Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wybory Samorządowe 2014 w Krakowie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9378)

63.5 Kg 28.11.2014 19:35

Zyjemy w pojebanym kraju jeżeli ktoś w cos takiego wierzy...

luke1906 28.11.2014 19:45

Ktoś się orientuje jak na kwestię kibicowską zapatruje się Lasota? Która strona Błoń jest mu bliższa?

ABGwislakABG 28.11.2014 19:49

Jest z Olkusza, fotografowal sie przy naszym stadionie. Tyle wiadomo

fialo 30.11.2014 22:10

No i wygrał czerwony Jacek.

Ja zostałem w domu jednak. Usłyszałem w debacie dzień przed ciszą i nie zdążyłem napisać w temacie, że Lasota chce położyć na naszym stadionie sztuczną murawę i "wynajmować stadion krakowianom" - wybaczcie, ostatecznie mi ręce opadły. Jeden czerwony, a drugi kretyn.

W tym mieście będzie jak było - szaro, nijako, przeciętnie. Ale po wnikliwym prześledzeniu kampanii, jestem pewien, że z Lasotą lepiej by nie było.

MatMario 01.12.2014 00:17

Za 4 lata ide po wladze!

Bedzie lepiej!

fialo 01.12.2014 00:36

Masz mój miecz :D

I nie zapomnij, że Krakowian nie stać na utrzymywanie dwóch stadionów, a taki jeden idealnie nadaje się na supermarket, wstawić kilka rzędów kas, stoisko mięsne - oczywiscie z poszanowaniem dla tradycji tylko koszerne, i można zacząć handel :)

emj10 01.12.2014 00:39

Mięsa koszernego nie może być, bo sejm zakazał ubój rytualny :D

MatMario 01.12.2014 00:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1383798)
Masz mój miecz :D

I nie zapomnij, że Krakowian nie stać na utrzymywanie dwóch stadionów, a taki jeden idealnie nadaje się na supermarket, wstawić kilka rzędów kas, stoisko mięsne - oczywiscie z poszanowaniem dla tradycji tylko koszerne, i można zacząć handel :)

Handel to tam juz byl i to nawet nie tak dawno ;)

Arapaho 01.12.2014 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1383786)
No i wygrał czerwony Jacek.

Ja zostałem w domu jednak. Usłyszałem w debacie dzień przed ciszą i nie zdążyłem napisać w temacie, że Lasota chce położyć na naszym stadionie sztuczną murawę i "wynajmować stadion krakowianom" - wybaczcie, ostatecznie mi ręce opadły. Jeden czerwony, a drugi kretyn.

W tym mieście będzie jak było - szaro, nijako, przeciętnie. Ale po wnikliwym prześledzeniu kampanii, jestem pewien, że z Lasotą lepiej by nie było.

Stadion od samego początku w zamysłach czerwonego Jacka miał być wynajmowany o czym wielokrotnie mówił ( ostatnio chciał wcisnąć tam Straż Miejską) więc nie wiem czym się oburzyłeś .Zresztą nie jest to żądna nienormalna sprawa biorąc pod uwagę że to miasto jest właścicielem obiektu i chce na nim zarobić. Natomiast podstawowym argumentem żeby KAŻDY Wiślak głosował przeciwko Majchrowi było to jak się zachowywał przy budowie stadionu olewając liczne oficjalne prośby,sugestie i głosy kibiców (w czym uczestniczyłem) które mogły uchronić stadion przed koszmarnym jego wyglądem więc argumenty które podałeś są bzdurne i zupełnie nieistotne.JM spierd...ił stadion kto wie czy nie z premedytacją a pojawiają się Wiślacy którzy wsparli go swoją nieobecnością na wyborach (pewnie były tez ciemne masy które na niego zagłosowały).
Jeszcze bym zrozumiał jakby kontrkandydat był takim Biedroniem albo Urbanem ale to był konserwatysta i prawicowiec czy się jego gęba komuś podoba czy nie. Inną też sprawą że kolejny raz objawiła się sytuacja że my Wiślacy nie jesteśmy jednością i nikt z rządzących miastem nie musi się z nami liczyć bo znajdą się pierdoły które mają swoje zdanie zgodnie ze starą polską maksymą że " racja jak dupa każdy ma swoją".

fialo 01.12.2014 20:41

Chłopie, ale popatrz prawdzie w oczy. Ja głosowałem kilka razy na PiS, ale jeżeli chodzi o wyboru samorządowe, podkreślam samorządowe, patrzę przede wszystkim na ludzi i na ich program, a nie na partię. A już wielkorotnie pisałem - Lasota był kandydatem bez konkretów i bez programu, tak jakby pogodzonym z porażką z Majchrem. Sam pomysł o tunelu pod alejami to jakieś sci-fi po całości.

Ale jak mówię, miałem na niego głosować z zaciśniętymi zębami i w sumie tylko dlatego, że jego przeciwnikiem jest Majcher, dopóki nie wypalił z pomysłem zrobienia ze stadionu Wisły orlika. Wybacz nie, po prostu nie. I nie jest to normalne, jak piszesz. To jest skrajnie nienormalne, pokaż mi jakąkolwiek druzynę w Europię (może być nawet w Albanii, czy innej Macedonii), która wynajmuje swoją główną płytę, żeby Janusze po pracy mogły sobie pokopać. Sorry to pomysł absurdalny, świadczący o oderwaniu od rzeczywistości.

Kraków zasługuję na poważnego prezydenta z poważnym programem i jednolitą wizją. Kolejne wybory, i kolejne rozczarowanie.

uposledzony_ale_kumaty 01.12.2014 21:39

Ale w tych wyborach chodziło, aby nakruszyć ten beton (czyli usunąć ze stołka Majchrowskiego), bo w następnych inny kandydat miałby większą szansę wygrać z Lasotą niż z betonem, który przez kolejne 4 lata stwardnieje i będzie się bawił sporym zastrzykiem kasy z UE

Kocur 01.12.2014 21:42

Ja tylko czekam na rezultat kontroli w kieszeni Marczułajtis i kolegów z peło z rady miasta - miała się zakończyć we wrześniu ale pewnie ukręcili łeb przy samej dupie ...

A 4 kadencja Majchra to swoją drogą woła o pomstę do nieba.

stawski 01.12.2014 22:41

Gdzie pis gdzie prawica... no sorry, całowanie biskupa w pierścionek to nie jest oznaka bycia prawicowcem tylko katotalibem... na lewo od pis tylko sld. Poza tym, tak jak pisze fialo to wybory samorządowe. Powinniśmy głosować na ludzi, których znamy z działalności w naszym miejscu zamieszkania. Wybór był po prostu żaden. Jeden zapatrzony w siebie i swoją szkołę komuch i drugi, który poszedł do polskęzbawa... Miałby naprawde spore szanse, gdyby nie startował z list tej partii. Gros ludzi poszło zagłosować na Majchra, byle by tylko nie pis wygrał. Głupie to, ale prawdziwe...

heoij 01.12.2014 22:49

stwaski- może mi Pan przybliżyć pojęcie "katotalib" ? Co według Pana ono oznacza ?

stawski 01.12.2014 23:27

Bezgraniczne oddanie klerowi, uznawanie tylko "najmojszej" prawdy, modły do rydzyka, starczy, czy jeszcze wymieniać?

heoij 01.12.2014 23:35

Nie spotkałem i nie znam takich osób jakie Pan opisał.

Natomiast znam osoby które słuchają Rydzyka w radiu, ale modlą się do Boga- to też według Pana "katotaliby" ?

stawski 01.12.2014 23:59

Nie, to są osoby Wierzące w Boga. Znam kilka takich osób. Znam też kilka, które modlą sie do Rydzyka. Szczęściarz z Pana, że takich pan nie zna. Ja muszę z takim pracować...

uposledzony_ale_kumaty 02.12.2014 04:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 1383880)
Gdzie pis gdzie prawica... no sorry, całowanie biskupa w pierścionek to nie jest oznaka bycia prawicowcem tylko katotalibem... na lewo od pis tylko sld. Poza tym, tak jak pisze fialo to wybory samorządowe. Powinniśmy głosować na ludzi, których znamy z działalności w naszym miejscu zamieszkania. Wybór był po prostu żaden. Jeden zapatrzony w siebie i swoją szkołę komuch i drugi, który poszedł do polskęzbawa... Miałby naprawde spore szanse, gdyby nie startował z list tej partii. Gros ludzi poszło zagłosować na Majchra, byle by tylko nie pis wygrał. Głupie to, ale prawdziwe...

Śmiać mi się chce z tych którzy myślą tak, że jakby nie Kaczyński to PiS by wszystko wygrywał, czy jakby nie szyld PiS to również, tylko przypominam, że od PiS-u odłączyli się ludzie i założyli PJN czy SP i co ? I znikli bardzo szybko z politycznego życia......

Matejas_ 02.12.2014 08:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1383877)
Ja tylko czekam na rezultat kontroli w kieszeni Marczułajtis i kolegów z peło z rady miasta - miała się zakończyć we wrześniu ale pewnie ukręcili łeb przy samej dupie ...

Na to nawet nie ma co liczyć....

Cytat:

Niestety JM nie miał żadnego kontrkandydata, a ludzie widzą konkrety. Wcześniej były kładki, tramwaje, stadiony... teraz centrum kongresowe, hala w Czyżynach. Miał niesamowite poparcie w "państwówce", w emerytach. Na południu Krakowa miał prawie 70% poparcie, nie gorzej było w Śródmieściu i Hucie, jedynie Bronowice i Rząska poniżej 50 %.
Mnie osobiście pozostaje mieć tylko nadzieje, że dotrzyma słowa z Trasą Łagiewnicką.

emj10 02.12.2014 08:35

No trudno żeby ktoś w skali kraju chciał głosować na takiego typa jak Ziobro, czy na Kowala vel TW Pallad.

kerim1906 02.12.2014 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1383894)
No trudno żeby ktoś w skali kraju chciał głosować na takiego typa jak Ziobro, czy na Kowala vel TW Pallad.

typie, zajmij się swoim wołominem gdzie jak przyznałeś PIS cię wydymał , ani Ziobro ani Kowal to nie moja bajka ,ale nie pozwolę żeby urbanoplatfus ich obrażał , któryś raz z kolei piszesz o Kowalu tv Palade, masz na to dowody ? , śmiem wątpić , wiesz co grozi za pomówienia ?

fialo 02.12.2014 10:27

Cytat:

Skoro już lewacka propaganda wygiala, nie będzie tych paskudnych Igrzysk, to ja czekam w takim razie na ten wysyp przedszkoli i placów zabaw :) No i oczywiście budowę metra, wszak referendum to świętość :)

stawski 02.12.2014 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1383892)
Śmiać mi się chce z tych którzy myślą tak, że jakby nie Kaczyński to PiS by wszystko wygrywał, czy jakby nie szyld PiS to również, tylko przypominam, że od PiS-u odłączyli się ludzie i założyli PJN czy SP i co ? I znikli bardzo szybko z politycznego życia......

nie mieli wsparcia czarownika z Torunia, to zniknęli :)
Zresztą Ziobro to jeszcze lepszy model niż Kaczyński. Proponuję poczytać opinie o nim kolegów ze sudiów i profesorów. Ciężko o większą mendę. Z kompleksem małego ... zupełnie jak hofman :)

uposledzony_ale_kumaty 03.12.2014 13:14

Akurat to Solidarna Polska była więcej w Radiu Maryja niż PiS, z którym to co chwila mają jakieś spięcia więc promują SP oraz od tego roku ...Ruch Narodowy

emj10 03.12.2014 13:26

W TV Trwam na pół godziny przed ciszą wyborczą byli burmistrz i starosta Wołomina. Obaj oczywiście z PiS-u ;)

uposledzony_ale_kumaty 03.12.2014 13:50

A TVNie HGW i co z tego ? a z resztą Trwam przecież nikt nie ogląda więc co to za porównanie do mainstreamowych mediów ?

Przegląd Tygodnia w Klubie Ronina
https://www.youtube.com/watch?v=gRoltvX6fw4

emj10 03.12.2014 14:07

Kolego z forum Legii pisałeś, że RM bardziej promowało SP co nie jest prawdą. Owszem tak było wcześniej jeszcze przy wyborach do europarlamentu, ale obecnie znowu nawrócono się na PiS.

Co do przedwyborczego "polskiego punktu widzenia" to mea culpa, gdyż oprócz burmistrza Wołomina był tam niedoszły prezydent Warszawy Jacek Sasin. Były starostwa Wołomina był kilka dni wcześniej ;)
https://www.youtube.com/watch?v=IMNPYoE7BfQ

york09 03.12.2014 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1383900)
Kowalu tv Palade, masz na to dowody ? ,

Coś tu pisze o jakimś "Palladzie"
http://wiadomosci.dziennik.pl/polity...agabywalo.html
Cytat:

Polityk w rozmowie z nami przedstawił taką wersję: na początku nie miał świadomości, że kontaktuje się z żołnierzem WSI. Gdy nabrał pewności, że tak właśnie jest, zaczął wycofywać się ze znajomości. Ale faktem jest, co przyznaje sam Kowal, że na jednym ze spotkań podpisał zobowiązania do zachowania w tajemnicy swych kontaktów z WSI.
http://www.przeglad-tygodnik.pl/pl/a...ki-kaczynskich

kerim1906 03.12.2014 15:03

mam pytanie ? wytłumaczy komuś temu namolowi emj10 że tutaj nikogo nie obchodzi jakiś zapyziały wołomin ,to jest jakaś masakra , facet ma obsesję , ja wiem z jego wynurzeń że Pis go wydymał jak startował na radnego w tym wołominie , ale żeby mieć taką traumę i ciągle o tym pisać ?

Arapaho 03.12.2014 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1384068)
W TV Trwam na pół godziny przed ciszą wyborczą byli burmistrz i starosta Wołomina. Obaj oczywiście z PiS-u ;)

Masz racje . Skandal! Piechociński ponoć miał być ale musiał zostać na nocce bo przygotowywali karty do głosowania :-D

emj10 03.12.2014 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1384099)
Masz racje . Skandal! Piechociński ponoć miał być ale musiał zostać na nocce bo przygotowywali karty do głosowania :-D

Tydzień wcześniej nastąpiło zwiastowanie o. Rydzyka w Wołominie i słynne białe koperty przechodziły wtedy z rąk do rąk. Może tam znalazły się zagubione głosy z PKW? :D

fialo 03.12.2014 18:26

To temat o wyborach samorządowych w Krakowie czy w Wołominie ?

W Krakowie przewodniczącym RM został wierny piesek Majchra, stary pryk Kośmider. Czyli ten co był. Generalnie nic się po wyborach nie zmieniło.

emj10 03.12.2014 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1384105)

Nie ja zacząłem pisać nie na temat, ale owszem niepotrzebnie wyskoczyłem za schemat.

Arapaho 03.12.2014 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1384105)

W Krakowie przewodniczącym RM został wierny piesek Majchra, stary pryk Kośmider. Czyli ten co był. Generalnie nic się po wyborach nie zmieniło.

a co się miało zmienić? armia urzędników z rodzinami zaglosowała na czerwonego tak jak inna armia w Wa-wie na HGW i mają zwycięstwa w kieszeni. Na prawicy czekają na pięknego księcia na białym koniu ,obowiązkowo po Oxfordzie z 4 językami obcymi .A w tym czasie jest jak jest.

york09 04.12.2014 08:10

Fałszerstwa wyborcze? Informacje PiS ściśle tajne
Cytat:

(...)Tamtejsza obwodowa komisja wyborcza obradowała w tym samym składzie i nie kryła zdumienia informacjami rzecznika PiS-u. Jak mówili jej członkowie, o rzekomych nieprawidłowościach dowiedzieli się z mediów. Nie było żadnych uwag do protokołu, który powstał po głosowaniu.

Przewodniczący komisji Roman Falandysz pytany, czy mogło dojść do głosowania poza lokalem wyborczym, odpowiedział: - Komisja nie może tego potwierdzić, bo czegoś takiego nie było.

Wykluczyli to także w rozmowie z reporterem "Czarno na białym" mieszkańcy Korchowa Pierwszego. Jak mówili, "o niczym takim nie słyszeli".

Krzysztof Sobolewski, pełnomocnik Komitetu Wyborczego PiS, nie chciał wypowiedzieć się o rzekomych nieprawidłowościach wyborczych przed kamerą. Odesłał do rzecznika partii.

Stwierdził jedynie, że o nieprawidłowościach w Korchowie Pierwszym poinformował mąż zaufania ze strony PiS. On też miał widzieć głosowanie poza lokalem wyborczym.

Przewodniczący komisji zapewnił, że w Korchowie Pierwszym nie było męża zaufania z PiS-u. A ci, którzy byli, nie zgłaszali żadnych uwag.

Zarówno pełnomocnik wyborczy, jak i rzecznik partii nie ujawniają, kto był mężem zaufania ze strony PiS w Korchowie Pierwszym. Jego argumenty są więc tajne i trzeba będzie poczekać na decyzję sądu odnośnie ewentualnego unieważnienia wyborów w tej miejscowości.
http://www.tvn24.pl/pis-mowi-o-falsz...,495536,s.html
Polecam filmik

Arapaho 04.12.2014 16:33

TVN24 - ja pier....le Cała prawda całą dobę. Jeszcze wklej co tam w gazecie Ozjasza Szechtera? Za wklejanie linków do tych shitów powinni dawać na forum bany i zakazy stadionowe :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl