Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [11 kolejka] Korona Kielce - Wisła Kraków, 11 listopada, 17:00. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8905)

Wojtas 11.11.2012 19:26

krotko i na temat

w.yjebać ich wszytskich.

oddac kase za karnety

nie dopingowac tych bluznierców.

bellic88 11.11.2012 19:27

Wystarczy popatrzeć w tabelowe statystyki. Mniej bramek niż my strzeliły tylko dwa zespoły: Korona (8) i GKS (6). My 9. Podbeskidzie: 12. Legła: 25... Jeśli traci się dużo bramek to trzeba jeszcze więcej zdobywać a nie strzelamy jedną i bronimy wyniku... Ile już meczy Wisła w dokładnie taki sam sposób zremisowała? Chyba wystarczająco dużo żeby czegoś się nauczyć...Ale nie, nie u nas... Ja pie*dole nie mam już do nich siły...

!!IRIVER!! 11.11.2012 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1286092)
Warto odnotować, że kolejny raz zawalił Fredriksen. Wiem, wiem, zawodnicy ofensywni partaczyli jak tylko mogli, ale Korzyma odpuścił Jan "Drewienko" Fredriksen. Dawno tak żałosnego piłkarza nie widziałem.

Czym zawalił? Łapali na spalonego ale został Jaliens. Nieważne zresztą. Zajebała cała Wisła, bo grając w 11 na 10 od 30.minuty, a potem 11 na 9, zabierali się do tej Korony jak prawiczek do trędowatej i zamiast ją u.......ić ze dwa razy to chcieli z piłką wejść do bramki.

twardybidon 11.11.2012 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1286081)
Po dzisiejszym meczu Cupiał powinien roz.......ić ten jebany grajdołek, wszyscy powinni mieć obniżone pensje do minimalnej krajowej, bo na więcej nie zasługują i powinni zapierdalać po 8 godzin, od 8 do 16 od poniedziałku do piątku.

Cupiał niech zacznie od siebie. Tak jak dawne sukcesy szły na jego konto, tak obecna degrengolada jest winą jego i jego długofalowego nieudolnego "zarządzania" klubem.

thechris 11.11.2012 19:27

Ja się nie mogę doczekać na posty milosza o tym jak z "tygodnia na tydzień wnosimy się na na coraz wyższy poziom sportowy" oraz, że Kulawik wprowadził nowego ducha. Milosz czekam :D

radek2323 11.11.2012 19:27

Zenada.... i co dalej?? :(

Baala 11.11.2012 19:29

Nędza! Patałachy które grając w przewadze tylko by się bronili. Mam wrażenie że gdyby nie Boguski który brał gre na siebie to byśmy połowy nie przeszli.

Jeszcze Kulawik mnie rozwalił. Być tyle lat w Wiśle i kompletnie nie znać zespołu. Złe zmiany, zły dobór zawodników (Frederiksen). Jest naprawdę źle. Jeszcze trzy punkty niech w tym roku zdobędą choć łatwo nie będzie i niech zweryfikują plany.

W tym roku raczej utrzymanie, ale w następnym będzie płacz straszliwy.

Patryk_185 11.11.2012 19:29

Jeżeli Panu Cupiałowi zależy jeszcze na Wiśle powinien wy.......ić jak najszybciej tego łysego legioniste i połowę tej drużyny. Teraz żałuje Maaskanta i Stana odkąd oni odeszli wszystko się wali w tym klubie.

iiYama 11.11.2012 19:34

Pamiętacie taki mecz z przed roku, dwóch z Legią u siebie frajersko zremisowany gdy grając chyba 40' z przewagą jednego a z 20' z przewagą dwóch nie potrafiliśmy okazji sobie stworzyć?

Widać nic się nie zmienilo.

Elefant 11.11.2012 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1286092)
Warto odnotować, że kolejny raz zawalił Fredriksen. Wiem, wiem, zawodnicy ofensywni partaczyli jak tylko mogli, ale Korzyma odpuścił Jan "Drewienko" Fredriksen. Dawno tak żałosnego piłkarza nie widziałem.

Zawalił, nie zawalił.

Jest o połowę tańszy niż Paljić. :foch:
A więc z punktu widzenia łysego dwa razy lepszy:-D

Cytat:

Jeżeli Panu Cupiałowi zależy jeszcze na Wiśle
Raczej nie zależy.

!!IRIVER!! 11.11.2012 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1286103)
Pamiętacie taki mecz z przed roku, dwóch z Legią u siebie frajersko zremisowany gdy grając chyba 40' z przewagą jednego a z 20' z przewagą dwóch nie potrafiliśmy okazji sobie stworzyć?

Widać nic się nie zmienilo.

To z wiosny tego roku...

rozarian 11.11.2012 19:41

Jedynie co potrafi Kulawik, to pokazywać "grać spokojnie". Tak też grali w drugiej połowie-zero agresji, prawie wszystkie piłki stykowe przegrywali. Co Tomasz Kulawik zrobił im w przerwie? Zrobił im lewatywę mózgów? Takie zakończenie było niestety do przewidzenia, bo już z Widzewem byli tego blisko. Ta drużyna to jakaś totalna popierdułka.

iiYama 11.11.2012 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1286106)
To z wiosny tego roku...

Sorry, zatarło mi się. Ale to tylko dowód że drużyna jak była mentalnie i.piłkarsko w dupie tak nadal jest.

legol 11.11.2012 19:41

http://i51.tinypic.com/v7xn3m.jpg

KEMOR 11.11.2012 19:42

IDIOCI jak można tak grać , panie Kulawik czy pan ma wpływ na tą zasrana drużynę.Grając w przewadze zamiast atakować i trzymać Koronę w polu karnym to debile wycofują pod swoją bramkę ściągają Koronę i tracą piłkę.Nakręcali ich i pokazywali im że mają szanse .45 lat kibicuję WIŚLE i wstyd mi dzisiaj przed żoną i córką za swoje zachowanie przed telewizorem.Dostałem Białej Gorączki jak patrzyłem na grę najlepszej drużyny w Polsce w XXI wieku .ZASRANI PIŁKARZYKI, ZHAŃBILIŚCIE BARWY WISŁY SWOJA GRĄ.

majomajo 11.11.2012 19:51

A już miałem nawet nie patrzyć na naszych "pitbuli" ze względu na przeczucie klęski na tle kieleckich graczy, ale jednak skusił mnie wynik po I połówce, i z całego serca żałuję że obserwowałem tą amatorszczyznę w naszym wykonaniu, graliśmy bezsensownie nie wspominając o innych wiadomych okolicznościach w tym meczu... Fartowne bramki i zwycięstwa za Maaskanta >>>..> "krakowska piłka" czy też "krakowska barcelona" za Moskala i Kulawika. Podania i posiadanie piłki nie oznaczają bramek czy w naszym przypadku strzałów na bramkę.

silver03 11.11.2012 19:52

Statystyka strzałów: 10 - 8. No ja .......e jak to możliwe grając momentami w przewadze 2 zawodników.

fialo 11.11.2012 19:53

To co wyczyniają te wkłady to się w pale ....a mać nie mieści. Dwóch więcej, DWÓCH i tak dostać w cipę. Wszyscy, może poza Chrapkiem, Boguskim, Bunozą i Chavezem nadają się na wyjeb, inaczej tego określić nie można. Co za patałachy. A Jasio F. to najgorszy, NAJGORSZY zawodnik w historii Wisły Cupiała. Lantame Ouadja, Beto, Edno, Brasilia, Vlastimil Vidlicka, każdy z nich był lepszy. Jak tego można było nie wygrać? Jakim cudem?

ZERO CHARAKTERU.

Krakus! 11.11.2012 20:05

Kiedy strzeliliśmy choć bramkę grając w przewadze ? Odkąd pamiętam nie potrafiliśmy wykorzystać atutu gry w przewadze, to przykre.

Gwiaździsty 11.11.2012 20:12

Teraz płaczecie, a po meczach śpiewacie im i klaszczecie. Zamiast śpiewać im "Czy wygrywasz, czy nie..." trzeba sobie zadać pytanie, komu to śpiewacie ? Słowo "kocham" odnosi się do klubu a nie tych frajerów. A oni myślą, że to ich kochacie, nawet jak za chwilę spuszczą nas do II ligi.

orm 11.11.2012 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1286119)
Wszyscy, może poza Chrapkiem, Boguskim, Bunozą i Chavezem nadają się na wyjeb, inaczej tego określić nie można.
ZERO CHARAKTERU.

Niby dlaczego poza Chrapkiem? Dziś był jednym ze słabszych zawodników i nie pokazał nic co by dawało nadzieję na granie powyżej średniej ligowej. Swoją drogą Szewczyk pokazał że nie dorósł do gry w ektraklasie.

A problemy pod koniec 2. połowy to raczej kwestia braku sił niż charakteru.

Poza tym nie ma co robić tragedii -- zremisowaliśmy na wyjeździe z sąsiadem z tabeli -- w gruncie rzeczy to pozytywny wyniki.

Z innej beczki: Hajto przed chwilą powiedział, że nadal uważa że Wisła ma największy potencjał ofensywny w polskiej lidze. Wyłączyłme tv.

donecki 11.11.2012 20:15

Trzeba ich przywitac dzisiaj lub na treningu

KrzychooR 11.11.2012 20:16

Hajto może się szykuje na przyjazd do Krakowa? ;] Liczy że go Cupiał na trenera weźmie....

danpe_ 11.11.2012 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez armani199 (Post 1286093)
Te transparenty "motywacyjne" z hali podczas ostatniego meczu koszykarek Wisły z Pabianicami należy pokazać naszym marnym pilkarzom podczas meczu w Krakowie. Tym co "pokazali" w Kielcach bardziej w sumie zasluguja na to niż koszykarki !

Na ilu meczach kosza byłeś w tym sezonie, że tak piszesz?
Na tylu, na ile wpuszczali za darmo?

Ja byłem na każdym u siebie, oraz na każdym w PLKK na wyjeździe i powiem tyle - jak sugerujesz, że koszykarki podchodzą do swoich obowiązków podobnie jak piłkarze, czyli bez serca do walki, że pokazują brak ambicji i "wdupiemiejstwo", to masz chyba bardzo wysoką gorączkę. Albo oglądasz mecze spoza hali, może wjedź na mecz i siądź w miarę blisko boiska, aby mieć dobry widok?

Koszykarkom nie trzeba żadnego transparentu o zaangażowaniu pokazywać, napis był kierowany do trenera i z tego co widziałem do Tiny (która opuściła trening jak twierdzą kibice zrzeszeni) nawet nie wiesz o co chodzi w transparencie, który z kolegami wyciągałeś?

Fakt, że mają chwile dekoncentracji - ale w poprzednich sezonach też tak było i jest to jakaś cecha damskiej koszykówki.

Porównujesz grę Pawlak do Sobola, czy Guły? Horti do Frederiksena? Anke de Mondt do Wilka? Weź się puknij, nie ta klasa w ogóle.

Po tym co piłkarzyki pokazują w tym sezonie (poza 1 połową w meczu z Widzewem, gra była OK) zasługują na obcięcie kontraktów o 70% i tyle.

fialo 11.11.2012 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orm (Post 1286127)
Niby dlaczego poza Chrapkiem? Dziś był jednym ze słabszych zawodników i nie pokazał nic co by dawało nadzieję na granie powyżej średniej ligowej. Swoją drogą Szewczyk pokazał że nie dorósł do gry w ektraklasie.

Chyba inny mecz oglądaliśmy. Non - stop pod grą, kilka świetnych otwierających podań (vide do Genkova w drugiej połowie, który to koncertowo s.......ił setę), dużo gry z pierwszej piłki, dobrze się zastawiał, jak zwykle elegancki przegląd pola. Nadmienić trzeba, że to nie jest w żadnym wypadku skrzydłowy, a tam mu przyszło grać i to raz z prawej, raz z lewej strony. To po faulu na Chrapku była czerwień. Jak dla mnie w przodzie wyróżniający się zawodnik. Cóż z tego jak przyszło mu grać w asyście takich graczy jak Jasio czy Danielek.

Trzeba mimo wszystko uczciwie przyznać, że z Szewczyka zbyt wiele nie będzie, podobnie jak z Czekaja niestety, Osman wrócił i nasza gra w obronie poza golem była ok.

KOMINEK 11.11.2012 20:42

Po strzeleniu gola nasi gwiazdorzy uznali już że mecz wygrali. Gdy grali z przewagą dwóch zupełnie mieli wyj..ne na mecz. Wisła to teraz jest drużyna która będzie wygrywała gdy piłkarze będą dawać z siebie 100% . Ale my mamy gwiazdy które mają w głowie że trzeba biegać i walczyć tylko z Legią Lechem i w pucharach a te czasy się skończyły

Nie pamiętam kiedy tak się wstydziłem za Wisłę jak dziś

Kluvi 11.11.2012 20:47

Czepianie się Kulawika trochę nie na miejscu jest bo skład ma jaki ma. Ale faktem jest że w ost minutach zabrakło tego co robiliśmy grając jeszcze w 11 na 11!!!! 90 minuta mamy przewagę w zawodnikach, zamiast klepać sobie piłkę i to rozciągać to oni szarpali się i na głupie wolne Koronie pozwalali.. Przede wszystkim trzeba zgonić piłkarzy za ich postawę.. Bo jeśli nawet już byli zmęczeni to jak wyżej napisałem klepać piłą niech Korona zapierd..ala!!

Dajmy wreszcie jakiemuś trenerowi porządnie popracować, jak np Nawałce w Górniku.. i dopiero wtedy oceniajmy..

s1mone 11.11.2012 20:58

1. Totalne frajerstwo.
2. Odgwizdanie dwóch spalonych w końcówce, gdy nasi wychodzili sam na sam - żenada. Sędzia drukarz.
3. Mielcarski .......ący farmazony przez 90 minut - metr poniżej mułu. Gada o wszystkim tylko nie o meczu. Te jego wywody sprawiają, że człowiek ma ochotę wyłączyć podczas meczu komentarz.

:F

....A CO ZA SEZON
(c) Czarek Wilk

Blaszczu16 11.11.2012 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1286141)
1. Totalne frajerstwo.
2. Odgwizdanie dwóch spalonych w końcówce, gdy nasi wychodzili sam na sam - żenada. Sędzia drukarz.
3. Mielcarski .......ący farmazony przez 90 minut - metr poniżej mułu. Gada o wszystkim tylko nie o meczu. Te jego wywody sprawiają, że człowiek ma ochotę wyłączyć podczas meczu komentarz.

:F

....A CO ZA SEZON
(c) Czarek Wilk

Mnie zawsze zastanawiało, co ludzie widzą w tym człowieku. Gość jest tak antywiślacki, że gdyby przyszedł na Reymonta to nic dobrego by z tego nie wyszło, znowu nasprowadzałby Berettów z Portugalii.

Ciastek1 11.11.2012 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1286147)
Mnie zawsze zastanawiało, co ludzie widzą w tym człowieku. Gość jest tak antywiślacki, że gdyby przyszedł na Reymonta to nic dobrego by z tego nie wyszło, znowu nasprowadzałby Berettów z Portugalii.

oraz Clebera , Paulistę i Petrescu hmmmm ... Mielcarski wróć

El'kabat 11.11.2012 21:28

Szkoda słów jakie to są pajace,9na11 dajemy się stłamsić Koronie zamiast spokojnie ich wypunktować.
Sens dzisiejszych zmian to chyba tylko sam Kulawik zna,wprowadzać Sobola za Sikorskiego?

Jak w kolejnym meczu będzie to wyglądało tak samo to pozostaje nam chyba faktycznie tylko wbić na trening tych oszołomów i uświadomić ich w jakim klubie grają.

edit

A faktycznie,zwracam honor WIZŁAZWE :) frederiksen ma póki co jedną

WISŁAZWE 11.11.2012 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1286151)
Jedyny plus tego meczu to 4 żółtko freda i na pewno ze Śląskiem naszego asa nie ujrzymy.
Szkoda słów jakie to są pajace,9na11 dajemy się stłamsić Koronie zamiast spokojnie ich wypunktować.
Sens dzisiejszych zmian to chyba tylko sam Kulawik zna,wprowadzać Sobola za Sikorskiego?

Jak w kolejnym meczu będzie to wyglądało tak samo to pozostaje nam chyba faktycznie tylko wbić na trening tych oszołomów i uświadomić ich w jakim klubie grają.

Kiedy on zgarnął te 4 kartki?

Wilk nie zagra to jest pewne, ale Frederiksen pierwsze słyszę.

Adenalix 11.11.2012 21:38

Dawniej piłkarze tak rozbici psychicznie, kupowali karton fajek i wagon wódki, wychodzili całą kadrą, zamykali się sami w knajpie i gadali do rana piorąc wszystkie brudy począwszy od wujowego meczu z the windy city, poprzez wujowy sezon i frajerskie remisy i porażki, kończąc ok. 6 rano na brudnej bieliźnie. Po takim katharsis przynajmniej nikt nie będzie chować się po kątach i każdy w oczy powie sobie co myśli o innym. Zagrożenia popsucia atmosfery nie ma, a może uda się zdobyć jakikolwiek progres. Wszyscy jeździmy po piłkarzach jak po łysych kobyłach i ja jestem ostatni któryby się nad nimi litował: to nie niefart spowodował, że jesteśmy na 12 miejscu w tabeli, to nie brak umiejętności nawet, tylko frajerstwo, niechlujność i przerośnięte poczucie własnej wartości.

TymonPRO 11.11.2012 21:38

Mimo że zawsze staram się znaleźć w tym wszystkim jakiś pozytyw to dziś Wisła osiągnęła szczyt kompromitacji,starałem się wierzyć że w końcu coś drgnie,że Wisła się obudzi ale wszelkie wątpliwości zostały rozwiane,to już nie jest przypadek,niespodzianka czy chwilowy spadek formy,w głowie kibica Wisły same pytania

Wszystko w rękach pana Cupiała,albo coś zrobi i Wisła wróci albo nadal będzie wierzył w ,,cudowny plan Jacka Bednarza"

Bednarz się bawi my płaczemy,ktoś powie to wina grajków bo nie grają na 100%,a może my mamy 5 piłkarzy i 6 kopaczy?

Pytań jest wiele ale nie ma odpowiedzi,oby ten co Wielką Wisłe zbudował nie zrobił jej niezamierzonego pogrzebu

wortski 11.11.2012 21:45

Ja się pytam o jedno. Jak zareagują Ci, którzy mnie zbanowali za to, że mówiłem prawdę o niektórych wynalazkach pewnego ulubieńca właścicieli tej strony.

Od roku widać co robią panowie Jaliens, Genkow, Iliev, Jovanović, od jeszcze dłuższego czasu Garguła. O byłych parodystach już nie chcę pisać. To oni są odpowiedzialni za te wszystkie kompromitujące odpuszczania w wielu spotkaniach na przestrzeni ostatniego roku.

Krytykujecie Czekaja, Chrapka, Szewczyka i ogólnie młodych Polaków? Dobrze, tylko jednej najważniejszej nie mówicie. Oni by w Wiśle nie grali, gdyby transfery wiadomej osoby wypaliły. Ja nie wymagam od Chrapka, aby pociągnął grę Wisły mając obok siebie takich zawodników jak Jaliens, Iliev, Genkow, Melikson. W normalnej sytuacji jest tak, że od zawodników mających status gwiazdy powinno się wymagać najwięcej, a nie od młodych zawodników. Status gwiazdy w naszym klubie na przestrzeni ostatniego roku mieli inni zawodnicy - Pareiko, Lamey, Jovanović, Jaliens, Sobolewski, Nunez, Melikson, Garguła, Genkow, Iliev, teraz doszedł Głowacki. Ilu z tych liderów gra/grało na swoim poziomie? Najmniej winiłbym Pareikę, Sobolewskiego (przez częste kontuzje, wiek) i Głowackiego (bo on już przyszedł do spalonej ziemi). Całą resztę winię.

Chciałbym się zapytać, dlaczego dwóch wielkich gwiazdorów Iliev i Jovanović nie zagrali ani minuty? Dlatego, bo od momentu przyjścia do Krakowa prezentują kiepską formę poza nielicznymi momentami.

U nas jest od dłuższego czasu jest spora krytyka tych piłkarzy, których w normalnych okolicznościach nie byliby ważnymi piłkarzami pierwszej drużyny, mieliby problem z załapaniem się na ławce rezerwowych, a często byliby na wypożyczeniu w Niecieczy, czy w innym klubie z niższej ligi. Czekaj do niedawna był ósmym obrońcą (pozostali okazali się dużo słabsi niż mieli być i dlatego młody Polak zaczął grać), teraz ma być niby pierwszym i grać o dwie klasy lepiej niż Jaliens ze spółką i to właśnie Michał jest obwiniany o wszystko co złe. Ja nie widzę różnicy między grą Czekaja, a wielkich gwiazd z zagranicy. Co jest akurat bardzo złe dla obcokrajowców. A ja pytam, czemu nie Jovanović ma być gnojony jak Czekaj?

Czy Czarek Wilk przychodził jako gwiazda, przyszły lider? Nie. To jest piłkarz waleczny, oddający serce na boisku, ale powinien stanowić dodatek do lepszych kolegów z drużyny. Niektórzy z niego robią nie wiadomo kogo.

Czwarty trener sobie z wielkimi graczami nie radzi. Przypadek? Za czwartym razem już chyba nie można pisać o czymś takim jak przypadek.

QBAS 11.11.2012 21:49

frajerstwo - poziom ekspert

ziz99 11.11.2012 22:00

Runda jesienna już dla Wisły praktycznie zakończona. Drużyna popadła, mówiąc oszczędnie, w totalną przeciętność. Zostały trzy mecze, w których próżno szukać punktów.

Faktycznie, tak jak napisał TymonPRO, pytań jest coraz więcej. Wspominałem już, że najwyższy czas aby Cupiał osobiście określił co zamierza dalej... sprzedaje, oszczędza, czeka (na co?), inwestuje...

Ten projekt, który obecnie oglądamy, zupełnie się nie sprawdził i chyba czas najwyższy żeby podjąć jakieś decyzje...

Karherop 11.11.2012 22:09

Nie miałem okazji oglądać meczu , wystarczy mi wynik i przebieg całego spotkania można się było domyślić.

Ktoś z tym musi zrobić porządek , mam nadzieję że w zimie w klubie będzie trzęsienie ziemi . Niech się dzieje wola nieba.

PS. Jedyne co mnie interesuje to czy faktycznie Szewczyk wyleciał sprawiedliwie z boiska , podobno 2 faulu jednak wcale nie było ?

matti123 11.11.2012 22:20

Rozgonić całe towarzystwo na czele z Kulawikiem. Czas na jakiegoś trenera, który już coś zrobił w swoim życiu, który wywali 3/4 tej ekipy ibędzie miał pieniądze na nowych bo ziemia jest spalona. Z Lechem był szczyt dna dziś to już nawet słów brak. 11 na 7 byśmy tego nie wygrali

wolfy 11.11.2012 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matti123 (Post 1286165)
Rozgonić całe towarzystwo na czele z Kulawikiem. Czas na jakiegoś trenera, który już coś zrobił w swoim życiu, który wywali 3/4 tej ekipy ibędzie miał pieniądze na nowych bo ziemia jest spalona. Z Lechem był szczyt dna dziś to już nawet słów brak. 11 na 7 byśmy tego nie wygrali

Mistrzu, weź się pierdyknij w czapę...
Kolejnego trenera chcesz zmieniać!? JUŻ?!
Wbijcie sobie wreszcie do łbów, że drużyna jest słaba i zdemoralizowana przez Łysego Wariata.

A co od meczu - zejdźcie na ziemię. Przed ostatnim gwizdkiem punkt większość brałaby w ciemno, a po nagle wielkie zdziwienie, że nie ma skuteczności i są karykaturalne błędy w obronie. No, są, od ponad roku, a tu wszyscy wiecznie zaskoczeni!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl