Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Joan Carrillo były trener Wisły Kraków. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9898)

Karherop 12.12.2017 23:20

Nie wiadomo czy w ogóle placimy odprawę Ramirezowi. Podobno mial klauzulę pozwalająca go zwolnić czy bedzie miał niską średnia zdobytych punktów w lidze..(nie wiem jaką).

35 gości mamy wraz z juniorami, ale to fakt, mamy w tej chwili za dużo gości na kontraktach. Czytalem wywiad w ktorym nasz nowy trener przyznał, że od dawna obserwuje nasza grę i ma już swoje przemyślenia. To dobrze wróży.

Ze Manuel nie odnajduje sie w PL, z tego co czytalem w wywiadzie, on nawet Hiszpanów nie rozumie, gdy mówią za szybko... pewnie pragnie mocno wrocic do Portugalii.

Arkadiusz.Czerepach 12.12.2017 23:40

szkoda że wątek Gyurcso , pojawił się w tym temacie , zamiast w plotkach transferowych

zamiast banować za odmienne poglady , albo zakładanie tematow meczowych , wartaloby zadbac o taki elementarny ład, bo przez to zamiast rozmawiać o trenerze , jest tu całkiem ciekawy watek poboczny którego miejsce jest jednak w innym temacie

a co do samego Węgra , to w meczu w którym nas zgwałcili 6:2 zrobił na mnie kapitalne wrażenie https://www.youtube.com/watch?v=4fGkU5nXDkQ zdobywając CZTERY bramki

yarow 13.12.2017 00:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1489507)
[...]

Nie wie ktoś, jakie zobowiązania będzie miała Wisła za rozwiązanie kontraktu?

Poprawcie mnie jeśli się mylę ... Nie rozwiązano kontraktu i nie zwolniono (?) trenera. Został odsunięty od prowadzenia drużyny.

regan 13.12.2017 04:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1489689)
Zobaczysz, ze Carrillo takim bedzie;)

Jesli nauczy grac kudlatego to z Llioncha zrobi wymiatacza z Wojtkowskiego gwiazde reprezentacji Polski, Basha to bedzie połączenie Sobola i Szymkowiaka w jednym a Carlitos strzeli 38 bramek w sezonie.
Kudlaty przy takiej pompie i tak sie nie załapie bo jest po prostu za cienki w porównaniu do reszty ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1489709)
Poprawcie mnie jeśli się mylę ... Nie rozwiązano kontraktu i nie zwolniono (?) trenera. Został odsunięty od prowadzenia drużyny.

Pytac pismakow na twitterach jak wygląda sytuacja oni sie tam kreca i pewnie maja takie info.

Do tej pory zawsze bylo ze klub placil normalnie pensje do konca kontraktu. Jak jest z Kiko tego nie wiem.

nesta 13.12.2017 09:16

Dukat wcale nie powiedział w Radiu Kraków, że transferów nie będzie. Powiedział, cytuje: "nie spodziewamy się jakiegoś szalonego okienka transferowego jak było to ostatnio i oczywiście mogą być jakieś korekty w składzie".

2-3 ruchy są wskazane moim zdaniem. Skrócić wypożyczenie Ze Manuela, sprowadzić prawoskrzydłowego i środkowego ofensywnego pomocnika. Bramka do decyzji po dwóch ostatnich meczach tego roku.

Markus 13.12.2017 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1489723)
Skrócić wypożyczenie Ze Manuela, sprowadzić prawoskrzydłowego i środkowego ofensywnego pomocnika. Bramka do decyzji po dwóch ostatnich meczach tego roku.

To może być błąd. Proponuję wszystkim przestać uparcie "skracać" Ze Manuela zanim nowy trener nie wypowie się na jego temat i zostawić jemu tą decyzję.

To, że Ramirez nie potrafił go dobrze ustawić, obudzić i wykorzystać bynajmniej nie oznacza, że Carrillo również nie będzie umiał tego zrobić.

Dziś nie możemy już sobie pozwalać na skreslanie i wymieniane zawodników lekką ręką. To już nie czasy Cupiala. Nowy trener i taktyka może być szansą zarówno dla Wisły jak i "naprawy" oraz lepszej gry Ze Manuela.

ashkeczup 13.12.2017 13:52

Z tym, że Maniek dłużej jak pół roku i tak nie zostanie, bo kwota wykupu 800k €

Guzik 13.12.2017 16:13

bo to jest taki szczwany plan, będzie uja grał i obniżą kwotę odstępnego :)

pepe72 13.12.2017 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1489723)
Dukat wcale nie powiedział w Radiu Kraków, że transferów nie będzie. Powiedział, cytuje: "nie spodziewamy się jakiegoś szalonego okienka transferowego jak było to ostatnio i oczywiście mogą być jakieś korekty w składzie".

2-3 ruchy są wskazane moim zdaniem. Skrócić wypożyczenie Ze Manuela, sprowadzić prawoskrzydłowego i środkowego ofensywnego pomocnika. Bramka do decyzji po dwóch ostatnich meczach tego roku.

Jakoś zawsze transfer kojarzył mi się z przyjściem do klubu ale to może moje błędne rozumienie.
Weszło ostatnio reklamował słowackich bramkarzy, że jako jedyni z grupy Słowaków dają jakość w Polsce.

brylant17 13.12.2017 17:52

W sumie dobrze,że gość przychodzi w przerwie zimowej,a nie w połowie sezonu na spokojnie sobie ogarnie i zobaczy na co stać zespół i zawodników.Ciekawe jak z obozem zostajemy w Hiszpanii czy coś będzie zmieniał trener

wiesniak842 13.12.2017 18:05

Dukat mowil, ze zostajemy z obozem w Hiszpanii.

mitmichael 13.12.2017 21:16

On bedzie gwiazda ekstraklasy - tak nazwali material o Joanie Carrillo
http://www.sport.pl/inne/56,64998,22...paign=FB_Sport

JrQ- 13.12.2017 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1489709)

zwolnionooooo

yarow 14.12.2017 00:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1489848)
zwolnionooooo

Ok, dzięki.

ashkeczup 17.12.2017 21:15

Bardzo słaby mecz z Zagłębiem, a po shoutboxie chodzą głosy, że chuja z tego będzie, więc można zmienić nazwę tematu na 'niedoszłym'/'byłym' trenerem.

brylant17 17.12.2017 21:43

Weź ty idź już spać bo jutro szkoła gość nie zaczął pracy, a ty już go skreślasz

czaro 17.12.2017 22:59

Macie jakieś źródło?

ashkeczup 17.12.2017 23:00

Chodziło mi o to, że z tej drużyny nic nie będzie, bo tak pisali eksperci na shoutboxie, a nie z kontraktu :P

czaro 17.12.2017 23:06

Aaa ok. Trochę się zaniepokoiłem.

pepe72 17.12.2017 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1490332)
Aaa ok. Trochę się zaniepokoiłem.

Dopiero się będziesz niepokoił jak Carlitos pójdzie i nie zrobimy top8.

czaro 18.12.2017 00:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1490342)
Dopiero się będziesz niepokoił jak Carlitos pójdzie i nie zrobimy top8.

Gdybym miał do wyboru nowy trener z głową na karku albo Carlitos, to wybrałbym trenera.

enzo 18.12.2017 01:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1490353)
Gdybym miał do wyboru nowy trener z głową na karku albo Carlitos, to wybrałbym trenera.

Z tym że Carlitosa znamy i wiemy co potrafi. A trener jak to zwykle w ekstraklasowych realiach bywa - przyjdzie, dostanie czystą kartę i zaufanie; coś tam zapewne wygra (efekt nowej miotły, nowe założenia taktyczne), a po poważniejszym kryzysie, który dotknie z czasem zespół i tak straci stołek. I tyle będzie z tego budowania drużyny z trenerem, który ma łeb na karku.

Pytanie czy Carillo w ogóle jest takim szkoleniowcem. Chciałbym, żeby tak było, ale siłą rzeczy na ten moment ja wybieram jednak Carlitosa.

xanti1906 18.12.2017 02:02

Lepiej sprzedać w dobrym momencie, niż trzymać i patrzeć jak maleje wartość. Anderlecht liczył miliony za Teodorczyka, a gość po świetnej jesieni gra już drugą rundę kiepsko i mają problem. To samo mieliśmy my, jak przebijaliśmy się z kasą za Meliksona. Problem w tym, że wysoki poziom udaje się utrzymywać zawodnikom liczonym w dziesiątkach. Carlitos wystrzelił u nas, a wcześniej grał na amatorskim kontrakcie. Nawet orędownik jego sprowadzenia - Kiko Ramirez - nie spodziewał się, że aż tak rozbłyśnie. W końcu zgaśnie, ale oby nie było to za późno dla nas.

pepe72 18.12.2017 02:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1490353)

Ale na wielu forach nie ma cierpliwości, by trener zrobił użytek ze swojej głowy. Więc za chwilę się pojawią hasztagi joanout. Zwłaszcza jak się nie zakwalifikujemy do top8.

silver03 18.12.2017 07:49

Bez Carlitosa będzie mega ciężko zakwalifikować się do top8, bo kto tu ma strzelać bramki? Brożek? Boguski?

Smyrgu 18.12.2017 08:54

pilkarze do grania są...trener będzie a nawet był...ale jak nie znajda kasy na wylaty to nawet czary mary nie pomogą...musimy zwyczajnie płacić w terminie zeby głowy były czyste i zadnych wymowek...bez konkretnego wsparcia finansowego będzie przeplatanka...
derby biegali przez 90 min. na maxa....a wczoraj sil im starczylo na 65-70 i to nie bardzo...trzeba ludziom płacic i wymagać...

Ogryzek 18.12.2017 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1490365)
Bez Carlitosa będzie mega ciężko zakwalifikować się do top8, bo kto tu ma strzelać bramki? Brożek? Boguski?

Panikarz :)

Zawsze się ktoś znajdzie, choćby Imaz - życie nie znosi próżni.

Ma_niek 18.12.2017 09:10

Nie tacy jak Carlitos obchodzili już od nas. Napewno kogoś maja juz za niego.

domin_czyzyny 18.12.2017 09:14

Carlitos takim typowym napastnikiem nie był, gdyby miał koło siebie prawdziwego napadziora, to bylibyśmy na 1 miescu, patrząc z góry na całą ekstraklape

teo 18.12.2017 10:32

Nie ma ludzi nie do zastapienia.
Poprawa gry calej druzyny, formacji, wymiennosc pozycji plus plynna wymiana pilki, zagrywanie do przodu a nie za plecy jak uwielbia bogus > Carlitos.
Jesli sprzedaz Carlitosa ma pozwolic na uplynnie finansow, brak zadluzej wobec druzyny a do tego pozwoli sprowadzic 1-2 zawodnikow, ktorych chce Carillo to jestem za.
Mamy w kadrze wielu zawodnikow, ale tak na prawde wielu z nich nie mialo okazji pokazania sie.
Nowy trener jak poprawi gre formacjami, odstepy miedzy nimi i nada nieco wiecej pomyslu naszej grze pozycyjnej to nawet brak Carlitosa nie bedzie tak odczuwalny.

Karherop 18.12.2017 13:07

To co dalo sie przeczytać o nowym trenerze to fakt że kladzie nacisk na gre z pierwszej pilki oraz pressing.

Generalnie to najbardziej kuleje u nas rozegranie... We wczorajszym meczu tak z 70% pilek bylo kierowanych do rozegrania przez Sadloka.. ktory zresztą z kazdym kolejnym meczem coraz mocniej odczuwa trudy jesieni. Jako jedyny rozegral komplet minut w lidze. Ani Basha, ani Halilovic nie brali ciężaru gry na siebie. Uwazam, że to uporządkowania w pierwszej kolejności, ale jednocześnie nie widać kandydata ktory moglby udźwignąć ten ciężar.
O atak bylbym o tyle spokojny, że jak wszyscy będą zdrowi i po okresie przygotowawczym, to ktoś musi odpalić.

teo 18.12.2017 13:24

Zeby dzwigac ciezar to trzeba jeszcze miec komu ten ciezar w odpowiednim momencie podrzucic.
A tu wiele razy jest tak, ze czy to Basha czy ktos inny grajacy w srodku pola podprowadza pilke i .. nie ma komu grac. Czasem Carlitos sie cofa wychodzac po pilke, ale reszta czeka, niewiadomo na co.
Wtedy idzie pilka do boku, zwykle do Sadloka, bo do niego maja najwiecej zaufania, albo do srodkowych obroncow. I powtorka.

Carillo jesli faktycznie wymusi gre na jeden kontakt to tez wymusi pokazywanie sie do gry, inaczej ta gra na jeden kontakt bedzie niemozliwa. Taka gra wymaga tez od zawodnikow... kondycji. Bo zeby grac na jeden kontakt to zawodnikowi posadajacemu pilke musi sie pokazywac 2-3 graczy do zagrania. Czyli 1-2 graczy bedzie wykonywac prace bez efektu faktycznego (zagranie pilka). I byc moze tutaj tkwi problem naszych kopaczy czemu nie ma takiej gry, bo ze potrafia to chyba nikt nie ma watpliwosci.

Zobaczymy. Ja jakos nie moge sie juz doczekac pierwszych spotkan rundy wiosennej albo chociaz sparingow zeby przekonac sie co zaszczepia Carillo :-)
Buduje to co mowila Sarapata, ze jak przyjechal rok temu, a bylismy dla niego 2-3 wyborem to mimo to mial rozpracowana druzyne, wiedzial kto, gdzie, jak gra.
To znaczy, ze pewnie oglada rowniez teraz wszystkie mecze i zapewne ma juz wstepny oglad na zawodnikow, ktorzy grali. A to oznacza, ze nie bedzie potrzebowac miesiaca treningow zeby przyjrzec sie druzynie.

Karherop 18.12.2017 22:40

http://m.sport.se.pl/pilka-nozna/eks...y_1032792.html

"Co będzie sukcesem Wisły? Co pan ma w kontrakcie, jakie wymagania, aby zostać tu dłużej?
- Mój kontrakt nie ma żadnego znaczenia. Ważne jest, abym pomógł rozwinąć klub. Jestem trenerem z jednym defektem: nie umiem grać na remis. Nigdy, niezależnie kto jest rywalem. Jestem nienasycony. Interesuje mnie tylko zwycięstwo. Nie wystarczy mi 1:0, 2:0, ja chcę zawsze więcej, 3:0, 4:0, a nawet wyżej. Progres klubu jest najważniejszy, natomiast jeśli mam mówić o konkretach, to powiem tak: Wisła ma duży potencjał, więc trzeba zająć miejsce w pierwszej ósemce i walczyć o puchary. Kiedy? Najlepiej już w tym sezonie. Nie chcę tracić czasu! Nie chcę czekać na dobre chwile z Wisłą zbyt długo."

z Kazimierzem Moskalem się chyba nie polubią

teo 18.12.2017 22:51

Wywiad marzenie dla kibica Wisly. To jest trener z Wislackim DNA :D Oby mu "wyszlo"...

silver03 19.12.2017 09:45

Zatrzymać mu Carlitosa i już widzę te wyniki po 3:0, 4:0 z Legią czy Lechem :D

zim zum 19.12.2017 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1490456)
Zatrzymać mu Carlitosa i już widzę te wyniki po 3:0, 4:0 z Legią czy Lechem :D

Ja myślę, że od razu będzie jak za złotych lat. Idziesz na stadion i zastanawiasz się czy dzisiaj 6, czy może marne 2,3 0 :lol:

PAWEŁ 19.12.2017 13:30

Taaaa na 42 mecze 22 zwycięstw 11 remisów i 9porażek. Ja życzę nowemu trenerowi jak najlepiej ale te wyniki dupy nie urywają

Coolpick 19.12.2017 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1490472)
Taaaa na 42 mecze 22 zwycięstw 11 remisów i 9porażek. Ja życzę nowemu trenerowi jak najlepiej ale te wyniki dupy nie urywają

Faktycznie szału nie ma. Taka średnia punktów w tym momencie dałaby nam zaledwie 1. miejsce w lidze.

PAWEŁ 19.12.2017 14:54

To nie jest za sezon tylko za całokształt pracy w Hajduku Split. Wiec dupy nie urywa

IncognitoTSW 19.12.2017 15:10

ponad 50% zwycięstw, no faktycznie chujówka

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl