![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Wybacz, ale "niedzielny" klient ma to w dupie. Raz odbije się od kasy, to później już nie przyjdzie. My powinniśmy ludzi zachęcać, a nie jeszcze komplikować im kupno biletu. Zamiast KK wystarczyłoby okazanie dowodu/legitymacji szkolnej etc. Ale znieść w ....u obowiązek. |
A ja w Niemczech wchodziłem na stadion z biletem kupionym .... u konika. Ochroniarz go przetargał i mogłem spokojnie udać się na SudTribune Westfalenstadion. I świat się z tego powodu nie zatrzymał :)
|
Cytat:
W pewnym momencie wszyscy w ekstraklasie będą musieli sobie odpowiedzieć, czy chcą prowadzić biznes, czy się bawią. A przynajmniej Ci, którzy jeszcze sobie na nie nie odpowiedzieli (czyli m.in. my). Może nieunikniona zmiana władzy sprawi, że będzie odrobinę normalniej (bo wiadomo, że PZPN i Ekstraklasa naciskają na zmiany w ustawie o imprezach masowych). Oby. |
Cytat:
Natomiast użyłem słowa 'nierozważne' ponieważ nie chciałbym abyśmy wylali dziecko z kąpielą. Generalnie jestem przeciwnikiem rewolucji, zwłaszcza mając w pamięci jak wyglądała zmiana systemu za Bednarza. Jeśli coś działa nie ma sensu tego na siłę zamykać - wystarczy że umże śmiercią naturalną. Choćby z tego powodu aby Ci którzy karty mają mogli nadal z nich korzystać. Ergo: znieść wymóg posiadania ale kart nie znosić. Edit: Cytat:
Ile trwało, jak wyszło wiesz dobrze. Więc trzeba im dać takie zmiany z którymi poradza sobie przed rundą jesienną i na jakie nas stać. Cytat:
|
.............
|
Cytat:
Jest możliwe, ale przez internet. W okienku nie. |
Cytat:
W punkt. Dodalbym jescze od siebie: Wydajesz 100 zl w sklepiku dostajesz pare % upustu na karnet/ bilet. Wydasz na bilet do museum (jak sie pojawi) dostajesz pare % upustu w sklepiku itd. |
Cytat:
Śmieszne, że nie wynajduję tu koła na nowo, ale u nas nikt nie potrafi tego zorganizować. |
To może zróbmy wspólny list do prezesa i wyślemy go pocztą polską za potwierdzeniem odbioru ( mogę pokryć koszty ;) ) jako "Poradnik dla Wisły Kraków w kwestii marketingu - bezpłatny poradnik od kibiców "
|
Cytat:
Oparciem programu lojalnosciowego o KK. |
Możliwe ze w czwartkowej "Gazecie Krakowskiej" przeczytamy co na to wszystko klub.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
No powiem że mnie zaskoczyli że jednak czytają to co tu piszemy. Fajnie by było gdyby uruchomili tego maila gdzie by można było wysyłać uwagi dotyczące klubu
|
Super, ze temat sie przebil do mainstreamu (lokalnego ale zawsze to cos) jednak istota tematu mialy byc raczej indywidualne inicjatywy kibicow. W sensie "Co Ja moge zrobic aby podniesc frekwencje". Temat troche zmienil kurs i przyjal forme litanii skierowanej do klubu i znowu zaczela sie spychologia oraz liczenie na zarzad. Nie wspominajac juz, ze niektorzy postanowili tu opublikowac tu swoja frustracje (uzasadniona - jednak to nie ten temat).
Tak jak napisalem w pierwszym poscie, jesli MY nie dzwigniemy tego klubu to nikt inny tego nie zrobi i skonczymy jak Widzew, Polonia czy Lodzki KS. Boguslaw Cupial chocby chcial to nie moze dac kasy na Wisle (nie zgodza sie banki) dlatego teraz wszycy musimy byc Cupialami. |
Ktoś już pisał na ten temat, że przychody mogłyby się zwiększyć gdyby kibice kupowali więcej rzeczy z klubowego sklepiku. Wydaje mi się, że główną rzeczą, którą powinno się tak kupować jest meczowa koszulka Wisły Kraków. Jak wiadomo cena za koszulkę adidasa z Biała Gwiazdą na piersi i logiem Telefoniki to wydatek ok. 240 zł. Jak dla mnie cena nie jest proporcjonalna do oferowanego produktu. Gdyby jednak można było zakupić taką koszulkę, jednak z nazwiskiem piłkarza na plecach, z reklamą sponsorów, T-Mobile, NC+ chyba Keno w tym sezonie też było, czyli prościej mówiąc w pełni meczową na pewno bym takową nabył. Myślę, że jest więcej takich osób, które tak myślą. W tej chwili, żeby dostać taką koszulkę trzeba mieć szczęście, złapać ją od piłkarza po meczu, lub po prostu umówić się z piłkarzem i dostać ją od niego i ew. zapłacić bo jak wiadomo piłkarze za dawanie koszulek kibicom płacą kary.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Pytam ponieważ nie zdziwię się jeśli ten cytat jest równaważny z tym "rozmawiamy z zawodikami""sciagniemy gwiazdę która przyciagnie ludzi na trybuny" "bedzie nowy sponsor" i masa innych ktore mają nas tylko i wyłacznie uspokoić |
Zapytałem o adres e-mail na profilu facebookowym Wisły, o to odpowiedź jaką otrzymałem:
Witam, Proszę maila przesłać na adres: [email protected]. Wiadomość zostanie przekazana Prezesowi Gaszyńskiemu. Pozdrawiamy |
kilka lat temu spotkałem się z oficjalnym adresem pracownika Wisły. Dziś już tam nie pracuje, natomiast jego budowa: imię[email protected]
Niby nic skomplikowanego, nie wiem czy aktualna jest ta strukutura i czy Nasz prezes mieści się w tych ramach. |
Kiedyś pisałem do prezesa Basałaja na tak skonstruowany adres i dostawałem odpowiedzi, więc pewnie dalej tak wygląda firmowy mail. Pytanie, czy prezes jest zainteresowany korespondencją...
|
Sory ale nie uwierze ze Prezes czyta meile wysłane na adres sekretariat@ cos tam
Jeśli chodziło by o prezesa jednosobowej firmy krzak sprzedającej żaluzje to okej, ale szanujmy się tu chodzi o prezesa Wisly Kraków. |
Cytat:
|
Dla usprawnienia sprzedaży biletów w dniu meczu wystarczy zrobić prostą rzecz. Należy na zewnątrz strefy,na szybach nakleić mapki z poszczególnymi sektorami i cenami jakie tam obowiązują. Warto by też na tym betonowym filarze przykręcić sporą tablicę z takimi informacjami. Kibice podchodząc do kas już będą wiedzieć jaki bilet chcą kupić.
Obecnie jest tak,że ludzie podchodzą do kas i się zastanawiają co,gdzie i jak, a przez to robią się zatory. Cytat:
Cytat:
Co do samej frekwencji to jak ktoś napisał już w tym wątku. Najważniejsze to sprowadzenie dobrych piłkarzy, którzy nie kopią się po czołach. Wtedy frekwencja pójdzie w górę. Zdecydowanie też trzeba pożegnać się z tymi absurdalnymi kk albo po prostu wprowadzić 2 cenniki jak u innych klubów. Turysta chce przyjść na mecz to zapewne po odstaniu w kolejce dowiaduje się,że musi kartę wyrobić, a po kartę jest inna kolejka..... |
Może drobne, może głupie, ale proszę - http://legia.com/aktualnosci/jak-ode...ki-dukat-47060
Właśnie czasem takie detale mogą stanowić dodatkowy bodziec, że ktoś zdecyduje kupić karnet. ;) |
Przemyślałem sprawę ewentualnej likwidacji KK. Jeżeli zarząd upiera się przy tym aby KK zachować to rozwiązanie jest proste:
- wprowadzenie możliwości wyrobienia KK przez Internet, - wydłużenie ważności KK, - zniżki w sklepie klubowym , lub inne dodatki takie jak -pierwszeństwo przy zakupie karnetu, biletów na mecze pucharowe - pokazujące, że watro mieć taką KK. Wydaje mi się, że wpływy z biletów do klubowej kasy byłyby większe w dniu meczowym (i nie tylko) gdyby zrezygnowano z konieczności wyrobienia KK lub dano możliwość robienia jej przez Internet. |
Cytat:
Opcji jest mnóstwo. |
Cytat:
A teraz ciekawostka Gaszyński (albo ktoś tam z Wisły) zainteresował sie tym tematem:D http://s8.postimg.org/ic20yy6sl/Przechwytywanie.png |
Pomysły może i są w tym temacie ale marketingowe a nie na zapełnienie stadionu. Ja od siebie mogę dorzucić:
- kupuję karnet to jak nie moge iść może go wziąć ktoś za mnie. teraz moje miejsce się marnuje i w tym sezonie poważnie zastanawiam się nad zakupem. bo przepadnie mi mecz i już w plecy jestem - niestety ale poziom i wyniki. nic nie zapełni stadionu jak dobra gra i to nawet nie ma się co czarować. - płatny parking, jaja! powinien być wyznaczony dla posiadaczy karnetów gdzie mogą wjechać i zostawić samochód bo jak ktoś nie jest z Krakowa to do każdego wyjazdu ma dołożyć 10-20zł. i nie mówcie że to się rozłoży na 3 osoby bo licząc 20 meczy w sezonie to daje kolejny karnet. - wydałbym więcej na katering ale jest tragiczny i drogi. kiełbasa z wody hot dog paskudny. na starym stadionie jak były grille co mecz była kiełbasa albo mieso teraz to najwyżej raz w rundzie kupię. - to co już przewijało się przez forum poprzednio jakiś dodatek do karnetu. skoro już płacimy sporo to klub nie zbiednieje dajac jakiś gadżet za parę złotych - nie ma co ukrywać że na szalikach i koszulkach klub majątku nie zbije bo- cześć osób nie kupi nigdy nic z logo ssa a SKWK robi konkurencję wydając swoje rzeczy w ilości wielokrotnie przewyższającej te ze sklepiku. |
Jeszcze raz przypominam, że w klubach które nie mają kk to to trzeba jakieś profile wyrabiać, bardziej usługę kk należy zmodyfikować niż usunąć.
Cytat:
Co do przenosin karnetów na inne osoby podczas naszej nieobecności to też trzeba uwzględnić to, że mogą być osoby co będą kupowały karnety ,,na pół" (a tak to kupili by 2 osobno) dlatego nałożyć jakoś limit, że można tak 1-2 razy w rundzie tylko zrobić. |
tylko sukces zwiekszy frekwencje, a ten moze sie pojawic jesli druzyna bedzie grala o mistrzostwo a do tego trzeba graczy za konkretne pieniadze...
wszystko co tu zostało zaproponowane odnosnie zwiekszenia frekwencji to w obecnej sytuacj jest to rzad kilkuset osob wiecej...w skali aglomeracji krakowskiej... zwiekszanie frekwencji przy drastycznym zmniejszaniu atrakcyjnosci produktu przy jednoczesnym zwiekszeniu konkurencji na rynku....jezeli ktos mysli ze sie uda...to szkoda sie denerwowac....bo sie nie uda... jezeli ktos nie wylozy kilku-kilkunastu milionow zlotych na "dzien dobry" to mamy z glowy...bedziemy sobie poprostu grac...raz lepiej raz gorzej....tak poprostu.... |
Smyrgu, ale może pomóc utrzymać frekwencje.
|
Cytat:
Ale jeśli nie ma się wyjścia a ma się czas na przemyślenia, nie pozostaje nic innego niż walczyć, nawet wbrew logice. Lepiej więc będąc przysypanym drapać ściany i niż siedzieć i myśleć o nadchodzącym końcu. Skoro trzepot skrzydeł motyla może wywołać tornado w Teksasie nam też może się udać. |
od kilku dni czytam ten temat z zainteresowaniem i dodam swój pomysł. Kiedyś pod stadionem schalke spotkałem się z grupą wycieczkową z południa niemiec która przyjechała na wieczorny mecz a było to przed południem był z nimi steward oddelegowany przez klub oprowadzał ich po muzeum wybranych i miejscach na stadionie jeżeli by u nas było coś takiego że jeżeli jest mecz o 20.30 a mamy na dzień meczowy do dyspozycji cały stadion to dlaczego go nie otworzyć dla zwiedzających w godzinach od np 10 lub 11 do 16.30 tak aby zainteresowany mógł zobaczyć jak najwięcej przecież można by było pośród zamkniętych sektorów utworzyć trasę łącznie z lożami VIP . Druga sprawa to możliwość kupna biletu grupowego skoro jest bilet rodzinny jest program dla szkół, coś się podobno zaczyna dziać w dziedzinie fan klubów to dlaczego nie można by było wprowadzić biletów grupowych im większa ilość osób tym tańsze bilety . grupy fan klubowe lub wycieczki lub też inni kupujący bilet grupowy przyjeżdżający na mecz autokarem powinny mieć w pakiecie miejsce parkingowe w pakiecie dla autobusu
|
Z poprzednich stron bo pomysł dotyczący biletów grupowych już padł.
Cytat:
|
pomysł jest jeden,dobra gra drużyny z ciekawymi ambitnymi piłkarzami......to wystarczy
|
Trochę z innej beczki.
Wielu osobom tutaj zależy na poprawie atmosfery wokół Wisły, część marzy/ chce ożywienia stadionu przed i po meczu, ale i w dniach niemeczowych, przewinął się też kilka razy pomysł urządzania "tourów" po stadionie włącznie ze zwiedzaniem klubowego muzeum. I w związku z tym pytanie - ilu z Was wybiera się dziś do Wiślaków na 19:06, aby swoją obecnością tam poprzeć pomysł utworzenia muzeum Wisły w ramach działań z funduszu obywatelskiego? To jest pytanie retoryczne - nie chcę tutaj czytać o tym, że ktoś ma 50 km do Krakowa, albo, że młodszy brat nie ma z kim zostać w domu. Po prostu chciałbym, żeby każdy sobie w duchu odpowiedział na pytanie "na ile sam jestem skłonny "się poświęcić" dla zrobienia czegoś dla Wisły? I czy wyjście z domu w deszczowy piątkowy wieczór to już dla mnie za dużo?". Mam nadzieję, że frekwencja dziś u Wiślaków będzie bardzo dobra i to wydarzenie będzie jednym z wielu, które poprawią nie tylko atmosferę wśród kibiców i wokół klubu, ale i mogą zwrócić uwagę potenancjalnych inwestorów na Wisłę - duże nazwiska i takie samo zainteresowanie ze strony kibiców - czego chcieć więcej? |
Cytat:
wydaje mi sie, ze wtedy ta karta mialaby sens. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl