![]() |
Tu można porównać swoje odczucia z Weszlakami ;)
http://weszlo.com/2018/02/25/ze-00-m...i-piast-wisla/ Wg. nich powyżej kreski: Buchalik, Wasyl, Imaz i Bartkowski. Nie poradzili sobie z meczem: Boguś, Carlitos, Cywka i Sadlok. |
Tylko debil stwierdzi, że gra Wisły się nie zmieniła, a zmieniła się przez kilka aspektów, nie chce mi się szczegółowo opisywać, dlatego napiszę w skrócie, że aktualną Wisłę da się oglądać. Wiadomo, że do ideału dużo brakuje, o ile kiedykolwiek to nastąpi, ale myślę, że idąc w tą stronę i dobierając innych zawodników niż aktualnie, w niedalekiej przyszłości może to zaowocować.
|
Cytat:
Że cala druzyna zagęszcza srodek pola przesuwajac sie formacjami w jedna strone i tym samym druga strona jest bardziej odkryta? To jest element taktyki a ty widze ze jeszcze do tego nie doszedłeś... A i jeszcze mi podaj ile Malecki Wojtkowski itd. Mieli w tym sezonie kluczowych podań podań otwierających droge do bramki...? Boguski w 3 ostatnich meczach miał przynajmniej dwie. z Lechią na 1:1 i dzis co spudlowal Imaz do pustej. Także szanujcie Bogusia swego... i tyle w temacie |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nasza pra delikatnie rzecz ujmując nie porywała ale powtórzę to, co pisałem przed meczem: w takich warunkach gra nie ma sensu.
Z Koroną niestety lepiej nie będzie. |
Mecz słaby,bardzo slaby ,ale ja murawa lód przypomina to co sie spodziewać,wiedzialem ze Carlitos napewno nie bedzie grał jak na normalnej murawie.trzeba to zmienic ,luty to zawsze najwieksze mrozy ale co tam barany niech sie slizgają.Idioctwo.
|
Je...na Amica. Jak mogli nie strzelić karnego w 93 minucie!
|
Carlitos chyba przez całe spotkanie ani razu się nie uśmiechnął :(
|
Aktualnie oglądam Korona - Lech i niestety w środę może być ciezko. Korona gra naprawdę całkiem niezle.Z drugiej strony może drugi raz w przeciągu kilku dni taki dobry mecz im nie wyjdzie :D.
Niestety dzisiaj nie byliśmy zespołem lepszym i trzeba ten punkt szanować może nam w końcowym rozrachunku być bardzo potrzebny. Warunki atmosferyczne nie pozwalały na techniczna grę ale to nie powinno być całkowitym rozgrzeszeniem dzisiejszego meczu. Brlek w tym momencie w swojej dobrej formie bardzo by się sprzydal. |
Cytat:
Gramy wysoko z szybkim doskokiem, brakuje tylko jakości z przodu. Tak ma być, bardzo mi się to podoba. Carlitos większość decyzji jakie podejmował to były złe. Niestety wiele razy zbyt egoistycznie. Dodatkowo mamy zbyt dużo zawodników grających zbyt asekuracyjnie i zbyt mało kreatynie. Niech już wejdzie ten Brlek bo nie ma kto wziąć piłki i zrobić różnicy. Sadlok gra beznadziejnie na wiosnę. Mam nadzieję, że to się poprawi, bo z przodu marnie, a z tyłu beznadziejnie ;) |
Cytat:
Po zwolnieniu Kiko i fali optymizmu na forum nie ma dziś nawet śladu. Proponuje dać jeszcze czas trenerowi i darować sobie obrażanie piłkarzy. Gramy tym co mamy i nadal walczymy o 8. Dobrze, że Koronę mamy u siebie, bo nasz stadion to bardzo duży atut. Liga jest tak słaba, że nie mam wątpliwości, że jeszcze zdołamy zapunktować na "silniejszych" rywalach. Co do pucharów, to póki co, widać jak na dłoni, że nie ma z czym. Może kiedyś... |
Cytat:
Coś koło 16km przebiegliśmy, z czego najwięcej oczywiście Llonch i Imaz. |
Cytat:
|
Cytat:
Sam jesteś koszulka... |
Cytat:
|
A tak poza tym to podziwiam tych z Was, którzy dalej piszą coś o pucharach...
Z czym do ludzi... |
Cytat:
Po tej kolejce warto zadac pytanie która drużyna w ogóle zasluguje by grac w pucharach? Czy to my czy Lech czy Piast i tak ugramy to samo. Sportowo zadna polska drużyna nie dojrzała do gry w pucharach co nie znaczy że mamy oddac walke o nie walkowerem. Myślmy jednak o kolejnym meczu... |
Rafal Boguski MVP !
|
Cytat:
Przez dwa lata siedział tylko na ławce. Był na wylocie, ale przez problemy innych bramkarzy dostał nowy kontrakt. Gra teraz, bo Cuesta jest szklany. Jeden dobry mecz przeplata trzeba słabymi. Jedną dobrą interwencję dwiema niepewnymi i jednym babolem. Przy rzutach rożnych pogubiony jak dziecko we mgle. Dzisiejszy mecz to dobry przykład (o ile go oglądałeś), miał super interwencję, ale kilka razy zachował się niepewnie, a raz doprowadził kibiców niemal do zawałów, gdy w jednej sytuacji dwa razy odbił piłkę jak siatkarz zamiast ją złapać. Przeciwnik przez niego miał setkę, ale ją zmarnował. Bramkarz w sam raz na mierzenie w środek/dół tabeli, a nie na walkę o puchary czy też solidne miejsce w grupie mistrzowskiej... |
Cytat:
http://oi67.tinypic.com/mmzixi.jpg |
Mecz słaby z jednej i drugiej strony.
Tiki-taka w zaproponowanej dzisiaj wersji (na koniec wymiany górna piłka na Carlitosa, Boguskiego czy Imaza) się "raczej" nie sprawdzi. Na marginesie, dla wszystkich, według których z drużynami z dołu tabeli wygrana to obowiązek - wy chyba nie rozumiecie specyfiki tego sportu. Zabawa się skończyła jesienią. Na wiosnę gra się na serio. Drużyny zagrożone spadkiem będą gryzły trawę, drużyny walczące o ósemkę też, podobnie jak drużyny walczące o czołówkę. Inaczej rzecz ujmując - jeszcze przez kilka kolejek nie będzie meczów o pietruszkę, odpuszczania, strojenia fochów. Dotyczy to zwłaszcza tych, którzy do tej pory nie grali na miarę swoich możliwości "na papierze", ale teraz zepną pośladki i nie odpuszczą. W każdym meczu trzeba będzie wyszarpywać punkty, a każdy punkt jest na wagę złota. A że, wbrew pozorom, nawet dobry trener sam nie gra, w kadrze nie znajdują się same orły, sokoły i rozgwiazdy lokalnej ligi, a zmiana systemu gry na ofensywny nie robi się "sama" jak po przesunięciu suwaków w menedżerze piłkarskim, będzie jeszcze przez jakiś czas bolało. |
Cytat:
|
Cytat:
|
czyli u siebie zdobyliśmy 20 pkt a na wyjeździe 16 przy tej samej liczbie meczów.
|
Cytat:
|
Cytat:
My może punktujemy u siebie tylko ciut lepiej niż na wyjazdach, za to Korona w delegacji to zupełnie inna drużyna niż w Kielcach. Stamtąd cholernie ciężko jest wywieźć jakiekolwiek punkty. Ja jestem umiarkowanym optymistą przed tym meczem - chociaż warunki będą raczej sprzyjać prostej grze - co było widać choćby dzisiaj. Do poniżej : KAMSON : No chyba jednak jest znacząca różnica czy gramy na R22 czy w Kielcach - co udowodnia ta tabela. Tylko trzeba choć w najmniejszym stopniu pomyśleć 'outside the box'. |
wyglądało to słabo, ale w tych warunkach to chyba ciężko o dobry mecz.
od ostatnich jesiennych kolejek do teraz Sadlok to cień samego siebie. smutno to wygląda. w drugiej połowie dużo tych spalonych wpadło ale tak szczerze, to nasze wysokie stanie w obronie stwarza w ostatnich meczach głównie zagrożenie. Buchalik nie szlaje na przedpolu, poza tym Piast dzisiaj ładnie wykorzystał tą przestrzeń którą stwarzamy przy SFG. Nie wiem czy jest miejsce na dodatkową kolejkę przed pierwszą "finałową" ale kolejka w środę nie ma naprawdę sensu. PS gdzie był VAR? |
wyniki jak wynik, ale ja tak grającej (na plus) Wisły nie pamiętam od czasów Maskaanta. Boje się tylko że Carillo braknie jakości w piłkarzach by realizować swój plan.
|
Cytat:
|
Cytat:
Do tej pory drużyna Carillo zremisowała wszystkie spotkania na wyjeździe i wygrała wszystkie na własnym stadionie. :> |
Biorąc pod uwagę pogodę i pajaca z gwizdkiem, który ani razu nie dostrzegł faulu na Lopezie, wynik do zaakceptowania. Wreszcie widać, że celem jest gra piłką próby rozegrania mają przynosić jakieś efekty, nie ma klepania dla samego klepania. Wychodzi to różnie ale intencja jest widoczna. Wysoko grająca obrona też wymusza myślenie w grze, a nie tylko bieganie tam i z powrotem. Mieliśmy dzisiaj dwie setki w drugiej połowie wypracowane ładnym rozegraniem. Wszytko co miał Piast to walenie na aferę i liczenie na farta. Aura puki co sprzyja takiej grze ale wreszcie przyjdzie wiosna i lepsze czasy...
W przodzie było mizernie ale skoro wielu tutaj biadoli jaki to Boguski słaby to może by zwrócić uwagę że Carlitos nie lepszy, a Imaz raz nie potrafił strzelić do pustaka a drugi raz z 16 m Panu Bogu w okno nieatakowany. Rozumiem że bezpieczniej jest pyszczyć na RB9 bo to tak z przyzwyczajenia. A już kolejny trener z uporem maniaka wpycha go na plac i jeszcze daje mu opaskę. W takich warunkach przy -9, przy idiocie, który nie gwiżdże fauli jadących na szpadzie obrońców gra się ciężko i nie ma się co spodziewać fajerwerków. |
Cytat:
|
Cytat:
U siebie zawsze gra sie lepiej niż na wyjezdzie. To normalne |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Styl gry zespołu zmienił się diametralnie na plus, wykonawcy zostali ci sami. Trener nie jest cudotwórcą, żeby w kilka miesięcy Boguski, Cywka, Bartkowski i inni przeskoczyli z umiejętnościami szczebel wyżej.
|
Otóż to.
Styl zmienił się radykalnie. To przecież widzi każdy: Za Kiko: broniliśmy się na szesnastym metrze lub w polu karnym, tam dopiero starając się odebrać piłkę. Za Carillo: bronimy się aktywnie, presingiem na połowie rywala, a linie obronne ustawiamy wysoko w pobliżu środkowej linii zmuszając rywala do popełniania spalonych Za Kiko: atakowaliśmy dzidą spod własnej szesnastki pomijając środek pola. Za Carillo: rozgrywamy piłkę krótkimi podaniami po ziemi zbliżając się w ten sposób do bramki rywala. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl