![]() |
3 dni, i zbieranina kopaczy wygląda jak drużyna. Ciekawe co się stało? Trener raczej nie ma na to wpływu, bo przecież drużyne buduje się 2 lata ;)
|
|
najebałem się. Pośpiewałem. Dzieciom będę opowiadał ten dzień.
Kocham ten KLUB Kocham WAS. AVE WISŁA WISŁA PANY |
Sobol nasikał Probierzowi do doniczki.
|
1 słowo DZIĘKI.
KRAKÓW JEST NASZ!!! |
Kraków jest naaaaaaaaaaaaaaaasz!
|
Cytat:
|
Brak mi słów, pięknie dziś było.
|
Uf, Panowie, byliśmy świadkami czegoś naprawdę wielkiego.
I jeszcze akurat na ten mecz Sobol został pierwszym trenerem. Piękniej być nie mogło. Po prostu. |
Wisła Pany! Tyle i aż tyle!
|
Sobol w zeszłym roku w pierwszym meczu, który prowadził 3-0 z Lechią dziś 1-4 wyjazd Derby. Piękny dzień, niby 13 grudnia, a jakby 1-4-sty :D
Brawo drużyna! |
Mecz z rodzaju "do gabloty". Właśnie takie spotkania tworzą legendę tego Klubu.
1-4 w chwili, kiedy byli przekonani, ze "to idealny moment, żeby poniżyć Wisłę" musi boleć szczególnie :) Profesora czeka wyprawa do ogrodniczego po nową donicę. Sugeruję większy zapas. O nawóz przynajmniej nie musi się martwić. Aha. I jeszcze im stadion zamkną. Nie dało się lepiej tego wymyśleć. DZIĘKUJĘ! |
Cytat:
I to jest 100 % prawda Imaz to cały Boguś minus 5 lat, te same zagrania goleniem, te same strzały kiedy pada na tyłek, wszystko.... Pisałem, że jest NIEZŁY taki właśnie "hiszpański Boguski", tylko nie ten co teraz bo obecny Rafał to dno. Ta sama postura, ta sama szybkość, identyczny styl biegania, nawet rękoma machają bliźniaczo podczas biegu z piłką. |
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Aha kolejne spostrzeżenie : POL po kontuzji pokazał jak powinno się grać na tej pozycji co Perez, który wszedł na 5 minut i zrobił nam gola, nie mam złudzeń nie chce go widzieć nigdy więcej ! NIgdy! Minus taki, że chyba Pol nie zagra w niedzielę, a szczęście taki, że perez również nie zagra. |
Wygrali rycerze w biało-czerwonych strojach....przegrała Twoja pycha bydlaku piszący o nas jako ubekach...nie znasz historii albo nie chcesz jej znać bo tak Ci wygodnie...nie wiesz, że Wisła potajemnie poświęciła stadion...pomijasz przedwojenną historię Wisły i zawodników którzy zginęli w Oświęcimiu...tylko pogarda dla Ciebie żydo-komunisto odwracający fakty....nasz hymn to patriotyzm, a nie wykrzyczane : nigdy nie zejdziemy na psy" jakiegoś strzępa...Tylko Wisła!
|
Mam to samo spać nie moge xD ,dawno po meczu Wisełki nie czułem takiej "mocy",kurde piekne to bylo.
Wasyl to jest klasa sama w sobie. Ciekaw jestem na ile zamkną ich kurnik,mozliwe ze na dlugo...i gdzie teraz będą jajka znosić. |
Jestem DUMNY z naszego zespołu. Nie pamiętam kiedy wygraliśmy w derbach na wyjeździe tak wysoko. Pięlny wynik i upokorzenie parchactwa. Nawet w złotej erze za Kasperczaka nie wygrywaliśmy na wyjeździe tak wysoko z parchatymi. Piękny dzień. :)
|
Cytat:
Wciąż nie mogę uwierzyć. Panowie, GRATULACJE! |
JACKPOT!!!
1:4 i chwała na długie lata :D Do tego dostaną z kilkaset tysięcy zł kary, zakazy wyjazdowe i generalnie nasrali sobie do majtów tak że smród będzie czuć bardzo długo. Czy w komisja ligi moze nałożyć karę odjęcia punktów ? |
Dalej mnie trzymają emocje. Prędko nie usnę. WISŁA PANY!
|
Cytat:
|
Cytat:
Zauważ, ile on ma sytuacji. I co ciekawe, zawsze w meczu najwięcej biega, 12km. |
I weź tu usiedź w robocie do 6 rano. Energia rozsadza od środka.
Btw.Obiecałem sobie, przed meczem z górnikiem po 3h jazdy do Krakowa z prędkością 20km/h, że jeśli przejebia to już w tym roku na mecz nie przyjadę. Jednak po derbach trzeba przyjechać i podziękować. |
Cytat:
A tak zupełnie serio, to facet nie jest zły. Bardzo dobrze odnajduje się w grze kombinacyjnej, ale umiejętności indywidualnych nie ma zbyt wybitnych. Ani szybkości, ani siły, ani dryblingu, ani wrzutki, ani prostopadłego podania, ani dokładnego strzału. Może poza techniką użytkową, nic nie ma nadzwyczajnego. Wszystko robi zupełnie przeciętne. Najlepiej odnajduje się w roli trybika w maszynie - zawodnika, który klepie i dostarcza piłkę kolegom, którzy potrafią zagrać indywidualnie. Sam nie potrafi zrobić różnicy, w pojedynkę wygrać meczu, jak Carlitos, Małecki w formie, Brlek, dawny Brożek, itd.. Ze względu na ten zespołowy styl gry i trochę taką ciapowatość, nieporadność, okazjonalne psucie prostych zagrań, przypomina mi właśnie Rafała. Z tym strzelaniem w bramkarza, to tylko trochę przesadzam. Naprawdę ma coś takiego, że praktycznie zawsze lutuje w środek. Nawet jego pierwszy gol w Wiśle, ze Śląskiem, zdobył strzelając w bramkarza, choć mógł posłać piłkę dosłownie wszędzie. Dziś też miał ze dwie niewykorzystane czyste sytuacje, które kończył w klasyczny dla siebie sposób. |
Cytat:
Nope, to wszystko nieistotne. Istotne, jest to, że jak strzela na bramkę, to "lutuje w środek" i śmiesznie biega.:shock: Ludzie, zamilknijcie przynajmniej dziś. Gość Wam strzelił 2 bramki na Kałuży. |
Panie i Panowie.
Mając na celu stonowanie hurraoptymistycznych nastrojów, chciałem zapytać bardziej zorientowanych, czy aby Wiśle też nie grozi ze strony Komisji Le....eeee Ligi kara za zachowania antyspołeczne i antysemickie ?:> Bo jakby nie patrzeć, to wpadła wczoraj Ekipa z Reymonta do synagogi i wyje.... żydowskie :cenzura:na ostro z fajerwerkami... :rotfl: |
Jaki piękny wieczór/dzień AVE WISŁA!!!
|
Dla takich chwil warto być kibicem Wisły Kraków. Świetny wieczór w wykonaniu całego zespołu. Krótko:
- Wszystkiego najlepszego Sobol! Gratulację; - Perez powinien wsiąść do tego samego samolotu co Kiko; - "Polski Pep Guardiola" to poziom mułu w rzece. WISŁA PANY! |
jak pięknie się zaczął dzień :P
fakt faktem że zwycięzców się nie sądzi ale do momentu strzelenia gola na 0-1 byliśmy zgnieceni.przyszła bramka zaraz druga po przerwie trzecia i poszłooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooo :) Bardzo fajnie środek pola Llonch- Basha. Szkoda że Pola zabraknie w niedzielę. Brożek przy bramce na 0-3 pokazał co znaczy walka. Upadł, nie było machania rękami o karnego tylko momentalnie głowa do góry i gramy dalej. wyszła piękna asysta. |
mam 4 spostrzezenia ale brdziej do tematu nasi pilkarze , a mecz miazga
aha i na pytanie dlaczego na wiosne Kiko "żarło" a ostatnio była pyta odpowiedzia jest POL LLONCH |
Z punktu widzenia kibicowskiego najgorsze jest to, że żydy mają podejście do tematu jakby zrobili coś wielkiego. I będą się tym szczycić przez równie długi czas, jak my wczorajszym pięknym zwycięstwem na boisku.
W moim odczuciu ich stadion będzie zamknięty do końca sezonu, nie wyobrażam sobie by było inaczej. Nie chodzi o bycie w tym momencie świętojebliwym, bo każda ekipa ma swoje za uszami co jakiś czas, ale serio pejsy przegięły pałę. Tekst na weszło jest może odrobinę przesadzony, ale trudno odnieść inne wrażenie gdy patrzy się na to, co się działo nawet liberalnym okiem. Pirotechnika na trybunach TAK, nawet achtungi TAK, ale fajerwerki jak na sylwestrze - wystrzeliwane w bliżej nieokreślonych kierunkach (także w sektor gdzie siedziały dzieci) to już za dużo. Mogło dojść do czegoś bardziej nieprzyjemnego niż nadpalone kurtki i, całe szczęście, że (chyba) tak się nie stało. Do tego mecz przerwany na blisko 30 minut. Nieraz myślałem sobie, że może kluby są zbyt surowo karane, ale z drugiej strony - przecież to naprawdę skandal, ci ludzie nie wnieśli małych petardek, które można wsadzić wszędzie, tylko wnieśli sporego kalibru 'wyrzutnie'. Ochrona na stadionach to jest kpina. Nie mówię, żeby ludzi brać na osobistą, bo samego mnie to nieraz w....ia, że obmacują, ale z drugiej strony po takich wyczynach jak ten żydowski wczoraj, ma się ochotę by ktoś się w.......ił w takie 300 osób i po prostu spałował i zagazował. TO NIE JEST FAJNE. |
przez takie przerwy głowny sponsor ligi (C+) ponosi spore straty finansowe , przez posypanie sie ramówki , logiczne że kara bedzie
|
Pierwsza połowa nie zapowiadała nic dobrego(poza oczywiście ostatnimi minutami) ale druga to była poezja(jak na nasze warunki).W końcu pełna dominacja a nie obrona Częstochowy.Los płata figle ale nie tym razem. Zupełnie niezasłużone 2-1 dla nas na Reymonta i zupełnie zasłużona demolka na Kałuży.Kiedy myśmy tam trzema wygrali?, bo ja pamiętam jeszcze w level niżej, jakoś 95 albo 96 ale to było 2-0.
Derbowa wymiana Kiko na Sobola to strzał w 10.Nie mam nic do gościa ale nie wierze by po takiej padace z Płockiem(żadnego celnego strzału przez całą drugą połowę z beniaminkiem przegrywając 0-1), nagle odmienił zespół. Brawo trener, brawo zespół, brawo Wasyl - chłop 37 lat, po urwanej nodze a przy golu poleciał na piłę z pełnym ryzykiem kontuzji. Nie pamiętam kiedy byłem z nich tak dumny.Brawo! |
Nic tego nie zapowiadało, a piłkarze zrobili nam taki prezent :) Do momentu strzelenia przez nas bramki na 0:1 mecz był w miarę wyrównany, oni mieli stałe fragmenty gry, my parę akcji i strzał Imaza. Po 0:1 poszłoooo... tak, że nie było już co zbierać z tego ich ....idołka. Zostali zmiażdżeni, zgwałceni, zniszczeni itd.
A na trybunach kurniku z punktu widzenia TV wyglądało to jak jakiś festyn lub odpust pod kościołem na jakiejś zapyziałej wsi :D Im dłużej trwał mecz tym śmieszniej wyglądali, pod koniec to ich gniazdowy intonował jakieś mixy disco przyśpiewek, autentycznie myślałem, że jest nawalony niemal w trupa :D Do tego te rzesze żydków, których w ogóle nie było słychać :D I co tam hejterzy hiszpańskiego szrotu? Nadal Imaz be? :D |
Be czy nie - czas pokaże.Najważniejsze że najbardziej cenną dla każdego Wiślaka robotę zrobił.Byle nie był chłopem z mojego podpisu, którego zapamiętamy tylko z pamiętnej 94 minuty;)
|
Cytat:
Fajnie będzie czytało się te wypowiedzi wiosną, gdy przy nowym trenerze i po odpowiednio przepracowanym okresie przygotowawczym Perez zagra na miarę możliwości, będąc najlepszym pomocnikiem Wisły, a może i całej ligi. :) |
Najbardziej wymowne jest to, że ostatnie derby na Kałuży też były wygrane przez, jak to niektórzy określają, najemników po bramce Boukhariego : )))
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl