Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXI KOLEJKA] Lechia Gdańsk - WISŁA Kraków, 10 Lutego, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9914)

AntyMod 10.02.2018 22:29

nie ma skrzydlowych , wynik chyba jednak lepszy niz gra , ....chcialbym, zobaczyc kiedys choc jedna polowe w klasycznym 442 - z Imazem i Carlitosem w ataku , i z jakimis 2 skrzydlowymi ( nie mylic z Malym i RB9)

Marioht 10.02.2018 22:29

Fajnie momentami klepali w ofensywie na jeden dwa kontakty. Obrona dobrze zorganizowana.
Imaz, Carlitos, Cywka, Arsenic, Małecki na spory plus.

Na minus Mitrovic, za dużo strat, za wolno rozgrywał.

Obiecująco to wygląda. Graliśmy pierwszy mecz, na wyjeździe, w Gdańsku.
Dobry i remis.

Wojtas 10.02.2018 22:31

Z tej mąki bedzie chleb

gramy szybciej x3 ,pilakrze wiedzą co maja robic,miesiac i to powinno odpalic

a komentarze płaczków ...juz wiem czemu z forum 3/4 osób znikneła,bo tego nie da sie czytac.

s1mone 10.02.2018 22:31

Wyrównany mecz, inicjatywa troszkę bardziej po naszej stronie.

Dobrze się oglądało, mimo rwanego tempa - ja powiem, że w obronie konsekwentnie - bramka stracona po koronkowej akcji, któraby mogła zaskoczyć każdą defensywę.

Mogło się skończyć 2:1 dla nas lub dla nich, więc remis nikogo nie krzywdzi.

Pierwsze śliwki jebliwki :D

Kamson 10.02.2018 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1493795)
Wam to nie dogodzi pierwszy mecz po przerwie i ujowo :rotfl: To co powinniśmy wygrać 0:5 ? haha Podobało mi się,że nie gramy dzidy do przodu na oślep.Przy golu na 1-1 Batkowski się spóźnił a wasyl mógł przeciąć.Z tej mąki będzie chleb

Panie drogi, jeśli będziemy nazywać gówno czekoladą to daleko nie zajedziemy ;)

ashkeczup 10.02.2018 22:36

A już myślałem, że tylko ja uważam postawę Mitrovicia w tym meczu za tragedię po tym, ja mnie na SB zrugali. Arsenić, Cywka, Llonch, Imaz na duży plus. Jeśli Imaz w kolejnym meczu nie wyjdzie w 1 składzie, to będę mocno zawiedziony. Moim zdaniem najbardziej produktywny 'do przodu', bo Carlitos oprócz bramki zagrał raczej słabo.

Bene Nati 10.02.2018 22:37

Jak taką grę nazywasz gównem to jak nazwać to co graliśmy za Kiko?

Halo, pobudka, era Cupiała się skończyła dawno temu.

Fajnie próbowali grać piłką na jeden kontakt, po ziemi.
Przyjemnie się to oglądało.
Z tyłu zorganizowani.

Każdą piłkę niemal z tyłu próbowali wyprowadzać, nie wybijali po autach.
Celność podań bodaj na 81%.
W tym wiele do przodu.

Mixu 10.02.2018 22:39

Widzę że niektórzy forumowi "znafcy" oczekiwali Tiki Srakę.

A tak to był może tylko i aż poprawny mecz.
Zalążki na dobrą grę są. Teraz tylko potrenować schematy i będzie dobrze.

silver03 10.02.2018 22:43

Lechia cały czas biegała za piłką, ładnie ich klepaliśmy w środku pola. Brakło pier.dolnięcia z przodu. Graliśmy na wyjeździe, więc ogólnie moim zdaniem na plus.

Z Kiksonem mielibyśmy obronę Częstochowy, że heeeeej....

A i całkiem ciekawe stałe fragmenty gry w naszym wykonaniu, ogólnie widać parę trenowanych schematów.

Karherop 10.02.2018 22:49

Moje przemyślenia. Ogólnie czuje rozczarowanie po tym meczu.

Plusy:
- gra Arsenicia, Cywki, Lloncha, Imaza i Carlitosa
- gra po ziemi, przejścia z obrony do ataku
- brak lag na Carlitosa
- dużo gry z pierwszej piłki, próba gry wg schematów
- duże posiadanie piłki, widać było zirytowanie rywali
- poprawa gry defensywnej
- lepszy Małecki niż jesienia
- środek pola (poza Mitroviciem)

Minusy:
- MITROVIĆ - jego grę opiszę jednym słowem: kryminał. Nonszalancja Pereza. Nie wraca się po stratach. Fatalne decyzje. Bardzo duże rozczarowanie.
- mała ilość graczy zaangażowana w atak = mała ilość okazji strzeleckich
- taktyka 4-3-3 jest bardzo, bardzo defensywna
- brak strzałów, nie prowokowano nawet bramkarza do popełnienia błędu
- dopuszczenie do nerwowej końcówki meczu
- mało efektywny pressing

I na końcu: w przeciwieństwie do tego co mówił Carrillo, to drużyna w końcówce ewidentnie grała na remis. Spodziewałem się dużo bardziej odważnej i ofensywnej gry. Mamy 11 ofensywnych graczy w kadrze, a zamierzamy wykorzystywać ich tylko na 3 pozycjach. Czekam na mecz z Arka i licze ze u siebie bedziemy grac inaczej. Debiut oceniam na -4.

Bene Nati 10.02.2018 22:51

Ofensywnej w 90 minucie przy remisie? Na wyjeździe?

Zagraliśmy według mnie rozsądnie.

szprotson 10.02.2018 22:52

Bartkowski, Mały i Bogus najslabsi.

Cywka na plus, Mitrovic na minus.

Źle nie bylo, szkoda ze strzelili Nam bramke, ale Stolarski na prawej robił co chcial, tak samo Peszko na lewej. W nastepnym meczu spodziewam sie Palcica i Imaza. Imaz sam zrobil wiecej niz Maly i Boguś

ashkeczup 10.02.2018 22:55

Nie jestem pewien, czy to sprawka Carrillo co działo się przy 90 minucie. Za Cywkę wpuścił KOLARA- to raczej nie jest gra na remis. Co do poprawy gry w defensywie, to ja widzę to zupełnie inaczej- fajnie, że gramy wysoko, pułapki ofsajdowe w tak krótkim czasie opanowane na wysokim poziomie, ale momentami były takie wyrwy, jakich chyba w życiu jeszcze nie widziałem.

Karherop 10.02.2018 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bene Nati (Post 1493807)
Ofensywnej w 90 minucie przy remisie? Na wyjeździe?

Zagraliśmy według mnie rozsądnie.

A gdzie tak napisałem? Traciliśmy kontrolę w końcówce nad meczem co wynikało ze złego ustawienia + strat Mitrovicia. Niezrozumiałe było dla mnie wejście Cywki, sporo chaosu to spowodowało.

MiroPL 10.02.2018 23:00

Obawiałem się że będzie gorzej ale zobaczymy co dalej.

zim zum 10.02.2018 23:00

Nie gramy dzidy w przód? Polecam powtórkę i liczbę bezsensownych długich wykopów.

patti 10.02.2018 23:07

Mecz nie byl zly w naszym wykonaniu. Podobala mi sie fragmentami gra Wisly. Dajmy czas trenerowi a z tej maki chleb bedzie.... "smaczny" chleb :)) Widzimy sie na arce

czaro 10.02.2018 23:08

Głowacki miał uraz czy trener posadził go na ławie?

Kurz 10.02.2018 23:09

Ogólnie zgodnie z oczekiwaniami obrazek identyczny, jak w poprzedniej rundzie. W końcu nie zmienili się piłkarze, ale trener...

ypeeh 10.02.2018 23:21

Mieliśmy grać ofensywnie i o zwycięstwo do końca - tak to też wyglądało. Zmiany też były sygnałem z ławki "panowie, ciśniemy". Ale w końcówce wyglądało na to, że spuchliśmy kondycyjnie. Widać mocne przygotowania jeszcze są w nogach, jak złapiemy świeżości, to będzie jeszcze lepiej.

ashkeczup 10.02.2018 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1493806)
- taktyka 4-3-3 jest bardzo, bardzo defensywna

Jeszcze ta linijka mnie rozbawiła. 4-3-3 to bardzo ofensywna taktyka, w której nieodzownym elementem w ataku jest pomoc bocznych obrońców. O ile Sadlok dzisiaj machnął kilka sprintów po lewej stronie, tak Bartkowskiego nie było. Sam treneiro nalegał na ofensywnego prawego obrońce, no i go dostał. Myślę, że na Arkę wyjdzie Palcić i wtedy wszystko będzie wyglądało dużo, dużo lepiej.

morganfield 10.02.2018 23:45

Jeszcze bardziej zabawne jest stawianie równości między formacją, a taktyką. Szczególnie na forum piłkarskim.

Dzimi 10.02.2018 23:54

Jak za Moskala - fajna gra z klepki, duże posiadanie piłki, efektów i zagrożenia pod bramką rywala prawie zero.

Mitrović duże nieporozumienie.

wislak2214 10.02.2018 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1493819)
Jak za Moskala - fajna gra z klepki, duże posiadanie piłki, efektów i zagrożenia pod bramką rywala prawie zero.

Stwierdzić po 90 minutach , że koleś to nieporozumienie... BRAWO!

krzywy 11.02.2018 00:01

Nasza gra nie różniła się zasadniczo od młócki z poprzedniej rundy. Mitrović najsłabszy na boisku. Ale to pupilek Carrillo.
Jesteśmy średniakiem w tej beznadziejnej "EKSTRA"klasie

heoij 11.02.2018 00:08

Gra nie wyglądała źle, na pewno jest progres w porównaniu z Kiko, ale podsumowaniem całego spotkania niech będzie tylko jeden oddany celny strzał na bramkę w wykonaniu naszych piłkarzy.

Dzimi 11.02.2018 00:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak2214 (Post 1493820)
Stwierdzić po 90 minutach , że koleś to nieporozumienie... BRAWO!

Czemu? Jak ktoś jest dobry to to po prostu widać. I tyle. Przecież takie rzeczy jak technika, kiwka, dynamika, szybkość, jakość rozegrania, podania, dogrania, dryblingi, to widać odrazu czy się to ma czy nie się ma. Tak jak Melikson w pierwszym meczu zaorał wszystkich. Tak ten gość nie pokazał nic. A to daje mu marne szanse żeby coś pokazał w kolejnych meczach. Naprawdę wyróżniającego się piłkarza od co najwyżej przeciętnego można odróżnić po jednym meczu.

Karherop 11.02.2018 00:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1493817)
Jeszcze ta linijka mnie rozbawiła. 4-3-3 to bardzo ofensywna taktyka, w której nieodzownym elementem w ataku jest pomoc bocznych obrońców. O ile Sadlok dzisiaj machnął kilka sprintów po lewej stronie, tak Bartkowskiego nie było. Sam treneiro nalegał na ofensywnego prawego obrońce, no i go dostał. Myślę, że na Arkę wyjdzie Palcić i wtedy wszystko będzie wyglądało dużo, dużo lepiej.

Być może tak jest. Oczywiście że w głównej mierze to wykonawcy świadczą o charakterze naszej gry. Tak jak zreszta mowisz, jeśli Bartkowski ma kreować naszą grę to czego my oczekujemy..

Być może zmienię zdanie co do taktyki, natomiast tak duże zaangażowanie w grę defensywna trójki środkowych pomocników grających w linii, może skutkować zbyt małym wsparciem dla trójki z przodu. Musimy mieć tam graczy o konskim zdrowiu.

Póki co defensywa wyglada obiecująco, natomiast atak mizernie. Jestem ciekaw jak to bedzie wyglądało w meczach u siebie.

KOMINEK 11.02.2018 00:30

Tak czytam i czytam i nachodzi mnie taka myśl że niektórzy zatrzymali się w 2011 roku.

Były momenty gdy gra z pierwszej piłki wyglądał naprawdę elegancko. Widać pomysł chęć rozgrywania a nie dzidy.
Bardzo trafiony pomysł z Cywką. Buchalik odwiązany od linii bramkowej, Imaz myślę że to będzie jego sezon, a tak w ogóle to skandal że nie wygraliśmy 7:0

piotek 11.02.2018 00:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1493823)
Czemu? Jak ktoś jest dobry to to po prostu widać. I tyle. Przecież takie rzeczy jak technika, kiwka, dynamika, szybkość, jakość rozegrania, podania, dogrania, dryblingi, to widać odrazu czy są czy nie ma. Tak jak Melikson w pierwszym meczu zaorał wszystkich. Tak ten gość nie pokazał nic. A to daje mu marne szanse żeby coś pokazał w kolejnych meczach. Naprawdę wyróżniającego się piłkarza od co najwyżej przeciętnego można odróżnić po jednym meczu.

Štiliciowi też takich meczów byśmy sporo znaleźli. Też mi się nie podobał, ale ochłoń trochę :)

AntyMod 11.02.2018 01:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1493819)

a to zagrozenie kto mial robic / Carlitos ktorego kryje 3 obroncow ?? czy przecietni - typowo 1-2 ligowe pilkarzyki jak maly czy RB9 . widziales akcje RB9 z bodajze ok 10 minuty ??? co ten profesjonalista zrobil ?? kima ma Wisla atakowac oprocz Carlitosa ktory ma na karu 3 obroncow ?? i tak koles robi roznice pomimo tego - brakuje nam juz teraz nie tylko ofensywnego pomocnika ( grajka - a nie po.......ke0 tylko jeszcze 2 skrzydlowych wg mnie ilosc i jakos obroncow i def pom mamy spora - jeden napadzior tez jest - brakuje tylko 3 ogniw ofensywnych ...z tym Mitrovicem czy jak mu tam nikt normalny nie wiazal nadzieji skoro zmienia kluby jak rekawiczki - tzn ze wszedzie sie na nim poznaja ....ogolnie 1 mecz, z sredniakiem tabeli nie byl zly - jest pol sezonu zeby sie dotrzec ... pisze do dlatego ze Kazek mial fajny pomysl na WIsle - i pomimo nedzy ktora musial dysponowac i tak widac bylo styl , w Pogoni i jakiejs sandecji nic nie narobi - bo to byc moze nawet spadkowicze , czas pokaze

JrQ- 11.02.2018 02:44

Co Wy z tym Mitroviciem? Zagrał conajmniej przyzwoicie.

Piotr777 11.02.2018 03:17

Gawiedź zawsze musi mieć jakiegoś kozła ofiarnego.

EROxima 11.02.2018 07:37

Jak was ludzie czytam to nie wiem jak można wam dogodzić ;) wygrana 10;0 by chyba nie pomogła bo byście powiedzieli że powinno być 15 i że zawodnicy się nie nadają a trener jest bez wizji.

Na chlodno;
+Jest grą piłka, bez lag do przodu
+Dyscyplina w każdej formacji
+Dobry system gry tylko brakuje doszlifowania i chyba jednak Imaza zamiast RB8 bądź Małego
+Podobala mi się gra Cywki, Zoarna, Imaza, Pola, Carlitosa to tak indywidualnie ale nie mówię że reszta źle ;)
Na minus w grze Bartkowski za mało pewności i gry do prOdu, czasem miał cała stronę wolna a jego tam nie było

A teraz Apel do wszystkich narzekających jak Wisła zacznie wygrywać to nie piszcie tu że Joan jest najlepszym trenerem że Wisła potrzebowała czasu bo, na dzień dzisiejszy nie potraficie docenić tego co się zmieniło w ten miesiąc

Charlie 11.02.2018 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1493823)
Czemu? Jak ktoś jest dobry to to po prostu widać. I tyle. Przecież takie rzeczy jak technika, kiwka, dynamika, szybkość, jakość rozegrania, podania, dogrania, dryblingi, to widać odrazu czy się to ma czy nie się ma. Tak jak Melikson w pierwszym meczu zaorał wszystkich. Tak ten gość nie pokazał nic. A to daje mu marne szanse żeby coś pokazał w kolejnych meczach. Naprawdę wyróżniającego się piłkarza od co najwyżej przeciętnego można odróżnić po jednym meczu.

Pamiętasz Brleka?

Karherop 11.02.2018 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1493831)
Pamiętasz Brleka?

Brlek jak u nas zaczynał mial 21 lat, a nie 31 jak Mitrovic.

Najbardziej mnie irytowaly jego "powroty" po stratach. Jak będzie dalej tak odpuszczal to sympatii kibiców sobie nie zdobędzie.

Niektórzy tutaj zaczynają kpic z "krytykow". A to nic innego jak chlodna ocena sytuacji. Widać wiele plusów naszej gry, kilka minusów i czemu nie można o nich mówić? Zapewne i Carrillo je widzi i wyciągnie z nich wnioski. Wierzę w to.

TOMEK 11 11.02.2018 09:05

Kiko bis, wybijcie sobie z głowy puchary

wiesniak842 11.02.2018 09:17

Ty to chyba sobie wybiles z glowy puchary i przy okazji cos jeszcze.

brylant17 11.02.2018 09:17

Ocena po pierwszym meczu? gratuluje

Marcinnno 11.02.2018 09:21

Generalnie szkoda, bo spokojnie mogliśmy wygrać. Nie jestem w stanie zrozumieć co na boisku robi Boguski i Małecki, ale chyba nie tylko ja.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl