![]() |
Cytat:
|
Przestalibyście już pierd...ć o tej Wiśle w sercu. Na chwilę obecną nie ma w tym klubie piłkarza o takich wartościach i trzeba się z tym pogodzić.
|
Przestalibyście już pierd...ć o tej Wiśle w sercu. Na chwilę obecną nie ma w tym klubie piłkarza o takich wartościach i trzeba się z tym pogodzić.
|
Cytat:
|
Wydaje mi sie ze troche niektorzy przesadzają mówiąc ze piłkarze nie walcza, ze im sie nie chce itp. Myślę ze im sie chce i to bardzo ale nie mogą , są nie przygotowani do sezonu przez Moskala. Jesteśmy bezradni w ofensywie bo brakuje szybkosci kazdemu z zawodników ofensywnych. Na wisłe obecnie to nie trzeba wybitnych obroncow w druzynie przeciwnej, wystarczy czterech szybkich chlopa i tyle.
|
Cytat:
Może to i lepiej, że cracovia prawdopodobnie leci w tym sezonie. Trener będzie dzięki temu mógł dłużej popracować. |
Bardzo dobry mecz Alana, chłopak rocznik 94 warto przypomnieć, a zagrał dziś naprawdę elegancko.
O reszcie szkoda mówić, cel jest wiadomy i jedyny na ten sezon - 30 kwietnia 2011. Niech to wygrają a później krzyż na drogę. Ja już przyjmuję te porażki na chłodno, poczekamy do lata, zobaczymy co da "rewolucja", ja osobiście jestem jakoś dziwnie spokojny o jakość "nowej" Wisły - wspomnicie moje słowa, nie będzie tak źle :) Tacy zawodnicy jak Uryga mają przyszłość. Nie można zapominać o Chrapku (r92) i Nalepie (r93), którzy z powodzeniem grają w pierwszysch składach swoich zespołów w I lidze. A Chrapek to jest megatalent i mam nadzieję, że dostanie szansę. Spokojnie, jeszcze będzie dobrze :) |
Cytat:
W ogóle przygotowanie fizyczne w Wiśle to wielka tragedia od dluższego czasu - z przerwą na Maaskanta, który jakoś na poszczególne mecze potrafił trafiać z formą fizyczną. |
co do przygotowania fizycznego wydaje mi się że odsunięcie od zespołu Bahra nie jest przypadkiem.
|
Mam nadzieję że Sobol się wykuruje do derbów, zawsze to jeden walczący zawodnik więcej.
|
Cytat:
Transfery Valkx'a dały nam właśnie MP i udaną grę w pucharach i dodatkowo zarobione środki z gry właśnie w tych pucharach. Teza o tym że pensje piłkarzy zniszczyły budżet Wisły to bajka dla dzieci. Przychody z gry w pucharach to jedno, a wpływy z transferów od Marcelo do Brożków to dwa, ale to inny temat. A miłośnikom Bednarza i i Probierza polecam popatrzyć na bilans Maaskanta i analogiczny aktualnego trenera. |
Przyjdzie komplet, albo ponad 25 tysięcy. Dla tej atmosfery którą sami tworzymy, nie dla kopaczy.
|
Mecz bez karnego przeciwko Wiśle to mecz stracony. Przepis na karnego podczas meczu z Białą Gwiazdą? Kopnąć Wiślaka i się przewrócić (mozna tez krzyknąć auuuuu..lepiej działa na sędziów), przewrócić się o własne nogi po czym podnieść ręce do góry i wykrzywić twarz w gescie zdziwienia (zwlaszcza to drugie jest warunkiem koniecznym, pierwsze tylko wystarczającym), nabić z 2 metrów kogos w reke, 50 na 50 ze sedzia gwiznie, zwlaszcza jak mecz jest rozgrywany u siebie.
Taki OT, bo o grze nie ma co za duzo napisać.. |
Przyjdzie 200 osób
|
Mecz jakich wiele w ostatnich tygodniach. Braki w grze ofensywnej nie są od dzisiaj. Najlepiej gra ofensywna to wygladała za Moskala. Za Maaskanta była równie tragiczna co teraz, ale drużyna była w lepszej formie, lepiej ją umiał ustawić, poza tym nie była tak rozbita jak teraz.
Uryga zadebiutował poprawnie, ale mówiąc prawdę, nie miał on zbyt wielu okazji do wykazania się. Gra Jagielloni momentami gorsza nawet niż koleżanki zza łąki. Mecz mógł zostać rozstrzygnięty w pierwszych pięciu minutach, ale jeden piłkarz wolał tradycyjnie nie podać do kolegi. Poza Meliksonem, który jest już gdzie indziej reszta zagrała w miarę ambitnie. A, że są w kiepskiej formie, albo sa kiepskimi piłkarzami i mają kiepskiego trenera to inna para kaloszy. Najlepiej jednak pojojczyć na brak ambicji i Kirma (który był dzisiaj akurat jednym z bardzije aktywnych). Czekam cierpliwie na pęknięcie balonika pt. nowa ambitna Wisła. Tak gdzieś za rok o tej porze. Sędzia dziś nie miał dnia. Dobrze, że w meczu o pietruszkę. I na koniec. Skąd tyle optymizmu w sprawie świętej wojny. Szansę na wygraną oceniam na czterdzieści procent. |
Najbardziej tragiczne jest to, że trener odsądzany od czci, wiary i umiejętności trenerskich rzeczywiście zrobił z tymi łamagami wynik ponad ich możliwości. Jak to leciało "... stawiaj na młodych Polaków" ;)
|
Cytat:
i średnia poniżej bramki na mecz |
Wszelka dyskusja I ocena naszej druzyny jest pozbawiona sensu...
... Po oswiadczeniu Bednarza. |
Cytat:
|
Cytat:
Wg mnie nie uczciwym jest porównywanie popisów gwiazdorów typu Biton czy Iliev zarabiających krocie do kopaczy z ME, którzy jak wiadomo u nas to tylko zapchajdziury (bo przepisy nakazują mieć grupy juniorski to mamy byle co). Uważam to za chwyt poniżej pasa, wręcz chamsko sofistyczny. I nie dziwie się że nie komentujesz. Bo nie ma czego. BTW Nie odwracaj uwagi od porównania gry stranierosów do strajku włoskiego - bo nawet jak strzeliłem babola to nie ma to nic do rzeczy że stosujesz porównania nie fair. Grubo opłacone gwiazdory - kontra bida z nędzą (nasi byle jacy juniorzy) jako synonim przyszłych polskich kopaczy. Dla mnie żenada. |
Cytat:
|
Niech wreszcie ktoś przyjdzie do nich na trening i pokaże palcem dla kogo się gra, a nie dla "czego".
|
Cytat:
|
Jak oceniacie Urygę. Bo ja niestety (na szczęście?) nie mogłem obejrzeć meczu, a jestem ciekaw, jak jedyny, obok Czekaja i wypożyczonych, interesujący zawodnik z ME się zaprezentował.
|
Przez większość czasu grał solidnie. Niestety, pod koniec meczu zaczął popełniać błędy, szczególnie utkwiła mi w pamięci jego niedokładna crossowa piłka, którą Jagiellonia przejęła 30 metrów od naszej bramki i skurcze, które go zaczęły łapać w 90 minucie.
Brud to taka Polska wersja Jirsaka. ość podobno gra, ale nikt nie ma pojęcia gdzie się podziewa przez większość meczu. |
Smutny mecz.
Słusznie Wieszczycki powiedział, że nawet nie bardzo jest się co zawodników czepiać - próbowali, tyle, że nie umieją wykrzesać z siebie więcej. Sytuacja w klubie, oświadczenie Bednarza, eksperymenty kadrowe Probierza i sam Probierz jako trener - wszystko moim zdaniem składa się na to, że nie umieją więcej dziś pokazać. Smutny mecz. |
Żaden blamaż już mnie nie zdziwi w tym sezonie... ŁKS, Pejsy czy kto tam jeszcze:(
Wesołych Świąt! |
Ja nie wiem dlaczego akurat w dniu dzisiejszym dowalacie się do Kirma? Na tle reszty prezentował się naprawdę super, choć to marne pocieszenie. Zwłaszcza na tle POLAKA Małeckiego.
|
Cytat:
Nie wiem o co Wam chodzi z tym czepianiem się do stawiania na młodych Polaków, teksty że "widzicie jakie są tego efekty". Dziś JEDYNYM młodym Polakiem w Wiśle był właśnie Uryga i należał do najlepszych w swojej drużynie. Owszem, nie była to sztuka, ale zagrał solidniej niż jego zagraniczni koledzy, zarabiający krocie. Uprzedzając kontrargument - Brud jest starym, 23-letnim koniem, nie młodym Polakiem. |
Od dwóch lat olewałem młyn, bo twierdziłem...nie ważne co.
Ale na Ruch przyjdę na C3 i pojadę ostro. Kurde. Jest Uryga, niech bedzie Czekaj. Nie ma .......enia,wychodzimy z cienia! Wisła! |
Cytat:
Małecki jest jeszcze słabszy oczywiście. Jego strzały miażdżą system i nikt nie powiedział, że Kirm zagrał słabiej od Małeckiego, bo tak się najzwyczajniej w świecie zagrać nie da. |
Cytat:
Proste pytanie: ilu zawodników przyszło za kadencji Valckxa? Ilu coś wniosło do gry drużyny? Ile nas kosztowali? I ile może nam się zwrócić? Nie, nie jestem miłośnikiem ani Bednarza, ani Probierza. Zdaję sobie sprawę, że szczęściem Wisły i jednocześnie jej nieszczęściem jest właściciel, który w ogóle nie czuje i nie ma serca do piłki, który nie zainwestuje nawet grosza w jedno choćby boisko treningowe, a wpływy z transferów weźmie dla siebie w ramach odzyskiwania mitycznego długu. Ale nie zwalniajmy Valckxa od odpowiedzialności - zostawia za sobą spaloną ziemię. A sukcesy? Jakie sukcesy? Mistrzostwo w buraczanej zdobyte w fartowny sposób i 3 przyzwoite mecze w rozgrywkach europejskich na kilkanaście rozegranych? Z jakimi tuzami graliśmy? Bułgarami, Belgami, Duńczykami, Łotyszami. Owszem to jakiś postęp po blamażach Skorży, ale niewielki i jakoś w pamięć bardziej zapadły mi mecze z Parmą i Schalke niż tegoroczny "sukces". I pamiętajmy też, że niewiele brakowało, by Bułgarzy wygrali pierwszy mecz, a wtedy rewanż to byłby zupełnie inna rozmowa. Gdyby nie Odense w ostatniej sekundzie, to pucharów na wiosnę by nie było. |
Cytat:
|
Tu nie ma nad czym się rozwodzić sezon ligowy już dawno jest przegrany.Teraz trzeba wszystko zrobić żeby we wtorek wyeliminować Ruch!Jest tylko jedno ale już nie pamiętam kiedy ostatnio zdobyliśmy dwie bramki na R22.
|
Trzy jedyne pozytywy tego meczu to Uryga, Pareiko i Kirm. Ten ostatni, w przeciwieństwie do pierwszego, jest w zajebistej formie fizycznej. Wiele można mu zarzucić, ale odjeżdżał Jagiellończykom regularnie i zasuwał cały czas.
Mam nadzieję, że zaraz za formą fizyczną przyjdzie piłkarska, bo dzisiaj tylko on ciągnął grę do przodu. Tak w ogóle - mecz zajebał Małecki w pierwszej minucie moim zdaniem. Nie podać w takiej sytuacji do Bitona do kryminał. Cytat:
15.10.2011 Wisła v. Jagiellonia 3-1 |
Szkoda, że wódeczki nie można sobie z kielonkami na mecz przynieść.
Na Ruchu by polał, stuknął się...."i za bezpieczny weekend" :lol: |
Cytat:
|
Cytat:
Tylko rzecz w tym, że te "sukcesy" tylko zaciemniają obraz. Podam analogiczny przykład. To trochę tak jakby ktoś po "sezonie konia" Matusiaka, Grzelaka czy naszego Zieńczuka twierdził, że to są świetni zawodnicy. No właśnie nie są... Tak samo te nasze tegoroczne puchary, to było "więcej szczęścia niż rozumu", a odpadnięcie ze Standardem nie przynosi nam chluby. |
Plusy meczu:
-Uryga (udany debiut, będą z niego ludzie. solidny w defensywie, włącza się w atak. super para z Czekajem będzie) -Pareiko (szkoda tylko bramki z ponad 30 metrów, obroniony karny + pewny punkt drużyny + główka po rzucie rożnym dla Wisły - dobry zawodnik ofensywny :P ) -Kirm (nie było idealnie ale widać dużą poprawę w formie) Reszta: Lamey w sumie do pewnego momentu grał przyzwoicie. Potem chyba mu kondycha siadła. Daniel Brud - nie było źle. Małecki - chyba zbyt wiele od niego oczekuję, czekam na powrót do formy Melikson - cały mecz niewidoczny (przez te piętnaście minut był niewiele bardziej widoczny niż przed wejściem na boisko) Biton - no zawiodłem się Genkov - nie mam zdania Paljic - dużo latał, jego zagrania nie były wybitne. ale walczył. jak lew Diaz - niby dobrze, ale zawsze ma jakieś takie momenty, że nie jestem przekonany do niego. taki solidny, ale nie solidny Jirsak - występ na miarę jego formy. oczywiście może zagrać lepiej, ale tylko z Ruchem Wilk - jak zawsze nigdy nie odstawia nogi Iliev - nie był jego najlepszy występ ogółem drużyna: Jeżeli mielibyśmy budować drużynę na trzech osobach grających średnio ale dobrze (czyli takie 6-7/10), w tym bramkarz, to wszyscy grają słabo. |
Cytat:
Ludzie czy Wy naprawdę sądzicie że to wina trenera że z tych łąmag tylko Maskant był w stanie coś wykrzesać Probierz zdobył więcej punktów z ŁKS |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl