Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [30 kolejka] ŚLĄSK Wrocław - WISŁA Kraków, 29 kwietnia, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9460)

Griszka30KR 30.04.2015 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1398899)
. Kogo niby Kazek miał wystawić w miejsce Brożka? .

Kazek po prostu nie umie zmotywować tej druzyny do gry z zaangazowaniem.Było tak juz 2x jest i trzeci....

Smuga 30.04.2015 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1398900)
Kazek po prostu nie umie zmotywować tej druzyny do gry z zaangazowaniem.Było tak juz 2x jest i trzeci....

To są dzieci, czy profesjonaliści? Czy, to trener powinien ich motywować, czy oni sami winni wiedzieć o jaką stawkę grają?

Patryko 30.04.2015 13:41

Szkoda tracić czas na polemizowanie z obrońcami Boguskiego, bo trochę jest to jak kopanie się z koniem. Gość po kontuzji jest cieniem samego siebie, zero techniki, zero siły, zero szybkości - gra u nas bo... już sam nawet nie wiem czemu. Ostatnimi czasy (z małymi przebłyskami jego dawnego "kunsztu piłkarskiego") gra taka pyte, o której nie słyszeli nawet w okręgówce. Co z tego, że czasem wyjdzie mu ładne podanie, kiedy w tym samym oknie czasowym 3 razy straci piłkę, dwa razy poda niecelnie i raz przewróci się o piłkę?

Były argumenty, że biega, że walczy - mówiłem wtedy, że lepiej zatrudnić w takim razie kadre Wawelu w biegach długodystansowych i Ci też będą biegać za 1/10 tego, co dostaje Boguski.
Teraz są argumenty, że Boguś myśli na boisku - w tym przypadku proponuję zakontraktować młodzież z kółka matematycznego z któregokolwiek LO w okolicy - efekt będzie pewnie podobny.
Rafałowi brakuje w tym momencie elementarnych umiejętności piłkarskich, Moskal to wie i dlatego posadził go na ławce. Wczoraj wystąpił, bo chyba w sumie lepszy on niż grający głową w kierunku murawy Stępiński.

Davss875 30.04.2015 13:44

O ile przedłużył kontrakt Boguski??? Czy nie dało by się go ewentualnie rozwiązać??? A tak na marginesie czy ktos sie orientuje co się dzieje z Lucasem??? Jakich napastników mamy w rezerwach, który mógłby zastąpić Bogusia??? Kuczak to chyba ofensywny pomocnik z tego co się orientuje

Smuga 30.04.2015 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1398902)
Szkoda tracić czas na polemizowanie z obrońcami Boguskiego, bo trochę jest to jak kopanie się z koniem. Gość po kontuzji jest cieniem samego siebie, zero techniki, zero siły, zero szybkości - gra u nas bo... już sam nawet nie wiem czemu. Ostatnimi czasy (z małymi przebłyskami jego dawnego "kunsztu piłkarskiego") gra taka pyte, o której nie słyszeli nawet w okręgówce. Co z tego, że czasem wyjdzie mu ładne podanie, kiedy w tym samym oknie czasowym 3 razy straci piłkę, dwa razy poda niecelnie i raz przewróci się o piłkę?

Ale o jakich „obrońcach” mówisz? Sam Boguski po boisku biega? Bo zupełnie tego nie rozumiem. :mysli: Po każdym meczu niezależnie od końcowego wyniku i czasu spędzonego przez Rafała na murawie w jakimś poście musi pojawić się jego nazwisko. A wspomniał, chociaż raz jeden z drugim o pozostałych 10 kolegach Boguskiego, którzy są w równym stopniu odpowiedzialni za ostatnie wyniki? Nie widziałem, by ktoś skomentował beznadziejną grę w środku polu i roztargnienie w obronie. No, bo, po co o tym pisać? Przecież wszystkiemu winny jest ten Boguski! :shock:

mee 30.04.2015 13:57

Były sugestie przed meczem żeby odstawić Brożka no to problem sam się rozwiązał. Od siebie dodam, że sugestie te są kompletnie oderwane od rzeczywistości. Brożek nawet jak nie strzela to schodzi po piłkę, umie się zastawić i zagrać ze Stilićem na jeden kontakt CO JEST KOMPLETNIE NIEOSIĄGALNE DLA RESZTY. Niestety. Modliłem się o remis, no ale Pichowi siadło i pozamiatane. Mam nadzieję że dotrze do wszystkich że od takich piłkarzy jak: Głowacki, Stilić i Brożek jesteśmy po prostu uzależnieni i brak kogokolwiek z tej trójki obniża wartość piłkarską tej drużyny DRASTYCZNIE. Grali jak umieli. Liczę na 4 miejsce w dalszym ciągu, gra w pucharach to nie jest tylko kwestia sukcesu sportowego ale karta przetargowa w pozyskiwaniu ewentualnych wzmocnień i sponsorów. Pora to zrozumieć bo wypowiedzi " z czym do pucharów" są dla mnie kompletnie niezrozumiałe.

Jagul 30.04.2015 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1398899)
Więcej uwagi poświęca się tutaj Boguskiemu, który ostatnimi czasy mało gra i jego wpływ na wydarzenia boiskowe jest nikły aniżeli Stiliciowi, który kolejny raz drepcze w miejscu robiąc za statystę. A wracając do Boguskiego. Kogo niby Kazek miał wystawić w miejsce Brożka? Stępińskiego, który w każdym meczu kopie się po czole? Jankowskiego, który poza dobrą grą głową po boisku porusza się, jak za przeproszeniem paralityk? A może Burligę miał posłać do ataku? W odwodzie jest jeszcze Garguła, który pewnie wzbudzałby u niektórych podobne uczucia, co wspomniany tu Boguski. Niestety, jak się ma w kadrze jednego napastnika, to tak, to będzie wyglądać za każdym razem jak Paweł wypadnie z meczowego składu.

Nie ma co się rozwodzić nad Stiliciem. Siedem kolejek i gościa w klubie nie będzie. Gra zachowawczo bo się nie chce narazić na kontuzje, co pewnie zniechęciłoby ewentualnych przyszłych pracodawców. Nie pochwalam takiej postawy ale niestety prawda jest taka, że nawet Moskal nie ma odwagi go posadzić na ławie, bo drepczący Stilić jeszcze lepszy od połowy naszych asów...

Boguski natomiast dostał nowy kontrakt więc chyba oczywiste jest, że powinien prezentować postawę godną przedłużenia umowy, a tymczasem takiej nie widać. Stąd cała dyskusja z mojej strony.

siemstein 30.04.2015 14:06

Jestem też w szoku, że nikt nie wspomina Barrientosa. Ten gość jest tak słaby, że nie do wiary. Mnóstwo strat, same nieudane dryblingi, zawsze za daleko wypuszcza sobie piłkę, wolny... Można tak wymieniać i wymieniać. Na szczęście ma kontrakt na pół roku tylko i liczę na to, że z nim na dłużej nie podpiszą.

Patryko 30.04.2015 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1398904)
Ale o jakich „obrońcach” mówisz?

O osobach gloryfikujących jego cechy wolicjonalne i przymykających oko na całą resztę jego piłkarskiego warsztatu. Oczywiście, to, że biega i próbuje walczyć jest jak najbardziej godne pochwały - to, że czasem ma problem z przyjęciem prostego podania już niekoniecznie.
Po prostu nie lubię zaklinania rzeczywistości.

Drozd 30.04.2015 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1398900)

Oho jest to na co czekałem :)

Potrzeba nam motywatora Probierzu wróć. Może byś tak kolego przestał pleść bzdury.

Jak Smuda dostawał w cipe pięć kolejek z rzędu to jakoś nie pitoliłeś o jego braku umiejętności motywacji. Tylko płakałeś jakich to mamy grajków za czapkę gruszek. Moskal przegrał pierwszy mecz i już jest winny całego zła.

Jakie dwa razy? Wyjście z grupy LE to dowód na brak zaangażowania? Dwa remisy z drużyną z zachodu grając w dziesiątkę również? A teraz jest trzeci bo na 10 strzałów celnych było 0? To faktycznie kwestia motywacji. Kazek nie umie jej zmotywować :). Smuda umiał tylko no "nie chciało odpalić" :rotfl:

Może byś zauważył, że mamy ręcznik w bramce i samo to że zamiast dostawać w cyce, choćby remisujemy to zasługa Moskala której tylko uprzedzeni nie potrafią dostrzec.

mee 30.04.2015 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1398908)
Jestem też w szoku, że nikt nie wspomina Barrientosa. Ten gość jest tak słaby, że nie do wiary. Mnóstwo strat, same nieudane dryblingi, zawsze za daleko wypuszcza sobie piłkę, wolny... Można tak wymieniać i wymieniać. Na szczęście ma kontrakt na pół roku tylko i liczę na to, że z nim na dłużej nie podpiszą.

Oczywiście mijasz się z prawdą, przeplata dobre zagrania ze złymi. Guerrierowi wyłożył piłkę na tacy, tylko nie wiedzieć czemu ten uparł się żeby strzelić... głowa. Ale próbuje coś zrobić, wziąć na siebie ciężar, wziąć odpowiedzialność. To można skorygować w treningu, bo widać w tym pewien chaos, ale technicznie nie wygląda to źle.
Można też grać w opcji "pełne alibi" jak Boguś. Zero pożytku w ofensywie. ZERO. Mimo całej mojej sympatii do Rafała.

silver03 30.04.2015 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mee (Post 1398916)
Oczywiście mijasz się z prawdą, przeplata dobre zagrania ze złymi. Guerrierowi wyłożył piłkę na tacy, tylko nie wiedzieć czemu ten uparł się żeby strzelić... głowa. Ale próbuje coś zrobić, wziąć na siebie ciężar, wziąć odpowiedzialność. To można skorygować w treningu, bo widać w tym pewien chaos, ale technicznie nie wygląda to źle.
Można też grać w opcji "pełne alibi" jak Boguś. Zero pożytku w ofensywie. ZERO. Mimo całej mojej sympatii do Rafała.

Ważne, że Rafał biega :D Po odejściu Semira rozgrywający jak znalazł, a może i nawet będzie lepszy bo więcej... biega :>

Smuga 30.04.2015 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1398906)
Nie ma co się rozwodzić nad Stiliciem. Siedem kolejek i gościa w klubie nie będzie. Gra zachowawczo bo się nie chce narazić na kontuzje, co pewnie zniechęciłoby ewentualnych przyszłych pracodawców. Nie pochwalam takiej postawy ale niestety prawda jest taka, że nawet Moskal nie ma odwagi go posadzić na ławie, bo drepczący Stilić jeszcze lepszy od połowy naszych asów...

Boguski natomiast dostał nowy kontrakt więc chyba oczywiste jest, że powinien prezentować postawę godną przedłużenia umowy, a tymczasem takiej nie widać. Stąd cała dyskusja z mojej strony.

A, moim zdaniem jest. Wciąż jest naszym piłkarzem i nic do końca nie jest przesądzone. Z takim podejściem i zaangażowaniem nie ułatwia sobie odejścia z Krakowa. Wręcz przeciwnie. Chyba, że szczytem jego ambicji jest cieplutkie miejsce na ławce, w którymś ze wschodnich klubów lub też powrót do miejsca skąd przybył do Polski, czyli ligi bośniackiej. W Wiśle był już taki jeden, który myślał, iż złapał Pana Boga za nogi. Żeby nie utrudniać sprawy powiem, że nazywał się Maor Melikson. Był wokół niego podobny szum i oczekiwania. Gdzie on teraz jest?

Davss875 30.04.2015 14:33

Lepiej mądrze stać niż głupio biegać

mee 30.04.2015 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1398919)
Lepiej mądrze stać niż głupio biegać

Dalibóg, święte słowa. Szczególnie na orliku :-). Semir ma dużo piłkarskich wad, ale przykrywa je techniką, podaniem, strzałem i inteligencją. Na tyle skutecznie że uchodzi za gwiazdę tej ligi. Jak odejdzie zostanie czarna dziura.

Kurz 30.04.2015 14:47

Wszelkie dyskusje na temat składu personalnego mijają się z celem w naszej sytuacji.
Lepiej mieć Boguskiego, niż nikogo w jego miejsce. To samo dotyczy każdego zawodnika, który jest w Wiśle. Nie sądzę, żeby w najbliższym czasie zawitali u nas lepsi, więc trzeba się z tym pogodzić i zadowolić tym co jest.

Drozd 30.04.2015 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mee (Post 1398916)

Skoro tak wyłożył piłkę na tacy to wspomnij od kogo Barientos piłkę dostał i czy wykładając musiał ją sobie poprawiać. Czy może ktoś grając na alibi podał mu ją idealnie w tempo i w idealne miejsce nie wspominając, że zrobił to z pierwszej piłki. Takie to właśnie Twoje ZERO. Wstydził byś się...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1398917)
Ważne, że Rafał biega :D Po odejściu Semira rozgrywający jak znalazł, a może i nawet będzie lepszy bo więcej... biega :>

Kto podał Barientosowi? Przyglądnij się i zrozum...

Griszka30KR 30.04.2015 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1398901)
To są dzieci, czy profesjonaliści? Czy, to trener powinien ich motywować, czy oni sami winni wiedzieć o jaką stawkę grają?

To albo rozpieszczone dzieci,albo rozpieszczeni emeryci.Oczywiscie poza kilkoma wyjatkami.I na pewno Moskal nie zaszczepi im tego co trzeba.
Tyle w temacie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1398914)
Oho jest to na co czekałem :)

Potrzeba nam motywatora Probierzu wróć. Może byś tak kolego przestał pleść bzdury.

Jak Smuda dostawał w cipe pięć kolejek z rzędu to jakoś nie pitoliłeś o jego braku umiejętności motywacji. Tylko płakałeś jakich to mamy grajków za czapkę gruszek. Moskal przegrał pierwszy mecz i już jest winny całego zła.

.

Chłopi przestań pisac o czyms o czym nawet nie masz pojecia.
Kto jak kto ,ale ja byłem za Smuda wiec Twój argument cały przestał miec sens.
Poczytaj sobie lepiej moje posty.
U nas rządza piłkarze i na pewnio taki trener jak Moskal tego nie zmieni..
Od poczatku pisałem ,ze jako ktos ,kto dociagnie ten zespół do końca sezonu to moze byc,ale lepszej przyszłosci z Nim nie zbudujemy.

AS82 30.04.2015 15:10

Nie rozumiem jak można zagrać tak dobre mecze jak z Legią, pejsami czy Jagą ,by potem zagrać taki piach jak ze Śląskiem.

mee 30.04.2015 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1398923)
Skoro tak wyłożył piłkę na tacy to wspomnij od kogo Barientos piłkę dostał i czy wykładając musiał ją sobie poprawiać. Czy może ktoś grając na alibi podał mu ją idealnie w tempo i w idealne miejsce nie wspominając, że zrobił to z pierwszej piłki. Takie to właśnie Twoje ZERO. Wstydził byś się...

To było OCZYWISTE zagranie, przewidywalne do bólu, ciężko było to zepsuć, chociaż Rafałowi akurat zdarza się to często. Sztuką nie było podać do Barientosa tylko dośrodkować z lewej nogi. Nie ośmieszaj się...
Burliga gra w ofensywie pięć razy pożyteczniej od Bogusia.

Smuga 30.04.2015 15:10

A, co on ma, im zaszczepić? Już przecież Smuda swoją paplaniną o utrzymaniu w lidze i „piłkarzach za 5 złotych” powinien wykrzesać z nich wszystko, co tylko możliwe. Sądzisz, że po takiej dawce „motywacji” Moskal musi coś jeszcze od siebie dokładać?

Griszka30KR 30.04.2015 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1398931)
A, co on ma, im zaszczepić? Już przecież Smuda swoją paplaniną o utrzymaniu w lidze i „piłkarzach za 5 złotych” powinien wykrzesać z nich wszystko , co tylko możliwe. Sądzisz, że po takiej dawce „motywacji” Moskal musi coś jeszcze od siebie dokładać?

Ten ktoś musi wprowadzić cos co da im satysfakcje z gry i chęc walki.
To jest trudne ,ale jezeli dotrze sie do kilku "przywódców" to całe stado zareaguje w odpowiedni sposób.
Za Smudy owszem był wycisk,ale na poczatku grali przyzwoita piłke.Jak wszyscy zachwycali,ze odbudował sie Sadllok,Stlilic,formą Burligi itp.Potem zaczeli grac przeciwko Niemu i poszło.Na poczatku u Kazia zagrali,zeby udowodnic ,ze to Smuda to ten zły(teraz zachwycamy sie Donaldem),a teraz siedli z powrotem na laurach,no bo kto im kaze cos robic,kumpel Kaziu?

Drozd 30.04.2015 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mee (Post 1398930)
To było OCZYWISTE zagranie, przewidywalne do bólu, ciężko było to zepsuć, chociaż Rafałowi akurat zdarza się to często. Sztuką nie było podać do Barientosa tylko dośrodkować z lewej nogi. Nie ośmieszaj się...
Burliga gra w ofensywie pięć razy pożyteczniej od Bogusia.

To po co bredzisz, że zero w ofensywie? Zdecyduj się bo sam się ośmieszasz.

Pewnie, że pożyteczniej zwłaszcza wczoraj, a Ty nie widzisz problemu bo to nie Boguski, którego oczywiście szanujesz...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1398926)

U nas rządza piłkarze i na pewnio taki trener jak Moskal tego nie zmieni..
Od poczatku pisałem ,ze jako ktos ,kto dociagnie ten zespół do końca sezonu to moze byc,ale lepszej przyszłosci z Nim nie zbudujemy.

Efekt o którym piszesz osiąga się rotacją w składzie sprawiedliwym traktowaniem piłkarzy, a nie pogadankami. Jak któryś poczuje, że ma plac bez względu na zaangażowanie to początek końca. A u nas tak ma Stilic i to jest powód takiej a nie innej postawy całego zespołu.

Skoro wolisz Smudę od Moskala to nie ma co dyskutować.

Smuga 30.04.2015 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1398932)
Za Smudy owszem był wycisk,ale na poczatku grali przyzwoita piłke.Jak wszyscy zachwycali,ze odbudował sie Sadllok,Stlilic,formą Burligi itp.

Możesz przypomnieć mecze, w których graliśmy „przyzwoitą piłkę”? Bo mi żaden nie przychodzi do głowy. Za, to doskonale pamiętam granie „na aferę” praktycznie w każdym spotkaniu i kompromitujące Frania wypowiedzi pomeczowe.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR
Potem zaczeli grac przeciwko Niemu i poszło.Na poczatku u Kazia zagrali,zeby udowodnic ,ze to Smuda to ten zły(teraz zachwycamy sie Donaldem),a teraz siedli z powrotem na laurach,no bo kto im kaze cos robic,kumpel Kaziu?

Cytat:

Niestety, jak się potem okazało, sympatycy Białej Gwiazdy na kolejną wygraną ukochanej drużyny musieli czekać ponad dwa miesiące. Zaczęło się od remisu w Gdańsku, a tydzień później Wisła dość pechowo przegrała u siebie z Ruchem. Światełkiem w tunelu był dla fanów remis 2:2 wywieziony z Warszawy po niezwykle ambitnej walce, ale jak się później okazało, był to ostatni dobry mecz Wisły na długie tygodnie. Biała Gwiazda, zmagająca się z ciężkimi problemami kadrowymi, przegrała aż cztery kolejne spotkania pod koniec sezonu zasadniczego: z Zawiszą, Zagłębiem, Widzewem i Podbeskidziem, po niewyobrażalnym pechu Michała Miśkiewicza, który zanotował w tym meczu trafienie samobójcze już w 11. sekundzie spotkania. Podopieczni Smudy zdobyli w tych potyczkach tylko dwa gole, tracąc siedem. Szczególnie mogła martwić zgubiona forma strzelecka Pawła Brożka, który w 2014 roku nie był w stanie trafić do siatki ani raz.
Wtedy tez grali przeciwko niemu? :>

Mixu 30.04.2015 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR
Za Smudy owszem był wycisk,ale na poczatku grali przyzwoita piłke.Jak wszyscy zachwycali,ze odbudował sie Sadllok,Stlilic,formą Burligi itp.Potem zaczeli grac przeciwko Niemu i poszło.Na poczatku u Kazia zagrali,zeby udowodnic ,ze to Smuda to ten zły(teraz zachwycamy sie Donaldem),a teraz siedli z powrotem na laurach,no bo kto im każe coś robić,kumpel Kaziu?

Dyzma zrobił swoje, potem mógł odejść jak ten murzyn. Wiadomo że to mało inteligentny człowiek i na dłuższą metę nie potrafi budować "szatni". Poza tym skąd masz informację że dla piłkarzy Moskal jest kumplem Kaziem? Ja w wielu wywiadach czytałem że to pozory i że Moskal potrafi konkretnie zjebać i trzyma dyscyplinę. Na razie poprowadził Wisłę w paru meczach, jesteśmy w górnej 8, mamy szanse na puchary i zobaczymy jak to wyjdzie na koniec. Ja będę go oceniał na koniec następnego sezonu a póki co to samo co w podpisie

wolfy 30.04.2015 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1398937)
Ja będę go oceniał na koniec następnego sezonu a póki co to samo co w podpisie

Na koniec przyszłego sezonu już go tutaj nie będzie. Zobaczymy, czy dotrwa do początku następnego...

mee 30.04.2015 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1398933)
Efekt o którym piszesz osiąga się rotacją w składzie sprawiedliwym traktowaniem piłkarzy, a nie pogadankami. Jak któryś poczuje, że ma plac bez względu na zaangażowanie to początek końca. A u nas tak ma Stilic i to jest powód takiej a nie innej postawy całego zespołu.

Jak zatrudniasz Stilića PRZY TAKIEJ KADRZE to musisz wiedzieć, że ma plac niezależnie od tego czy będzie grał lepiej czy gorzej. Podobnie z Broziem i Głową. Możesz liczyć na ich profesjonalizm i motywację z gry o coś więcej niż górną połówkę tabeli. Oni nie mają nawet wartościowych zmienników a Ty piszesz o "rotowaniu składem".

Drozd 30.04.2015 17:08

Nie porównuj Głowy i Brożka którzy spędzili w Wiśle dekadę z humorzastą gwiazdeczką Semirem no look pass Stilicem. Takich tym łatwiej postawić do pionu bo w ich obrazie otoczenia widok z ławki rzadko się pojawia. Tyle, że kadra krótka i dzięki fantastycznej serii poprzedniego szkoleniowca każdy punkt był na wagę złota. Jak raz usiądzie to albo będą fochy i wylot, albo weźmie się za granie choćby na 50%. Moskal pewnie nie chciał ryzykować i tyle. Efekt znamy. Gdyby wczoraj zamiast buzery i grania Barientosowi między dwóch obrońców obowiązkowo z machnięciem główką, rozciągnął na lewo gdzie Donald miał 1 na 1 to może wynik byłby inny.

Griszka30KR 30.04.2015 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1398936)
Możesz przypomnieć mecze, w których graliśmy „przyzwoitą piłkę”? Bo mi żaden nie przychodzi do głowy. Za, to doskonale pamiętam granie „na aferę” praktycznie w każdym spotkaniu i kompromitujące Frania wypowiedzi pomeczowe.

Grali przeciwko pod koniec Jego kadencji.

Nprawdę nie pamiętasz meczy z Lechem,Korona ,Zawiszą ,Górnikiem.Lechią,gdzie wszyscy chyba tu jaralismy sie ich gra,a komentatorzy piali z zachwytu na widok niektórych akcji Wisły?

Nieważne, zobaczymy jak będzie dalej wtedy będziemy widzieć czy mam/masz rację czy nie.Pozdro.

mee 30.04.2015 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1398946)
Nie porównuj Głowy i Brożka którzy spędzili w Wiśle dekadę z humorzastą gwiazdeczką Semirem no look pass Stilicem.

To czy jest humorzasty czy nie nie ma żadnego znaczenia, ja piszę o tym, że nie ma dla niego żadnej alternatywy i w momencie kiedy gramy o wynik nikt normalny nie posadzi go na ławie. A wynik to pieniądze dla klubu nawet jeżeli to ma być 6 zamiast 8.

silver03 30.04.2015 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1398936)

No, ale takiego zakłamania dawno nie było :D To już nie pamiętasz jak zespół ładnie klepał piłką, a komentatorzy mówili o powrocie "krakowskiej piłki"? Nie pamiętasz jak po tych świetnych meczach część osób tu odlatywała i pisała o PRZYNAJMNIEJ pucharach, a niektórzy szaleńcy o walce o MP? Nie przypominasz sobie też części osób tutaj, która z zaciekłością pisała że to nie zasługa Smudy tylko piłkarzy i Franzowi gówno do tych wyników? :D

Dive Pirate 30.04.2015 18:45

Myślę że gdyby w tym meczu nie brakło szczęścia to przywieźlibyśmy 3 pkt i gadka byłaby zupełnie inna ;)

mee 30.04.2015 18:56

Jakby nie patrzeć to rozkład na ostatnie 7 kolejek mamy atrakcyjny. Pogoń, Śląsk i Górnik u siebie, reszta wyjazd, więc przy pustych trybunach nasi panowie piłkarze grac nie będą. Nic tylko zakasać rękawy i walczyć.

arti 30.04.2015 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawiss (Post 1398888)
Tracenie kasy na pucharach to mega bzdura, nawet na takim wyjezdzie do Kazachstanu klub zarabia, jak za przejscie rundy dostaja 100 tys. E, to nie ma bata zeby im sie to nie zwrocilo. Kazdy mecz u siebie przy sredniej cenie biletu 30zl dla takiego Slaska to 300 tys. zl, a za stadion i tak placa. Nawet jesli z tych 300 tys. zl, koszty ochrony etc. to 80-100 tys. to zespol jest na plusie. Dodatkowo w nadchodzacym sezonie kasa w Lidze Europy bedzie duzo lepsza niz w tym mijajacym. Prawie 2.5m E za sam awans do grupy, w fazie grupowej kazdy punkt to 120 tys. E, do tego kasa z market pool (Legia w tym sezonie dostala z tego tytulu ponad 1m E.). W tym sezonie za poszczegolne rundy kasa rozklada sie tak:

• First qualifying round: €120,000
  • Second qualifying round: €130,000
  • Third qualifying round: €140,000
  • Play-off round elimination: €150,000
  • Base fee for group stage: €1,300,000
Powaznie myslicie, ze ktorys klub swiadomie zrezygnuje z dodatkowego zrodla kasy? Do tego dochodzi rowniez kasa za miejsce w lidze od C+, miedzy 8, a 3 miejscem w lidze roznica to prawie milion zlotych, miedzy 3, a 2 miejscem to ponad 2 miliony zlotych. W tej chwili na mistrzostwo szanse najwieksza ma oczywiscie Lech i Legia, ale miedzy 3, a 8 zespolem roznica to 4 punkty - wiec kazdy bedzie walczyl o jak najlepsza kase.

Wejście do pucharów wąskim składem pełnym starszych piłkarzy skończy się tak jak w Ruchu (i to nie raz), Zawiszy czy Piaście. Wpadnie 130 czy 140 t euro, a potem będzie rozpaczliwa walka o utrzymanie. Jak Kolega wyżej napisał - bez kadry 18 sensownych grajków to bez sensu. Ilu mamy sensownych? Ilu z nich zagra w nowym sezonie? W jakim są wieku? Itd. itp.

Smuga 30.04.2015 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1398951)
No, ale takiego zakłamania dawno nie było :D To już nie pamiętasz jak zespół ładnie klepał piłką, a komentatorzy mówili o powrocie "krakowskiej piłki"? Nie pamiętasz jak po tych świetnych meczach część osób tu odlatywała i pisała o PRZYNAJMNIEJ pucharach, a niektórzy szaleńcy o walce o MP? Nie przypominasz sobie też części osób tutaj, która z zaciekłością pisała że to nie zasługa Smudy tylko piłkarzy i Franzowi gówno do tych wyników? :D

A ta seria wtop na wyjazdach, gdy piłkarze Wisły nie potrafili wyjść poza swoją połowę i do ostatnich minut meczu rozpaczliwie bronili wyniku? Na jesieni mieliśmy jeszcze jako takiego farta i kilka przebłysków. Wiosna jak, to zwykle u Smudy bywa wszystko brutalnie zweryfikowała. Kto gloryfikował Frania? Ta sama grupka, co zawsze, która po jednym celnym zagraniu danego zawodnika wpada w euforię, a gdy drużynie nie idzie wylewa wiadro najgorszych pomyj. Zresztą: „Vox populi non est vox Dei”. Kazik nie ogarnie w tak krótkim czasie tego bajzlu, jaki zostawił po sobie Smuda. Te kilka niezłych spotkań w naszym wykonaniu już za kadencji trenera Moskala, co niektórym przysłoniło zdrowy rozsądek. Sytuacja podobna jak w ubiegłym sezonie. Ekstaza po rozbiciu w pył Pogoni i niemal natychmiast „wielka smuta” po batach jakie otrzymaliśmy w Warszawie.

silver03 30.04.2015 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1398955)
A ta seria wtop na wyjazdach, gdy piłkarze Wisły nie potrafili wyjść poza swoją połowę i do ostatnich minut meczu rozpaczliwie bronili wyniku? Na jesieni mieliśmy jeszcze jako takiego farta i kilka przebłysków. Wiosna jak, to zwykle u Smudy bywa wszystko brutalnie zweryfikowała.

Nie przeczę, że tak nie było.

UcheJ 30.04.2015 22:45

Potrzebujemy wzmocnień!

Kurz 30.04.2015 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1398955)
Kazik nie ogarnie w tak krótkim czasie tego bajzlu, jaki zostawił po sobie Smuda.

Smuda nie zostawił bajzlu. Wisła przeplata okresy słabej gry lepszymi. Kazik zaś niczego nie ogarnie, bo kluczem do zmian jest wymiana piłkarzy (która raczej nie nastąpi), a nie jego umiejętności.

rafkur 01.05.2015 08:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1398954)
Wejście do pucharów wąskim składem pełnym starszych piłkarzy skończy się tak jak w Ruchu (i to nie raz), Zawiszy czy Piaście. Wpadnie 130 czy 140 t euro, a potem będzie rozpaczliwa walka o utrzymanie. Jak Kolega wyżej napisał - bez kadry 18 sensownych grajków to bez sensu. Ilu mamy sensownych? Ilu z nich zagra w nowym sezonie? W jakim są wieku? Itd. itp.

Rozumiem, że 4 mecze więcej w sezonie rujnują przygotowania i doprowadzają naszych emerytów do stanu przedzawałowego?
Zakładając wtopę w drugiej rundzie 120 tys E za przejście 1 rundy i coś tam za udział w 2 jest zbyt niskim zyskiem za 4 mecze? Wpływu z biletów nie liczę bo za coś trzeba lecieć do tego Kazachstanu.

Kasa to jest kasa - nie pierd..., że się nie opłaca. Ruch nie jest dobrym porównaniem bo aż tak ch.... kadry to my nie mamy.

Kurz 01.05.2015 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1398995)
Rozumiem, że 4 mecze więcej w sezonie rujnują przygotowania i doprowadzają naszych emerytów do stanu przedzawałowego?
Zakładając wtopę w drugiej rundzie 120 tys E za przejście 1 rundy i coś tam za udział w 2 jest zbyt niskim zyskiem za 4 mecze? Wpływu z biletów nie liczę bo za coś trzeba lecieć do tego Kazachstanu.

Kasa to jest kasa - nie pierd..., że się nie opłaca. Ruch nie jest dobrym porównaniem bo aż tak ch.... kadry to my nie mamy.

Zależy od tego o ile wcześniej startują eliminacje od ekstraklasy. Kwestią w każdym razie nie jest to czy chcemy zagrać w pierwszych rundach eliminacji, ale czy jesteśmy w stanie wywalczyć sobie 3-4 miejsce.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl