![]() |
Jeżeli Sobol pozostanie w sztabie to grajki będą zapieprzać.
Jeszcze jakby polski fizjolog zajął się przygotowaniami do rundy to ten cały KIKO tak na prawdę niewiele będzie miał do spieprzenia. Pozostanie mu na początku jedynie ogarnąć taktykę, a pod tym względem wierzę że nie będzie najgorzej :) Oby tylko potrafił dobrać taktykę pod istniejących grajków ;) Byle do lutego.... :) |
Ramirez pozostawał bez zatrudnienia przez całą rundę jesienną, choć trenerzy klubów hiszpańskiej II i III ligi byli zmieniani jak rękawiczki.
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...bialej-gwiazdy I to jest niestety zastanawiające... edit. Już w Krakowie: https://twitter.com/EsportsdelCamp/s...39790216691712 |
Cytat:
|
skoro to jest trener "inni zrobia ,ten niewiele s.......i" to po choy jest to Hiszpan a nie Polak?
No ale z drugiej strony. Wyciagnelismy mlodego zdolnego trenera z Hiszpanii. Do you believe?! |
Cytat:
|
Jak patrzę na gościa to mam wrażenie, że teraz będzie trzech Probierzy na ławkach. Jeden w Lechu, ten właściwy i ten nasz.
|
https://twitter.com/cwiakala/status/816581637085523968
Tomasz CwiakalaKonto zweryfikowane @cwiakala Kolega-dziennikarz z Tarragony twierdzi, że Kiko Ramirez to świetny trener i dziwi się, że nie dostał szansy wyżej :-) |
Cytat:
|
Hiszpański Probierz :lol:
Powodzenia w Wiśle ! |
Czas przyjmować zakłady po ilu meczach poleci po 5 ? 7 ?
|
Cytat:
testy bramkarzy>testy studenta sorina>wdowczyk>meresński>kiko el fantastico>... co dalej? |
Ci trenerzy z Hiszpanii co pracowali w Piaście (Garcia) i w Koronie (Pacheta) to ten sam sort .Obaj utrzymali swoje zespoły w ekstraklasie.Wiec trzeba z optymizmem spoglądać w przyszłość
|
Wkurzę się najbardziej wtedy, jeżeli trener będzie miał z nami dobre wyniki i w lecie go stracimy.
|
Mamy trenera po znajomosciach, tak po a nie ze znajomosciami. Teraz bedziemy działac w skladzie Kiko-tłumacz-Sobolewski :D Ale ja zawsze daje szanse, nie krytykuje od razu i w tym przypadku tez tak bedzie. Tylko wczesniej nie musielismy przy zmianie trenera obawiac sie o gorna połowke tabeli i tylko to mnie martwi bo czasu za duzo na eksperymenty nie ma
|
http://www.hola.com/imagenes/noticia.../20/camara.jpg
Przecież nasz trener to kardynał Guttierez z filmu pt. "Młody papież" |
Cytat:
|
Teraz tylko robić skriny i czytać komentarze w przyszłości, jak połowa wyśmiewających tu chce stawiać hiszpanowi pomnik. Jaki sens ma takie skazywanie na porażkę i wyśmiewanie z własnego trenera? Bo legijny Stanowski się śmieje? Dajmy mu czas; może faktycznie okaże się trafnym (ryzykownym) zakupem. A jeśli nie, to razem z Junco mogą pakować walizy. Cierpliwości
|
Cytat:
"Nasza, nasza wiara niezachwiana, bo jest w Tobie zakochana..." |
I to jest Dziennikarstwo przez duże "D":
http://www.tomaszcwiakala.pl/kiko-ra...onad-wszystko/ Cytat:
|
Cytat:
Na szczęście Ćwiąkała trochę rozbił tę dominującą narrację. |
A może to część spójnej koncepcji gdzie dyrektor sportowy i trener ściśle sobie współpracują i w dodatku wyławiamy z niższych lig hiszpańskich takie perełki jak Dani Quintana albo Airam Cabrera ;) Może wcale nie będzie tak źle :)
Fakt, że bierzemy tak mało znanego trenera bez konkretnych wyników wskazuje na to, że Junco musi dobrze go znać i być do niego w 100% przekonany. Wiem, że to pokrętna logika ale coś w tym chyba jest. |
@nesta
to zdjęcie Kiko z murawy naszego boiska musiało być zrobione kilka dni temu. Przecież od wczoraj jest tyle śniegu w Krakowie, że nikt by całego stadionu nie odśnieżył. Cóż. Póki co czekam na konferencję Junco i argumentację wyboru trenera. Niby dają mu ogromny kredyt zaufania a jednocześnie kontrakt na pół roku. To zdeczka dziwne. Wydaje mi się, że na pierwszy rzut oka większym problemem jest u Kiko znajomość angielskiego, niżeli ubogie CV. BTW. Iskierką nadziei są być może transfery na poziomie Daniego Quintany. W końcu Kiko prowadził go w klubie z którego poszedł do Jagii. |
Cytat:
Ja uważam ze nie chodzi o to czy on odpali czy nie odpali. Chodzi o to, że to kolejny marketingowy strzał w stope. I co teraz bedziemy sciagac ogorow z hiszpanii? Historia zatacza kolo? To jest wlasnie polska mentalność nawet ogorow wolimy cudzych... ja pier.dole |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Znowu kibice winni. Kibice mimo żadnych perspektyw na walke o czołówkę kupują karnety i bilety dzięki czemu jeteśmy w czołówce pod względem frekwencji, w przerwie zimowej przelewamy po raz drugi w ciągu roku kilkaset tysięcy złotych na konto klubu i dalej mało! My mamy kupować karnety, wydawać po kilkaset złotych na akcje typu fans4club, na meczu krzyczeć to co elita ustali (Ruch, Lech, Legia - jeden ...., my nie decydujemy, jesteśmy kibicami drugiej kategorii) i zamknąć ryje. Teraz sie okazuję, że kolega wiertar nam nawet zabrania krytykować przez internet zatrudnienie amatora w miejsce naszej legendy Sobolewskiego. Wpłacać kasę na konto klubu i zamknąć się. Oni są nie omylni. |
Jest światełko w tunelu - oby tylko ten tunel nie był tym ostatnim....
|
ZWE odjezdza z Ramirezem Kiko do Krakowa https://www.youtube.com/watch?v=fpaFCEoBn_I#t=05m22s
|
[QUOTE=Konrad.;1460578]
I ...., skoro Kmiecik licencje ma? Sobol jak dobrze pójdzie będzie miał swoją w czerwct Oho, ....a prawdziwy kibic się znalazł. [/qoute] Co? Gowno... A wiesz ze Sobol wcale nie byl taki chetny prowadzic dalej pierwsza druzyne? Kibic ze mnie taki jak z ciebie. Z tym ze ja widze co sie dzieje w klubie a nie oczekuje ze w ciagu pol roku wszystko co zostalo z.......one przez kilkanscie lat zostanie naprawione. Jak dobrze pojdzie, bo jak narazie ma papiery na 3 lige Bronie ci krytykowac? Prosze tylko o nie .......enie jak te warszawskie ....y z weszla albo inna szmata Kmita. |
Cytat:
Tak tak...Ruch, Lech, Legia...złodzieje, bandyci, kibice drugiej kategorii Kabaret :lol: Nie pasuje ci? to nie kupuj karnetu i nie bierz udzialu w akcjach organizowanych przez klub, przeciez nikt cie do tego nie zmusza . Ale nie wypowiadaj sie w imieniu innych kibicow ktorzy w tym biorą czynny udzial...widocznie mają inne spojrzenie na klub. |
I pomyśleć, że ludzie chcieli kiedyś głowy Moskala. Pewnie gdyby Kazka nie pogoniono mielibyśmy trenera do dziś.
|
Cytat:
|
Cytat:
Zatrudnili człowieka z nikąd, a ja nie mogę tego krytykować. Trzeci trener w pół roku... ==== Co do Ruchu to juz przepraszałem - ty i kumaci mieliście racje. Dzięki tej zgodzie staliśmy się postrachem w Polsce, liczba ustawek w jakich wzięliśmy udział, skrojone flagi, obite ekipy na wyjazdach, żydy dojechane wielokrotnie, tysiące szali spalone na derbach, obite wielokrotnie ekipy z górnego śląska, oraz ełksa: to wszystko robi wrażenie. Widać, że to typowa chuligańska mega zgoda. Mea culpa - trzeba było się nie wypowiadać na sprawy o których się nie ma pojęcia. Cytat:
Gdyby Legia zatrudniała kogoś takiego też byśmy się śmieli. To, że "może wypalić" nie zmienia faktu. To tak jakby kupić z piątej ligi piłkarza - pewnie, że może być drugim Błaszczykowskim. Dużo jednak większe szanse są na to, że się nie sprawdzi... |
Cytat:
On tylko odbil pileczke jak ktos nap** a kibicow ze tak "malo" dali w ramach akcji i ze tylko 1800 kibicow wzielo udzialow. Jak klub do tego zacheca przez ostatnie 6 mscy? Jakie sukcesy obecnego zarzadu wymienisz? Co sie zmienilo przez 6 mscy oprocz tego ze caly czas wegetujemy i nie ma zadnych perspektyw? |
Ja pie*dolę. W ogóle proponuję pozamykać wszystkie tematy na forum i otworzyć zamiast tego JEDEN, o nazwie:
"Fani Wisły napie*dalają na siebie nawzajem, kto jest największym kibicem, od jak dawna chodzi na mecze, ile wydał na karnety i na pomoc finansową oraz inne poboczne rzeczy, takie jak piłka nożna i sytuacja w klubie." |
Ciężko coś sensownego napisać.... Taka sytuacja kojarzy mi się z zatrudnieniem GRAFIKA do tworzenia poważnej gry/strony, która ma spełniać wysokie standardy no i zatrudniają gościa, który w CV ma OBSŁUGA PAINTA no i tylko w tym "programie" działał...
|
Cytat:
Ten Kiko to wielka zagadka. Przyszlosci mu zadnej nie wroze, ale nie dlatego ze to slaby trener czy niedojda zyciowa, tylko ze trafia do szatni ktora go wypluje w ulamku sekundy. Przegraja sobie pare meczy i po chlopie. Tego typu trener moze sie sprawdzac w Piastach czy Gornikach Leczna czy takich gownianych klubikach jak Korona. Ale nie w Wisle. Gruby gong bedzie. I kupa w....u dla nas i smiechu dla innych. |
Cytat:
Nie ma ciągłości między Wisłą Cupiała a tą. U Cupiała Wdowczyk nie doczekałby 7-miu porażek z rzędu. Cytat:
To gościa skreśla na starcie. |
Obstawiam remis ze scyzorami, w....... we Wrocławiu i przegraną u siebie z Jagą i chłop do Gliwic już nie pojedzie. Na ostatnie 7 kolejek wracamy do duetu Sobolewski - Kmiecik z oczekiwaniem Zarządu na awans do górnej ósemki, w 30 kolejce musimy przynajmniej zremisować w Łęcznej, ale niestety Bonin w 90 minucie wyrzuca nas do dolnej połówki tabeli. Sobolewski i Kmiecik nie realizują celu, więc zatrudniamy trenera z Izolatora Boguchwała i dzielnie walczymy o utrzymanie.....
Tak na serio to jedyne szczęście w tym nieszczęściu jest takie, że podpisali z nim kontrakt do czerwca, to nawet jak go wyj...ebią to nie będziemy musieli zbyt dużo płacić odszkodowania. Ciekawe ile mu dali, że zamienił słoneczną Hiszpanię na deszczowo-zimową Polskę???? Powiem szczerze, że decyzja zarządu jest dla mnie niezrozumiała ! |
To na ile lat mamy go na utrzymaniu?
|
Pół roku xD
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl