![]() |
Cytat:
Lepiej mądrze stać niż głupio biegać. Bez odbioru. |
Ja tam uważam, że pierwsza połowa była genialna i wówczas powinno być już co najmniej 3:0. Oby było coraz lepiej, bo w porównaniu z pierwszymi meczami tego sezonu widać progres. Za niedługo będzie przerwa na reprezentację, więc można zorganizować 1-2 sparingi i dać szansę na grę młodym w razie kartek i kontuzji, które prędzej czy później nadejdą.
|
Mecz do zapomnienia, ale jak powtarzałem Smuda z Boguskiego, Garguły, Jankowskiego wyciągnął co się da, ale nie da się ukryć że jednak potrzeba lepszych zawodników bo nie możemy stać w miejscu z kadrą, dać młodym trochę pograć bo w następnym sezonie połowa zawodników będzie grubo po trzydziestce.
Liczę że po Legii jednak Smuda otworzy się na ławkę |
Cytat:
Czy Tobie się wydaje że posiadłeś "nieodpartą" moc argumentów a ja Tobie na złość nie chce ci przyznać racji? Zatem mylisz się. W Holandii czy Hiszpanii jakoś nie boją się stawiać na młodych. Za to u nas same "lęki". Bo krzywo kopnie, bo sfauluje pod polem karnym. Ja się bardziej boję ledwo biegających pod naszym polem karnym Garguły czy Stilica bo albo nie ma sił i stoi (wcale nie mądrze) albo czasem głupio sfauluje. Jak w meczu z Piastem - gdzie po bezmyślnym faulu Garguły pod naszym polem karnym padła bramka dla Piasta. Albo zgubi piłkę jak Garguła w meczu z Ruchem a Dudka jak junior sfauluje piłkarza Ruchu w 11. Bełchatów to nie Barcelona czy nawet Legia żeby się bać czy Lech sobie poradzi. Wg mnie zagrałby o niebo lepiej od Garguły w obronie z racji choćby tego że nie był zmęczony. Ponadto w odbiorze jest lepszy od Łukasza (o co nie trudno). Ja ma inne spojrzenie na ten mecz. Uważam że nawet przeciętny piłkarz a z pełnymi siłami da więcej niż zmęczony ofensywny. Pomijam fakt że Sadlok to ledwo chodził, tak był poobijany. Stąd Basta ogrywał go jak dziecko w końcówce meczu. Myślisz że Żemło zagrałby ostatnie 15 minut gorzej niż "kulawy" Sadlok? Wg mnie nie. Bałem się że nasi oddychający rękawami piłkarze pękną w końcówce. Cudem dowieźli zwycięstwo. A stali nie dlatego że tacy mądrzy tylko dlatego że nie mieli sił. A to różnica. |
ABGwislakABG napisał:
.....Ten no-look-pass z piętki do wychodzącego sam na sam Brożka faktycznie niezauważalny. Mogła być asysta sezonu. Brożek nie wykorzystał. I dobrze że nie strzelił bo bramka byłaby z 2 metrowego spalonego ... i byłoby gadania .... |
Można gdybać, czy był sens wczoraj wprowadzić np Lecha w 70 minucie czy nie.
Natomiast fakt jest jeden - Drużyna wraz ze Smudą wygrała mecz. Smuda każdą swoją decyzje obronił. Tyle. Mamy jeszcze dla juniorów ponad 30 meczów w sezonie aby pokazać nam kibicom, trenerom i sobie swoją wartość. Nie wiem czy faktycznie wrzucanie ich wczoraj w takim momencie ak granie w '10' na szarżujący Bełchatów byłoby dobrym pociągnięciem. A nawet jeśli było, to i tak wygrała koncepcja Smudy. Pamiętajmy, że Lech, Żemło, Zając nie mają w sumie nawet 10 spotkań w lidze. Stępiński nie jest zgrany z drużyną, a Sarki biega nie wiadomo gdzie. |
Nie łapię tego trendu na wczorajsze zmiany. Rozumiem nagonkę za 3-0 w Szczecinie, że od razu 2 zmiany np nie poszły, ale wczoraj? Wisła tylko doświadczeniem i mądrą współpracą graczy utrzymała zwycięstwo. Boguski na DP radzi sobie nie pierwszy raz bdb, a Garguła przypominam jak w 89 minucie bodajże poszedł takim pressingiem na Bełchatów, że ten wybić na aut musiał potem i to wszystko na sprincie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ma ktoś może całą akcję bramkową? Na ekstraklasa.tv jest niestety ucięta, a wcześniej dość zgrabnie wyszliśmy spod pressingu.
|
http://meczelive.tv/skroty/polska_ek...w-10-9931.html
Tu jest właśnie fajnie pokazane jak tercet Burliga, Uryga Garguła to ogarnia. |
nie rozumiem tych, co bronią Smudy i podają przykład Zająca który stracił piłkę pod polem karnym.. przeciwnika i z tego padła bramka, jego wina, że cały zespół i obrońcy byli źle ustawieni ? nie
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nikt normalny nie ma pretensji do Zająca o tą sytuację nawet jeśli nie było faulu. On musi się jeszcze wiele uczyć i tyle. Był/nie był zahaczony mógł się pozbierać i zapierd... za piłką bo sędzia puścił grę. Tyle. Jest młody i wszystko przed nim ale droga też jeszcze daleka.
|
Boguski wczoraj stracił piłkę z 10 razy w środkowej strefie i 2-3 razy chciał odegrać piętką w tym samym miejscu gdzie Zając stracił piłkę w meczu z Ruchem. Ustawia się go na skrzydle i drybluje (bo co ma robic?) to logiczne że straci pare razy pilkę, a że to nie jego pozycja to nie parę a zawsze
|
Cytat:
|
LIDERA MAMY i oby sie tak ta kolejka skonczyła.
|
Cytat:
|
Chrapka Smuda nie wypromowal to raz. Uryge wypromowala kontuzja Stjepanovica to dwa. Co to ma wspolnego ze Smuda? NIC. To trzy.
|
to kto wypromował Chrapka bo sie zgubiłem
|
Kulawik - który postawił na niego i dał mu grać. Smuda dostał już niemal gotowy produkt i z braku starych doświadczonych których uwielbia musiał dać grać Chrapkowi.
|
Sam o tym pisałem (jak przywołujesz tamten okres to zapewne pamietasz) że jak Michał poprawi kondycje i szybkość to zrobi sporą karierę. Bo technikę ma. Ale to Kulawik dał Chrapkowi błysnąć w kilku meczach i tym samym wprowadził go do 11. I gdyby nie to że licho z doświadczonymi piłkarzami to Smuda by na niego nawet nie spojrzał w zeszłym sezonie. No już musiał, nie było wyjścia.
Bo problemem Smudy nie jest to że nie potrafi szkolić młodych, ale to że po prostu nie che. On chce miec gotowych do gry piłkarzy. Z Chrapkiemm było tak jak teraz z Urygą. Nagle Stjepanović łapie kontuzję i Smuda już stawia i motywuje Alana. Nagle Alan pokazuje że umie grać. Tutaj jest problem Smudy. Bierze młodych jak już żywcem musi. Tak samo miał z Lewandowskim - jak mu kupili Roberta. |
Bo Kulawik był i jest słabym trenerem. A Smuda jest w polskich realiach bardzo dobrym trenerem który nienawidzi szkolić młodych:)
No jeszcze nie lubi robić zmian. Nie ma co porównywać tych trenerów. Inny świat. (tak jak gdzieś napisałem, "życzę" kontuzji Gargule i innym piłkarzom z 11, to nagle się okaże że mamy przy Smudzie zdolną młodzież. Oczywiście życzę tylko w " " jako metafora) |
No, okazję, żeby się wykazać będzie miał jakiś rezerwowy już w najbliższym meczu.
Ciekaw jestem kogo Smuda wystawi przeciwko Zawiszy na stoperze:) |
Cytat:
|
Cytat:
Taa już widzę w wywiadach za kilka lat. Michał komu najwięcej zawdzieczasz? Trenerowi Kulawikowi.. Bez przesady. Mamy 15 na 21 punktów możliwych i ciągle Smuda jest beee. Dajcie spokój w tamtym sezonie puszczalismy Nalepe czy Szewczyka i kazdy widział jak to wygladalo. Smuda ma ich na treningu. Gdyby Zajac byl lepszy od Boguskiego, to myslicie, ze nie puscilby go? Come on. |
Cytat:
Wiem wiem, Boguski też nie jest jakoś specjalnie dobrze zbudowany ;) |
Cytat:
|
Tak najeżdżacie na Smudę tylko powiedzcie kto w tej chwili będzie lepszy od niego? Uważam, że popełnia błędy ale nie uważam, że należy go zwalniać.
|
Cytat:
|
Kompletnie nic nie rozumiecie.
Nikt nie 'najeżdża' na Smudę (bo tu widzę hurr durr święte oburzenie, że Smude obrażajo - nie zauważyłem niczego takiego) - chyba każdy ma do Frania szacunek za co to robi z tymi przeciętnymi piłkarzami, chwała mu za to, wyniki jak na skład personalny ma naprawdę doskonałe i brawa dla niego. Ale no właśnie. Niektórzy z nas - niestety w przerażającej mniejszości - zauważają, że to jest myślenie wybitnie krótkofalowe i na już. Ja się boję, że to się skończy I ligą za niedługo. My mamy w ataku samych gości po 30 oprócz Stilicia (który w lipcu najdalej zapewne odejdzie) i Jankowskiego, który wiele na razie nie wnosi. Z tyłu mamy dwóch stoperów, którzy w sumie mają 65 lat. Za niedługo oni wszyscy odejdą, a już na pewno grać lepiej niż teraz nie będą. I co później ? Mamy długi? Mamy. Mamy pieniądze na transfery? Nie mamy. Kto zastąpi Łukasza G., Brożka, Boguskiego, Głowę, Stilicia za sezon-dwa, skoro nie mamy pieniędzy, a zmienników/następców sobie nie wychowujemy tylko trzymamy ich na ławce, nawet przy 0-3? Ja rozumiem, że was cieszy obecna kampania, mnie samemu podoba się i styl i oczywiście wynik. Ale po prostu boję się, ponieważ wygląda to na ostatnie konwulsje umierającego. Teraz jest fajnie, cieszymy sie, po kolejce bedzie miejsce 1-2. OK. Żebyśmy tylko za dwa lata się utrzymali w lidze. E. 65 lat oczywiście :) |
75 lat? Serio?
|
Smuda też marudził nad warunkami Frankowskiego. Pamiętam jak po jakimś meczu pucharowym stwierdził, że Franek ma takie warunki jakie ma, i nic się z tym nie da zrobić. Obaj mają porównywalne parametry (różnica 1 cm i parę kg - choć to 65 kg Franka jest z 2009, a wcześniej trochę mniej ważył). Zając ma za to większą dynamikę. Zresztą bez sensu to pieprzenie o nikczemnych warunkach Zająca. Smuda najchętniej, to by wystawił 11 wyrwidębów. Ma co ma, i niech się stara to jak najlepiej wykorzystać.Czy Frankowski był dużo lepszym piłkarzem w tym wieku? Miał tylko to szczęście, że się doszkolił we Francji.
|
Fialo :
A ja uważam, że i tak mamy więcej niż w poprzednim sezonie. Wtedy z perspektywicznych piłkarzy, którzy odeszli mieliśmy tylko Chrapka i Miśkiewicza. Na Chrapku zarobiliśmy godziwe pieniądze, Misiek do teraz nie może znaleźć klubu (za wysokie wymagania?). Zamiast nich mamy : 25 letniego Sadloka 24 letniego Jankowskiego 25 letniego Buchalika Do tego w pierwszym składzie ogrywa się 20 letni Uryga (w poprzednim sezonie niewiadoma) Wypożyczony z opcją pierwokupu jest 19 Mariusz Stępiński Dodatkowo z tych piłkarzy co byli w zeszłym sezonie do dyspozycji są : 27 letni Stilić 26 letni Burliga 25 letni Guerrier 27 letni Sarki Jest na czym budować. Na pewno jedni będą odchodzić, inni przychodzić, ale nie ma takiej tragedii, którą ty rysujesz. Jedynie źle wygląda obsada pozycji stopera, bo piłkarza takiego jak Arek to ze świecą szukać, jeśli zdecyduje się skończyć karierę. /edit : zapomniałem o Bunozie! :) no ale on też coś klubu znaleźć nie może jakoś... |
Zając jest młodziutki. Maki w jego wieki prezentowały się fizycznie tak samo. Musi zrozumieć, że trzeba jeść i chodzić na siłke bo inaczej to słabo. Przesadzić nie można patrz - Patryk Małecki pod koniec gry w Wiśle.
http://www.upimage.net/di/GUDG/maczek.jpg |
Jedni piszą, że Uryga gra tylko dlatego, że Ostoja kontuzjowany i w normalnych warunkach nie miałby szans na pierwszą 11 (taki wniosek można wysnuć). W innym temacie pewnie te same osoby piszą, że szkoda Sobola (i pewnie wtedy wiek by nie przeszkadzał już). Pewnie Uryga grałby zamiast Sobola...
Smuda pokazauje, że jak się nie nadajesz to nie grasz. Pare nazwisk któe odeszły udowadnia, że miał racje. Gdzie jest chociaż Szewczyk, który też mial fanów zagorzałych kiedy jeszcze nie grał tylko siedział na ławce? Nie dogodzi nigdy wszystkim... |
A ten drugi za Makiem to piłkarz? Na pewno? Bo patrząc na jego brzuch to raczej jakiś siłacz czy atleta :D
Po tym sezonie Arek już nie będzie tym samym piłkarzem, ale ściągnięcie na jego miejsce jednego stopera plus albo doszkolenie (raczej nie, ale może...) albo wyjebanie Czekaja, Chavez out i szkolimy naszą młodzież - w rezerwach idzie im nieźle, w ostatnich 7 E-Klapy meczach powinni dostawać okazję do ogrywania się, chyba, że będziemy realnie mieć szanse na puchary albo bronić się przed spadkiem (choć tu konkurencja jest ogromna :D). W pomocy jest kim grać, młodzież jakaś tam jest, są też na wypożyczeniu - tu może być tylko lepiej, o ile uda nam się zatrzymać Stilicia. A ataku Brożek... dla mnie niewiadoma, z każdym kolejnym rokiem może, ale nie musi być słabiej. Stępiński... nie wiem. Zając... i tak chcą go przerobić na skrzydło. I wychodzi, że jak nie będzie transferów to nie będzie kim grać. |
1 miejsce w tabeli i "ostatnie konwulsje umierającego". Już sobie przypomniałem dlaczego tu długi czas nie zaglądałem. Na tym forum od kilku lat, obojętnie co się w klubie dzieje, wyskakują mądre głowy ze swoim "to się skończy I ligą za niedługo". No ja jebie...
|
Cytat:
O ile wiem Patryk Fryc jest wypożyczony do Termaliki i gra tam regularnie (Termalica jest liderem). Coś tam jeszcze pewnie kupimy ..... Też uważam że źle nie jest ..... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl