Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

koyoot 18.02.2009 02:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 676010)
Koyoot znów w transie... a Ty ile treningów Kazimierskiego, a ile Stingaciu widziałeś na Wiśle. Zero? Znów ktoś coś rzucił i grzejemy się oj grzejemy... Mario też się chyba zresztą zagrzał. Jeden, drugi, piąty kandydat bo Mario za cienki i Mario faktycznie chyba staje się coraz cieńszy... I co z tym fantem począć w tej sytuacji?

Wystarczajaco duzo by miec prawo oceniac ich warsztat trenerski. Nastepna sprawa przypomnij sobie jak gral Przyrowski o ktorego teraz zabiega Tottenham, gdy w Groclinie byli Skorza i Kazimierski. Blad za bledem mnostwo kiksow i innych tego typu. Analogii nie widac? Mowisz o tymze te testy maja wplyw psychiczny na Pawelka ze on robi sie coraz slabszy. Gdyby one faktycznie mialy jakikolwiek na niego wplyw to by Pawelek zaczal robic cokolwiek nawet Dudek Dance w bramce by lepiej bronic i by pokazac sztabowi trenerskiemu ze wcale nam nie potrzeba lepszego niz on bramkarza. Swoja droga swego czasu pialiscie z zachwytu nad talentem Cebanu. Teraz uwazacie ze Ilie slabym bramkarzem jest. Ot slepe choragiewki...

Noodles 18.02.2009 02:59

Czy tylko mi ten babol Pawełka przypomina słynne interwencje Huguesa ? Jeszcze tylko tego nam brakowało...

Uran235 18.02.2009 07:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Noodles (Post 676278)
Czy tylko mi ten babol Pawełka przypomina słynne interwencje Huguesa ? Jeszcze tylko tego nam brakowało...

Dajcie spokój, jak się na kogoś uweźmiecie, to nie ma rady. Akurat w tej sytuacji zachowanie Pawełka było zupełnie poprawne. Pewnie, może mógł tą piłkę lepiej zagrać( np. na lewą stronę, bo tam nikogo nie było), ale to jest bramkarz, nie ćwiczy uderzeń głową. Farta brakło. Błąd przy tej bramce popełnił obrońca, który był przy zawodniku, który zdobył bramkę. Wiadomo, że jak bramkarz wyszedł, to nie można dać czasu rywalowi, bo uderzy, a nasz obrońca stanął i się patrzył, jakby liczył że rywal będzie jeszcze dryblował, chociaż wyraźnie było widać, że układa piłkę do strzału.

kubanczyk 18.02.2009 08:50

przeciez gdyby nie Pawelek, obronca wybilby ta pilke!!!!!!!!!!!!!!!!!

zreszta co robi Pawelek w 31 sekundzie tego skrotu tez pokazuje jego klase, nie wiem czy sie przewrocil, czy sie polozyl za wczesnie, ale tylko napastnikowi zawdzieczamy ze nie strzelil.(zeby nie bylo obrona nie powinna doposcic 1 na 1)

Luu... 18.02.2009 09:31

Dobra niech wam będzie że Pawełek jest słaby i co z tego ? jak w tym momencie nie mamy i raczej nie będziemy mieć innego bramkarza, więc dajcie sobie już spokój z tym udowadnianiem że w któreś tam sekundzie Pawełek popełnił błąd.

manson777 18.02.2009 09:52

mogę zrozumieć, że nie mamy pieniędzy
w związku z czym mamy ten cały cyrk z bramkarzami, pomocnikami itp.

nie rozumiem natomiast takiego słodkiego .......enia jakie uskutecznia pan Skorża

dosłownie cytuję z wypowiedzi trenera dla oficjalnej strony
"Pepe może być groźną konkurencją do gry w ataku" i tu uwaga, podkreślenia są moje

"Andrzeja Niedzielana i Tomasza Dawidowskiego"

miałem to skomentować.... ale
te nazwiska użyte w kontekście Ćwielonga i jego wielkich postępów nie wymagają żadnych komentarzy

Marszałek 18.02.2009 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 676326)

"Andrzeja Niedzielana i Tomasza Dawidowskiego"

Może mają dobry przegląd pola, lepszy od Ćwielonga,wychodzą przed dom i widzą całe swoje pole.

Eustachy 18.02.2009 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777
(...)

Moze klucz lezy w interpretacji wypowiedzi, a calosc to jakas szczegolnego rodzaju ironia podszyta wisielczym humorem ?

Co do Cwielonga, to fakt strzelenia przez niego dwoch goli w sparingach, poki co jawi sie jako osiagniecie godne najwyzszego podziwu, biorac pod uwage jego dotychczasowe osiagniecia.
Ja jednak pomny tego, ze rowno przed rokiem "Pepe" takze strzelil gola w wygranym 1:0 sparingu z Omonia Nikozja, by pozniej w lidze zawiesc na calej linii, zachowuje pelny sceptycyzm, dopoki na wlasne oczy nie zobacze czegos przyzwoitego w jego wykonaniu w oficjalnym meczu.

Co ciekawe gol przeciwko Omonii, podobnie jak obie bramki w tegorocznych sparingach, takze padl po zagraniu glowa. Oby na koniec rundy, nie okazalo sie, ze jest to jedyny w miare dobrze opanowny element gry Piotra Cwielonga na szczeblu sparingowym.

Nehiar 19.02.2009 15:34

Ponawiam pytanie - Czy wie ktoś czy mecz z Piastem będzie otwarty dla publiczności, czy podobnie jak poprzedni "zamknięty" ?

mic 19.02.2009 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 677272)
Ponawiam pytanie - Czy wie ktoś czy mecz z Piastem będzie otwarty dla publiczności, czy podobnie jak poprzedni "zamknięty" ?

Bedzie zamkniety (oficjalnie)

Lukas_ts 19.02.2009 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 677272)

Będzie zamkniety dla kibiców gdyż policja nie wyraziła zgody.

element 19.02.2009 18:29

http://wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5302

Czopens 20.02.2009 11:11

Jak z tym sparingiem dzisiejszym? Napewno bez kibiców -.- ? Bo z tego co widze na oficjalnej to dzisiaj o 17 grają.:-P

rafalek 20.02.2009 11:14

Ile razy można pisać, że jest bez publiczności bo prawie cała krakowska policja pocjechała na szczyt NATO i nie wyrazili zgody na rozgrywanie meczu przy udziale publiczności....

Czopens 20.02.2009 15:40

Ej, a gdzie mogę zamówić relacje SMS na ten mecz?

mic 20.02.2009 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Czopens (Post 678138)

Ze sparingu ? No co Ty :)

Czopens 20.02.2009 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 678140)
Ze sparingu ? No co Ty :)

To, który z Was będzie mi pisał esy? :lol: Może ktoś ma za darmo do Plusa i nie pożałuje ; D

jgw 20.02.2009 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Czopens (Post 678138)

http://wislaportal.pl/sms.php

Wiślak1994 20.02.2009 16:00

Jak dla mnie pierwszy skład na Piasta powinien tak wyglądać :

Pawełek -Baszczyński-Marcelo-Cleber-Diaz-Małecki-Sobolewski-Jirsak-Boguski-Paweł Brożek-Beto

Moim zdaniem optymalna na ten moment 11. Zobaczymy (a raczej przeczytamy ;( )co chłopaki pokażą dzisiaj. Mimo ,że to tylko sparing to liczę na zwyciestwo !

Pablo84 20.02.2009 16:02

Zaczyna się chyba już studia przedmeczowe w Radiu Biała Gwiazda

1q2 20.02.2009 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak1994 (Post 678151)
Jak dla mnie pierwszy skład na Piasta powinien tak wyglądać :

Pawełek -Baszczyński-Marcelo-Cleber-Diaz-Małecki-Sobolewski-Jirsak-Boguski-Paweł Brożek-Beto

Moim zdaniem optymalna na ten moment 11. Zobaczymy (a raczej przeczytamy ;( )co chłopaki pokażą dzisiaj. Mimo ,że to tylko sparing to liczę na zwyciestwo !

Przyznam sie ze moj typ bylby chyba taki sam - oczywiscie pomijajac Beto, gdzie tylko na slowo moge uwierzyc ze cos on prezentuje bo z kilku filmikow i jego statystyk to wylania sie cos zupelnie odwrotnego.

Do teraz mam przed oczami jego pojedynek z Cleberem ,gdzie jakbym nie wiedzial ktory to ktory, to bym pomyslal ze Cleber jest tym 20 letnim napastnikiem a Beto to 34 letni obronca.

jgw 20.02.2009 16:16

Tak bym to widział:

Pawełek - Singlar, Marcelo, Cleber, Diaz/Piotrek - Mały, Sobol, Jirsak, Boguski - Paweł, Beto/Pepe

Tyle że tak nie będzie. Bo pewnie na lewej stronie zagra Marek.

Nehiar 20.02.2009 16:18

A ja bym to widział tak :

Pawełek - Singlar, Marcelo, Cleber/Głowacki, Diaz/Pi. Brożek - Mały, Sobol, Jirsak, Boguski - Pa. Brożek, Ćwielong

Wiślak1994 20.02.2009 16:54

Kurde wszystko fajnie ale czemu nie gra Jirsak ? Znowu bez rozgrywającego..............

Pusiek 20.02.2009 16:58

Dziwny ten skład;/

Wojtas 20.02.2009 17:04

Ten skład to efekt kompletnego bałaganu Skorzy ,ktory jak może probuje co chwile kogos innego na inna pozycje,skoro Nie ma kasy ,to i nie ma zawodnikow wiec trzeba kombinowac z tego co sie ma.

Niestety nie ma zaduzo .........

1q2 20.02.2009 17:04

Zapodajcie adres do tego radia bo chyba jestem slepy

piter116 20.02.2009 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak1994 (Post 678193)
Kurde wszystko fajnie ale czemu nie gra Jirsak ? Znowu bez rozgrywającego..............

Widocznie jest bez formy...

CH. 20.02.2009 17:05

http://wisla.krakow.pl/

Wisi jak byk na górze.

1q2 20.02.2009 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 678210)
http://wisla.krakow.pl/

Wisi jak byk na górze.

pisalem ze jestem slepy:P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl