![]() |
spotkała nas zasłużona kara...
Kara za burdel, który trwał od momentu zwolnienia Moskala do momentu zatrudnienia trenera Wdowczyka... Ciekawe czy kto odpowie za ten stracony okres? W tym momencie odbija się czkawką okres Broniszewskiego i Pawłowskiego... Zamiast walczyć o puchary będziemy walczyć o utrzymanie... Liga bardzo wyrównana więc nie możemy sobie pozwolić na zadyszkę i załamanie po nie awansowaniu do pierwszej 8... Paradoksalnie może brak awansu da do myslenia włascicielowi i zarządzajacym klubem... i moze wpłynie na bardziej przemyslane decyzje w przyszłosci... bo patrzac na ten sezon nie zdziwiło by mnie nawet zwolnienie Wdowczyka bo nie awansował do pierwszej osemki (sarkazm)... |
Dziś wielka szkoda, szkoda kontuzji Brożka szkoda tych paru centymetrów przy spalonym i tej interwencji po strzale Ondraska. Mamy drugą ósemkę i trzeba się będzie nieźle zwijać bo różnice są minimalne. Teraz wielka rola Wdowczyka żeby znowu tchnąć w nich wiarę. Dzięki za dziś do zobaczenia w sobotę na Górniku. Będzie nas 12 tys. ?
|
Patryk Malecki! Tyle mam do powiedzenia!!!
|
Co do meczu - brakło Brożka, brakło Guerriera. Piłkarz meczu: Małecki. Sędzia kalosz.
Co do pozycji - jesteśmy tam gdzie sobie zasłużyliśmy przez większość sezonu. Co do systemu rozgrywek, zacytuję swój post z innego tematu: Cytat:
|
System rozgrywek jest zajebisty, idę o zakład że jeśli w Polsce się utrzyma jeszcze przez pare sezonów to jakaś inna liga go skopiuje. Daje dużo emocji, nie ma meczy o pietruszkę i chwileczkę...dlaczego ten system jest niesprawiedliwy?
|
Zastanawiałem się nad przelicznikiem 2/3, według mnie wtedy byłoby idealnie.
|
Ondrasek robi olbrzymią robotę. Dzisiaj zauważyłam jedna rzecz. Nawet jak idzie długa dzida do przodu to w końcu nie jest to piłka stracona, tylko są szanse, że on coś z tym zrobi. Zobaczcie, ile takich piłek wywalczył i zgrał np. do Drzazgi.
|
No i ch... no i cześć.
Ale tak trzeźwo myśląc - dopiero co modliliśmy się.o to żeby nie spaść, więc awans do górnej 8. byłby mega niespodzianką. Teraz trzeba robić swoje i roz.......ić te nędzne drużyny z dolnej 8. 9 miejsce na koniec i budujemy team na nowy sezon. I sam nie wierzę, że to piszę, ale Wdowczyk powinien zostać. |
Cytat:
Liga to liga i każdy mecz powinien mieć taką samą wagę, a nie jeden jest za 1,5pkt a drugi za 3pkt |
Takich emocji nie czułem od meczu z Twente. Szkoda tylko, że finał inny. Można było opuszczać stadion z podniesioną głową.
Szkoda, ale z taką grą nie powinno być problemów z utrzymaniem. Widzimy się za tydzień w niedziele!!! |
Przynajmniej są emocje. Na dzisiejszy mecz przyszłoby bez tej reformy 8 tys ludzi. A tu zobaczmy - 30 kolejka i 3/4 dużyn gra "o coś". Zostaje 7 kolejek i właściwie tylko Podbeskidzie ma już urlop: nie spadną, puchary im nie grożą. Reszta musi punktować, bo zespoły z pozycji 9-16 walczą o utrzymanie, a od Lechii w górę walka o puchary (nawet 4 miejsce może je dac).
|
Cytat:
nie chciałbym wracać do czasów gdy połowa ligi grała o nic... ani o puchary ani o spadek... ot grała.. Przy obecnym rozwiązaniu liga trzyma w napięciu do ostatniego meczu... ba teraz w 30 kolejce kilka klubów walczyło o pierwszą osemkę... gwarantującą utrzymanie, a nawet dająca nadzieje o walkę o puchary... gdyby nie podział ligi i podział pkt.. to ta 30 kolejka bylaby wazna dla paru klubów, a reszta mogłaby przejsc obok meczu... Co podniesie poziom ligi i piłkarzy? Gra o pietruszkę czy gra o stawkę? |
Małecki wielki szacun! ....a chłop mecz petarda! A Popovic to nic innego jak zwykly zjebany hamulcowy.
|
Małecki za dzisiejszy mecz powinien dostać medal. Walczył i biegał nawet wtedy jak już nie miał sił...cały mecz akcje szły Jego stroną...
|
Cytat:
Jeszcze jest jedna rzecz dzięki której ten system przeważa nad "tradycyjnym". O dużo bardziej zmniejsza możliwości kupczenia meczami, gdyż żadna z drużyn nie będzie ryzykować utraty punktów w trakcie sezonu. |
Cytat:
Cytat:
|
Jović, Ondrasek, Głowa - szacunek. Ale to co robił dziś Małecki to dla mnie inna galaktyka. Był dziś iście przejebany, ukłony po pas Panie Patryku.
Meczu szkoda, byliśmy dużo lepsi. Zagłębie na farcie gol z dupy. Wolski słabo, Boguś tradycyjnie :D No i spadek na jedenaste... a zakwalifikowało się Podbeskidzie, idź pan w .... |
za brak awansu mozemy podziekowac idiocie Cupialowi i jego doradcom co go doja z kasy jak frajera ....... nie zaslugiwalismy na gorna 8 i tyle ....najwazniejsze ze widzialem dzis walke i zaangazowanie ... i na tym to polega ....CZY WYGRYWASZ CZY NIE ....... pragne czasow Wisly bez Cupiala, Kapki i innych imbecylow pilkarskich .......hejterzy do dziela ze obrazilem Waszego guru ( nie mojego) .....dzis widzialem Wisle slaba ale walczaca i to jest najwazniejsze , nie zaulje czasu spedzonego na trybunie
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja uważam że mamy naprawdę innowacyjny i dobry pomysł na Eklapę. Taki kompromis między playoffami a ligą. Te 7 ostatnich kolejek (podobnie jak playoffy) oddzielają chłopców od mężczyzn, ciułaczy i ślizgaczy od konkretnych ekip. Mnie się to podoba. A mówienie o niesprawiedliwości bo ktoś może się późno rozkręcać są dla mnie abstrakcyjne i śmieszne. |
Cytat:
|
Brakło Brożka i Gueriera.To fakt.Na podmęczonego rywala powinien wejść nasz dzikus...
|
Cytat:
Sprawdz sobie zanim napiszesz. |
Przecież właśnie to napisałem. Jesienią byłoby 15 kolejek 1.rundy i dwie kolejki rundy wiosennej awansem. Wiosną pozostałoby 13 kolejek, teraz byłaby 23-24 kolejka, i zespół Wisły Kraków będąc na fali i mając jeszcze 6-7 kolejek walczyłby teraz o podium. A tak to przez system rozgrywek jest pozbawiony tej możliwości. Jedna runda przeciętna, druga zajebista, ale i tak maksymalne miejsce jakie można zająć to 9. A inny zespół - jesienna runda super, wiosenna do niczego, a i tak jest w ósemce. To jest niesprawiedliwość tego systemu. Zespół który w całym sezonie jest lepszy może w tabeli być niżej niż zespół gorszy.
|
Ja uważam, że system jest przejrzysty juz od samego poczatku, więc... jest sprawiedliwy.
Weż pod uwagę, że przy normalnym systemie zajęlibyśmy 11 miejsce...a tak jest szansa na 9...lub 15 ;) |
To nie wina systemu ze Wisła nie potrafiła zatrudnić trenera bo bezsensownym zwolnieniu Moskala...
Ile pkt straciliśmy przez niemoc w znalezieniu nowego trenera? Wystarczyłoby nie zatrudniać Pawłowskiego lub jeden mecz mniej z Broniszewskim i gralibyśmy dalej o puchary... a tak bedziemy bić się w bardzo wyrównanej grupie spadkowej... Brawo zarządzający klubem! Wole takie emocje jak dziś niż oglądanie meczu o pietruszkę... Takie mecze budują emocje i ogladalnośc, a w konsekwencji podnoszą atrakcyjnośc ligi... |
Cytat:
|
Cytat:
Ta jasne. Ok. Dobranoc. |
Piłkarz meczu Małecki, ale brakło Guerriera... to gdzie tego jeźdzca bez głowy chcieliście wystawić? Na defensywnego? Mały dziś wymiatał, czarny może walizki pakować. Nam brakowało dzisiaj Mąki, od kilku meczy zresztą widać,że brak było pracusia z tyłu, kogoś kto wypełni dziurę między obroną a atakiem... no i oczywiście Brożek, bo on by z tymi obrońcami mógł pograć. Trudno. Co nas nie zabije to nas wzmocni... damy radę
|
Cytat:
Niesprawiedliwością byłoby forowanie danych drużyn kopiąc dołki pod innymi, tutaj każdy ma taki sam terminarz: każdy z każdym, dom - wyjazd, tam gdzie się uplasujesz po części zasadniczej tam grasz. Liczymy punkty i adios. Jeśli tak cię boli niesprawiedliwość tych rozgrywek to odpowiedz mi: Czy liga teraz jest ciekawsza? Czy dłużej trwa walka o cele? Czy przekłada się to na zainteresowanie rozgrywkami?(vide dzisiejszy mecz) Czy zmniejsza to ryzyko występowania korupcji? Nie bądz jak kibic ległej który płacze że ległej kasują punkty tylko spójrz trochę szerzej na sprawe. Mi też przykro że Wisła się nie dostała do ósemki ale mogliśmy punktować lepiej na jesień lub początku wiosny, sami sobie jesteśmy winni. Dla ciebie to niesprawiedliwe, dla wielu sprawiedliwe. |
Sory Mixu, ale uważam, że mając 36 punktów, gdy 8 drużyna w tabeli ma tylko 2 punkty więcej i jest jeszcze 7 kolejek do końca powinniśmy mieć naturalną możliwość walki do końca o przeskoczenie tej 8-drużyny i zajęcie miejsca siódmego czy szóstego.
|
Z takim zaangażowaniem i wynikami jak za Dariusza W. przyszłość jest jaśniejsza.
Szkoda wyniku i straconej szansy... dziś stadion znowu żył i po końcowym gwizdku było coś na co na pewno nie za cały sezon ale na pewno za końcówkę rundy się należało czy brawa za walkę. Wisła zawsze jest wielka i znów może się w tej lidze liczyć... niestety dopiero w następnym sezonie. Do zobaczenia na Górniku! |
Cytat:
|
Brak awansu i miejsca w "8" to tylko i wyłącznie wina idiotów, ktrórzy zatrudnili Pawłowskiego.
Dzisiaj sędzia OK. |
Co ten Pawłowski z nimi zrobił?! :( Oni w 70 minucie skarpetkami oddychali...
|
Cytat:
Liga ma 16 zespołów, każdy zagrał po 30 meczów wiec zakończylibyśmy sezon na 11 miejscu, nie byłoby 7 kolejek bo dlaczego i z kim ? jak już graliśmy z każdym ? ale że jest reforma w takim kształcie jak jest to gramy dalej. |
Cytat:
|
Wczoraj w sumie podobać mogło się wszystko. Fajnie było znowu zobaczyć pełne trybuny, przyzwoita gra w porównaniu do tego co było i sporo akcji. Małecki, jak za najlepszych lat.
Niestety gr. mistrzowską przegraliśmy wcześniej. Końcówką jesieni, jak i niewypałem z Pawłowskim. Szkoda karnego z Gliwicami :( Oby teraz ogarnąć ten dołek, bo wczorajszym remisie i spokojnie zgromadzić tyle punktów, by już nie było takiej nerwówki, jak wczoraj. W grupie spadkowej chyba jakoś dużo łatwiej nie będzie, bo tam grają o życie. Mimo wszystko nie wyobrażam sobie po tych ostatnich naszych 4 meczach, że może nas spotkać taka tragedia, jak spadek. |
Zagraliśmy z zespołem z I-szej szóstki i nie daliśmy rady. Dotychczas wygrywaliśmy z drużynami niżej w tabeli albo w bezpośredniej bliskości. Bez realnych wzmocnień, wymiany zawodników na kilku pozycjach po sezonie w perspektywie czasowej nie zmieni się nic. Przed sezonem wyrokowałem, że zajmiemy miejsce 9-12 i tak się stanie. Bardzo mi się podoba jak Ondrasek walczy na boisku ale czy to się przekłada na bramki, potrzebujemy skutecznego napastnika. Wolski wczoraj zagrał wyraźnie słabiej niż we wcześniejszych spotkaniach, mam nadzieję że to jedynie chwilowa niedyspozycja.
|
Panowie pytanie,bo nigdzie nie moge zznalesc . był spalony Boguskiego czy nie?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl