![]() |
Panowie, spokojnie, wszyscy jesteśmy mocno wku......i po tym nieudanym meczu. FraMat wypunktował co było słabe lub beznadziejne w naszej grze i ma rację bo tak ta kopanina wygladała. I nie ma to nic z kibicowaniem bo wszyscy chcieliśmy aby wygrali.
To, że zdaniem "fachowców" mielismy grać o utrzymanie to prawda i ja też się cieszę, że jest inaczej ale nie można udawać, że nie widzimy, że zespół przestał walczyć. I tu nie chodzi o wynik tego czy innego meczu. Zaczyna się dobrze nam znana dreptanina po boisku przy stanie 1:0. Garguła znowu sobie spaceruje, dzieci z Ruchu, wyciągnięte z głębokich rezerw jadą z nami jak z kupą gnoju. I nie można udawać, że tego nie ma , nie było. NIE MA WALKI ! |
Miśkiewicz - 4 – słaby mecz. Przy bramce mógł być zaskoczony ale ten "babol: kilka minut później ... ?
Burliga - 6 - uważam że dobry mecz chociaż z powtórek wynika że w końcówce wypracował Ruchowi karnego ... Głowacki - 6 - nasz mistrz się dziś parę razy pomylił ale strzelona bramka na plus Chavez - 6 - walczył biegał - myślę że Smuda już zapomniał o tych saneczkach z ..., Bunoza - 5 - słabszy mecz, nie podobało mi się zachowanie w stosunku do Miskiewicza gdy wpadł na niego - to młody bramkarz potrzebujący wsparcia i wogóle machanie łapami na swoich jest dla mnie niedopuszczalne Guerrier - 6 - widzę rożne opinie ale dla mnie chyba jeden z najlepszych Wiślaków, waleczny dynamiczny szybki , tak jak napisałem po ostatnim meczu kontrola nad piłka ..niepełna ... Stjepanović - 6 - dobra pierwsza połowa Nalepa - 4 - zaczął fatalnie ale później było lepiej ... tak w ogóle to niemiłosiernie wolny Boguski - 5 - wiele niecelnych podań ale cały mecz pod grą ... Garguła - 4 - niewidoczny a to najgorsze co można napisać o grze Sarki -5 - byłaby świetna asysta ..gdyby Brożek przymierzył ..czas sprawiał że nikł Kamiński - bez oceny i uwag Brożek - 4 - świetne 2 wyjścia na sam na sam i ... brak bramek Małecki -5 - wszedł w momencie gdy drużyna nie grała za wiele do przodu i dał kilka chwil wytchnienia ... Mieliśmy szczęście ... że w drugiej połowie nie zostaliśmy ukarani . Wisła gra pól meczu .. potem coś się sypie ...Podobnie było na Cracovii Nie można tego tłumaczyć zejściem Stiepy ... Fryc i Stolarski chorzy ??? (pytanie retoryczne). Mimo wszystko (jeśli Brozio będzie zdrowy) możemy powalczyć z Legią ale trzeba gryźć trawę bo umiejętności .. chyba jeszcze nie dają przewagi na L. |
Z całym szacunkiem FraMat,ale pamiętam jak broniłeś Maskaanta pod koniec kadencji chociaż graliśmy za niego jeszcze większą kaszane niż teraz,dostawaliśmy notorycznie z Podbeskidziem,a skład mieliśmy o wiele silniejszy. Przed sezonem KAŻDY skazywał nas na walke o utrzymanie,a jednak Smuda zrobił coś czego nie potrafili zrobic jego poprzednicy.Jesteśmy wiceliderem oraz jedyną niepokananą drużyną w lidze. Nasza gra nie jest świetna,ale zobacz jakich mamy wykonawców,w ostatnich latach to byli piłkarscy paralitycy,dlatego to co teraz grają jest prawdziwym cudem. Momentami gramy naprawdę dobrze,momentami gramy kaszane. Trzeba pracowac nad tym żeby było coraz lepiej,więc daj czas trenerowi Smudzie,żeby poczynił odpowiednie wzmocnienia i zbudował ten zespół.
|
FraMat, pamiętasz poprzedni sezon? Czy dalej jesteś w 2006 z kolorowym awatarem?
Remisujemy mecz po dwóch kontuzjach, dwóch zmarnowanych setkach i przypadkowej bramce z wolnego i to oznacza, że jesteśmy dramatycznie słabi? Po dziesięciu kolejkach 4-6-0 w kontekście nastrojow z końca czerwca to jest dramat? Trochę pokory. |
Cytat:
Naprawde czasem zastanawiam sie nad Twoim celem bycia tutaj moderatorem, jak ktos kto ma taki stosunek do Wisly, naszych pilkarzy i kibicow ma tutaj taka funkcje. Zostaw Dariooka w spokoju! Ma wiecej Wisly w sercu niz nie jeden z tutejszych forumowiczow. |
Cytat:
Co on "świętą krową" jest czy co może mi wytłumaczysz ? Następny który nie wie do czego służy forum ... A może wprowadzimy cenzurę i będziemy pisać same pozytywy po każdym meczu a negatywne opinie i zdania będą kasowane- tego chcesz ? |
Ostatnich 10 spotkań obu drużyn- 4 wygrane śmieRdzieli, 2 remisy, 4 wygrane Wisły. Patrząc nawet na ost. 20 spotkań i tak bilans wyrównany. Z przebiegu meczu znów powinniśmy prze*jebać. Jest remis. Lepszy gołąb w garści, niż wróbel na dachu. Na ten moment patrząc na składy, ławkę, kontuzje, wyniki poprzednich trenerów etc. ten punkt TRZEBA przyjąć z szacunkiem.
OT- Moder, takie rzeczy nie przystoją na piastowaną funkcję. Jeżeli zamierzasz dalej szukać zwady i srać we własne gniazdo lepiej zostaw to innemu człowiekowi, bardziej ogarniętemu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ktoś kto ocenia piłkarzy po meczu i wyraża swoją własną opinię do której ma prawo jest oskarżany "o szukanie zwady i sranie we własne gniazdo" teraz już pojechałeś po bandzie ... :rotfl: Niedługo będziemy tu mieć druga Białoruś ... :cenzura: Nikt nie będzie mógł powiedzieć złego słowa o drużynie Smudy bo takie wypowiedzi będą kasowane :D |
Rozumiem więc, że nie będziemy negatywnie wypowiadali sie o grze Wisły kiedy ta gra po prostu źle?
Aha.... ma byc tak jak w nc+ że cokolwiek się dzieje to Stefanović na najwiekszego plusa meczu? No więc miejscie: "Brożek był dzisiaj najlepszy na boisku - dochodził do sytuacji". Teraz już nie jestem z kauflandu? |
Nie wiem, co pan moderator chce udowodnić, banując Dariooka. Post o Brożku bardzo smutny. Pewnie, że można krytykować, można nawet jechać jak z kupą gnoju. Ale nie należy tego czynić w taki sposób, żeby pozostawić margines pozwalający na wyciągnięcie wniosków, iż autora wypowiedzi cieszy fakt, że Pawłowi się nie udało (bo wyszło na moje).
|
Cytat:
|
Cieszy kolejny mecz bez porazki, smuci sytuacja z Brozkiem i Ostoja jakby nie daj Boze wylecieli to lezymy i kwiczymy za tydzien
|
Cytat:
Pan Moderator zapomnial, ze bez Brozka jestesmy w czarnej dupie. Pan Moderator pokazal swoja wladze, zadowolony? |
Ten mecz był fatalny w 2 połowie w wykonaniu Wisły. Fakt.
Ewidentnie odżyli ci którzy uważają że ta Wisła a zwłaszcza trener to dno i wodorosty. Niech mają swoje 5 minut i oby tylko tyle. Oby po meczu z Legią znów zamilkli. |
Cytat:
Białoruś moi drodzy, to robicie WY. Skrytykuj admina, wyraź inną opinię, wytknij błędy- ban. Whose the Łukaszenka? |
Cytat:
Widziales w tym sezonie jakis mecz Wisly czy po prostu idziesz w zaparte wg. schematu " Smuda Ch...uj i tak mi k.u.r...wa dopomoz".Bo jezeli nie widzisz roznicy pomiedzy tym co grali u Kulawika czy Probierza a tym co graja teraz to albo jestes slepy albo glupi albo nazywasz sie Stanowski. A porownanie do zabranej zabawki -wypisz wymaluj mozna odniesc do Ciebie.Zli ludzie zabrali Ci Dana i od tego czasu wszystko w Wisle jest be.Nikt nie jest w stanie dorownac mitycznej postaci rumunskiego geniusza,za ktorego kadencji Wisla faktycznie grala z.a.k.u.r.w.i.s.t.a,kosmiczna,galaktyczna etc. pile.No po prostu klekajcie narody. A transfery ,ktore przeprowadzil.Toz to najwyzszych lotow maestria menadzerki. Dorosnij w koncu.Petrescu juz w Wisle nie ma i nie bedzie i jak nie mozesz sie z tym pogodzic to kibicuj D.Moskwa tam twoj heros robi zajebista robote. Wymagasz szacunku do siebie a nie masz go dla klubu ktoremu podobno kibicujesz |
Ale kto neguje, że gramy źle? Gramy źle, momentami fatalnie (drugie połowy dziś i w derbach, Szczecin)
Mimo tego punktujemy nadspodziewanie dobrze po letnich roszadach, z 12-13 zawodnikami nadającymi się do gry. Łomot jeszcze dostaniemy, ale drużyna powoli wychodzi na prostą, i to znacznie szybciej niż się ktokolwiek spodziewał. Nie wiem czego niektórzy tutaj oczekiwali. Tyle w temacie. |
Hubert fan, to Pan Moderator swoja wladza wprowadza tutaj cenzure, a nie my walczac o przyzwoitosc.
To On pozbawia niektorych mozliwosci wypowiadania sie tutaj, a nie ja czy ktokolwiek inny. Dariook to nie moja bajka, ale zbanowanie go uwazam za przegiecie... |
domin_czyzyny- z twojej wypowiedzi wynika, że FraMat nie miał prawa tego napisać, tak ? :mysli:
Jeżeli tak to jesteś za wprowadzeniem cenzury :D |
To jest temat meczowy i ocenami w nim ostatni mecz.
A nie cała rundę, politykę transferową, polityke klubu itd. Ci zawodnicy mogą zagrać lepiej, z większym zębem i ambicją co juz pokazywali. Zagrali żle to oceny muszą być takie jakie są. Krytyka gry w danym meczu nie ma nic wspólnego z kibicowaniem czy ogólną oceną polityki klubu. Udawanie, że jest cudownie a drugi mecz z rzędu gramy bez zacięcia i ambicji (a może po prostu mamy braki kondycyjne) w drugiej połowie to chowanie głowy w piasek i nie ma nic wspólnego z dbaniem o dobro Wisły. Jest raczej działaniem na jej szkodę. |
Cytat:
Sprawa Darioka powinna byc poruszona. |
Cytat:
|
Przypomnijmy sobie kogo my mamy w składzie i co na temat tych ludzi moglibyśmy powiedzieć z perspektywy dawnych analiz Markusa, gdzie umieszczał hasła w stylu "ociera się o wymagania ligi mistrzów", "aktualnie nie spełnia wymagań ligi mistrzów" itp.
Mamy całą grupę ludzi z dawnej młodej ekstraklasy, która w warunkach lepszej sytuacji finansowej NIGDY nie dostałaby szansy, bo po prostu byli za słabi. Ta cała grupa Miśkiewicz Burliga Chrapek Nalepa Kamiński Stolarski + ci wszyscy nieobecni typu Czekaj, Uryga NIGDY nie dostaliby szansy i nie graliby w mocnej finansowo Wiśle. Żaden z nich nie prezentował takiego poziomu, aby w naturalny sposób wejść do pełnej piłki seniorskiej i stanowić wzmocnienie. Grają tylko dlatego, że trzeba było lepić luki Dalej..mamy zniszczonych przez wieloletnie kontuzje Boguskiego Gargułe Wielokrotnie obrażanych przez lata jako "drewna" oraz "wynalazki Kapki, Maskaanta czy Bednarza" Bunoze Chaveza Wracających z nieudanych przygód zagranicznych, gdzie osiagneli mało, lub ponieśli spektakularne klęski Głowackiego Brożka Małeckiego A to wszystko uzupełnione przez transfery bezgotówkowe, nieco na szybko Sarkiego Donalda Stjepy Burdenskiego (z nim jest juz zupełnie inna historia) Kto z nich "ociera się lub spełnia wymagania walki o Lige Mistrzów" ? Ci ludzie naprawdę grają jak na to kim są i co mogą dać, bardzo dobrze. Każdy gol, każdy 1 punkt to sukces. Jak Cupiał w zimie da pieniądze na transfery ludzi na poziomie Uche, Meliksona, Żurawia czy Marcelo, to będzie można biadolić. Na teraz proszę uszanujmy to co mamy |
Cytat:
Nie krytykował. Nie wyrażał innej opinii. Nie wytykał błędów. Bezczelnie i po chamsku okreslił moderatora jako kogoś z drugiejs strony Błoń |
Cytat:
Zreszta, jesli 10 osob Ci cos mowi, to znaczy ze tak to odebrali. Wiele osob Twoja wypowiedz uznalo za skandal. Pan Moderato, ktory wszyna awanture, a pozniej rozdaje bany za to bany... |
Cytat:
|
edit...zle zrozumialem kontekst..mój blad
|
Cytat:
Jak zagrają dobrze, napiszę, ze grali dobrze. Ja nie mam z tym problemu jak wiekszość na tym forum, dla których krytyka jest równoznaczna z brakiem kibicowania albo zdradą Wychodze dziś z tego forum. Wrócę spokojnie jutro. Wtedy gdy swięte dziewice urazone tym, ze ktoś im napisał, że Wisła grała dramatycznie słabo wyśpią się i uspokoją :mysli: |
Cytat:
I nie piesz sie z powrotem |
Cytat:
|
Cytat:
Napisalem, ze miales prawo napisac nawet ze cieszysz sie ze zmarnowal dwie sety. A nie ze napisales, bo uwazam, ze kazdy ma prawo napisac swoje zdanie. Dariook tez mial prawo napisac to co napisal, bo odniosl takie wrazenie po Twoim poscie. Zreszta podejrzewam, ze wielu tutaj odnioslo podobne wrazenie. Czy jest jakas mozliwosc ingerencji u innych modow odnosnie zachowani FraMata i bana dla Dariooka? |
Cytat:
Cytat:
Co mnie to obchodzi ? Dzisiaj jest 28 września 2013 roku i wracanie do przeszłości w temacie o meczu z Ruchem Chorzów jest bez sensu ... |
Cytat:
Dziwisz się? Po ciągłym napier*dalaniu na wszystkich i wszystko, bez pozytywnego słowa? Smuda nauczył ich TYLKO biegać i walczyć. Czyli zrobił więcej niż ostatnich 3 trenerów razem wziętych. Mierz siły na zamiary, nie żyj w wyimaginowanym świecie z rumunem na ławce. Swoją drogą, współczuje. Mentalność typowego polaczka, któremu wiecznie coś nie pasi, a nawet jeśli coś jest pozytywnego, to zapewne zaraz się zje*bie czy ktoś nam zapier*doli. Życie dało wystarczającą karę. Cytat:
Cytat:
|
domin_czyzyny- jeżeli wyrażenie swojej opinii o piłkarzu w temacie meczowym i bezpodstawny atak słowny na Moderatora nie mający nic wspólnego z tym tematem traktujesz na równi, to nie mam więcej pytań. :-/
|
Cytat:
|
FraMat, ku*rwa mać. Człowiek wchodząc na forum WISŁY chce się poczuć jak wśród WIŚLACKIEJ braci.
A wchodzę po meczu i po wypowiedziach widzę Jagode albo Grenia bis. To be, tamto be, marketing be, trener błeeeee, boiska argghhh, juniorzy nosz qrwa. Przypieprzasz się o brak zrozumienia dla krytyki- owszem. Ale użytkownicy nie mają pamięci kuźniara czy innych pe-łofcuff i widzą ciągłe napie*rdalanie. Jesteś jak robotnik napier*dalający młotem pneumatycznym gdy jestem na kacu. Bardziej niż uspokajać, tonować nastroje dolewasz oliwy do ognia. |
Cytat:
A jak FraMat mi pisze ze jestem najebany, albo abym czytal ze zrozumieniem, a po chwili sam sie kompromituje tym, ze nie czyta mojego postu ze zrozumieniem to co ? Wszystko ok ?! Podkreslam, ze Dariook to nie boja bajka. Ale dzisiaj FraMat przegial! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl