Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [V Kolejka] WISŁA Kraków - LECHIA Gdańsk, 16 sierpnia, godz. 18:00. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9507)

Zooey_Deschanel 16.08.2015 22:12

Moskal jest trenerskim ZEREM! Był w kilku klubach i w żadnym się nie sprawdził. Chociaż, z drugiej strony.... z takimi kopaczami to nawet Mourinho by nic nie zrobił. Zaorać całe to towarzystwo.

Rob_Zombie 16.08.2015 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1411159)
Raczysz sobie żartować. To oddawanie inicjatywy przeciwnikowi po strzelonej bramce w każdym meczu, bez względu na kaliber rywala, brak pomysłu na kontrolę nad meczem lub choćby sensownego zorganizowania defensywy, ch.we przygotowanie mentalne i brak jakiegokolwiek reagowania na to co się dzieje na boisku to przede wszystkim wina trenera. To Moskal jest kapitanem na tym statku. To on ma stworzyć charakter tej drużyny i jej styl. Póki co najbardziej charakterystyczną cechą tej drużyny za Moskala jest jej frajerstwo i minimalizm.

Czy ty w ogóle przeczytałeś co napisałem? Czy zatem sugerujesz że Moskal powinien założyć korki i zacząć czyścić w środku pola zamiast Urygi? Nie wiem czy gdzieś jest jakiś klasowy zespół bez wymiatacza w środku pola. My takiego w każdym razie nie mamy więc i oczekiwanie kompletów punktów jest z dupy. Można wiele braków w zespole ukryć dzięki odpowiedniej taktyce, ale braku defensywnego pomocnika ukryć się nie da, a to on jest w takich momentach absolutnie kluczowy. Kiedy w środku nie ma kto czyścić to każdy nasz rywal przy odrobinie determinacji będzie miał autostradę do bramki!

Niektórzy to myślą że trener to jakiś magik i każdy ruch nogą piłkarzy zależy od niego, ale tak nie jest. Mówię: wstawić Sobola/Wilka za Urygę i mielibyśmy pewne 3pkt, a Moskal pomimo identycznej pracy byłby super trenerem. Dać jeszcze napastnika z formą za Brożka a pewnie mielibyśmy komplet punktów i lidera. Ale jesteśmy zespołem o ogromnych brakach kadrowych i nawet Mourinho by nam zaplecza nie wyczarował.

Karherop 16.08.2015 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1411158)
Uryga gra taki hamulec ze glowa boli, wiecej ryzyka chlopaku.
.

A mi dzisiaj kilka razy bardzo zaimponował. To już nie ten sam nieporadny chłopak co 1 czy 2 lata temu. Co wcale nie znaczy, że to odpowiedni rozmiar kapelusza na nasze aspiracje.

Nie wiem co to się dziś działo przy stałych fragmentach gry, ale kryminał to mało powiedziane. Rozumiem, że bronimy się systemem 1 na 1, ale jak to możliwe, że w obrębie pola karnego zostawało 2-3 niepilnowanych zawodników??? Za bramkę na 2-2 komuś należy się 10 kółek wokół błoń.

Co zrobił Guerrier w 90 minucie chyba tylko on raczy nam wytłumaczyć. To po prostu musiał być gol.

Popović - nie wiem czy skróty pierwszej ligi były zmontowane w zwiększonej prędkości, czy facet przeżywa jakiś okres przekwitania, ale to również wprost nieprawdopodobne, jak można było mieć tak fantastyczne statystki w 1 lidze będąc naczelnym hamulcowym drużyny. Nie wierzę, że ten facet nie potrafi zagrać szybkiej piłki. Trema? Aklimatyzacja? Problemy w komunikacji?

I słowo do sędziego - rozumiem, że terminy do specjalisty są często na kilka miesięcy do przodu, ale to już w interesie związku by wysłał Pana do okulisty w trybie "na wczoraj". Fatalne sedziowanie!

Obawiam się, że jeśli w najbliższych 2 meczach, nie zgarniemy co najmniej 4 punktów, to Moskal może już pakować walizki. Pomimo mojej ogromnej sympatii do niego trzeba to jasno powiedzieć - ma fatalny bilans trenerski w Wiśle!

Drozd 16.08.2015 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1411173)
Zbastuj z tymi "pajacami" i "szczekaniem" bo stawia to w wątpliwość Twoje dobre wychowanie. Stąd już tylko krok do słomy z butów. Jeśli nie potrafisz dyskutować na poziomie, ogranicz się przez jakiś czas do czytania.

Bo mnie h... strzela jak za zachowanie grajków gromy lecą na trenera i to trenera który robi dobrą robotę. Mało tego przypieprzanie się do Moskala zaczęło się zanim zaczęliśmy grać, po pierwszym meczu go "fachowcy" zwalniali, a po Legii miało go już nie być. Więc bądź tak uprzejmy i powstrzymaj się z wypisywaniem litanii pretensji, bo jedyne na co zasługują to miano pieprzenia...

pasibrzuch 16.08.2015 22:15

Ciekawe kiedy któryś ze znawców w końcu przejrzy na oczy,że Głowa gra piach i tylko dlatego,że Guzmics ratuje mu dupe-to jakoś momentami wygląda ta gra Głowackiego.Burliga też słabo,ale już nie chodzi o samą formę sportową.Łukasz jest zawodnikiem,który po prostu chamsko gra i nie szanuje zdrowia zawodników.Może to się skończyć dla niego jak kiedyś dla Wasilewskiego.

rozarian 16.08.2015 22:15

15.03 Legia - Wisła 90+ min.
06.04 Jagiellonia - Wisła 90+ min.
20.05 Wisła - Pogoń 90+ min.
23.05 Jagiellonia - Wisła 85 i 87 min.
16.08 Wisła - Lechia 87 min.

Rob_Zombie 16.08.2015 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pasibrzuch (Post 1411181)
Ciekawe kiedy któryś ze znawców w końcu przejrzy na oczy,że Głowa gra piach i tylko dlatego,że Guzmics ratuje mu dupe-to jakoś momentami wygląda ta gra Głowackiego.

Rozumiem że optujesz za Czekajem?

KOMINEK 16.08.2015 22:19

Wszyscy się przyzwyczaili do jazdy po Boguskim. Dziś siedziałem na A 11 i widziałem jak grał Boguski . Jeździmy po nim a myślę że tyle ile on zdrowia zostawił to mało kto. Dużo przechwytów no i asysta, w porwaniu z Brożkiem który na zejściu dostał oklaski to niebo a ziemia.

Karnego na końcu nie było, ale wolnego też zderzyli się dwaj zawodnicy i tyle.

Poczekajmy nie wieszajmy na nich psów. Remis derby wygrana Lech remis Legia remis Lechia. Nie grali z ogórkami zobaczymy co będzie w piątek

Babba 16.08.2015 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1411179)
Obawiam się, że jeśli w najbliższych 2 meczach, nie zgarniemy co najmniej 4 punktów, to Moskal może już pakować walizki. Pomimo mojej ogromnej sympatii do niego trzeba to jasno powiedzieć - ma fatalny bilans trenerski w Wiśle!

E tam fatalny...poza tym,czy to jego wina,że naszym jedynym napastnikiem jest Broziu u schyłku kariery?

Czy winą Moskala są akcje w końcówkach meczów,tj.samobój Bobana na Łazienkowskiej, zaćmienie umysłów wśród graczy w Białymstoku albo u siebie z Pogonią? A w Derbach to pewnie Moskal za lekko podawał Cierzniakowi...karnego tydzień temu też Kazek strzelał,już nie mówiąc o tym,że beznadziejnie gwizdał w stolicy.

Z Rafałem tak to już jest,że jakby założył czarne buty to dostał by zjebe tutaj,że nie kolorowe..pff

Krotochwila 16.08.2015 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1411178)
Czy ty w ogóle przeczytałeś co napisałem? Czy zatem sugerujesz że Moskal powinien założyć korki i zacząć czyścić w środku pola zamiast Urygi? Nie wiem czy gdzieś jest jakiś klasowy zespół bez wymiatacza w środku pola. My takiego w każdym razie nie mamy więc i oczekiwanie kompletów punktów jest z dupy. Można wiele braków w zespole ukryć dzięki odpowiedniej taktyce, ale braku defensywnego pomocnika ukryć się nie da, a to on jest w takich momentach absolutnie kluczowy. Kiedy w środku nie ma kto czyścić to każdy nasz rywal przy odrobinie determinacji będzie miał autostradę do bramki!

Niektórzy to myślą że trener to jakiś magik i każdy ruch nogą piłkarzy zależy od niego, ale tak nie jest. Mówię: wstawić Sobola/Wilka za Urygę i mielibyśmy pewne 3pkt, a Moskal pomimo identycznej pracy byłby super trenerem. Dać jeszcze napastnika z formą za Brożka a pewnie mielibyśmy komplet punktów i lidera. Ale jesteśmy zespołem o ogromnych brakach kadrowych i nawet Mourinho by nam zaplecza nie wyczarował.

Chwila. Wytłumacz mi tę tajemniczą metamorfozę zespołu, który regularnie,bez wyjątku w każdym meczu po strzeleniu bramki cofa się i oddaje inicjatywę rywalowi, bez względu czy to drużyna nr 1 w tabeli czy nr 15. Gra do zdobycia bramki się układa, widać coś na kształt organizacji gry etc,jest pressing, walka, wspomnianym przez Ciebie def. pomocnik/pomocnicy robią w środku pola dobrą robotę. I co się nagle dzieje po strzeleniu bramki? Naprawdę nie dostrzegasz problemu mentalnego i organizacyjnego tego zespołu? Łatwiej jest do...ć Urydze czy Boguskiemu niż dostrzec fatalną organizację gry w defensywie całego zespołu. Jakoś magów na pozycji def. pomocnika w tej lidzie nie widzę.
A propos Brożka. Dziś problemem nie była defensywa (strzeliliśmy 3 bramki) ale ogranizacja gry obronnej całej drużyny.

thechris 16.08.2015 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1411182)
15.03 Legia - Wisła 90+ min.
06.04 Jagiellonia - Wisła 90+ min.
20.05 Wisła - Pogoń 90+ min.
23.05 Jagiellonia - Wisła 85 i 87 min.
16.08 Wisła - Lechia 87 min.

Zapomniałeś o samobóju Jovicia z ległą, Covilo w derbach...

Wisła ma dar uszczęśliwiania rywali w końcówkach. Klątwa się zaczęła w Atenach i tak się ciągnie przez Nikozję, Jopa i wiele innych meczów i trwa nadal...

Ajax 16.08.2015 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1411184)
Wszyscy się przyzwyczaili do jazdy po Boguskim. Dziś siedziałem na A 11 i widziałem jak grał Boguski . Jeździmy po nim a myślę że tyle ile on zdrowia zostawił to mało kto. Dużo przechwytów no i asysta, w porwaniu z Brożkiem który na zejściu dostał oklaski to niebo a ziemia.

Karnego na końcu nie było, ale wolnego też zderzyli się dwaj zawodnicy i tyle.

Poczekajmy nie wieszajmy na nich psów. Remis derby wygrana Lech remis Legia remis Lechia. Nie grali z ogórkami zobaczymy co będzie w piątek

Boguski od jakiegoś czasu gra naprawdę nieźle, gdyby reszta piłkarzy tak zapieprzała jak on było by lepiej.
Umiejętności mu brakuje ale przynajmniej nogi nie odstawia.

Brożek na dzień dzisiejszy jest dobrym środkowym pomocnikiem, często cofa się po piłkę stara się rozgrywać.

Moim zdaniem Jankowski powinien grać z przodu na Brożek za nim.

Krotochwila 16.08.2015 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1411180)
Bo mnie h... strzela jak za zachowanie grajków gromy lecą na trenera i to trenera który robi dobrą robotę. Mało tego przypieprzanie się do Moskala zaczęło się zanim zaczęliśmy grać, po pierwszym meczu go "fachowcy" zwalniali, a po Legii miało go już nie być. Więc bądź tak uprzejmy i powstrzymaj się z wypisywaniem litanii pretensji, bo jedyne na co zasługują to miano pieprzenia...

Ty w tym widzisz "zachowania grajków" a ja widzę systemowy problem z organizacją gry obronnej całej drużyny.Nie taki, który można wytłumaczyć babolami poszczególnych obrońców ale SYSTEMOWY. I mentalny. A za system odpowiada już trener. Kto decyduje o schematach obrony przy SFG Lechii? Jak wyglądało dziś przechodzenie z obrony do kontrataku? Uryga ma to ogarnąć? Boguski nauczyć Burligę?

rozarian 16.08.2015 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1411187)
Zapomniałeś o samobóju Jovicia z ległą, Covilo w derbach...

Wisła ma dar uszczęśliwiania rywali w końcówkach. Klątwa się zaczęła w Atenach i tak się ciągnie przez Nikozję, Jopa i wiele innych meczów i trwa nadal...

O niczym nie zapomniałem. Samobój Jovicia to pierwsza pozycja, a bramki stracone za Smudy (Covilo) to inna historia.
Ja wskazałem tylko przypadki Moskala.

s1mone 16.08.2015 22:39

W ofensywie u nas całą grę robili w pierwszej kolejności Guerrier z Jankowskim, w dalszej Boguski i Brożek. Dzięki nim padły te 3 bramki - ofensywnie było okej, więc może się odwalcie od nich?

Defensywa i inicjatywa drużynowa zawiodła na całej linii. Oddawaliśmy pole gry i dostaliśmy za to w palnik. Winny temu cały zespół i trener.

KOMINEK 16.08.2015 22:39

Ktoś mam końcówkę z Donaldem i bramkarzem Lechii

Merkury 16.08.2015 22:44

Z całym szacunkiem wygraliśmy jedno spotkanie z przeżywającym obecnie kryzys Lechem, z którym jak widać może wygrać beniaminek Ekstraklasy. Zaczną się teraz spotkania gdzie będzie trzeba dużo biegać i gryźć trawę jakoś tego nie widzę oglądając ostatnie mecze, że wszystkim będzie się chciało.

POtey 16.08.2015 22:51

Ale Panowie czy my jakiś inny mecz oglądaliśmy? Taktyka jak taktyka, według mnie była ok, zaważyły indywidualne błędy przy stałych fragmentach, ale czepianie się, że Uryga jest hamulcowym w tym meczu to jakieś przegięcie. Chłopak pierwszy raz od iluś tam meczy miał udane dryblingi i nawet parę akcji do przodu, a z założeń taktycznych jest ustawiony ewidentnie za Mąką.

Co do bramek, to pierwsza ewidentnie na konto Bogusia (choć cały mecz grał dobrze), to tutaj niestety odpuścił Furmana i pobiegł nie wiadomo gdzie. Druga, to zaskoczenie przy stałym fragmencie gry, pewnie ktoś zapomniał wyjść jak Jović wyszedł z Burym do boku. Trzecia to wiadomo.

Sędzia kryminał, Janicki (lub któryś inny z już zółtą) powinien z czerwoną zejść. W zamian tego jakieś faule widmo i żółta dla Cywki -_- Po za tym kupa jakiś wymyślonych fauli przy czystych wejściach Wiślaków.

Pozostałe uwagi: Granie tylko przez 20 minut danej połówki, nie wiem w czym problem, ale chyba z psychiką graczy. Jankowski + Brożek w konfiguracji, gdzie Brożek bardziej wysuniety może i by się sprawdziło, ale zostaje dziura w środku, bo Maciek się tak nie cofa do tyłu jak inni pomocnicy. Pozostałe uwagi, trzeba zgrywać innego ŚO. Bo często któryś z ŚO ma jakieś drobne urazy które potem się odbijają na formię. (Rysiek dzisiaj troszkę poniżej swojej normalnej formy - dał się przepychać w polu karnym).

speedfashion 16.08.2015 23:02

Puchar Polski odpuszczony; ostatnie 15 minut meczu z Lechią - zupełnie odpuszczone; można więc przypuszczać, że do piątku panowie piłkarze też się nie zregenerują.

Na co Moskal czekał ze zmianami?

Momentami nasi zawodnicy wręcz chowali się za piłkarzami Lechii. Wydaje mi się zresztą, że wspólna gra nie sprawia im radości. Walczą ci, którzy mogą jeszcze gdzieś odejść, reszta coraz bardziej statyczna.

Fajnie, że gramy efektownie, a mecze z naszym udziałem nalezą do najbardziej atrakcyjnych w każdej kolejce. Ale jeśli nie będzie punkcików, to ludzi na trybunach zacznie ubywać. A szkoda, bo drużyna ma potencjał.

pasibrzuch 16.08.2015 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1411183)

A jesteś zadowolony z Burligi?

krzywy 16.08.2015 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez POtey (Post 1411196)
Ale Panowie czy my jakiś inny mecz oglądaliśmy? Taktyka jak taktyka, według mnie była ok, zaważyły indywidualne błędy przy stałych fragmentach, ale czepianie się, że Uryga jest hamulcowym w tym meczu to jakieś przegięcie. Chłopak pierwszy raz od iluś tam meczy miał udane dryblingi i nawet parę akcji do przodu, a z założeń taktycznych jest ustawiony ewidentnie za Mąką.

Masz świętą racje, większość udzielających się tu nie była na meczu i .......i głupoty dla samego .......enia. Boguski i Uryga to złooooooo kij wam w potylice

Wojtas 16.08.2015 23:21

Nie mieliscie wrazenia ze co by sie nie stalo i tak tego meczu nie wygramy?
Sytuacja dla Lechii na 3;3 ,faulu z miejsca gdzie byl wolny....tam o zdanycm faulu wogole nie ma mowy

Sory ,ale ktos tu gra nie czysto,to co robil sedzia to jest krymniał.

No i widze ze staly poziom forum zachowany,po meczu z Amiką -idziemy na Masjtra! Boguś King !
a dzis mieszają juz tego samego Bogusia z błotem jak i wiekszosc pilkarzy.
Druzyna po nienajgorszym meczu remisjuje3;3 ,frekwencja lepsza ,gra wyglada o niebo lepiej niz chocby pare kolejek temu z Gornikiem.

A malkontenci juz płacza bo Wisla nie wygrala 5;0.A ciekawe jaka liczba uzytkownikow byla dzis na stadionie?
Jakby bylo na meczu 34 tys to by Wisla wygrala.Nie pomagacie chodzac na mecze to nie wymagajcie.

s1mone 16.08.2015 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1411183)

Ja osobiście optuje za Sadlokiem.

Ale to się raczej nie stanie :)

Myślę, że Głowa dogra ten sezon w 1 składzie i podziękuje.

Rob_Zombie 16.08.2015 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1411186)
Dziś problemem nie była defensywa (strzeliliśmy 3 bramki) ale ogranizacja gry obronnej całej drużyny.

Na lewej obronie gra prawy obrońca, na środku Głowa który ma prawie 4 dychy na karku i wyłącznie przez sympatię do Wisły nie siedzi w tym momencie na zasłużonej piłkarskiej emeryturze. Nie oszukujmy się, to już nie jest 'ten' Głowa, a młodszy już nie będzie. Do tego defensywny pomocnik który obok klasowego zawodnika pokroju Wilka/Sobola nawet nie stał a ty jesteś wielce zdziwiony że z defensywą jest problem... A najlepsze jest że dla w/w nie ma nawet pół zmiennika. Więc problem jest i będzie dopóty dopóki skład nie będzie kompletny bo Moskal nie ma na imię Harry a na nazwisko Potter. Mamy średnią kadrę i średnie wyniki. Proste jak drut.

piter116 17.08.2015 00:10

Pięć stron postów, oczywiście nikt nie wspomniał, że ostatnie pół h powinniśmy grać w 10 za brutalny faul Burligi. Widzicie tylko jedną stronę medalu, jak zwykle zresztą.

El'kabat 17.08.2015 00:10

Teraz jest jak jest. Problem będzie jak w sezonie zaczną się kartki i kontuzje. Wtedy nie ma ani jednego wartościowego zmiennika. Wypadnie śo,bo,dp, skrzydłowy czy bramkarz to leżymy

Arked 17.08.2015 00:33

6(7) punktów przy takim terminarzu pierwszych 5 kolejek to bardzo przyzwoity wynik. Zwolennikom zwalniania Moskala radzę ochłonąć.

jova 17.08.2015 00:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1411205)
6(7) punktów przy takim terminarzu pierwszych 5 kolejek to bardzo przyzwoity wynik.

Na papierze terminarz był bardzo ciężki, ale w praktyce? Lepszego momentu na mecz z Lechem chyba nie mogliśmy trafić. Lechia i Górnik też wyraźnie nie mają formy. Może się okazać, że jeszcze w tej rundzie będziemy mieli trudniejszą serię spotkań przeciwko zespołom, które akurat wtedy będą w gazie.

regan 17.08.2015 01:31

A ten nasz nowy bramkarz to nadal najlepszy na świecie, czy już jest do wyje.bania? :) no i boguski co z boguskim? ;)
P.s trener kiedy do wyje.bania? Po Gorniku, Lechu czy po Lechii? A może po ruchu?

Matejas_ 17.08.2015 06:00

Kiedyś czytałem wywiad o systemie szkolenia młodzieży, że wszystko jest podporządkowane seniorskiej piłce. Stracili gola w 95 minucie - wniosek?... od małego im to wpajają :)

AYALA 17.08.2015 06:02

Tracimy bramki, bo ani pomoc nie zawęża pola gry, ani obrona nie potrafi ściśle kryć rywali.To taki radosny futbol...Szkoda,że zamiast Popovicia to Kaziu nie wpuścił na końcówke Crivellaro, który ma lepszy strzał.Okienko transferowe trwa do 31 sierpnia,może dałoby sie jakiegoś doświadczonego stopera sprowadzić ?

Revolver 17.08.2015 06:11

Na spokojnie. Lekko przesadzają wszyscy, którzy obrzucają gównem Kazia i domagają się wykopania go z Wisły, ale niestety prawda jest taka, że Moskal jako trener ma "opanowaną" JEDNĄ taktykę i JEDEN sposób gry. Drużyna (a właściwie Kaziu jako reżyser) kompletnie nie potrafią zareagować na zmieniający się przebieg meczu, a że nie są w stanie narzucić swojego stylu gry, to kończy się to prawie zawsze tak samo. Moskal uczy się trenerki na żywym organizmie, którym jest Wisła. Oby tylko pacjent nie umarł zanim Kazik wyciągnie wnioski. Właśnie - brak wniosków z poprzednich spotkań jest najbardziej niepokojącą rzeczą. Nie chroniczna kopanina (są dobre momenty, teoretycznie będzie to wyglądało lepiej z czasem), nie forma Brożka albo humory Boguskiego (inni zawodnicy są w stanie pociągnąć drużynę), ale absolutna blokada do uczenia się na własnych błędach.

Umiejętność kontrolowania meczu bierze się z dwóch czynników: dobrze dobranej taktyki i ogólnej pewności siebie panującej w drużynie. Brak tego pierwszego, to niestety wina tylko i wyłącznie Kazia.

Ogryzek 17.08.2015 07:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1411208)
Kiedyś czytałem wywiad o systemie szkolenia młodzieży, że wszystko jest podporządkowane seniorskiej piłce. Stracili gola w 95 minucie - wniosek?... od małego im to wpajają :)

Dobre :-)

Oby to nie była prawda

Barti 17.08.2015 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1411194)
Ktoś mam końcówkę z Donaldem i bramkarzem Lechii

Podbijam to pytanie...ta sytuacja wywołała sporo emocji...

ASecond17 17.08.2015 07:59

Zastanawiam się, czy nie przydałaby się jakaś wizyta motywacyjna na treningu w Myślenicach, skoro Moskal jak widać nie umie zmotywować, żeby się chłopaki koncentrowali w obronie.

swiety37 17.08.2015 08:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1411212)

Donald wyskoczył dosłownie pionowo w górę, o żadnym jego faulu nie mogło być mowy.
Bramkarz interweniował niebezpiecznie i w sumie dosyć marnie, ale atak był na piłkę, którą też jako tako trafił, więc uważam że nie mogło być karnego z tej sytuacji.

Barti 17.08.2015 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1411214)
Donald wyskoczył dosłownie pionowo w górę, o żadnym jego faulu nie mogło być mowy.
Bramkarz interweniował niebezpiecznie i w sumie dosyć marnie, ale atak był na piłkę, którą też jako tako trafił, więc uważam że nie mogło być karnego z tej sytuacji.

Ok...takie harce to może sobie bramkarz odp..lać na 5-tym metrze...a tutaj jak sam zauważyłeś interweniował niebezpiecznie...ale nie mogę się wypowiadać o szczegółach bo dokładnie nie widziałem co tam zaszło...

Karherop 17.08.2015 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Babba (Post 1411185)
E tam fatalny...poza tym,czy to jego wina,że naszym jedynym napastnikiem jest Broziu u schyłku kariery?

Czy winą Moskala są akcje w końcówkach meczów,tj.samobój Bobana na Łazienkowskiej, zaćmienie umysłów wśród graczy w Białymstoku albo u siebie z Pogonią? A w Derbach to pewnie Moskal za lekko podawał Cierzniakowi...karnego tydzień temu też Kazek strzelał,już nie mówiąc o tym,że beznadziejnie gwizdał w stolicy.

Jeśli nie za przygotowanie fizyczne, trening mentalny, taktykę, ustawienie zespołu, to za co odpowiada Moskal? tym bardziej jeśli pewne rzeczy (czyta tracenie bramek w końcówce) stają się regułą.

W tym meczu, żadna z bramek nie była winą "przypadku" (kiksu), tylko złego ustawienia zespołu w obronie.

A co do tego jedynego napastnika, to zarówno Jankowski, jak i Boguski, pół życia spędzili w ataku. To już jest "winą" trenerów, że rzucają ich po każdej możliwej pozycji. Sam Brożek już coraz mniej przypomina napastnika i kwestia czasu gdy się "przekształci" w pomocnika.

Krav 17.08.2015 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1411212)

Widziałem to na powtórkach - Donald na pewno nie faulował bramkarza. Wyskoczył pionowo, wysoko w górę, z rękami coś musiał zrobić. Bramkarz nie był w "piątce" więc specjalnie chroniony nie był. Już prędzej to on faulował. Z drugiej strony, nie podyktowałbym karnego w takiej sytuacji ergo sytuacja do puszczenia i gramy dalej.

Babba 17.08.2015 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1411217)

W tym meczu, żadna z bramek nie była winą "przypadku" (kiksu), tylko złego ustawienia zespołu w obronie.

Szczególnie 2 bramka dla Lechii...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl