![]() |
Cytat:
Wisła nie wygrała żadnego meczu, gdy on przebywał dłużej na boisku i miał wpływ na cokolwiek. Wchodził co prawda z ławy w końcówkach wygranych meczów, ale jego zasługi są zerowe: 89 minuta - Lechem (2-0) 83 -//- - Śląskiem (4-2) 90 -//- - Jagiellonią (4-1) 84 -//- - Zagłębie (3-1) Skoro tak niektórzy wierzą tu w Kazka Moskala, to powinni zaufać jego wyborom i trzymaniu na ławce Cywki. Tym jakby przyznał się do pomyłki, gdy zatwierdzał transfer tego zawodnika. Wydaje mi się, że ostatni trener Cywki na Wyspach miał rację wydając taką, a nie inną opinię o nim. |
Chyba ci się Cywka z Popoviciem pomylił :D Denis na skrzydle to pomysł z gatunku Urygi na stoperze - skazanie się na grę w 10. On potrzebuje nieco miejsca i czasu, żeby dograć dokładną piłkę, spokojnie może operować w parze z Brlekiem, który miałby więcej zadań defensywnych.
|
W Kielcach na szpicy powinien wyjsc Drzazga od poczatku meczu ku... mamy mlodego napastnika czemu go kisza na lawce a noz chlopak odpali a jak nie to chociaz doswiadczenie zlapie.
------------------- Miskiewicz ------------------- Jovic------Glowacki----Guzmics----Sadlok ------- Popovic----Brlek----------- Małecki ------Wolski-----------Balaszow -----------Drzazga------ |
Jak nie wygramy z Korona to walczymy ze Slaskiem i Gornikiem o utrzymanie. Owszem bedzie jeszcze dzielenie punktow i przewaga np do Lechii czy Gornika Łeczna zmaleje ale te druzyny przynajmniej cos wygrywają a reszta ma z tym problemy. Kurde tyle by nam dało to zwyciestwo wczoraj to zaprzepascilismy taka okazje
|
Na pewno musia zagrac Wolskim na srodku...
Na pewno nie możemy zagrac na 2 napastnikow czyli na Brożka w niby pomocy niby w ataku... |
Mam szaloną teorię, że skoro w meczach z drużynami z dołu tabeli przegrywaliśmy i remisowaliśmy (Łęczna) to z drużynami z górnej części tabeli Wisła zacznie wygrywać, bo to w końcu Ekstraklasa. Problem w tym, że Korona zalicza się do tej pierwszej grupy więc ślepo wierzę w cud i punkty wywiezione z Kielc.
|
Sędzia Tomasz Kwiatkowski z Warszawy poprowadzi wtorkowy, zaległy mecz w ramach 25. kolejki Ekstraklasy, w której Wisła Kraków zmierzy się z Koroną Kielce.
No to wygralismy |
Zastanawia mnie w jakiej formie jest Crivellaro, skoro nie gra, mimo niezłej postawy w sparingach. Zamiast niego jesteśmy skazani na popisy Bogusa- piłkarza na niby, oraz Urygi.
|
od tego meczu bedzie sporo zależeć jeszcze remis ok ale porażka spowoduje ze bedziemy wśród 3 klubów walczacych o utrzymanie. Najlepiej zwyciestwo dało by nam to troche spokoju
|
Mój skład jaki bym widział na mecz z Koroną
------------ Miskiewicz ---------- Jovic------Glowacki----Guzmics----Sadlok ------- Crivellaro-----Brlek----------- Boguski------Wolski---------Balaszow -------------Ondrasek------------- Zmiany: Ondrasek <-> Drzazga Crivellaro <-> Pietrzak Broniszewski na bank da Brożka A Geurrier może już grać ??? |
Crivellaro tez...
|
A kogo ??? Cywke Urygę... a Crivellaro spisywał sie w sparingach to może zagrać, albo Pietrzak tylko nie wiem czy dałby rade w pomocy
|
Dla mnie niepojęte jest niegranie Crivallero, szczególnie gdy mamy juz Wolskiego do pomocy oraz Brleka z zadaniami defensywnymi. Kompletnie nieporozumienie. To byl najlepszy pilkarz sparingow.
|
Cytat:
Trener Marcin Broniszewski spotkał się z dziennikarzami na konferencji prasowej przed jutrzejszym meczem z Koroną. Wiślacy do Kielc udadzą się bez Crivellaro, Sarkiego i Guerriera, reszta zawodników jest do dyspozycji sztabu szkoleniowego i po dzisiejszym treningu zapadnie decyzja dotycząca osiemnastki meczowej. |
Chory jest.
|
Ale to była moja 11 ( jaką bym chciał zobaczyć) a nie jaką wystawi Broniszewski
|
Cytat:
I Wolski tylko na środku. |
Pierwsze mecze wiosną pokazały że:
Pietrzakowi należy się odpoczynek, do środka wraca Rysiek więc na bokach mogą zagrać Jović i Sadlok chociaż ten drugi z Piastem popełniał takie szkolne błędy że aż się słabo robiło. Musimy grać ofensywnie za Urygę w środku Popović, za Boguskiego robiący dużo wiatru Bałaszow a do tego Brelak wymiennie z Wolskim jako fałszywi skrzydłowi (choć na tej pozycji marnuje swoje największe atuty). W ataku koniecznie dwójką Brożek Ondrasek, pisanie że Brożek nie da rady psychicznie w Kielcach jest śmieszne. Liczę że na pełnej sprężarce po zmarnowanym karnym walnie ze dwie bramki. |
Cytat:
|
Balashov i Małecki powinni wejść dopiero w 60 minucie. Mam wrażenie, że role jokera najlepiej odzwierciedla ich obecne możliwości.
|
Tez mi nowina ze Sarki nie zagra......on chyba juz nigdy nie zagra.....
Niech Broniszewski pokaze jaja,i w koncu cos wygra.Bo on ma w zwyczaju tylko gadac,a wynikow zadnych. |
Biorąc pod uwagę ostatnie wyczyny panów Sadloka i Pietrzaka zastanowiłbym się nad wystawieniem na lewej obronie Cywki. Grał na tej pozycji w jednym meczu i wypadł przyzwoicie jak na ńiego
|
Moim.zdaniem jak Małecki chodzi ze zmiany to wtedy jest z niego pożytek, a Bałaszow zapomniał jak sie gra w piłke.
|
Z okazji dnia kobiet życzę scyzorom gładkiego 0-3 w dupę :)
|
pozostaje mieć nadzieję, że nasi piłkarze nie wezmą sobie za bardzo do serca dzisiejszej daty, i nie zagrają jak panienki..
|
Mój dzień dzisiaj, to se mogę wymagać - mają być trzy punkty i nic innego mnie nie interesuje. Do roboty, panowie!
|
Sklad praktycznie idealny (może jeszcze Cywka na LO, ale nie przesadzajmy), chyba Bronek poszedł po rozum do Głowy :)
|
Do idealnego to brakuje braku Bogusia ...
|
Jestem dziwnie spokojny, że wywalczymy dziś 3 punkty. Pierwszy powód to że nie ma Urygi w składzie, a drugi, to że nie mogę oglądać spotkania. To się u mnie często sprawdza :) Typuje wygraną 3-1.
|
Na jesieni w koncowce przegrywalismy bo nie było kim grac, teraz mamy kim grac wiec zwyciestwo to kwestia czasu. Oby dzisiaj
|
Uryga nie gra i już od pierwszej minuty prowadzimy
:> btw Ładnie dzisiaj piłka chodzi. Gdyby jeszcze Malecki nie strzelał Panu Bogu w okno, a Boguski miał szybsza nogę |
jak nie strzela 2 bramki to tego meczu nie wygramy
|
jesli uda sie wywalczyc zwycieski remis to Miskowi powinni postawic skrzynke Jacka Danielsa
|
Hura, Hura, Hura wydostalismy sie ze strefy spadkowej. Teraz to juz definitywnie tracimy szanse na top8.
|
Mamy szczescie, ze Slask gra jeszcze wieksza chujnie i to oni spadna razem z Gornikiem. Za rok jednak 1.liga dla Wisly pewna jak w banku.
|
Tragedia nie gra, brac Smude bo sie nie da na to patrzec.
|
To jest skandal! Kto posadził tą miernotę Broniszewskiego na ławce! To on prawie przegrał ten mecz. Aż się prosiło żeby zmieniać bezproduktywnych graczy od 70 minuty. Tego człowieka trzeba się pozbyć natychmiast bo można zawału dostać patrząc na to.
|
he z taką grą to będzie grać w tym roku w 1 szej ldze
|
Cytat:
Banda ofiar losu. Cytat:
To skomplikowane... |
Kto tutaj mówił, że będziemy walczyć o europejskie puchary ? :D zawodnikami, którzy oddychają rękawami po 60 minutach? To jakiś skandal jak Pawłowski przygotował drużynę.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl