafilismy dobrze nie najlepiej ale i nie najgorzej. Teraz tylko trzeba przebrnac do III rundy.

Salt The Fries 17.07.2009 12:05

Za premie za wygrane i awansy do fazy grupowej dałoby się kupić solidnych, jak na polskie warunki piłkarzy, by załatać słabe punkty zespołu, pytanie tylko, czy zdążyliby się zgrać i czy nie byłoby na to za późno?...No i jeszcze, czy nie grali w innym klubie w europejskich pucharach, co by ich przekreślało, etc.

tofik 17.07.2009 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Salt The Fries (Post 763494)
Ale mimo wszystko, niezależnie w jakiej formie byłaby Wisła...Żeby obawiać się debreczyńskiej drużyny, to moim zdaniem smutne i nie świadczy pozytywnie o polskim futbolu. A tak btw, to nie gra tam czasem pamiętny Dudu?

Mistrz Węgięr niczym nie ustępuje mistrzowi Polski. Wg mnie za duże mamy mniemanie o naszej lidze i piłkarzach tutaj występujących. Jeśli uda się przejść Levadię, to mecze z Debrecenem będą wyrównane jak Wisła - Legia.

Prezydentowa 17.07.2009 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 763487)

Też to zauważyłam, kolor, zegar itp. No i styl stadionu ogólnie - zbliżony do polskich

http://stadiony.net/stadium.php?s=512

Wojcieech-san 17.07.2009 12:10

W Debreczynie grają niechciani w Wiśle Dudu "Goal Machine" Omagbemi i Leandro de Almeida.

Debrecen VSC Hun Kalmar FF Swe GOALS
http://www.youtube.com/watch?v=CcpAYq9_PQk
pierwszego gola strzelili chyba ze spalonego.

AYALA 17.07.2009 12:17

a ja Wam mówie że ich Szwedzi ograja, u siebie są znacznie mocniejsi niż na wyjdździe.Sa solidni jak ich volvo

Karherop 17.07.2009 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 763503)
a ja Wam mówie że ich Szwedzi ograja, u siebie są znacznie mocniejsi niż na wyjdździe.Sa solidni jak ich volvo

w lidze Kalmarowi też kiepsko idzie , zaliczył do tej pory bodajże 7 zwycięstw , 3 remisy i 4 porażki - zajmuje 5 miejsce w lidze .

Także naszym ewentualnym rywalem prawie na pewno będzie mistrz Węgier . Nie tak dawno zremisowaliśmy z vice mistrzem Węgier po dobrym meczu , tracąc gola w końcówce . Jestem optymistą , jeśli tylko wiślacy podejdą do najbliższych spotkań skoncentrowani na 100%

Eustachy 17.07.2009 12:25

Mecz Debreczyna z Kalmar lecial na Eurosporcie i akurat obejrzalem sobie pierwsze pol godziny i kawalek drugiej polowy. Komentator mowil, ze Kalmar bedace w trakcie sezonu, w ostatniej kolejce rozgromlo Djurgardens 6:1, dlatego spodziewalem sie czegos konkretnego z ich strony. Zamiast tego zobaczylem dominujacy Debreczyn, stwarzajacy o wiele grozniejsze sytuacje.

Nasz niedoszly pilkarz Leandro oraz Dudu grali od poczatku. Ten pierwszy ma dosc niebezpieczne centry z tego co zauwazylem, ale w jego grze szalu nie ma. Dudu ponoc jest na etapie odbudowywania formy i rzekomo odmowil wyjazdu na zgrupowanie kadry (tak ponoc podaje strona Debreczyna).

Nie wiem co soba prezentuje Kalmar u siebie, ale sadze ze to jednak Wegrzy awansuja dalej.
Debreczyn wyglada na solidnym zespol, a przynajmnie tak wygladal na tle przecietnych Szwedow, popelniajacych sporo bledow. Mysle, ze Wisla ze swoich najlepszych momentow pod Skorza, spokojnie by sobie z nimi poradzila, natomiast ta Wisla, ktora widzielismy w srode w Sosnowcu, moglaby miec jednak klopoty jak z Levadia.

Tak czy inaczej, jesli ktos chce grac w LM, to z tego typu zespolami powinien sobie smialo radzic na etapie eliminacji.

kot 17.07.2009 12:27

Zostawmy mediom wizje wojny domowej w Wiśle i odetnijmy się od tego całkowicie.
Zostawmy piłkarzom Wisły czas i spokój na rachunek sumienia po meczu z Levadią
Od teraz murem stoimy i wierzymy w trenera Skorżę i awans Wisły do III rundy
Nieroztropna RN i Zarząd Wisły powinni najmocniej ze wszystkich trzymać kciuki za trenera, drużynę i awans

Taki sygnał od kibiców, powinien dotrzeć do trenera i piłkarzy przed rewanżem. Kibice Wisły Kraków absolutnie wierzą w możliwość pokonania Levadii na wyjeździe. Liczni kibice Wisły Kraków będą w Talinie mocno dopingować drużynę aby presja wyniku nie sparaliżowała nadmiernie piłkarzy. Na dyskusje o III rundzie, przyjdzie czas po awansie do niej.

Tak jak mówi trener Skorża - " bez paniki, jesteśmy lepsi od Levadii, tylko musimy to udowodnić na boisku poprzez swoją mądrość i najwyższą determinację"

HEDu 17.07.2009 12:32

nie jest źle jeśli chodzi o losowanie, są na porównywalnym poziomie do nas, chociaz w tej formie nie wiem z kim mozemy sie porównać ale to przejdzie. inna sprawa, APOEL znowu mierzy się z serbską drużyną, rok temu wyeliminowali Crvene ale Partizan w tym roku jakby mocniejszy, 4-0 z Rhyl robi wrażenie.

bartek83 17.07.2009 12:36

Wiadomo może czy jakaś telewizja pokaże rewanż?

1q2 17.07.2009 12:38

Nie powiem żebym był szczęśliwy - była taka ilość par na papierze słabszych a właściwie to wylosowaliśmy jedną z najgorszych - jak zawsze ostatnio zresztą.

Ciekawe to co pisze Eustachy bo spodziewałem się że będący w sezonie Kalmar, spokojnie ogra Debreczyn a jak widać faworytem przed rewanżem są Węgrzy.Zresztą to idealny przykład na to że pozbywając się najlepszych graczy daleko się nie zajdzie.
Kalmar w zeszłym sezonie zdominował ligę i wydawało się że realnie ma szanse na awans do LM.
Jednak w zimie za 3.5 mln euro sprzedali 2 z 3 najlepszych strzelców(jednego do Kopenhagi, drugiego do Heerenveen) i w tym sezonie grają już w kratkę, przegrywając nawet z Węgrami którzy tak jak i my są przed sezonem , a Węgrzy utrzymali skład i efekt już jakiś jest.
Ogólnie rzecz biorąc licze na Debreczyn no i co najważniejsze liczę na nas, bo wyjazd szykuje się przedni.

STARY WIŚLAK 17.07.2009 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 763511)
Zostawmy mediom wizje wojny domowej w Wiśle i odetnijmy się od tego całkowicie.
Zostawmy piłkarzom Wisły czas i spokój na rachunek sumienia po meczu z Levadią
Od teraz murem stoimy i wierzymy w trenera Skorżę i awans Wisły do III rundy
Nierostropna RN i Zarząd Wisły powinni najmocniej ze wszystkich trzymać kciuki za trenera, drużynę i awans

Taki sygnał od kibiców, powinien dotrzeć do trenera i piłkarzy przed rewanżem. Kibice Wisły Kraków absolutnie wierzą w możliwość pokonania Levadii na wyjeździe. Kibice Wisły Kraków będą w Talinie mocno dopingować drużynę aby presja wyniku nie sparaliżowała nadmiernie piłkarzy. Na dyskusje o III rundzie, przyjdzie czas po awansie do niej.

Tak jak mówi trener Skorża - " bez paniki, jesteśmy lepsi od Levadii, tylko musimy to udowodnić na boisku poprzez swoją mądrość i najwyższą determinację"

Zgadzam się z moim przedmówcą w każdym jego zdaniu!!!
Na prawdę jest nam wszystkim potrzebna cisza, spokój i rachunek sumienia.
Wszelkie zamęty wokół trenera jak i drużyny nie są dzisiaj nam potrzebne.
Nam potrzebne jest po prostu zwycięstwo w Tallinie i tyle. A potem będziemy spokojnie przygotowywać się do następnego spotkania.

anthony09 17.07.2009 12:48

Ja jestem przeciętnie zadowolony z losowania, mogło być lepiej, mogło być gorzej. Jak zobaczyłem skrót I meczu naszych "być może" przeciwników to strasznie szaleje tam nasz niedoszły Leandro i potrzeba dobrego prawego obrońcy u nas na tą pozycje ;/ bo jeżeli będziemy grali bez niego to : "pies z kulawą nogą jest wolniejszy od żółwia na autostradzie!!"

WISŁAZWE 17.07.2009 12:51

Najpierw trzeba się skupić na Levadii ograć ją i myśleć dopiero o rywalu.
W Tallinnie musimy zagrać zdecydowanie skuteczniej i z większym zaangażowaniem wtedy nie powinno problemów.

Co do losowania nie skreślałbym drużyny ze Szwecji, wiem że Debreczyn wygrał 1 spotkanie ale to jest piłka i wszystko może się zdarzyć.

pawel 9015 17.07.2009 13:02

Jakie są szanse WIsły na ewentualne rozstawienie w IV rundzie eliminacji?

Kamson 17.07.2009 13:07

"Myślał indyk o niedzieli..."

Naprawde panowie troche pokory by sie przydało, zwłaszcza po tym co pokazaliśmy w środe.

HEDu 17.07.2009 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawel 9015 (Post 763537)

małe, 3-4 druzyny musza sprawic niespodzianki

barthok 17.07.2009 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawel 9015 (Post 763537)

żadne.....

Domas 17.07.2009 13:18

liczy sie tylko tylko tylko i wykacznie mecz w srode, potem niczego nie ma
pojawi sie dopiero jak wygramy w tym arcy ciezkim rewanzu na obcym estonskim terenie

nie myslec o Debreczynie, skupic sie na Levadii !!!!!!!!!!

arti 17.07.2009 13:29

Ja też myślę, że na komentarze nt. jak sobie poradzimy z Kalmarem czy Debreczynem będzie pora dopierow środę wieczorem. Pełna mobilizacja piłkarzy i zaciskanie kciuków za Wisłę!

pawlos33 17.07.2009 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Domas (Post 763548)
liczy sie tylko tylko tylko i wykacznie mecz w srode, potem niczego nie ma
pojawi sie dopiero jak wygramy w tym arcy ciezkim rewanzu na obcym estonskim terenie

nie myslec o Debreczynie, skupic sie na Levadii !!!!!!!!!!

Dokładnie tak. Mocno wierzę w awans do III rundy, ale to Levadia jest w lepszej sytuacji...

Pele77 17.07.2009 13:35

Najgorsze jest to, że na 90% rewanżu z Levadią w TV nie będzie :/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl