Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXV KOLEJKA] Legia Warszawa- WISŁA Kraków, 12 marca, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9768)

ashkeczup 12.03.2017 20:02

Zabrakło dojazdu, nawet w ostatnich 5 minutach żadnego pressingu. Zanim ktoś jeszcze raz powie, że Videmont to 'obrażony francuski piesek' to polecam obejrzeć ten mecz. Hugo i Llonch naprawdę chcieli, reszta brama 1:0 w ciemno. Małecki nie zrobił dziś dosłownie nic. W przerwie do głowy przyszła mi myśl- może by tak Stilicia za miernego Boguskiego? Teraz mi za to wstyd. Szkoda mi Brleka, bo póki grał na ŚP to był to bardzo dobry mecz w jego wykonaniu. Do obrońców moim zdaniem pretensji mieć nie można, Załuska kolejny fantastyczny mecz.

Bene Nati 12.03.2017 20:03

Szkoda, że nie podjęli większego ryzyka w końcówce.
Szkoda, że nie stać nas wartościowego napastnika bo Paweł młodszy nie będzie.
Szybkościowiec z przodu to podstawa przy grze z kontry.

elliot_ness 12.03.2017 20:03

Bezprzecznie najlepszy na boisku był sedzia . Umiejętnie dbał aby legii nic złego się dzisiaj nie stało . Zwykly cap.

Patryko 12.03.2017 20:04

Byli po prostu lepsi.
Strach pomyśleć co by było, gdyby nie postawa Załuski. Wisła zagrała bez większego ładu i składu, na pewno z przodu brakowało Pawła.
Co w naszej lidze robi kosmita Ofoe to ja naprawdę nie wiem, ośmieszał dziś naszych niemiłosiernie.

ashkeczup 12.03.2017 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1466475)
Byli po prostu lepsi.
Strach pomyśleć co by było, gdyby nie postawa Załuski. Wisła zagrała bez większego ładu i składu, na pewno z przodu brakowało Pawła.
Co w naszej lidze robi kosmita Ofoe to ja naprawdę nie wiem, ośmieszał dziś naszych niemiłosiernie.

Legia też była żałosna. Za ten mecz obie drużyny powinny dostać po -3 pkt.

Bene Nati 12.03.2017 20:05

Legia, jak kolejny nasz rywal "nic wielkiego nie pokazała" bo Wisła nie pozwala na zbyt wiele grając defensywnie.

19sebawro06 12.03.2017 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06 (Post 1466400)
Bedzie 1-0 ale nie wiem dla kogo. Oby dla nas

I .... w dupe wykrakane...

Karherop 12.03.2017 20:10

To wstyd, że z tak słabą Legia, zagraliśmy taki piach. Bez pomysłu, bez dynamiki, z minimalnym pressingiem. W 80 minucie to wyglądało jakbyśmy przede wszystkim nie chcieli stracić bramki.

Niemniej jednak świetny mecz Załuski. Powinni mu dać już teraz nowy kontrakt, bo nam go podkupi Lech czy inna Jagiellonia. Nawet pomimo jego wieku. Pochwalić też chciałbym Brleka, który jako jedyny chciał zrobić różnicę w środku pola.

Zachara pokazał, dlaczego absolutnie nie należy mu się przedłużenie kontraktu. Ondrasek nawet jak nie strzela, to chociaż do czegoś przydaje się na boisku.. ale Zachara jest po prostu do niczego.

I osobne słowo nt Stillicia. Dalej wygląda fatalnie fizycznie i w dodatku kiepsko psychicznie. Na początku miał kilka dobrych zagrań, ale w takim ustawieniu (głęboko cofnięty Mąka i Llonch), bez wsparcia tracił piłkę od razu. Jeszcze sporo czasu minie, aż znowu stanie się poważnym piłkarzem.

Ogryzek 12.03.2017 20:10

Legia po strzelonej bramce oszczędzała siły na ważniejszy dla nich mecz z Lechią za tydzień. My dobrze że nie rzuciliśmy się w otwarty futbol bo wynik byłby 3-0. Przez taką a nie inna taktykę paradoksalnie walczyliśmy do końca o punkt.

Wnioski:
1. Z przodu bez Brozka czy Ondraska gra słaba
2. Udało sie nie stracić wiecej goli i utrzymać poziom max 1 bramki straconej
3. Szkoda że Cywka zgubił krycie przy golu
4. Stilić wciąż ława
5. Szkoda 8 kartki Małego na arcyważny mecz z Płockiem za tydzień.

Teraz pełna koncentracja i w piatek o 3 punkty! :D

wislak1995 12.03.2017 20:11

Tragedii nie było. Legia miała okazję, którą wykorzystała, a potem spokojnie dowiozła zwycięstwo. Gdyby nasz setka Zachary wpadła, to wyglądało by to zupełnie inaczej.
Termalica i Ruch zdobyli w Wwa punkty, bo mieli napastników, którzy zdobywają bramki. A my mieliśmy Zacharę. Z Brożkiem, czy Ondraskiem dalibyśmy radę coś ugrać.
Tak btw. to Cywka powinien się nauczyć przewracać. Naciskany/przewracany przez 2 typów, a mimo to biegnie dalej i często potem traci piłkę. Brytyjskie nawyki ;D

JrQ- 12.03.2017 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniel123 (Post 1466468)
Bardzo dobry mecz Cierzniaka, na plus również Malecki.
Stilic znowu beznadziejny dobrze ze wszedł tylko na 30 minut

wat? na ławce?

xanti1906 12.03.2017 20:12

Typowy mecz 1:0, strzeliła legia, szkoda.
Jakim cudem Radovic skończył bez nawet słownego napomnienia za symulki to nie wiem. Generalnie bardzo drażniło mnie kładzenie się na murawę legionistów przy każdym kontakcie fizycznym.
Z naszej strony zabrakło napastnika, Zachara pod nieobecność kolegów miał szansę się pokazać i ją zaprzepaścił.
Dobra neutralizacja przeciwnika, ale to było takie granie jak za Moskala na Standard Liege.
Co myślicie o golu Mączyńskiego?

nieznajomy 12.03.2017 20:12

1. Brawo Wisła! Długo dominowali nad ległą, nie było źle.
2. Tylko z Zacharą w ataku nie da się strzelić bramki. Z całym szacunkiem ale ten gość jest za słaby na Wisłę.
3. Załuska Mistrz!
4. Z taką formą ogramy Lecha u siebie!
5. Z taką formą legła nie ma startu do Lecha
6. Przemiana Cywki, dla mnie dobry występ.
7. Legia płaczki śmiech na sali.

speedfashion 12.03.2017 20:13

O przebiegu meczu zadecydowały dwa czynniki:

1. Doskonała, bezstronna i w pełni bezbłędna postawa sędziego Gila, który szybko pokazał obu drużynom, na co mogą sobie tego dnia pozwolić. Dawno nie widziałem tak dobrego sędziego. Każdą stykową sytuację traktował bardzo obiektywnie. Kto wie, może wkrótce pan Gil zostanie sędzią międzynarodowym. Jego olbrzymim atutem jest też łatwe do wymówienia nazwisko.

2. Kontuzje naszych dwóch napastników.

ashkeczup 12.03.2017 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1466481)

Wnioski:

3. Szkoda że Cywka zgubił krycie przy golu
5. Szkoda 8 kartki Małego na arcyważny mecz z Płockiem za tydzień.

Ad.3 Czy ty jesteś normalny? Boguski też zawalił przy tej bramce? Na środku pola karnego zgubił krycie CYWKA?

Ad.5 Videmont zasłużył na swoją szansę od pierwszej minuty. Małecki dzisiaj chyba najsłabszy na boisku

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nieznajomy (Post 1466485)
4. Z taką formą ogramy Lecha u siebie!
5. Z taką formą legła nie ma startu do Lecha

Coś tu się kłóci z logiką

AS82 12.03.2017 20:13

Nie mieliśmy w ogole pomyslu na gre. Całą drugą połowe mieliśmy na strzelenie bramki a nasi grajkowie nie zrobili nic. Legia wygrała najmniejszym nakładem sił. Jedyne co ich usprawiedliwia to brak Ondraska i Brozka

Bene Nati 12.03.2017 20:14

Gol dla Wisły słusznie nieuznany, niestety.

Ogryzek 12.03.2017 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1466480)
To wstyd, że z tak słabą Legia, zagraliśmy taki piach. Bez pomysłu, bez dynamiki, z minimalnym pressingiem. W 80 minucie to wyglądało jakbyśmy przede wszystkim nie chcieli stracić bramki.

Niemniej jednak świetny mecz Załuski. Powinni mu dać już teraz nowy kontrakt, bo nam go podkupi Lech czy inna Jagiellonia. Nawet pomimo jego wieku. Pochwalić też chciałbym Brleka, który jako jedyny chciał zrobić różnicę w środku pola.

Zachara pokazał, dlaczego absolutnie nie należy mu się przedłużenie kontraktu. Ondrasek nawet jak nie strzela, to chociaż do czegoś przydaje się na boisku.. ale Zachara jest po prostu do niczego.

I osobne słowo nt Stillicia. Dalej wygląda fatalnie fizycznie i w dodatku kiepsko psychicznie. Na początku miał kilka dobrych zagrań, ale w takim ustawieniu (głęboko cofnięty Mąka i Llonch), bez wsparcia tracił piłkę od razu. Jeszcze sporo czasu minie, aż znowu stanie się poważnym piłkarzem.

Nie zgadzam sie z Tobą. Taka gra to była świadoma gra Kiko. Dzięki temu kunktatorstwu i bez gry na wyniszczenie nie przegralismy wyżej - a paradoksalnie moglismy strzelic gola na 1-1 do 93 minuty.

My nie gramy "naiwnego" pressingu po czy opadamy z sił i kończy sie 3-0.

Ogryzek 12.03.2017 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1466487)
Ad.3 Czy ty jesteś normalny? Boguski też zawalił przy tej bramce? Na środku pola karnego zgubił krycie CYWKA?

Ad.5 Videmont zasłużył na swoją szansę od pierwszej minuty. Małecki dzisiaj chyba najsłabszy na boisku

A ty jesteś normalny?

Kultury trochę wzorze normalności. Tu jest dyskusja masz inne zdanie, ale bez epitetów. Szanujmy się

regan 12.03.2017 20:15

Ogolnie to pierwszy powazny test i wyglada to tak ze brak nam jakosci z przodu, nie mamy napastnika i kogos kto potrafi szybko pilka operowac. Wszystko za wolno, za duzo prowadzenia, malo gry na jeden kontakt. Legia dzis nam pare razy pokazala krakowska pilke, kilka razy swietnie wychodzili spod pressingu na jeden kontakt. Poza tym cackalismy sie z nimi strasznie, kilka niepotrzebnych pojedynkow. Widac bylo jakies przytloczenie brak odwagi ruchu szybkosci. Bylismy slabsi motorycznie technicznie i silowo. Ogolnie potrzeba napadziora i jakiegos sensownego skrzydlowego na prawa strone i zwiekszac jakosc druzyny czyli poprostu lepszych pilkarzy. W obronie coraz lepiej. Sytuacje Legii glownie po naszych glupich stratach w srodku pola i zwiazanych z tym konter. Bramke zawalil Zachara glupio tracac pilke. Poszla kontra i dziekuje.
Coz walczymy dalej i trzeba kroczkami budowac jakoaciowy zespol.

Bene Nati 12.03.2017 20:15

Zgadzam się z Ogryzkiem, jakim trzeba być januszem żeby pewnych rzeczy nie widzieć.

s1mone 12.03.2017 20:16

Szczerze?

Mecz wyrównany. Mógł być wynik w drugą stronę. Kamyczek do ogródka trenera - nie wiem jak można zmieniać dwóch gości co mają gaz z przodu w momencie, gdy zaczynamy przeważać.

Wiadomo, ani Boguski ani Zachara nie grali wielkiego meczu, ale póki byli na murawie to coś się jednak działo z przodu. Jak zeszli... tragedia.

Co do meczu, Legia miała trochę więcej sytuacji, ale równie dobrze mogliśmy to wygrać przy odrobinie szczęścia.

Przy bramce zarówno Głowa jak i Cywka się nie popisali (bardziej Cywka, bo stał jak kołek - Głowa był na przeciwnodze).

abcabc 12.03.2017 20:16

Żenada. To można było wygrać. Legia na swoim zwykłym przeciętnym poziomie. Wisła jakby nie chiała wygrać, choć miała lekką przewagę w posiadaniu piłki.
Ale już przed meczem, jak się dowiedziałem, że Brożek też kontuzjowany, to zwątpiłem.

Głowacki i Cywka zawalili gola.
Sadlok i Mączyński psują rzuty wolne. Dlaczego Sadlok je wykonuje?
Sadlok powinien występować raczej na środku obrony, a nie na lewej. Głowacki już ma ostatni sezon, więc Sadlok tam chyba wyląduje.
Boguski z ławki, a Stilić powinien być w pierwszym składzie.

azkaz 12.03.2017 20:17

Videmont dziś nieźle wyglądał, pewnie zastąpi za tydzień Małego. Załuska fenomenalnie. Brlek też grał dobre zawody. Cała reszta kompletnie niewidoczna. Gol płetwonurka na konto duetu Głowa-Cywka. Mały błyszczy w mało prestiżowych meczach a kompletnie niewidoczny w tych które wzbudzają emocje (derby, klasyk). Jak już przetrzymaliśmy ich zajebistą ofensywę w I połowie to szkoda że nie udało się władować tej jednej bramki ale nie zawsze sprzyja szczęście. Tak czy owak mecz pokazał różnicę klasową między nami, mnie osobiście u nas brakuje choć jednego zawodnika który potrafi zrobić coś ciekawego z piłką poza prostymi zagraniami. Tylko zwycięstwo za tydzień!

AS82 12.03.2017 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1466490)

My nie gramy "naiwnego" pressingu po czy opadamy z sił i kończy sie 3-0.

Pytanie co my w ogóle gramy ? Ani długą piłką ,ani atak pozycyjny,przestaliśmy cały mecz i pewnie jakby było 5-0 dla Legii to dalej bysmy tak grali

Bene Nati 12.03.2017 20:20

Przestaliśmy? To że pressingujemy na własnej połowie i przemieszczamy się od prawej do lewej to nie znaczy ze stoimy.

opolan 12.03.2017 20:20

Mimo przegranej w Warszawie to ja jestem chociaż częściowo zadowolony z postawy wislakòw. Na takim etapie budowania naszej drużyny wynik z bądź co bądź bardzo mocną Legią jak na polskie warunki nie jest zły. Oczekiwania co do wyniku Wisły w tym sezonie? To pierwsza 8 a później wszystko się może zdarzyć, ala pierwsza ósemka da na spokój i czysta głowę na dalsze budowanie drużyny. W lato priorytet ale powtarzam priorytet ! Napastnik albo dwóch!! Bo z całym szacunkiem dla Pawła, ale lepszy już nie będzie i latka lecą, co do Ondraska to on nigdy nie będzie napastnikiem który nam będzie gwarantował pewna ilość bramek nie mowie, ze many sie go pozbywac, ale moim zdaniem on musi miec drugiego napastnik u boku który będzie wyreczal jego ze zdobywania bramek.

ashkeczup 12.03.2017 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1466491)
A ty jesteś normalny?

Kultury trochę wzorze normalności. Tu jest dyskusja masz inne zdanie, ale bez epitetów. Szanujmy się

Przesadziłem, ale denerwuje mnie nieustanne czepianie się Cywki. Winą za tę bramkę podzielą się Sadlok i Głowa

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1466494)
Szczerze?

Mecz wyrównany. Mógł być wynik w drugą stronę. Kamyczek do ogródka trenera - nie wiem jak można zmieniać dwóch gości co mają gaz z przodu w momencie, gdy zaczynamy przeważać.

Wiadomo, ani Boguski ani Zachara nie grali wielkiego meczu, ale póki byli na murawie to coś się jednak działo z przodu. Jak zeszli... tragedia.

Co do meczu, Legia miała trochę więcej sytuacji, ale równie dobrze mogliśmy to wygrać przy odrobinie szczęścia. Wyrównany mecz.

I Zachara i Boguski byli kompletnie bezproduktywni więc nie dziwie się, że Kiko nie przewidział, że da się zagrał gorzej

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abcabc (Post 1466495)
Boguski z ławki, a Stilić powinien być w pierwszym składzie.

Aha

regan 12.03.2017 20:22

Winny bramki jest Zachara. Po jego stracie poszla kontra. Dziura w srodku duzo miejsca mieli. Ciezko bronic jak idzie 3 na 3.

Ogryzek 12.03.2017 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1466501)
Przesadziłem, ale denerwuje mnie nieustanne czepianie się Cywki. Winą za tę bramkę podzielą się Sadlok i Głowa

I Zachara i Boguski byli kompletnie bezproduktywni więc nie dziwie się, że Kiko nie przewidział, że da się zagrał gorzej

Ja akurat jestem jednych z tych co docenia dobrą grę Tomka na wiosnę.

Pozdrawiam

Vinci 12.03.2017 20:22

Zastanawiam się czy Stilić, to w ogóle jeszcze wróci do formy ekstraklasowej.. nie było za bardzo kim dzisiaj z przodu straszyć. Bez Pawła Brożka i Zdenka w sumie nasze zagrożenia kończyły się na linii pomocy....

Mimo wszystko, coś ciągle pozwala patrzeć z optymizmem na pracę hiszpańskiego trenera. Mamy potencjał i grę na grupę mistrzowską. Miejmy nadzieję, że uda się nam tam dociągnąć na koniec rundy zasadniczej.

Dariook 12.03.2017 20:24

Hujowy mecz z hujowym przeciwnikiem i hujowym koncowym wynikiem.

MaLk 12.03.2017 20:25

Bez napastnika nie da się grać. Cudów nie ma. Nie było nawet kim postraszyć z przodu...

Legia była piłkarsko lepsza, choć oczywiście wcale nie musieliśmy tego meczu przegrać. Ale nic ponad remis nie było w naszym zasięgu w takim składzie. Teraz przed nami mecz o 6 punktów i tylko to się liczy.

Ogryzek 12.03.2017 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1466504)
Zastanawiam się czy Stilić, to w ogóle jeszcze wróci do formy ekstraklasowej.. nie było za bardzo kim dzisiaj z przodu straszyć. Bez Pawła Brożka i Zdenka w sumie nasze zagrożenia kończyły się na linii pomocy....

Mimo wszystko, coś ciągle pozwala patrzeć z optymizmem na pracę hiszpańskiego trenera. Mamy potencjał i grę na grupę mistrzowską. Miejmy nadzieję, że uda się nam tam dociągnąć na koniec rundy zasadniczej.

Spokojnie, wróci ale dopiero na mecze w 8. Pozostaje wciąż otwarte pytanie w której 8?

ashkeczup 12.03.2017 20:33

Mnie tylko bawi tekst z c+ 'ruch głowa Gonzaleza absorbuje uwagę Malarza'. Nie jestem ekspertem, nie wiem czy to powinien być gol czy spalony, ale jeśli w przepisach jest coś o ruchu głową to ta gra jest zabawna

serek.c2 12.03.2017 20:34

Piłkarz na pozycji spalonej absorbuje uwagę bramkarza czy nie? Myli go tym ruchem głową czy nie?

ashkeczup 12.03.2017 20:35

Piłkarz na pozycji tak, ale jakby zajebał pajacyka to co? Dostałby czerwoną?

xanti1906 12.03.2017 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1466501)

A dlaczego Sadlok? Ja rozumiem, że był najbliżej Guilherme, ale to jest lewy obrońca i ktoś inny powinien do niego doskoczyć chyba.

ashkeczup 12.03.2017 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1466513)
A dlaczego Sadlok? Ja rozumiem, że był najbliżej Guilherme, ale to jest lewy obrońca i ktoś inny powinien do niego doskoczyć chyba.

Moim zdaniem za późno skrócił pole gry. Jak zobaczę powtórkę jeszcze raz to napiszę o tym ;)

Wojtas 12.03.2017 20:40

Dokladnie,co by nie mowic ok,mecz KLASYK ,ale obydwa zespoly w zupelnie innej sytuacjii,otoczce i kazdej innej rzeczy.

Mozna bylo spokojnie wywiesc punkt,niestety bez napastnika to mozna w bierki sobie pograc.Zachara to nie to.Teraz widac ile dla zespolu znaczy Ondrasek ,ktorego duza czesc tego forum najchetniej by sprzedala.To powodzenia w graniu z Zacharą na szpicy własnie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl