Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [11 kolejka] WISŁA KRAKÓW - Legia Warszawa, 6 października, godzina 15:30. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9141)

Ogryzek 06.10.2013 11:26

Zbyt duży optymizm na forum znaczy.... zrobimy max remis. Jakoś nie jestem optymistą co do tego meczu, ale zawsze chętnie chciałbym się mylić. Legia przegrała z Apollonem... tego meczu już na pewno nie zlekceważy. Będzie chciała wygrać bardziej niż zwykle, jak my za czasów Skorży po Levadii żeby odkupić winy.

I potencjalne osłabienia Legii przy ich głębi składu nie muszą być osłabieniami. Jak każdy kibic wierzę w zwycięstwo, ale rozum podpowiada remis jak z Górnikiem.

HEDu 06.10.2013 11:39

na tyle ile podoba mi sie gra Wisły (naj od ok 2 lat) to o tyle nie podoba mi sie gra elki. Gramy u siebie, wyłączyć Radovica i będzie dobrze, można wyrwać nawet 1:0 przy poprawnej grze obrony, a czemu ma nie byc dobrze, jesli mamy najlepszą defensywe w lidze? A kopaniny sie nie spodziewam, raczej mecz taki jak z Lechem. no to zdrowie.

a i jak wszyscy pewnie, mam nadzieje, ze Brozek zagra od początku. niech będzie talizmanem

o to nawet nie wiedziałem, że Rado nie zagra. Urgacz Pinto pewnie wystawi, a ten luuubi tracic pilki, więc.

El'kabat 06.10.2013 11:45

Przy tych oslabieniach elki czyli bez Radoovicia,Koseckiej,Sagana,Kuciaka,Bereszynskiego i Vrdoljaka szanse się znacznie zwiększają.
Na tego Ojaame trzeba bedzie uwazaac...

Najważniejsze,że Brozio zagra. Tak można wywnioskowac z wczorajszego wywiadu na oficjalnej :)
" Powiem szczerze, że jest lepiej niż się spodziewałem. Mamy jeszcze dwa dni, aby popracować nad tym, by było optymalnie”

1:0 albo 2:1 dla nas,bedzie dobrzee !!!

Prezydentowa 06.10.2013 11:46

Ja chyba z innej bajki jestem. Może za długo na stadionie nie byłam i standardy kibicowania się zmieniły.

"Za moich czasów", to kibic był tym, która zawsze uważał, że wygramy. Nawet, jeśli graliśmy z Barceloną. I to nie są kompleksy. Kompleksy to jest to, kiedy piszecie, że nie liczycie na dobry wynik, bo coś tam, coś tam. Wmawiacie sobie i innym, że nie oczekujecie zwycięstwa, żeby potem nie bolała Was porażka.
Żeby to jeszcze były jakieś rzetelne analizy - rozumiem, to temat piłkarski. Ale Wy tu se robicie zbiorowe żale.
Przestańcie pierdzielić, tylko szaliki w łapę i na stadion.

Buczo, Wojtas, Darotsok - przywracacie mi wiarę w ludzi :)

Dla mnie Wisła zawsze jest najlepsza. Nie ma miejsca na obiektywizm.

Pozdro :)

rozarian 06.10.2013 11:53

Mimo tych osłabień Legii, to jednak na giełdzie Betfair wystawia się oferty głownie na nią - choć kwoty na razie nie są zbyt duże (ale tendencję w jakimś stopniu obrazuje). Stan na godz.12.40

http://i.imgur.com/D4VoNkS.png

Krotochwila 06.10.2013 12:13

Ten mecz ma szansę przejść do historii. I to nie tylko dlatego, ze pierwszy raz na Reymonta będzie komplet. Takiego entuzjazmu, apetytów, energii nie było dawno. Całe miasto żyje tym meczem, ludzie od kilku dni rozmawiają o tym w pracy, w tramwajach. Jest moc jakiej nie było bardzo dawno. Dla tych którzy na R22 będą po raz pierwszy (będzie takich sporo) to mecz na którym mogą zakochać się Białej Gwieździe na zawsze.
JAZDA!

HEDu 06.10.2013 12:19

bo jak to weszło pompuje, że to dopiero sprawdzian czy gramy o mistrza, czy gramy o podium itd. ale raczej to tylko wykaże słabość ligi, albo nieprzewidywalność... lubimy po prostu remisować i to 1:1, więc tutaj najbardziej na trzymanie środka pola przez Stjepe i może niech Chrapek wezmie wiecej ciezaru gry na siebie, bo popatrzmy

wis.la/pw0q7

Furman, Łukasik, Pinto. środek pola. w czym niby oni są lepsi od naszych? Pinto okej jest ale tylko technicznie i musi miec duzo miejsca, a jak wiemy my za Smudy gramy fajnym presem, więc nie sądze, by "miało to miejsce". Chrapek nie jest gorszy od pierwszej dwójki, w ofensywie jest lepszy na pewno. Stjepa ich powinien tez zgarnac. Gruzin potrafi przejsc obok meczu i tylko truchtac czasem kogos taranując, a Żyrze wychodzi jeden mecz na 10, ostatnio niby z Jagą zagrał dobrze, ale to raczej wyszło jakim paralitykiem jest Tosik. jesli czegos sie obawiac to Ojaama (tak to sie pisze?) i może Brzyski, jesli w ogole zagra, bo umie dorzucic. a i jeszcze jedna sprawa, u nich nie ma lidera dziś bo niby kto? Jodłowiec, Rzezniczak? a u nas Głowa, Mały, Brozek zmotywują dobrze, no i kibice!!! i z optymizmem

Urban chyba poczytał nasze forum i zobaczyl narzekania na Pinto, to zagęszczają środek Jodłowcem.

Krakow_okiem_kibica 06.10.2013 15:20

Doping i oprawa z początku spotkania
http://youtu.be/C6nh8ixq8rk

Doping w trakcie meczu
http://youtu.be/qpv1dSeSK0c
Zapraszam

Wiślak709 06.10.2013 16:23

Coś pięknego :-D
Paweł Brożek!!
Michal Miskiewicz!!
Arek Glowacki!!
NASZA WISŁA!!!
Pozdrowienia ze szczęsliwej Wielkopolski !! :D
Mistrz Mistrz Nasz TS!!

HEDu 06.10.2013 16:37

szczerze, pierwszy raz w sezonie, ale napisze, ze dzis Chrapek najgorzej w druzynie :< no i Sarki jednak podania do bramkarza ciagle. a poza tym super. mi sie podobalo. duma duma duma.

!!IRIVER!! 06.10.2013 16:38

Właśnie o takie zwycięstwo nad Legią mi chodziło. O to, żeby nie grać lepiej, żeby mieć mniej okazji, żeby cały czas czekać, żeby statystyki pokazywały, że to Legia była o klasę wyżej, a mimo to, po jednym jebanym błędzie ją pokonać!
Brawo dla Wisły, brawo dla Smudy, taki mecz może odwrócić sezon, podobnie jak derby 3 lata temu za Maaskanta. ;)

JacekFan 06.10.2013 16:51

Dlamnie brawa dla Chaweza. Gra dobrze i czarne scenariusze niektorych na forum maja sie nijak do jego osoby.

Dzimi 06.10.2013 16:55

Teraz sobie pomyślcie co by było gdyby sprzedali Chaveza przed sezonem. Jak to mówił Bednarz - bardzo cieszyłby się gdyby były jakieś oferty kupna tego piłkarza. Wyobrażacie sobie w tym meczu Nalepę na środku obrony?

Co do meczu - pierwsza połowa słaba, druga dobra, zmiany ok i we właściwym momencie. Gracze meczu - Głowacki, Brożek i Miśkiewicz. Ten ostatni nieźle broni zaskakujące i trudne piłki.

Ciastek1 06.10.2013 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacekFan (Post 1334721)
Dlamnie brawa dla Chaweza. Gra dobrze i czarne scenariusze niektorych na forum maja sie nijak do jego osoby.

Czy aby na pewno oglądaliśmy ten sam mecz?

Yggdrasil 06.10.2013 16:56

Mega radosc :D
Głowa geniusz
Szacun dla Chaveza za postawe
Ostoja bardzo fajnie
Boguski chaotycznie, ale dużo dobrego zrobił
Miśkiewicz fenomenalny
Donald pokazał wielkie serce do gry
Na + jeszcze Guła i oczywiście Paweł

Jezus jak sie ciesze :D

Yggdrasil 06.10.2013 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1334723)

Chavez zagrał tak dobrze jak tylko mógł. Pewnego poziomu nie przeskoczy, ale nie zawiódł

Ciastek1 06.10.2013 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yggdrasil (Post 1334725)
Chavez zagrał tak dobrze jak tylko mógł. Pewnego poziomu nie przeskoczy, ale nie zawiódł

Świadczy to raczej o głupocie i indolencji Gruzina aniżeli o kunszcie Chaveza . Niemniej wole jego na stoperze aniżeli inne Nalepy itp.

NoRules 06.10.2013 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1334723)

Tak chyba oglądałeś inny mecz niż my :)

buczo1985 06.10.2013 17:01

Nie było to tak atrakcyjne widowisko jak mecz z Lechem, ale spodziewałem się takiego scenariusza. Przyglądałem się dzisiaj Ostoi. Chłop nieźle haruje i odwala dobrą robotę. Pomimo, że skrzydła dziś grały słabo, osiągnęliśmy świetny wynik. Wzorowa postawa obrony i przebłysk Garguły i świetny strzał Brożka dają nam 3 pkt i pudło w tabeli. Czego chcieć więcej. Niech w przerwie Paweł się podleczy i jedziemy dalej :D

Głowa jest fantastycznym piłkarzem. Chciałbym mu uścisnąć dłoń po meczu i postawić piwko! :)

Globus_OHM 06.10.2013 17:17

Szczerze. Nie spodziewałem się. 1:1 to był mój wynik przed meczem, w trakcie 0:0 to było marzenie.
Fajnie Miskiewicz daje rade, Głowa z Chavezem solidnie (dokładnie -Nalepa by nie podołał), w środku nie graliśmy, taktyka zakładała brak pressingu i asekuracje więc ofensywa miała kłuć i to w miare w miare się udawało. Brożek faktycznie czyni różnice -jak pomyśle o Sikorskim.. brrr... Garguła też wie po co jest na boisku. Jest ogólnie nieźle a po dzisiejszej nieprzegranej morale jeszcze wzrosną!

Natomiast to co pokazuje Sarki to jest jakiś dramat. Daniel wie że trzeba walczyć a i pomysł oraz jakąś technikę ma, Sarkiemu siły przebicia się brakuje i IMO nie jest zawodnikiem który zrobi nam skrzydło, Uche to to nie jest.

Brawo za kolejne zero z tyłu!

Kon®ado 06.10.2013 17:24

W sumie słaby(albo inaczej nie najlepszy) mecz w naszym wykonaniu, odziwo mecz z tamtego sezonu był dużooo lepszy, a tutaj tak jakby bez tego Smudowskiego zapierrr, ale w zasadzie indywidualnie nie wyglądało to źle, profesor Głowa, solidny Chavez(odbijali się od niego :D ) Misiek wszystko wybronił, Burliga mógł nam zawalić mecz jak parodysta Żyro wygrał z nim pojedynek, Sarki wogóle grał? Stjepa może nie grał najlepszego meczu, ale miał trochę odbiorów - grał solidnie, Chrapek kilka fajnych rozegrań, Broziu wiadomo nasz niezastąpiony kat :) Ważne ze ograliśmy cwaniaczkó z Warszawy i oby tak dalej :) w końcu liczymy się w lidze, mimo że nie gramy jakoś porywająco zawsze(ale taki skłąd ... ), ale ciułamy punkty co najważniejsze :) a przewaga Legii jest żadna, skoro punkty dzielimy na pół :) ale gdzie tam do tego ...

syryls 06.10.2013 17:26

Sprawa jest prosta Sarki jako gracz podstawowy jest bezużyteczny, lepiej niech wchodzi tuż po przerwie ale nie 10 minut przed końcem, na początku spotkania każdy gracz naszej ligi że jedyny zwód Sarkiego to na prawą nogę i poziom koncentracji na początku jest większy. Trzeba zakupić jakiegoś DP bo w końcówce nie było kogo wpuścić.
Zapomnieć o stylu ważny wynik

El'kabat 06.10.2013 17:45

Brozio nasze krakowskie dobro jak zwykle ukłuł krawaciarzy ;) Czego chcieć więcej?
Świetny doping i atmosfera. My to chyba w zwyczaju mamy przespać jedną połowę w meczu.

milosz 06.10.2013 17:51

Komplet na stadionie, zwycięstwo w prestiżowym meczu, nic tylko to powtarzać.

Na analizy i krytykowanie teraz nie pora, bo i po co zabierać sobie przyjemność z takiej chwili, a że w życiu "ważne są tylko chwile", to zamierzam się dziś dłuugo ją delektować :-).

Szofer 06.10.2013 17:53

Nasza Wisełka jak rasowy bokser
przez kilka rund garda garda i niekiedy lekki sierpowy, po czym przeciwnik sie rozluźnia i prosty podbrudkowy dosięga celu :)
jezeli taka była taktyka na to spotkanie to wypełniona w 100%

przypominaja mi sie czasy Petrescu...

BlurgH 06.10.2013 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1334734)
Na analizy i krytykowanie teraz nie pora, bo i po co zabierać sobie przyjemność z takiej chwili,....

Na analizy i przyjdzie pora jutro, na zimno - a niestety jest co analizować.
Podobnie z krytyką...
JJJBG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:tsw_wisla_flaga:

Elendil 06.10.2013 18:29

Atmosfera wybitna, jak lecieliśmy na dwie strony JJJBG! przez kilka minut to była prawdziwa MOC.

no i powrót 139, kto nigdy nie był z 300 uradowanymi i przepełnionymi adrenaliną kibicami w autobusie, ten ma czego żałować :D

armani199 06.10.2013 18:34

A ja za to zwyciestwo chcialem podziekować Miskiewiczowi gdyz to on zapewnil nam swą bardzo dobra grą zero z tyłu . Obronił przecież kilka tak strasznie ciezkich pilek ! Parejko ze dwie by z tego puścił. Wyrasta nam po cichu bramkarz wysokiej klasy

SV_ 06.10.2013 18:38

murzynski kij w nery najstrszej grupie z sekcji pilki noznej ktora CALY mecz przesirdziala i nawet oprawy nie potrafili uszanowac. Gwiazdki jebane juz rosna, nie zaslugujecie na reprezentowanie Wisly, tymbardiej na doping kibicow w przyslosci

JEDREK76 06.10.2013 18:39

Michał Miśkiewicz - ten chłopak dzisiaj uratował nam mecz. Dzięki.
Oczywiście dzięki także pozostałym za walkę w całym meczu, szczególnie Głowa i Brozio, ale musiałem to napisać bo chłopak do tej pory niedoceniany, a w gruncie rzeczy olbrzymi Jego wkład jest w tym, że tylko 5 bramek w 11 meczach straciliśmy.

AS82 06.10.2013 18:48

Ja napisze jedno po tym meczu:
FRANEK SMUDA , CZYNI CUDA !

licoo 06.10.2013 18:57

A ja chciałem podziękować Guliemu. Z odejściem Guliego coś niestety bezpowrotnie się kończy.

rafkur 06.10.2013 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo (Post 1334744)
A ja chciałem podziękować Guliemu. Z odejściem Guliego coś niestety bezpowrotnie się kończy.

Fajny moment na pożegnanie z gniazdem. Pełny stadion, odpowiedni przeciwnik. Mimo to ja bym go chciał zobaczyć jeszcze raz - na Derbach na wiosnę. To chyba lepszy moment na ostatni raz.

donecki 06.10.2013 19:24

Mecz słaby.Boguski mimo że robił wiatr jest kaleką piłkarskim.Nic mu nie wychodzi.Najlepszy Miskiewicz oraz Głowa z Chavezem i Bunozą.Legia słaba bo bez napastnika.Na szczęscie my mamy Brozia.Czy Sikorski by to wykończył?Albo Boguski? Nigdy.Drużyna po początku sezonu jakby wpadła w marazm i nie gra juz tak z polotem jak wtedy.Czekam na wzmocnienia zimowe i walkę o puchary bo przy takiej lidze jesteśmy w stanie to osiągnąc.
Doping sredni zwłaszcza w 1 połowie.Dopiero Jazda jazda Biała Gwiazda robiła wrażenie.
Dziekuję Guliemu za te 10 lat i czekam na innego charyzmatycznego wodzireja.

Elefant 06.10.2013 19:51

W tym momencie można czuć jedynie radość.

Zwycięstwo, pełne trybuny, emocjonujący pojedynek. To wszystko dla klubu może bardzo pozytywnie zaowocować w przyszłości.

Mecz ten ma też jeszcze jeden pozytywny aspekt. Na tle mocnego rywala wyszły wszystkie nasze słabości.
Jest dużo, bardzo dużo materiału do analizy dla Smudy. Na przyklad w zakresie przygotowania fizycznego.
Dzisiaj - mniejsza z tym.

Teraz jednak należy cieszyć się z pozytywów. Głowacki, Brożek, Miśkiewicz zdecydowanie ludzie tego meczu. Konkretna gra Chaveza, który dał rady. Kilka dobrych zagrań Boguskiego, który ostatnio ma wyrażną zwyżkę formy.

Czy tylko ja czułem drgania dolnej cześci trybuny E gdzieś w 88 minucie ?

Adenalix 06.10.2013 19:53

Co do meczu, z perspektywy trybun wyjaśniło się moim zdaniem, że:

1. Boguś pasuje na podwieszonego za Broziem, a nie na skrzydle.
2. Sarki to idealny piłkarz na podmęczonego rywala od 70 minuty. Wcześniej naprawdę nie ma co go wpuszczać. Ale w sumie to samo można niestety powiedzieć o Gurrerze i Małym, którzy weszli i skorzystali na zmęczeniu rywala.
3. Burliga jest za słaby. Dziś masa wielbłądów i to część w ogóle niewymuszonych. Albo grajmy Stolarem, albo szukajmy prawego obrońcy.
4. Dziś przegraliśmy walkę o środek pola co było kluczem do uzyskania przewagi przez gości. Widać wyraźnie brak w kadrze takiego piłkarza jak Sobol.
5. Lepszy chory Brożek niż zdrowy Genkov.
6. Do wszystkich, którzy dzisiaj byli pierwszy raz w sezonie na meczu (na oko jakieś 15 tys. ludzi): przyjdźcie na Lubin to napiszę, że jesteście kozakami.

Bardzo szczęśliwy dziś jestem, ale zamieniłbym to zwycięstwo na remis pod warunkiem zwycięstwa w Kauflandzie.

Festence 06.10.2013 20:06

Świetny mecz :) Może gra momentami nie była idealna, ale teraz nie ma się co przejmować :)

Głowacki jak profesor,
Chavez bardzo solidny, odbijali się od niego jak od ściany - tym bardziej, że gra z bólem i kontuzją.
Garguła piękne podanie,
Brożek - klasa sama w sobie.
Miśkiewicz - pewny w bramce, po jednej z akcji się przeżegnał :D

Słabszy mecz Chrapka i Sarkiego, który powinien wchodzić na końcówki.

I wytłumaczcie mi, w czym Głowa jest gorszy od Rzeźniczaka czy Jodłowca, że tamci są w kadrze? Choć oczywiście z punktu widzenia Wiślaka to lepiej, że Głowa i Brozio (który się podleczy teraz) będą w klubie.

piotek 06.10.2013 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 1334751)
Co do meczu, z perspektywy trybun wyjaśniło się moim zdaniem, że:

1. Boguś pasuje na podwieszonego za Broziem, a nie na skrzydle.
2. Sarki to idealny piłkarz na podmęczonego rywala od 70 minuty. Wcześniej naprawdę nie ma co go wpuszczać. Ale w sumie to samo można niestety powiedzieć o Gurrerze i Małym, którzy weszli i skorzystali na zmęczeniu rywala.
3. Burliga jest za słaby. Dziś masa wielbłądów i to część w ogóle niewymuszonych. Albo grajmy Stolarem, albo szukajmy prawego obrońcy.
4. Dziś przegraliśmy walkę o środek pola co było kluczem do uzyskania przewagi przez gości. Widać wyraźnie brak w kadrze takiego piłkarza jak Sobol.
5. Lepszy chory Brożek niż zdrowy Genkov.
6. Do wszystkich, którzy dzisiaj byli pierwszy raz w sezonie na meczu (na oko jakieś 15 tys. ludzi): przyjdźcie na Lubin to napiszę, że jesteście kozakami.

Bardzo szczęśliwy dziś jestem, ale zamieniłbym to zwycięstwo na remis pod warunkiem zwycięstwa w Kauflandzie.

Moje wtrącenia ;) :
1) Boguski gra z meczu na mecz coraz lepiej, parę wejśc fajnych, by potem stracić głupio piłkę. Ważne, że jest progres.
2) Zgadzam się całkowicie. Donald i Sarki- dynamit w nogach, ale na początku meczu nie dają za wiele. Trzeba nad tym pomyśleć.
3) Burliga zrobił dla nas bramkę w jakichś 80%. Poza tym faktycznie łatwo dawał sie ogrywać. Widzę zniżkę 4) Myślę, ze było to raczej wynikowe naszej taktyki opartej na kontrach. Niepokoił natomiast fakt, że nie bardzo kto zbierał piłki sprzed naszej 16, a to chyba zadanie Ostoji.

Kon®ado 06.10.2013 20:19

Swoją drogą nie wiedziałem że mamy aż tylu kibiców Legii na forum.
Wyświetl wyniki ankiety: Niedzielny mecz przy Reymonta zakończy się
Zdecydowanym zwycięstwem Wisły! 41 24,12%
Minimalnym zwycięstwem Wisły! 81 47,65%
Remisem. 27 15,88%
Porażką Wisły 21 12,35%

Blaszczu16 06.10.2013 20:30

To nie była już ta gra co z zespołem z Poznania, ale wynik równie cieszy. Może mam za duże wymagania w stosunku do obecnej kadry, ale myślałem, że lepiej zagramy na tle zdziesiątkowanego rywala. Niby mistrz Polski, niby duży respekt Smudy i wielu kibiców także piszących w tym temacie przed meczem, ale ja widząc co warszawski zespół wyprawiał w pucharach i kilka jego spotkań w lidze, to nie było się czego bać. Ot przeciętny zespół, który jak na polskie warunki ma równą i szeroką kadrę. Nie znaczy to jeszcze że na tyle mocą żeby mógł zdominować ligę na lata, co wieszczyli Wieszczyckie i inne Węgrzyny.

I jeszcze jedno. Już 11. kolejek za nami i jeszcze buki, kibice rywali i inni eksperci nie zorientowali się, że Wisła nie jest taka słaba za jaką ją uważano przed sezonem? Piszę tu głównie o kursie jaki był na Wisłę (około 3,8) i na gości (ok. 2,3), a także czytając forum legionistów przed spotkaniem. Bardzo się puszyli, że trzeba golić frajerów i tak dalej. No cóż, to nie nasz problem, że się Wisły nie docenia.

Nie bójmy się tego powiedzieć, znowu walczymy o mistrza! Biała Gwiazda powstała http://www.youtube.com/watch?v=pfrKAw_oaNM

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl