Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Rezerwy Wisły Kraków, Centralna Liga Juniorów, pozostałe grupy wiekowe. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=920)

tofik 23.01.2009 19:13

Jedyny zawodnik z Me, który zrobił namnie pozytywne wrażenie. Mam nadzieję, że uda mu się znaleźć klub w 2 lub 1 lidze i jednak się wypromować.

Adasss 23.01.2009 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 661436)
Jedyny zawodnik z Me, który zrobił namnie pozytywne wrażenie. Mam nadzieję, że uda mu się znaleźć klub w 2 lub 1 lidze i jednak się wypromować.

Chłopak właśnie skończył 21 lat. Z dotychczasowych doświadczeń wynika, że aby zaistnieć w przyszłości w naszej drużynie seniorskiej to w wieku 20 lat trzeba już czegoś więcej niż "sprawiać pozytywne wrażenie".

ZOLW1449 23.01.2009 22:12

W końcu normalne decyzje że nie będą grali już w ME roczniki 1988 i starsi.JA nawet osobiście pożegnał bym się z rocznikiem 1989,bo jeśli zawodnik ma 20 lat i gra w Me to nie ma żadnych szans na grę w Ekstraklasie,a co dopiero w pierwszej drużynie Wisły.Owszem znajdą sobie kluby w 2 lidze,natomiast nieliczni na zapleczu Ekstraklasy.

pirat.z.karaibow 24.01.2009 15:07

A mama polskiego nie nauczyła?

bigi333 24.01.2009 15:08

Kiedyś słyszałem że jakiś utalentowany zawodnik GKS Bełchatów ma grać w Wiśle, że bije się Legia i Wisła, chyba Jonczyk się nazywał. Co z się z nim stało w końcu?

Nuclear 24.01.2009 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nuclear (Post 660901)
JONCZYK I PAZURKIEWICZ WYJEŻDŻAJĄ Z WISŁĄ ME NA OBÓZ DO DĘBICY| Dwaj zawodnicy, którzy w końcówce rundy jesiennej byli mocnymi punktami drużyny Płomienia, jutro wyjadą z drużyną Wisły Kraków ME na zgrupowanie do Dębicy. Jest zatem wielce prawdopodobne, że obaj nie zagrają na wiosnę w Płomieniu. Dla Łukasza Pazurkiewicza jest to powrót do macierzystego Klubu (był wypożyczony do Płomienia).

Tu masz info że ma jechać na testy

martinius028 05.02.2009 20:36

Mam takie pytanie czy po rundzie wiosennej jest możliwość przejścia testów w juniorach Wisły?Jeśli tak to z kim pasowałoby się skontaktować?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Żmijka 05.02.2009 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinius028 (Post 669149)
Mam takie pytanie czy po rundzie wiosennej jest możliwość przejścia testów w juniorach Wisły?Jeśli tak to z kim pasowałoby się skontaktować?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Z trenerem? Albo menagerem? Ludzie, myślcie czasem ... to nie boli!

Tu masz listę telefonów do klubu, m.in do trenerów drugiego zespołu, ale ta też są Ci od juniorów: http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=95

Zadzwoń, zapytaj. Albo najlepiej podejdż na Wisłę i pogadaj z treneremi. Mniej więcej co pół roku są "castingi".

martinius028 06.02.2009 12:02

Dzięki ale ta ironia nie była konieczna wiesz.

bearex 11.02.2009 15:54

Młoda Wisła Kraków przygotowująca się do rozgrywek w rundzie wiosennej, pokonała w meczu towarzyskim KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 2:0.

Po pierwszej połowie Wiślacy prowadzili 1:0. Strzelcem bramki został testowany przez krakowski klub Łukasz Gorki. Po przerwie wynik na 2:0 ustalił Mateusz Kubicki.

W następnym sparingu Wiślacy zmierzą się z drużyną KS Olkusz.

Wisła Kraków (ME) - KSZO Ostrowiec Św. 2:0 (1:0)
Bramki dla Wisły: Gorki, Kubicki

Wisła Kraków: Jarosiński - Krasnodębski, Rajfur, Darda (46' Kozieł), Cygal (65' Barczyk) - Jeleń, Cyzio (65' Bruzda), Brud (46' Kubicki), Jończyk (46' Kominiak) - Gorki (46' Jarosz), Batko (46' Chrzanowski)

Nie wie ktoś czy on jest już naszym zawodnikiem czy go jeszce testujemy??

emjot 11.02.2009 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bearex (Post 672320)
Młoda Wisła Kraków przygotowująca się do rozgrywek w rundzie wiosennej, pokonała w meczu towarzyskim KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 2:0.

Po pierwszej połowie Wiślacy prowadzili 1:0. Strzelcem bramki został testowany przez krakowski klub Łukasz Gorki. Po przerwie wynik na 2:0 ustalił Mateusz Kubicki.

W następnym sparingu Wiślacy zmierzą się z drużyną KS Olkusz.

Wisła Kraków (ME) - KSZO Ostrowiec Św. 2:0 (1:0)
Bramki dla Wisły: Gorki, Kubicki

Wisła Kraków: Jarosiński - Krasnodębski, Rajfur, Darda (46' Kozieł), Cygal (65' Barczyk) - Jeleń, Cyzio (65' Bruzda), Brud (46' Kubicki), Jończyk (46' Kominiak) - Gorki (46' Jarosz), Batko (46' Chrzanowski)

Nie wie ktoś czy on jest już naszym zawodnikiem czy go jeszce testujemy??

W dzisiejszym DP było info że umowa jeszcze nie została podpisana a Płomień Jerzmanowice liczy na współpracę z Wisłą m.in. chodzi o wypożyczanie im naszych piłkarzy (oczywiście juniorów) a w zamian puszczą nam Jonczyka
pytanie kto to jest Gorki??

pirat.z.karaibow 11.02.2009 21:45

Jeżeli chodzi o współpracę na linii Płomień-Wisła

Miała miejsce wymiana zawodników. Do Wisły Jonczyk, do Płomienia młody bramkarz Bartosz Kwiatkowski.

emjot 11.02.2009 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 672545)
Jeżeli chodzi o współpracę na linii Płomień-Wisła

Miała miejsce wymiana zawodników. Do Wisły Jonczyk, do Płomienia młody bramkarz Bartosz Kwiatkowski.

chyba nie bardzo
bo Kwiatkowski był tam już jesienią, a Jonczyka sprowadzili z GKS jak Bartosz Kwiatkowski był już do nich klepnięty
wyraźnie jest napisane, że Płomieniowi chodzi o nowych młodych piłkarzy Wisły, bo Kwiatkowski i tak zostanie na wiosnę

pirat.z.karaibow 11.02.2009 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 672618)
chyba nie bardzo
bo Kwiatkowski był tam już jesienią, a Jonczyka sprowadzili z GKS potem
wyraźnie jest napisane, że Płomieniowi chodzi o nowych młodych piłkarzy Wisły, bo Kwiatkowski i tak zostanie na wiosnę

Bartek był na wypożyczeniu w Płomieniu zeszłej rundzie, teraz został tam definitywnie wytransferowany :-)

mirass 12.02.2009 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 672544)
pytanie kto to jest Gorki??

na internecie znalazlem ze to 20 letni napastnik/pomocnik GKSu Katowice

mirass 14.02.2009 15:58

ze strony GKSu z dzisiaj

GKS Katowice - Rozwój Katowice 3:0 (0:0)
bramka: Mieszczak 50', 82; Kaliciak 90'
GKS (w nawiasach numery zawodników): Wiśniewski (br.) - Szafrański (24), Krzysztoporski (14), Machi (4), Sroka (8), Rado (25), Gorki (30), Górski (6), Goncerz (21), Kowalczyk (13), Sadowski (28).
W II połowie na boisku pojawili się:
Wierzbicki (br.), Jezierski (7), Marek (19), Kleczka (22), Kaliciak (23), Mieszczak (11).

Gorki to ten testowany, nie bedzie gral u Nas? a Rado to chyba gral?

szprotson 14.02.2009 17:42

tak to Artek Rado aktualnie szukajacy klubu

mirass 21.02.2009 19:53

na stronie nieoficjalnej GKSu znalazlem ze w czerwcu ma nastapic wymiana Rado za Gorkiego

emjot 21.02.2009 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mirass (Post 679008)
na stronie nieoficjalnej GKSu znalazlem ze w czerwcu ma nastapic wymiana Rado za Gorkiego

Rado w Stali Poniatowej
razem z Pindiurem

mirass 21.02.2009 23:39

a na jakich zasadach? bo na stronie GKSu pisze tak:
Cytat:

Wszystko wskazuje na to, że do klubu z Bukowej nie trafi testowany ostatnio Artur Rado z Wisły Kraków (ME). Temat gry 22-latka w katowickiej drużynie może jednak wrócić w lecie.

Żmijka 21.02.2009 23:56

Że spytam - gdzie jest Poniatowa (o?) ? :shock:

Artur jak przychodził zapowiadał się na świetnego zawodnika, kontuzje niestety zrobiły swoje ...

emjot 22.02.2009 00:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 679263)
Że spytam - gdzie jest Poniatowa (o?) ? :shock:

Artur jak przychodził zapowiadał się na świetnego zawodnika, kontuzje niestety zrobiły swoje ...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Poniatowa
jest mapka...

ps. http://www.stalponiatowa.pl/

jumson 22.02.2009 00:51

Poniatowa, województwo lubelskie, 40 km od Lublina.
Wita fan Wisełki z Poniatowej. ;)

Chłopak się tam zmarnuje, klub bez większej przyszłości gdzie nie ma nawet warunków do trenowania. obrazuje to miejsce w tabeli, ostatnie ;).
Obaj są wypożyczenie, gdzie by mieli pieniądze na transfer gotówkowy. Będę dostarczał informacje o ich losach w P-wej, na razie mówią, że Pindiur jest niezły, ale na poziomie grajków, a szczególnie pomocników środkowych z Poniatowej to każdy jest dobry. O Rado nic bardzo nie wiem.

Oficjalna strona Stali: stalponiatowa.pl
Jest jeszcze kibicowska, ale kibicami nie warto się chwalić...

bearex 22.02.2009 09:02

• Kolejne odejścia z Młodej Wisły
  • W ostatnim czasie zespół Młodej Wisły Kraków przechodzi małą rewolucję. Z drużyną żegnają się zawodnicy, którzy osiągnęli już odpowiedni wiek i w czasie swojej przygody z Białą Gwiazdą nie okazali się ewentualnym wzmocnieniem w perspektywie przyszłej gry w pierwszym zespole. Wczoraj mistrzowską ekipę z ubiegłego sezonu opuścili Artur Rado i Radosław Pindiur.

Obaj zawodnicy podpisali kontrakty z drugoligową Stalą Poniatowa. Rado, który za kilka tygodni obchodzić będzie swoje 23 urodziny, odszedł z Wisły po pięciu latach spędzonych w jej szeregach. Podczas przerwy zimowej przebywał na testach w Koronie Kielce i GKS-ie Katowice.

21-letni Radosław Pindiur, w przeciwieństwie do starszego kolegi, nigdy nie zdołał przebić się do podstawowego składu Młodej Wisły, a wcześniej Wisły II. Już pod koniec roku był bliski wytransferowania do Kmity Zabierzów. W sparingu z Nidą Pińczów strzelił nawet gola, ale ze względu na ogromne problemy finansowe, ostatecznie nie wzmocnił zespołu z podkrakowskiego Zabierzowa.

Wcześniej z Młodą Wisłą pożegnali się już Dawid Kwiek, Bartosz Rosłoń i Dawid Nabiałek. Ich miejsce w drużynie zajmują młodsi i bardziej perspektywiczni piłkarze, jak na przykład Leszczak, Chrapek czy testowany Jończyk.
  • Dodał: Tom
    (2009-02-22 01:03:17)
No to macie że są już w tej Stali

Kibicka 24.02.2009 20:31

Czy jest gdzieś na tej stronce albo w ogóle w necie jakaś rozpiska sparingów młodej Wisełki(z miejscem i godziną)???.Bo tak szukam i szukam i szukam...

4fan_player 10.04.2009 15:02

http://www.jagiellonia.pl/aktualnosci.php?a=5547

szprotson 10.04.2009 16:17

http://www.youtube.com/watch?v=3pw3cztzVF4&feature=dir

mic 18.04.2009 22:15

Moglby ktos kto siedzi w temacie Mlodej Ekstraklasy, napisac na jakich pozycjach wystepuja najczesciej zawodnicy ? Chodzi mi o prawa/lewa/srodek

OBRONCY:

Rafał Darda
Daniel Krasnodębski
Bartosz Rosłoń
Michał Jania
Jan Barczyk
Łukasz Kominiak
Wojciech Cygal
Daniel Cyzio
Mateusz Rajfur

POMOCNICY:

Paweł Zalewski
Daniel Brud
Sebastian Janik
Tomasz Jarosz
Maciej Żuchowicz
Bartosz Kozieł
Łukasz Chrzanowski
Kamil Rado

NAPASTNICY:

Kamil Jeleń
Maciej Batko
Patryk Jałocha
Mateusz Kubicki

Ewentualnie jezeli sa jakies rozbieznosci w pozycjach (dane z oficjanlej)

westersyl 19.04.2009 08:04

Ja mam pytanie kto grał w naszej drużynie z numerem 8, w ostatnim meczu z Arką.

pff 27.04.2009 21:46

Sebastian Janik

kubinho 28.04.2009 14:26

ja mam pytanie... Jeżeli chciałbym grac w juniorach Wisły od przyszłego sezonu to mam poprostu przyjsc na trening czy musze sie skontaktowac wczesniej z trenerem??

L0czek 02.05.2009 16:45

Czemu chłopaki jak Rajfur czy Kominiak nie debiutują w pierwszej drużynie ? Rajfur po Auxerre lub Bordeaux już nie pamiętam w juniorach, Kominiak na testach w Liverpoolu, w obliczu kontuzji Baszcza chyba czas ich wrzucić na głębszą wodę.

wislak68 03.05.2009 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez L0czek (Post 718921)
Czemu chłopaki jak Rajfur czy Kominiak nie debiutują w pierwszej drużynie ? Rajfur po Auxerre lub Bordeaux już nie pamiętam w juniorach, Kominiak na testach w Liverpoolu, w obliczu kontuzji Baszcza chyba czas ich wrzucić na głębszą wodę.

Widziałem Kominiaka co prawda tylko w jednym meczu (z Arką) ale moim zdaniem nie dałby rady w lidze. Z tych których widziałem wyróżniali się: Leszczak, Janik, Mączyński (czyli można powiedzieć że to ci na których stawia Skorża) i prawy obrońca Krasnodębski. Ale moim zdaniem i tak żaden z nich nie dał by rady w lidze.
Jak zobaczyłem ten meczyk to przez pierwsze 5 minut pekałem ze śmiechu. Tempo akcji, pressing, twardość gry jest zupełnie nieporównywalna (słabsza) z ligą.

Adasss 03.05.2009 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez L0czek (Post 718921)

Czemu? Bo może oprócz otarcia się o tak znane kluby trzeba jeszcze być na tyle dobrym piłkarzem?

WhiteStarDvisionTheBest 14.05.2009 15:05

słyszał ktoś o castingu do młodej Wisły 19 maja :D? rocznik 90 i 91. Ja sie zapisałem;p

radomato 15.05.2009 08:51

Casting do drużyny Młodej Ekstraklasy - szukamy talentów 18 i 19-latkowie

Cytat:

Casting do drużyny Młodej Ekstraklasy

19 maja (wtorek) odbędzie się casting zawodników do drużyny Młodej Ekstraklasy. W związku z tym, że zostało jeszcze kilka wolnych miejsc, na casting mogą zgłaszać się osoby z roczników 1990 i 1991.

Chętnych prosimy o kontakty telefoniczny z kierownikiem drużyny Młodej Ekstraklasy, Pawłem Palusińskim. Numer telefonu to (012) 630 76 05.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
Hejka

Ktoś mi to przesłał, więc podzielę się z Wami.

Myślę, że przy ogromnej liczbie kibiców Wisły jesteśmy w stanie pomóc naszemu ukochanemu klubowi i rozejrzeć się wokół siebie, krytycznym okiem popatrzec na kolegów, rówieśników.
Napewno są wśród Was talenty, a jeśli nie Wy sami to może znacie kogoś kto gra już w jakimś klubie w niższej lidze, a ta wiadomość do niego nie dotarła. Dajmy mu szanse spróbować się w ME.

CASTING do drużyny Młodej Ekstraklasy Wisła Kraków 19 maja

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...j_ekstraklasy/

Podajcie dalej znajomym 18 lub 19-stolatkom, którzy według Was są utalentowanymi piłkarzami lub mają świetne warunki fizyczne i umieją dobrze zagrać piłkę.
Najważniejsze żebyś podał tą wiadomość zawodnikom, którzy obecnie trenują w jakimś klubie piłkarskim dalej, by dotarła do utalentowanych chłopaków !!! Szukamy talentów by wzmocnić Białą Gwiazdę !!!

Znasz kogoś z talentem piłkarskim? Podaj mu tę wiadomość !!!

PS Przekaż lub porozmawiaj z nauczycielem WF w Twojej szkole.
Jesli chcesz pomóc Wiśle, wydrukuj te wiadomość i powieś na tablicy ogłoszeń lub drzwiach wejściowch w szkole.
Numer telefonu to (012) 630 76 05.

Pozdro

Jawor 18.05.2009 10:34

Wie ktos może czy ktos z pierwszej drużyny zagra dzis w MESA?

pozdro

pkjeden 18.05.2009 17:42

wie ktoś coś więcej o tym castingu do ME???

WhiteStarDvisionTheBest 18.05.2009 20:12

ja sie na niego zapisałem[telefonicznie] trzeba podać imie, nazwisko ,nazwe swojego klubu,pozycje na boisku i date urodzenia ;) ciekawe na czym bedzie polegał ten cały casting,jutro o 12 sie on odbywa jak cos:)

rzuk_4 18.05.2009 21:19

będzie mecz, a po jakis 2 miesiacach będa dzwonic do tych którymi sa zainteresowani,zeby przyjechali na tydzien. Byłem w zeszłym roku.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl