Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXVIII KOLEJKA] Legia Warszawa- WISŁA Kraków, 18 marca 2018, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9933)

Martinus 18.03.2018 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1496625)
Mączyński peadu
Pudel pedau

Cała Wisła zagrała zajebisty mecz, nei wiem kogo wskazać jako najsłabszego zawodnika

Mimo wszystko chyba jednak Tibor. Oczywiście kluczowa akcja przy wywalczeniu karnego, miał też dwie-trzy okazje do kluczowych podań, których nie wykorzystał. Co oczywiście nie znaczy, że zagrał słabo :)

Bene Nati 18.03.2018 20:17

W studio C+ mówili, że ponoć trener Wisły wyszedł do kibiców po meczu.

Ciekawe czy bezpośrednio po meczu, czy już z szatni.

ashkeczup 18.03.2018 20:17

https://www.youtube.com/watch?v=nTmHWHORMBc. W drugiej bardzo dobrze się broniliśmy, ale też kilka razy atakowaliśmy. Carrillo zapowiadał, że nie będzie murowania bramki i nie ma. Ogromna satysfakcja, że broniłem Tibora, bo niestety, ale Boguski w pół roku tyle otwierających piłek nie daje, co Halilović w jednym meczu. Mam nadzieję, że Brlek szybko dojdzie do formy, bo na razie słabo. BRAWO HUURWAAA

Revolver 18.03.2018 20:17

Graliśmy tak dobrze, że nawet beznapleciarz Mielcarski się podniecał.

Mam nadzieję, że Tibor wywalił tym meczem RB9 na dobre ze składu.

RybaTs 18.03.2018 20:17

Jest pięknie !!!!

FraMat 18.03.2018 20:21

Jak dla mnie Llonch to piłkarz meczu.
Jeśli ktoś twierdzi, że za frytki znajdziemy, po jego ewentualnym nieprzedłużeniu, podobnego DP w Hiszpanii to chcę zażywać to samo.

Wisła była przede wszystkim mocniejsza fizycznie i w wyższej formie.
Piłkarze dali też z rezerw organizmu.
Kadry w tv zaraz po ostatnim gwizdku, kiedy pokazywany jest Carlitos z mięśniami nóg w drgawach (albo osłabienie fizyczne, albo zejście presji) były niesamowite.

Garret 18.03.2018 20:21

Super mecz, nie spodziewałem się. Wierzyłem oczywiście w wygraną, bo po to się jest kibicem, ale w życiu nie przypuszczałem, że w takim stylu.
Bo, kurde, kontrolowaliśmy ten mecz praktycznie od pierwszej do ostatniej minuty. Oczywiście zdarzały się sytuacje, gdy było przez chwile gorąco w naszym polu karnym (ot, choćby końcówka pierwszej połowy), ale można to policzyć na palcach jednej ręki, a i tak zostałyby jakieś niewykorzystane. I to wszystko na Łazienkowskiej!
Pierwsze 45 minut to była - może poza wspomnianą końcówką - absolutna dominacja, co było widać po zawodnikach Legii, z których wylewała się frustracja. Z tego miejsca, tak przy okazji, chciałbym gorąco pozdrowić Krzysia Mączyńskiego, napiętego jak baranie jaja, chvj ci w dupsko cwelu!
Wracając do meritum - świetny pressing, spokój, błyskawiczne rozegranie akcji - super się to oglądało, naprawdę. Nasza dzisiejsza ofensywna trójka zagrała bardzo fajny mecz, w sumie szkoda, że nie walnęli jeszcze ze dwóch bramek, bo były na to szanse, oj były...
Najsłabszy na boisku był chyba Sadlok, co bardzo smuci, bo każdy z nas pamięta Maćka z zeszłej rundy, gdzie grał świetnie. Nie wiem czy to wina ustawienia, ale jest zdecydowanie mniej pewny w obronie i kompletnie niewidoczny w ofensywie. Reszta raczej na równym poziomie, należy pochwalić Mitrovicia, bo dzisiaj zagrał bardzo dobry mecz.

Irytowały mnie troszkę straty, które mnożyły się w pewnym momencie raz za razem, na szczęście udało się to w porę ogarnąć.

Co tu dużo mówić, zbierało się Legii od dłuższego czasu, w końcu się udało. Brawo Panowie! Żydy na wyjeździe rozklepane, Legia na wyjeździe rozklepana, fajny sezon pod tym względem, nie wiem, czy za mojego życia takowy był. :D

Arkadiusz.Czerepach 18.03.2018 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bene Nati (Post 1496606)
Oby w drugiej połowie nie pękli.

A połowa ludzi chciała tutaj zwalniać trenera i wywalać 3/4 składu w lecie...
Ech.

zarówno tym co przed tym meczem chcieli zwalniac trenera, jak i tym którzy po tym meczu chcą padać przed nim na kolana radze ochłonąć

dobra robota !

Hives4 18.03.2018 20:22

Dziękuję panom Boguskiemu i Małeckiemu za wiele meczów dla Wisły, Brożkowi za korony króla strzelców, Głowie za bycie legendą, a Wasilewskiemu za robienie atmosfery w klubie, ALE... z tymi piłkarzami już takich meczów jak dzisiaj nie zagramy. Tylko Sadlok i Cywka nadają się do takiego pressingu przez cały mecz, a Wojtkowski do łapania minut. Velez - LLonch - Imaz - Carlitos to teraz fundament tego zespołu ;)

El'kabat 18.03.2018 20:24

Coś pięknego :) Dziś pijemy, niezależnie jak to się skończy na koniec sezonu :)

Zrobi nam to frekwencję na amikę i budżet klubowy podreperuje.

"Wisła jest na poziomie nieosiągalnym dla Legii, i pewnie dla innych zespołow z tej ligi"

Miód na serce.

Bene Nati 18.03.2018 20:24

Spoko Arkadiusz. Broniłem go w ten sam sposób po przegranym meczu.

Virusman 18.03.2018 20:30

Wow co za mecz! W końcu świetnie się nas oglądało, stłamsiliśmy Legię! Trudno wyobrazić mi sobie brak pierwszej ósemki z 43 punktami. :) Byłem dużym sceptykiem przed meczem, dlatego to zwycięstwo smakuje fantastycznie :)

Jakby teraz grali na podobnie wysokim poziomie, zaangażowaniu i z panowaniem nad przeciwnikiem w pozostałych meczach, to byłoby wspaniale.

Markus 18.03.2018 20:33

Hiszpanie, tak przez niektórych atakowani i mieszani z błotem również na tym forum, dali nam po ośmiu latach znów piękne chwile przy Łazienkowskiej.

Dla mnie numerem jeden był Velez. Warto zwrócić uwagę na to, co pokazał - poziom, na jakim Głowacki nie grał już od wielu, bardzo wielu lat. Wszystko kasował. W dodatku grał niezwykle ofiarnie.

Nr. 2 - Lionch. Tu trudno nie napisać o jakości i poziomie, jakie Wiśle dawał przed laty w swym najlepszym okresie Sobolewski. Analogia uprawniona. Kapitalny mecz Hiszpana. Nie wyobrażam sobie, by po tym, co wiosną pokazuje, nie przedłużyli z nim kontraktu.

Carlitos - wiadomo. Bawił się z legionistami, ośmieszał ich, utrzymywał piłkę, zaliczył genialną asystę i pewną bramkę z karnego. Skarb drużyny.

Nie można nie docenić też akcji Imaza. Dawał jakość nieosiagalną dla Boguskiego czy Małeckiego. Świetny mecz.

Wreszcie Cuesta - bardzo pewny, bezbłędnie bronił. Zespół mógł mu ufać. Robił to, co do niego należało na wysokim poziomie.

Widać było dlaczego warto stawiać w Wiśle na piłkarzy z Hiszpanii - ich technika użytkowa i dojrzałość taktyczna ma taką jakość, że może zmiażdżyć naszą ligę.

mitmichael 18.03.2018 20:35

Ten bol tylka kibicow Legii, nawet stare babcie odjechaly :lol:

http://up.programosy.pl/foto/hahaha_25.jpg

_ukoL 18.03.2018 20:38

Król Carlos Lopez Wielki.

Napiszę krótko. Wisła dzisiaj zagrała wielki mecz. Bez wyjątku. Dziękuję.

Arkadiusz.Czerepach 18.03.2018 20:38

czekamy na analize gry Cuesty przez s1minoe

guardian_angel 18.03.2018 20:46

Jak forma Veleza dalej tak będzie stopniowo rosła, to Wasyl z Głową już chyba muszą pogodzić się z ławką. Arsenic jak zwykle świetnie. Mitrovic dzisiaj jak profesor o.O Carlitos śmiało mógł dzisiaj z hattrickiem wyjechać, dwie takie 95% akcje koncertowo zepsuł, to tylko odddaje jak udało się Legię stłamsić.

it 18.03.2018 20:49

Z tym niedzielnym zakazem handlu to Legia tytułu nie obroni

guardian_angel 18.03.2018 20:52

Ach, no i Llonch, brak mi słów. Jeszcze kilka razy tak się pokaże z "teoretycznie" silnym rywalem, to będę go stawiał obok Cantoro, śmiejcie się, ale tak i .....

Arkadiusz.Czerepach 18.03.2018 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez guardian_angel (Post 1496666)
Jak forma Veleza dalej tak będzie stopniowo rosła, to Wasyl z Głową już chyba muszą pogodzić się z ławką. Arsenic jak zwykle świetnie. Mitrovic dzisiaj jak profesor o.O Carlitos śmiało mógł dzisiaj z hattrickiem wyjechać, dwie takie 95% akcje koncertowo zepsuł, to tylko odddaje jak udało się Legię stłamsić.

w drugiej z akcji o których piszesz , wyszło niestety jak niekompletnym jest on zawodnikiem , gdy akcja szła z lewego skrzydło wystarczyłoby ją złamać do środka i miałby czysty strzał z prawej nogi (jak drugi gol ze śląskiem i wiele innych) , a że akcja szła z prawego skrzydła też wystarczyło złamac do środka tylko że... trzeba by strzelać lewą nogą...

Maciek17 18.03.2018 20:55

BRAWO, BRAWO, BRAWO!

Nie był to perfekcyjny mecz, ale była to przyjemność oglądać tę drużynę.
Gratuluję trenerowi Carillo konsekwencji we wdrażaniu swojej koncepcji.
Bardzo dobra druga linia, wydaje się, że bez błysku, ale i Cywka i Mitrović świetnie taktycznie, bardzo mądre ustawienie na boisku.
POL LLONCH - MAESTRO!!!
Carlitos, Imaz, Halilović - kolejny kolektyw. Tibor bardzo zaskoczył, przegląd pola i prędkość którą dzisiaj pokazał!
Palcić bardzo fajnie, Sado wraca do formy. Velez i Arsenić bardzo solidnie, szczególnie Velez, który dzisiaj przyjął kilka strzałów. :D
Julian Cuesta bardzo solidnie też.
Więcej spodziewałem się po rezerwowych.

Z głową do góry na Lecha.

JESZCZE RAZ BRAWO!!!

Hives4 18.03.2018 20:55

Cuesta/Buchalik, młody Chorążka

Velez+Arsenic, trzeci Gonzalez, w rezerwie Głowacki i Wasilewski

boki Palcic, Sadlok i na ławce mogący grać na obu stronach Bartkowski, wypożyczony Bartosz

trzech w środku - Basha+Llonch+Cywka, na ławce Brlek i Mitrovic

dwóch ofensywnych/skrzydłowych - Imaz + Halilovic, na ławce Wojtkowski, w rezerwie Boguski, Małecki i Kostal

na szpicy Carlitos, na ławce Brożek, w rezerwie Bałaniuk, Kolar i Ondrasek

DAAAAAWNO, bardzo DAAAAAWNO nie mieliśmy tak szerokiej kadry, a dzisiaj po przepracowanym okresie przygotowawczym, selekcji pierwszej jedenastki i kilku meczach w mrozie wreszcie dostaliśmy finalny produkt Carillo - i oby to nadal procentowało i poziom nie schodził niżej, a będzie pięknie!!!

Arkadiusz.Czerepach 18.03.2018 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez guardian_angel (Post 1496670)
Ach, no i Llonch, brak mi słów. Jeszcze kilka razy tak się pokaże z "teoretycznie" silnym rywalem, to będę go stawiał obok Cantoro, śmiejcie się, ale tak i .....

nie śmieje sie kilka razy już pisałem że to wg mnie kilka klas lepszy zawodnik od Mauro, oj śmaili sie coponiektórzy śmiali , ale hejt spływa po mnie jak ironia po brylancie :haha:

wislak2214 18.03.2018 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1496644)
zarówno tym co przed tym meczem chcieli zwalniac trenera, jak i tym którzy po tym meczu chcą padać przed nim na kolana radze ochłonąć

dobra robota !

A ty po pierwszej polowie jakie posty tu wrzucałeś w meczowym?? Radze też poczekać do końca meczu a nie pierd** smuty.

Arkadiusz.Czerepach 18.03.2018 21:01

jakie ? możesz zacytować , sama prawda

w obronie gramy kryminał (mam tu na myśli już sytuacje gdy przeciwnik dostanie się w nasze pole karne)
najlepszy dowód ile strzałów wyjął Cuesta

na szczęście w środku na tyle dominujemy że nieczęsto tam wjeżdżają i gre prowadzimy raczej na połowie rywala

Hives4 18.03.2018 21:03

Cytat:

nie śmieje sie kilka razy już pisałem że to wg mnie kilka klas lepszy zawodnik od Mauro, oj śmaili sie coponiektórzy śmiali , ale hejt spływa po mnie jak ironia po brylancie :haha:
A ja się nadal śmieję, bo Llonch nie jest o kilka klas lepszy od Cantoro, heh. Może jeszcze cyca ssałeś i nie pamiętasz jego meczów ;) Llonch to gracz bliższy charakterystyce do Sobola z najlepszych lat, ale i tak o klasę słabszy, bo Sobol miał jeszcze potężne uderzenie z dystansu.

Sebak 18.03.2018 21:03

Dawno nie mieliśmy takiego defensywnego pomocnika jak Pol Llonch. Czapki z głów przed nim, oby został u nas, choć za kuluarami mówi się, że sam Hiszpan chętnie wróciłby do ojczyzny... :(

Świetny mecz Veleza. Co poniektórzy chyba zapomnieli jaki prezentował poziom przed kontuzją. Owszem, ostatnie dwa mecze, w których zagrał to nie była jakaś rewelacja, ale gość musiał dojść do siebie po urazie i złapać rytm meczowy. Pomału daje od siebie to co przed kontuzją i z meczu na mecz będzie coraz lepiej.

Carlitos klasa sama w sobie. Carlos, podpisz kontrakt na dwa lata i daj nam zarobić.

Oby tak dalej. Pękam z dumy, Wisełko.

pepe72 18.03.2018 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bene Nati (Post 1496626)
Szkoda, ze w poniedziałek gramy.

Długie fragmenty graliśmy już takie w niektórych poprzednich meczach.
Brakowało koncentracji, skuteczności.

U siebie z Koroną, na wyjeździe z Jagą pierwsze 30 minut na podobnym poziomie.
Tyle, ze inny wynik był i od razu ludzie pisali, ze dziadostwo.

Kalendarz sobie kup. Gramy w Poniedziałek Wielkanocny. Jak ktoś (niestety ja jadę) nie jedzie do rodziny za miasto to będzie na stadionie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Virusman (Post 1496655)
Wow co za mecz! W końcu świetnie się nas oglądało, stłamsiliśmy Legię! Trudno wyobrazić mi sobie brak pierwszej ósemki z 43 punktami. :) Byłem dużym sceptykiem przed meczem, dlatego to zwycięstwo smakuje fantastycznie :)

Jakby teraz grali na podobnie wysokim poziomie, zaangażowaniu i z panowaniem nad przeciwnikiem w pozostałych meczach, to byłoby wspaniale.

Jeszcze się da. Ale Legia musi przegrać z Arką.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1496668)
Z tym niedzielnym zakazem handlu to Legia tytułu nie obroni

:rotfl:

ashkeczup 18.03.2018 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1496677)
jakie ? możesz zacytować , sama prawda

w obronie gramy kryminał (mam tu na myśli już sytuacje gdy przeciwnik dostanie się w nasze pole karne)
najlepszy dowód ile strzałów wyjął Cuesta

na szczęście w środku na tyle dominujemy że nieczęsto tam wjeżdżają i gre prowadzimy raczej na połowie rywala

Panie, ale bredzisz. Jaką groźną sytuacją stworzyła sobie dzisiaj Legia? Strzały sprzed pola karnego? Jeden strzał Szymańskiego z 4x minuty? Jeśli my gramy w obronie kryminał, to Legia gra ludobójstwo.

guardian_angel 18.03.2018 21:16

No że kilka klas lepszy od Cantoro to też bez jaj...

Aha jak w dobrej formie będzie Basha po kontuzji, to po dzisiejszym meczu widziałbym go raczej za Cywkę niż za Mitrovica.

LucjuszWielki 18.03.2018 21:21

Jednak EKSTRAKLASA TO EKSTRAKLASA !!!

Jestem szczęsliwy!
Pol jak zwykle jak dla mnie MOTM, pisałem tydzień temu, źe to nasz kluczowy piłkarz. Gość jest fenomenalny...

W pierwszej połowie zagraliśmy genialnie w przodzie, w drugiej trochę słabiej, troche nonszalancko, w pierwszych minutach 2 odslony zbyt szybko z klepy zamiast przytrzymac, im blizej meczu juz sie to poprawiało.

Carlitos wiadomo, Halilovic bardzo dobry mecz, a wątpiłem w tego chłopaka - nadal wątpi.

Cuesta bdb poza tą wycieczką podobną do tej ze Śląskiem.

Mitrovic jak zwykle wolny i zwrotny jak czołg, ale potrafi zagrać, potrafi grać z klepki, ma jakąś technikę.

Mecz piekny i bardzo emocjonujący - zjadłem kupe nerwów z jednej przyczyny, której nikt pewnie nie zauważył.!

ZAGRALIŚMY FATALNIE NA BOKACH OBRONY - dopuszczaliśmy na każdym kroku do WRZUTEM, które na nasze szczęście nie robiły dużej krzywdy, choć w 50 minucie była jedna patelnia.

Od 55 minuty naliczyłem 12 wrzutek, które powędrowały w nasze pole karne, 5 zostało zablokowanych lub niecelne poza linie!

Były momenty ze ległonista ze stojącej piłki niczym z rzutu wolnego centrował, a nasz zawodnik był 5 metrow od niego- tyczy sie to szczegolnie naszej prawej strony!

Krycie na radar na bokach pozwalało ległonistą na masę wrzutek, które docierały w nasze pole karne, na szczescie środek czyscil lub ległoniści maścili.

Podsumowując - WYGRALIŚMY DZIĘKI GENIALNEJ GRZE W PRZODZIE W 1 POŁOWIE i dużej nieporadoności i indolencji ległonistów w ataku! - każda inna drużyna z tych 30stu w calym meczu wrzutek w pole karne strzelilaby kilka bramek!

Dzięki za piękny mecz!

brylant17 18.03.2018 21:22

A ten dalej swoje Llionch lepszy od Cantoro hahaha

ashkeczup 18.03.2018 21:24

LucjuszWielki
Taka jest taktyka. Odpuszczamy boki, bo gramy bardzo wąsko w obronie,tam, gdzie jest piłka. W rezultacie dopuszczamy więcej wrzutek, ale do wybijania piłki jest więcej zawodników. Ja też się o to boje, ale to raczej decyzja Carrillo.

lazy 18.03.2018 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1496688)
LucjuszWielki
Taka jest taktyka. Odpuszczamy boki, bo gramy bardzo wąsko w obronie,tam, gdzie jest piłka. W rezultacie dopuszczamy więcej wrzutek, ale do wybijania piłki jest więcej zawodników. Ja też się o to boje, ale to raczej decyzja Carrillo.

No i wyszło że słuszna decyzja. Można zrobić i milion wrzutek, ale jeśli nie ma do kogo, to co z tego.
Tą wąską grą wyłączyliśmy ofensywę i środek pola Legii.

LucjuszWielki 18.03.2018 21:34

Nie wiem czy tak było bo nie widziałem aby Sadlok i Palcic jakoś środek zagęszczali.... Nie weim czego to było przyczyną, gdyż oglądałem na naerwie, ale masa wrzutek ze stojącej piłki... tak nie może być... legia została wybita po tcyh bramkach i za abrdzo się osrali - stąd nie potrafili wykończyć tych wrzutek.

krzaq12 18.03.2018 21:38

To był taktyczny majstersztyk, mecz bardzo długimi fragmentami pod kontrolą. Brawo zespół, brawo trener.

Teraz czas im podziękować i zrobić dobrą frekwencję na najbliższym meczu.

jova 18.03.2018 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4
DAAAAAWNO, bardzo DAAAAAWNO nie mieliśmy tak szerokiej kadry

Nie widzę tego aż tak optymistycznie. Mówiłbym raczej o licznej kadrze, bo wielu z tych zawodników nadaje się do odstrzelenia. Dobrze by było znaleźć sensownego bramkarza, bo Cuesta i Buchalik to najwyżej przeciętny ligowy poziom. Napad to duży ból głowy, bo Carlitosem praktycznie nie ma konkurentów. Nawet nie chodzi o to, że jest znacznie lepszy od reszty, tylko o to, że pozostali nawet jak na poziom ligowego średniaka dają za mało. Podobny pozorny kłopot bogactwa mamy też na środku obrony. Za chwilę może okazać się, że Wasyl i Głowa pokończą kariery i na zmianę zostanie nam elektryczny Gonzalez. Z kolei na skrzydłach, to mamy w tej chwili Imaza i koniec. Oby Halilović odnalazł się na boku, ale po jednym meczu nie ma co się nakręcać, że znaleźliśmy skrzydłowego. Prawdziwy, jedyny, kłopot bogactwa mamy na środku pomocy.

Niby mamy alternatywy na ławce, ale jeśli chcemy iść w górę tabeli, to wielu zawodników z tej kadry trzeba odstrzelić.
Co w tej lidze ugrałby zespół:
Buchalik
Bartosz Głowacki Gonzalez Bartkowski
Cywka Mitrović Basha
Kostal Kolar Małecki
???

środek pola faktycznie mamy wyrównany i z licznymi alternatywami, ale na wielu pozycjach mamy rezerwowych, którzy bardziej pasują do bronienia się przed spadkiem, niż do gry w pierwszej ósemce.

JAN ZEMBRZYCKI 18.03.2018 21:57

W końcu zobaczyłem to co chciałem, wszystko dziś wychodziło. Nic tylko klikać po bilety, 2 kwietnia nie możemy zawieść....

blanco 18.03.2018 22:03

Z przyjemnością się to oglądało, byłem ogromnie zaskoczony jakością jaką zaprezentowaliśmy w kilku fazach tego meczu. Przed meczem pisałem tak jak inni użytkownicy forum ,że nie ma szans byśmy postawili się Legii i to pokazuje jak piękny jest futbol, gdy dołączy się do niego pasję. Pasja to najlepsze słowo by opisać jak grał dziś Llonch i cieszący się grą jak dziecko Carlitos. Byliśmy agresywni, zdysycplinowani i zdeterminowami. Ktoś pisał,że dopuszczaliśmy do wielkiej ilości wrzutek w pole karne,ale to oczywiście wynika z obecnej taktyki jaką preferuje Carillo. Dzisiaj Legia była po prostu z tego powodu bezradna. Cieszmy się, bo w ostatnich latach słońce rzadko wychodzi nad Krakowem,a Biała Gwiazda lśni tak pełnym blaskiem !

ashkeczup 18.03.2018 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1496696)
Nie widzę tego aż tak optymistycznie. Mówiłbym raczej o licznej kadrze, bo wielu z tych zawodników nadaje się do odstrzelenia. Dobrze by było znaleźć sensownego bramkarza, bo Cuesta i Buchalik to najwyżej przeciętny ligowy poziom. Napad to duży ból głowy, bo Carlitosem praktycznie nie ma konkurentów. Nawet nie chodzi o to, że jest znacznie lepszy od reszty, tylko o to, że pozostali nawet jak na poziom ligowego średniaka dają za mało. Podobny pozorny kłopot bogactwa mamy też na środku obrony. Za chwilę może okazać się, że Wasyl i Głowa pokończą kariery i na zmianę zostanie nam elektryczny Gonzalez. Z kolei na skrzydłach, to mamy w tej chwili Imaza i koniec. Oby Halilović odnalazł się na boku, ale po jednym meczu nie ma co się nakręcać, że znaleźliśmy skrzydłowego. Prawdziwy, jedyny, kłopot bogactwa mamy na środku pomocy.

Niby mamy alternatywy na ławce, ale jeśli chcemy iść w górę tabeli, to wielu zawodników z tej kadry trzeba odstrzelić.
Co w tej lidze ugrałby zespół:
Buchalik
Bartosz Głowacki Gonzalez Bartkowski
Cywka Mitrović Basha
Kostal Kolar Małecki
???

środek pola faktycznie mamy wyrównany i z licznymi alternatywami, ale na wielu pozycjach mamy rezerwowych, którzy bardziej pasują do bronienia się przed spadkiem, niż do gry w pierwszej ósemce.

Co to za durnoty? Można by się zastanawiać co ugrałaby Wisła II, gdybyśmy nie zlikwidowali rezerw. Przecież to kretynizm. Co ty chcesz od Cuesty albo Buchala z tego sezonu? Są średniakami? No, dobrze, że my mamy aspiracje mistrzowskie i to na wczoraj. Carlitos nie ma konkurentów, bo na tle całej ligi jest bezkonkurencyjny, a skąd wiesz co prezentuje Kolar czy Balanyuk? Nie wiedziałeś co potrafi Tibor do dziś, kiedy to na tle Mistrza Polski prezentował się jak piłkarz z innego poziomu. Do tego Wojtkowski, którego wypatrzyli jedni z lepszych scoutów w Europie, tj. RB Lipsk, jeśli Bartosz jest na wypożyczeniu, to klub wiąże z nim nadzieje. Nie gramy skrzydłowymi, gramy 10tkami, gdzie Imaz spisuje się bardzo dobrze, w lipcu przychodzi Suljić, o którym można było usłyszeć bardzo dużo dobrego. Dwie równorzędne jedenastki to większy problem, niż korzyść.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl