Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [21 kolejka] Wisła Kraków - Lech Poznań - 9 marca, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8623)

bravelukas 09.03.2012 17:21

Mam nadzieję i wierzę, że będzie bardzo dobry mecz dla kibiców. Zapowiada się ciekawie. Pierwszy mecz Probierza na R22 i debiut Rumaka. Lech będzie prowadził otwartą grę więc powinno być dużo sytuacji. Wisełka musi dziś wygrać i odrabiać straty. Jeszcze nie wszystko stracone. Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!!! :))

Misiak 09.03.2012 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1228559)
Małe przypomnienie z kim dziś gramy:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...06,tabela.html

Drużyna Lecha Poznań nie otrzymała licencji na grę w kolejnym sezonie piłkarskiej ekstraklasy. Zgodnie z regulaminem rozgrywek drużyna została przesunięta na ostatnie miejsce w tabeli Orange Ekstraklasy.

Od sezonu 2005/2006 Lech został unicestwiony i mamy do czynienia z Amicą i to Amica jest naszym dzisiejszym rywalem.

Tak to jest wierzyć onetowi :D sprawdz aktualne tabele ekstraklasy i w każdej masz Lecha a Amica to nasz sponsor tak dla przypomnienia.Zresztą tytuł tematu w którym piszemy jasno wskazuje z kim gracie... bez napinki ale musiałem wyjasnić :) POZDRO

Franco 09.03.2012 17:36

http://www.90minut.pl/liga/0/liga1944.html
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Bez napinki :)

David. 09.03.2012 17:37

Masz rację. Kolega thechris nie doczytał. Wszystko już stało się jasne. Ale, że wam tam w Poznaniu nie ufam to sprawdziłem na stronie.. UEFA.

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/20231/uefa_lech_uefa_470.jpeg

I teraz już nie wiem..

:rotfl:

Krotochwila 09.03.2012 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Misiak (Post 1228672)
Tak to jest wierzyć onetowi :D sprawdz aktualne tabele ekstraklasy i w każdej masz Lecha a Amica to nasz sponsor tak dla przypomnienia.Zresztą tytuł tematu w którym piszemy jasno wskazuje z kim gracie... bez napinki ale musiałem wyjasnić :) POZDRO

W psychologii nazywamy ten mechanizm wyparciem. Polega na ignorowaniu niewygodnych prawd w trosce o równowagę psychiczną. Skuteczny mechanizm obronny.
Ale prawda jest taka, że przewiesiliście metkę na inny organizm, bo tak było wygodniej. Owy organizm nie jest Lechem Poznan a Amicą Wronki a oficjalna ligowa nomenklatura może zmylić tylko średnio zorientowanych kibiców oraz ludzi takich jak Ty, którzy świadomie zdecydowali się na ignorowanie smutnych faktów.Pozdrowienia. Oczywiście bez napinki.

ciacho 09.03.2012 21:19

Obraz nędzy i rozpaczy. Cytując klasyka: "nie ma niczego"

Teqcontroller 09.03.2012 21:22

Dno, po chuja kopią piłkę na pałę, ja .......e , nie wiem co będzie w 2 połowie, niech coś strzelą i nie stracą...

Ciastek1 09.03.2012 21:26

Niech realizatorzy jeszcze więcej mikrofonów ustawią pod trybuną gości bo nic a nic ich nie słychać .

nh79 09.03.2012 21:26

nie ma to jak zwolnic Maaskanta, gdy pol druzyny z podstawowego skladu mialo kontuzje, pozniej wbic noz w plecy Moskalowi, choc gra byla ladna dla oka, wiec zaslugiwal na szanse do okonca sezonu,to teraz mamy dzida do przodu na afere i PMSZ znowu rzadzi.nie kumam (znaczy kumam BC musi odejsc) Maaskant przejal druzyne rozbita w srodku sezonu, cele przed nim postawione czyli mistrzostwo bylo, LE byla a oni go zwalniaja jak polowa druzyny kontuzjowana.na to co widze teraz to sie w ogole bez mocnej naje... ogladac nie da masakra jakas Panie BC szacunek za to co bylo , ale jak sie nie widzi powielanych co roku bledow to czas sprzedac Wisle komus bardziej zorientowanemu w temacie futbolu....

p.s. a Apoel pokazal jakimi sa "ogorkami"

p.s.2 wynik nawet jesli wygraja nie ma znaczenia, bo ja chce Wisly, ktora znaczy cos w Europie, bo w ta siermiezna liga to dla mnie zaden wyznacznik

thechris 09.03.2012 21:28

Sprawiedliwie to powinno być 0:2. Niby może się zemścić ale trzeba częściej przechodzić z piłką na drugą połowę a nie puszczać dzidę i oddawać piłkę Kotorowskiemu...

Oprócz bramkarza to w każdej formacji Amica jest wyraźnie lepsza.

Póki Wilk ma decydować o obliczu Wisły to będziemy się plątać w środku tabeli. Jeden odbiór, dwa razy go przejdą, 2 razy sfauluje...Bez sensu taka gra. Ambicja to jedno a umiejętności to drugie.

Baldur80 09.03.2012 21:28

Wisla macie tych chamow rozjechac za ten cyrk w czsie minuty ciszy. To sa wlasnie Poznaniacy

River 09.03.2012 21:32

Jak skonczy sie na 0-0 to bedzie to nasz niewatpliwy sukces.

Ogolnie czuje juz tradycyjne 0-1 na R22 po jakims farfoclu obrony. Gramy chuja to i chuja tu ugramy.

Po zagraniach naszych niektorych "gwiazd" to jestem wrecz zalamany. Krotkie celne podanie to niesamowite wyzwanie dla takiego Paljicia. Wrzutka ze stojacej pilki jest zadaniem awykonalnym dla Nuneza. Ogolnie rzecz biorac, kilka naszych ogorkow tradycyjnie trzyma swoj poziom.

Merkury 09.03.2012 21:44

Ogólnie to nasza kadra to przypomina obraz nędzy i rozpaczy. Gratulacje dla Cupiała

Baldur80 09.03.2012 21:46

I znowu pyrusy pokazaly jakimi sa wiesniakami Wisla jedziecie z nimi

ślimak 09.03.2012 21:53

Mały plus dla Probierza. Wymiana 2 najsłabszych ogniw w 60 min. Zobaczymy efekt, w każdym razie nie bronimy remisu.

Lechista69 09.03.2012 21:54

Mozdzen debilu, zniknij z boiska! Melikson, Gargula konczyc te szmaty!

Merkury 09.03.2012 22:18

Ten mecz to odpowiedz dla władz na zmianę trenera - Nihil Novi.

kha1 09.03.2012 22:21

Taktyka Probierza: dzida do przodu na aferę. Brzydka sprawa, ale cóż.

ENDRJU 82 09.03.2012 22:24

Jak na nich patrzę, mam ochotę wcisnąć przycisk "reset" w kompie i mieć nadzieję, że potem system będzie działać lepiej... a tu pyta c.d...

Merkury 09.03.2012 22:24

Dobra MP poszło się bujać a co do gry to widać ewidentnie "potencjał" w tym zespole. Śmiech na sali.

mitmichael 09.03.2012 22:24

Jak zle było z tyłu to dobrze było z przodu, jak jest dobrze z tyłu to jest zle z przodu - takim sposobem sukcesow nie bedzie

Teqcontroller 09.03.2012 22:24

no i ....a sie obsrali.

ciacho 09.03.2012 22:25

To co wyprawiał Garguła na boisku to był jakiś sabotaż.

Bronex 09.03.2012 22:26

Wynik meczu z Lechią był miłym incydentem wynikającym bardziej z praw statystyki niż umiejętności. Dziś mecz z poznańskim Lechem pokazał ,że Wisła ,która niegdyś była synonimem jakości jest niestety uosobieniem indolencji, piłkarskiej tandety , nieporadności oraz zmarnowanych szans. Dno.

grzesiek632 09.03.2012 22:26

I padlina.
Zmieniać trenera!

Probierz WE DON'T TRUST YOU!

tofik 09.03.2012 22:26

Liczby nie kłamią, to nie defensywę mamy słabą, bo goli nie tracimy dużo więcej od drużyn z czołówki. . My w ofensywie gramy żałośnie. W 30 minut w przewadze nie strzelić gola grając u siebie, mając nóż na gardle ? Kompromitacja.

thechris 09.03.2012 22:27

Amica nie wykorzystała szansy bo miała w składzie swoją wersje Czekaja.

W 11 na 10 gra się wyrównała ale lepsze sytuacje miała Amica, szczególnie w 73 minucie oraz w 72 i 92.

Ogólnie wynik lepszy niż gra bo Amica grała lepiej i nawet w 10 była bliżej strzelenia gola.

Natomiast poziom futbolu niewiele wyższy od tego co zaprezentował ŁKS z Pasami i nic dziwnego, że to ekipy środka tabeli.

Matijas 09.03.2012 22:30

Dzisiejszy mecz dał do myślenia płaczkom plującym na Genkowa i jarającym się Bitonem czy trzeba więcej? Bez Genkowa NIE ISTNIEJEMY przy jakichkolwiek piłkach granych bezpośrednio w linię ataku. Jeśli Melikson/Iliew sam nie zrobi nam akcji to nic z tego. Podanie do Bitona inne, aniżeli idealnie do nogi = strata.

Dziwne, że trenerzy stawiali/ją na Genkowa, ale znawcy wiedzieli, że to "dlatego, bo Bitona nie wykupią". To dobry gracz i sprawdzi się jako "strzelacz bramek", ale jeśli będzie ktoś, kto zrobi za niego resztę - Genkow jest w tej roli idealny.

Mecz jak mecz - MP prawdopodobnie nie będzie. Ale mogliśmy tego oczekiwać, nie ma co się ciąć.

ciacho 09.03.2012 22:30

To jak taki przykładowo Wilk, nie odmawiając mu waleczności, jest słaby technicznie to jest po prostu coś strasznego.

Teqcontroller 09.03.2012 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 1228742)
I padlina.
Zmieniać trenera!

Probierz WE DON'T TRUST YOU!

Bo ci coś zmiana trenera da...:rotfl::cenzura:

bunny 09.03.2012 22:31

1. nie umiemy dośrodkować z rożnego
2. "gramy" straszną padake licząc że melikson coś wykombinuje
3. nie da się zauważyć w grze żadnego wycwiczonego schematu
4. obrońcy nie umią wyprowadzać piłek do ataku
5. nie umiemy strzelać z dystansu
6. po raz kolejny nie umiemy wykorzystać przewagi liczebnej na swoją korzyść
podsumowując: żenada
wniosek: dać się zaaklimatyzować probierzowi; oczyścić po sezonie z tego szrotu
dobranoc :)

Bronex 09.03.2012 22:32

Wilk gdyby umiał jeszcze strzelać to byłby piłkarz kompletny. Facet w destrukcji robi kawał dobrej pożytecznej roboty ale te strzały z dystansu. "popłaczmy razem".

River 09.03.2012 22:32

Jesli przed tymmeczem byli jeszcze jacys fantasci co wierzyli w MP to chyba po dzisiejszym meczu ostatecznie sie z tych fantazji wyleczyli.

I polowa w naszym wykonaniu to dramat. II polowa troche lepsza ale i tak nie bylo sie czym zachwycac.
Gdy widze nasze strzaly z dystansu (zwlaszcza Wilka) to mnie ....ica strzela. Wlasciwie to nie sa strzaly tylko wy.......enie pilki w trybuny. By strzelic gola z 25-30 metrow to trzeba to UMIEC a nie liczyc na cud, ze wpadnie.
Tak jak ktos tu juz wspomnial. Jak obrona wyglada lepiej to drramat jest w ataku i na odwrot.
Ten mecz dobitnie pokazuje, ze Biton to jednowymiarowy napastnik. Przydatrny tylko wtedy gdy sa sytuacje strzeleckie. Jak ich nie ma to zespol gra w 10. Mimo tych bramek, ktore strzelil nie jest wart kasy jaka Wisla mialaby za niego zaplacic.
O wystepie naszych glownych "gwizd" czyli Paljicia, Nuneza czy Garguly nie ma co pisac. Zwyczajnie szkoda slow.

Ten mecz ostatecznie zamyka droge do MP. Moze i lepiej bo jeszcze Cupial bylby gotow uwierzyc, ze wszystko jest zajebiscie (choc pewnie i tak w to wierzy...).

PS. podczas tego meczu wyszlo prawdziwe buractwo bydla z Wielkopolski.

Bobek90 09.03.2012 22:32

Ejze, ale ta taktyka dzida i heja do przodu mi sie nie podoba! Wlasnie od takich taktyk potem przychodza Levadie i Karabachy... Slaby mecz, niby wyrownany, ale z drugiej strony to Lech mial 3 swietne sytuacje a my 1. W PP musi byc lepiej, bo ja nie wiem czy my przez lige sie zakwalifikujemy do pucharow...
W ostatnich 5 meczach mamy 1 zwyciestwo, 2 remisy i 2 porazki. Bilans godny druzyny ktora miala ambicje na gre w LM:>

christof20 09.03.2012 22:34

Gramy jak drużyna, która walczy utrzymanie. Z przodu - kompletnie nic. Masa niedokładnych zagrań, niecelnych strzałów z dystansu (głównie Wilka). Wrzutki Nuneza ze stałych fragmentów gry to nieporozumienie - chłop chyba od tygodnia nic nie jadł; inaczej nie potrafię sobie wytłumaczyć tych anemicznych zagrań. Taktyka pt."dzida do przodu" - kolejne nieporozumienie; każda taka piłka oznaczała stratę. Na szczęście z tyłu zagraliśmy dobrze.

pozowski 09.03.2012 22:34

Cofamy się w konstruowaniu akcji to późnego Skorży. Jak taktyką Probierza jest dzida na Bitona to ja już wolę klepanie Moskala. Ciężko się ogląda obecną Wisłę jeden Polak i jeden co umie grać, najlepszy w naszej drużynie niestety Pareiko.

TymonPRO 09.03.2012 22:37

21 meczy i 20 zdobytych bramek czy to nie najgorszy sezon od lat??

krowczax 09.03.2012 22:38

Wnioski:
1. Nie jest źle, irytuje tylko brak skuteczności.
2.Jaliens, Chavez, Jovanovic, Diaz - dwóch pierwszych bardzo dobrze, dwóch ostatnich dobrze. Bardzo podbudowuje mnie postawa obrony ostatnio.
3.Potrafiliśmy radzić sobie z kuchenkorzem w 1 połowie, w 2 już go bardzo ładnie cisnęliśmy, szkoda że jesteśmy tak cholernie nieskuteczni.
4.Wilk świetnie w destrukcji, ale cholera, po co tyle beznajdziejnych strzałów ?
5.Ceco w kontraście z Bitonem wypada o wiele korzystniej, brakowało go dzisiaj.
6.Brawo dla Sergieja, brawo szczególnie za sytuację w 1 minucie.
7.Illiev, Meleks - piłkarze bez których Wisła nie była by tu, gdzie jest.

i brak skuteczności, co powoli robi się chore.

Shizuke 09.03.2012 22:38

Strzały Wilka powinny być puszczane w Łapu-Capu

Hanys 09.03.2012 22:39

Mam nadzieję żę Legia wygra ligę, dostanie się do LM i kupi takich zawodników że odskoczy reszcie tabeli daleko...
wtedy się otworzą oczy działaczom takich klubów jak Wisła czy Lech...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl