Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

KoPer 04.02.2009 22:19

Nie mówcie mi, że to są nowe meczówki Repry:

http://img.interia.pl/sport/nimg/x/0...gu_3126672.jpg

Wiadomo, że w meczach oficjalnych nie będzie logo Orange, ale te stroje są strasznie brzydkie ...

w0lno. 04.02.2009 22:31

Właśnie miałem wkleić to zdjęcie... Co to w ogóle ma być ;| ?

rafiABG 04.02.2009 22:48

może to coś a'la koszulki nike'a Zagłębia Lubin :) ?

-S- 04.02.2009 23:00

"Polak" z importu, koszulka meczowa bez godła, ale za to z logiem sponsora ( nawet jeśli to tylko sparing ). Co dalej?

GNCacek 05.02.2009 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 667118)
http://www.footballshirtculture.com/...home-shirt.jpg

co to qrwa ma byc - bez orzełka ??

Hehe wtrącę taką ornitologiczną ciekawostkę, że nasz polski, wspaniały "orzeł bielik" w koronie w ogóle nie jest orłem tylko należy do podrodziny bielików z rodziny sokołowatych. Jego cechami szczególnymi zachowania jest lękliwość, nieporadność, niezbyt inteligentny (chociażby w porównaniu z krukami), ważnym elementem jego diety jest padlina. Za to ładnie wygląda, istny majestatyczny drapieżca.

w0lno. 05.02.2009 00:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez weszło.com
Przepiękne koszulki reprezentacji Polski. Firma Nike stanęła na wysokości zadania i dostarczyła sprzęt, o jakim do tej pory nasza kadra mogła tylko pomarzyć. Już widzimy te kolejki ustawiające się przed sklepami. No bo któż by nie chciał takiego stroju?

Jak widać na zdjęciu, koszulki są białe z patriotycznymi, czarnymi elementami. Słusznie uznano, że godło to przeżytek i zastąpiono je jakże schludnymi dwoma reklamami firmy Orange (jedna duża, druga mała). Jest to wzór prostoty i dobrego smaku. Ale zarazem jak świetnie uchwycone wszystko, co kojarzy się z Polską. Wkładając taki trykot, człowiek ma wrażenie, jakby spotykał go niesamowity zaszczyt. Aż strach biegać, żeby nie przepocić, nie zniszczyć. W końcu to świętość.

Całe szczęście, że Nike tak poważnie potraktował kontrakt z PZPN, warty 1 000 000 000 000 000 000 złotych. Już baliśmy się, że ktoś dostarczy naszej kadrze jakieś badziewie...

Podobno w marcu mamy dostać 'prawdziwe' stroje. Te są tylko przejściowe...

TE są beznadziejne, a co dopiero mówić o tych dzisiejszych

medyk 05.02.2009 00:22

oddawać Orła! komuchy zapieprzyły korone a PZPN całego Orła. Co za czasy..

eye63 05.02.2009 00:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GNCacek (Post 668741)
Hehe wtrącę taką ornitologiczną ciekawostkę, że nasz polski, wspaniały "orzeł bielik" w koronie w ogóle nie jest orłem tylko należy do podrodziny bielików z rodziny sokołowatych. Jego cechami szczególnymi zachowania jest lękliwość, nieporadność, niezbyt inteligentny (chociażby w porównaniu z krukami), ważnym elementem jego diety jest padlina. Za to ładnie wygląda, istny majestatyczny drapieżca.

No spoko, tylko że żaden "orzeł bielik" tylko Orzeł Biały - i jak słusznie zauważasz, jeśli orzeł to nie bielik. A same bieliki są gatunkiem, więc nie mogą być podrodziną, a podrodzina to orłany, rodzina jastrzębiowate. Jastrzębiowate jak wiesz to ptaki drapieżne, a ten najprawdopodobniej "nasz" żywi się głównie rybami i innymi ptakami, padlinę spożywa w wyjątkowych sytuacjach gdy nie ma nic do jedzenia (zima), więc ważny element diety odpada. Nie wiem na jakiej podstawie zarzucasz mu lękliwość, nieporadność i niezbyt wielką inteligencję, ale bardziej podejrzewam, że chyba podświadomie przelewasz na niego swoje kompleksy.

Marszałek 05.02.2009 00:23

A co ****a w Chinach zamknęli jedyną szwalnie, że nie są w stanie dostarczyć strojów oryginalnych,tylko taki badziew? Ciekawe czy w innym kraju takie coś by przeszło.

SZYMEK_TSW 05.02.2009 00:29

http://www.youtube.com/watch?v=qwWhv...eature=related
13 lat temu nike lepsze wykonała, w kazdym normalnym kraju ktoś takie coś by wywalił do kosza ale my mamy pzpn

w0lno. 05.02.2009 00:47

Według tego co TUTAJ jest napisane w meczu z Walią powinniśmy grać w strojach tymczasowych czyli TYCH.
Mam nadzieję, że to prawda, bo te dzisiejsze trykoty delikatnie mówiąc nie są ładne...

Ciekawy jaka będzie finalna wersja strojów. Oby Nike nas nie zaniedbało i nie zaprojektowało nam jakiegoś chłamu.

GNCacek 05.02.2009 00:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 668755)
No spoko, tylko że żaden "orzeł bielik" tylko Orzeł Biały - i jak słusznie zauważasz, jeśli orzeł to nie bielik. A same bieliki są gatunkiem, więc nie mogą być podrodziną, a podrodzina to orłany, rodzina jastrzębiowate. Jastrzębiowate jak wiesz to ptaki drapieżne, a ten najprawdopodobniej "nasz" żywi się głównie rybami i innymi ptakami, padlinę spożywa w wyjątkowych sytuacjach gdy nie ma nic do jedzenia (zima), więc ważny element diety odpada. Nie wiem na jakiej podstawie zarzucasz mu lękliwość, nieporadność i niezbyt wielką inteligencję, ale bardziej podejrzewam, że chyba podświadomie przelewasz na niego swoje kompleksy.

W 100% się z tobą zgadzam, po prostu Orłany to Bieliki tylko z rosyjskiego, Bielik z podrodziny Bielików lub jak wolisz Orłanów, nie ma różnicy. Co do ich zachowania, to nie kompleksy hehe, tylko przewijające się w wielu obserwacjach ornitologicznych opinie o małej skuteczności polowań bielków na inne stworzenia oprócz ryb oraz przegrywanie pojedynków o pożywienie z krukami, co zmusza ludzi do ich dożywiania i opieki dzięki której gatunek może się rozmnażać itd, nie chce mi się po nocy pisać no i to nie jest jakieś ornitologiczne forum hehe.

Wróćmy do wątku. Koszulek faktycznie niespecjalne, zobaczymy jak będą się w sobotę z Litwą prezentować.

Żmijka 07.02.2009 00:40

Jak romantycznie :lol:
http://m.onet.pl/_m/0e68951a2bda0780...0fc6b,21,1.jpg

Jak stroje meczowe fatalne, tak treningowe i dresy w których chodzą mi osobiście się podobają.

kosz.krakow 07.02.2009 01:58

Podstawa to Saganowski oraz Wichniarek w naszej kadrze !!!!

sparing - 11 lutego (najbliższa środa)
Polska - Walia

eliminacje do Mistrzostw Świata RPA 2010:

11 lutego, 20:30
San Marino - Irlandia Północna

28 marca, Dublin
Irlandia Północna - Polska

1 kwietnia, Kielce
Polska - San Marino

Maciuś 07.02.2009 10:38

Lepiej stawiac na Brozkow i innych Lewandowskich, czas rozkapryszonych zagranicznych gwiazdek juz minal.

<Crasch> 07.02.2009 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 669891)
Lepiej stawiac na Brozkow i innych Lewandowskich, czas rozkapryszonych zagranicznych gwiazdek juz minal.

Saganowski to jeden z nielicznych którzy coś grali na EURO a Wichniarek jest obecnie chyba najlepszym Polskim napastnikiem

_ukoL 07.02.2009 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 669967)
Saganowski to jeden z nielicznych którzy coś grali na EURO a Wichniarek jest obecnie chyba najlepszym Polskim napastnikiem

Ale w kadrze mu się nigdy nie wiodło...tzn. Wichniarkowi. :-)

<Crasch> 07.02.2009 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 670015)
Ale w kadrze mu się nigdy nie wiodło...tzn. Wichniarkowi. :-)

a dostał szanse w ostatnim czasie? pół meczu po czym na EURO nie bylo napastników, a pojevhał Zachorski...

gniady_lopez 07.02.2009 17:16

Cierzniak - Celeban, Polczak, Jodłowiec, Komorowski - Pawłowski, Trałka, Garguła, Wilk - Boguski - Paweł Brożek

gdzie Rogeiro? :D

tofik 07.02.2009 18:42

Tam gdzie jego miejsce :lol: Boguś lepszy btw.

_ukoL 07.02.2009 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 670018)
a dostał szanse w ostatnim czasie? pół meczu po czym na EURO nie bylo napastników, a pojevhał Zachorski...

A nie, nie...ja pisałem w sensie, że ogólnie. Jakoś nigdy w kadrze się nie sprawdzał, a w Arminii strzela nie od wczoraj. No ale z drugiej strony tak jak mówisz, Zahorski przy Nim to trampkarz ale nie roztrząsajmy już tematu "udanego" EURO 2008. :-)

Nehiar 07.02.2009 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gniady_lopez (Post 670096)
Cierzniak - Celeban, Polczak, Jodłowiec, Komorowski - Pawłowski, Trałka, Garguła, Wilk - Boguski - Paweł Brożek

gdzie Rogeiro? :D

Znając życie wystąpi w meczu z Walią zamiast Rafała :/

Above 07.02.2009 20:15

Od kiedy Polska ma (znowu?) stroje Nike'a?!

4fan_player 07.02.2009 20:20

Od niedawna :) frekwencja jak na Cracovii :D

medyk 07.02.2009 20:24

juz widzielismy zdolności piłkarskie kopacza Polczaka to jest kpina :-/

WILU TS 07.02.2009 20:29

No i Brozio na 1-0 ;)

harthausen 07.02.2009 20:30

I jak się nie cieszyć: rozegrał i wystawił Boguski , wykończył Brożek :)

4fan_player 07.02.2009 20:31

Akcja Wiślaków :D

wolfy 07.02.2009 20:51

"Reprezentacja" Polski - dwóch piłkarzy, dziewięciu kopaczy.
Tylko Zahorskiego brakuje...

Co za drewno powołują do Reprezentacji. Mam już dość cyrku holenderskiego maga.

Wilk - żałosna dyspozycja.

Ogólnie - ból.

tofik 07.02.2009 21:09

Brożek strzelił, pokazali Leo - siedzi wkur... :lol: Humor zepsuty do końca zgrupowania. Ogólnie to dobrze napisali na weszło - reprezentacją w składzie węgla i papy to jest :D No z małymi wyjątkami...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl