Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [14 kolejka] Wisła Kraków - Górnik Zabrze, 20 listopada, niedziela 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8393)

UcheJ 20.11.2011 15:28

Bunoza na pewno nie będzie grał od pierwszych minut....
Grał w młodej "ekstraklasie"...

DeadOrAlive 20.11.2011 15:32

Jaliens w pierwszym składzie...

kaco1985 20.11.2011 15:39

Trener Moskal w swoim pierwszym meczu ustawił drużynę w następujący sposób:

Pareiko - Jovanović, Jaliens, Diaz, Paljić - Brud, Jirsak, Garguła - Iliev, Biton, Nunez

mitmichael 20.11.2011 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1193460)
Jaliens w pierwszym składzie...

Czyli to do Chaveza były najwieksze pretensje po ostatnich spotkaniach (a z Cracovia to juz w ogole).

eto22 20.11.2011 15:40

Bardzo fajny skład. Naprawdę KAziu trafił w mój gust. Jak wróći Meleks to Brud na ławę, Nunez do środka i Maor na skrzydło i jedziemy z koksem.

X-Ray 20.11.2011 15:42

A kto na ławce?

jendrus 20.11.2011 15:48

Brud przeciecżĎ on jest za słaby a za jaliensa powinien grać Bunoza! lub Czekaj...

Adam.M79 20.11.2011 15:51

Brud, Czekaj, Boguski grali w PP z Limanovia. Ktoś widział ten mecz? Bo jeśli tak to by takie propozycje składu się chyba już nie pojawiły. Fajnie chłopaki są Polakami, ale są SŁABI. Chcecie więcej Polaków to idźcie na Puszczę Niepołomice bo oki co u nas takich Polaków którzy dadzą odpowiednią jakość gry wielu nie ma. Gra dwoma napastnikami? Hmm fajny pomysł, tylko patrzę na Real, a tam 4-5-1. Barcelona? 4-5-1. Bayern? Borussia? Man Utd? Kurcze tak samo. Oczywiście grają dokładnie w pewnych modyfikacjach tego ustawienia ale ogólnie tam różnicę w ofensywie robią skrzydłowi i ofensywnie ustawiony gracz za plecami napastnika. Przechodząc do sedna: nie liczba napastników decyduje czy drużyna gra ofensywnie czy nie, tylko to jak są ustawieni wszyscy gracze w drużynie. Biton i Genkov obaj są "9"tkami choć o nieco innej charakterystyce. Mogą grać razem jak atakujemy na hurra goniąc rezultat, ale w innej sytuacji ich dwóch w 11tce to strata jednego gracza.

tofik 20.11.2011 15:52

Zaskoczył mnie Kaziu. Najbardziej mnie interesuje kwestia odbioru piłki. W środku pipki Garguła i Jirsak na pewno nie powalczą, natomiast umiejętności Bruda w tym aspekcie jeszcze nie rozszyfrowałem.

kacpaw91 20.11.2011 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1193474)
Brud przeciecżĎ on jest za słaby a za jaliensa powinien grać Bunoza! lub Czekaj...

Słaby bo nikt nie postawił na niego w wieku 18-19 lat. Jeżeli będziemy dawali szansę wyróżniającym się piłkarzom MESY dopiero w wieku 22 lat to nigdy się nie doczekamy z tej drużyny dobrego piłkarza. Gdzie by był Brud, gdyby postawiono na niego cztery lata temu? Tego się nie dowiemy. Być może miał szansę zrobić karierę. Przez całą karierę w pierwszym składzie zagrał do tej pory 3 mecze w lidze i 3 w LE. Tyle to powinien grać na rundę mając 18 lat.

Widząc wczorajszą bramkę Wolskiego wreszcie zrozumiałem o kim mowa. To widać, że jest pewny siebie, ma technikę użytkową, a także potencjał. Nie oglądam MESY, ale czy ktoś przejawia jakieś dobre wyszkolenie techniczne? Oglądając skróty z poprzedniego sezonu zwróciłem uwagę na Stanka. Paljić kiedyś mówił, że najlepszym technicznie młodym zawodnikiem w Wiśle jest Chrapek. Ciekawe jakby poradzili sobie w pierwszej drużynie w lidze.

thechris 20.11.2011 15:55

Zagrają drużyny grające na poziomie drugiej części tabeli. Wisła powinna mieć 16 pkt. a Górnik ma 14 pkt więc spodziewam się równego meczu. Pewnie będzie to mecz do jednej bramki, podobnie jak w derbach, ewentualnie zachowawcze granie na 0:0 z obu stron i spokojny remis dowieziony do końca, który w jakimś stopniu zadowoli obie ekipy.

blanco 20.11.2011 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1193479)
Zagrają drużyny grające na poziomie drugiej części tabeli. Wisła powinna mieć 16 pkt. a Górnik ma 14 pkt więc spodziewam się równego meczu. Pewnie będzie to mecz do jednej bramki, podobnie jak w derbach, ewentualnie zachowawcze granie na 0:0 z obu stron i spokojny remis dowieziony do końca, który w jakimś stopniu zadowoli obie ekipy.

Hujowy post,ale niestety prawdziwy .
Zaraz ruszam na R22 i mam nadzieję,że będziemy się śmiać z naszych przeczuć.

63.5 Kg 20.11.2011 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1193470)
A kto na ławce?

Jovanic,Chavez,Kirm,Boguski,Lamey,Czekaj.Genkow

przemek1902 20.11.2011 16:40

Ciekaw jestem jak się spradzi Nunez na skrzydle. Przeciez przed przyjsciem do nas grał wlasnie na flankach w obronie i pomocy :)
Kaziu zestawił optymalny skład. Kirm wchodzący z ławki jest jakś inny, często był u nas typowym jokerem.
Po przerwie powinni w moim mniemaniu wejść Boguski, Genkow i wlasnie wspomniany Kirm.

WislaFan123 20.11.2011 16:43

Wrescie Gargula i Jirsak w 1 razem.... no to bedzie sporo grania pilka :)

przemek1902 20.11.2011 17:05

O jaaa :D Palijc, malo brakowalo, dobrze ze Nakoulma nie trafi...

wiśnia 20.11.2011 17:12

czy my gramy na Reymonta?...aa mamusiu Górnik nas bije;)

zgrybus 20.11.2011 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiśnia (Post 1193492)
czy my gramy na Reymonta?...aa mamusiu Górnik nas bije;)

żeby to tylko Górnik :-P

thechris 20.11.2011 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1193483)
Hujowy post,ale niestety prawdziwy .
Zaraz ruszam na R22 i mam nadzieję,że będziemy się śmiać z naszych przeczuć.

Spodziewaliśmy się równego meczu... Naiwni jesteśmy. Górnik o klasę lepszy. Powinno być 0:2. Forumowa gwiazda Jovanović najsłabszy na boisku.

Markus 20.11.2011 17:51

Sprawdzają się moje słowa - Moskal znów potwierdza, że jest słabym trenerem, a już na pewno, że nie jest trenerem, który potrafi wstrząsnąć zespołem.

Gramy jak zwykle ostatnio bardzo źle. A "młodzi Polacy" typu Bruda niczym pozytywnym z tej mizerii nie wyróżniają się.

tofik 20.11.2011 17:52

Wg mnie najgorszy jak zwykle Garguła. Choć równie słabi Nunez i Paljic.
Po Brudzie się wiele nie spodziewałem i wiele nie dostaję. A pozytywnie na pewno Czekaj, choć przegrał jedną ważną główkę po której Górnik miał sytuację bramkową.

WislaFan123 20.11.2011 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1193496)
Sprawdzają się moje słowa - Moskal znów potwierdza, że jest słabym trenerem, a już na pewno, że nie jest trenerem, który potrafi wstrząsnąć zespołem.

Gramy jak zwykle ostatnio bardzo źle. A "młodzi Polacy" typu Bruda niczym pozytywnym z tej mizerii nie wyróżniają się.

??

Z ktorej strony? Bo ja tu widze ogromny progres. W defensywie oczywiscie kapota, ale trudno ze skoro Maaskant na tym wogole nie pracowal, zeby sie cos w przeciagu kilku dni zmienilo.

Ale jesli chodzi o ofensywe? Za Maaskanta jak sie udalo wymienic 5 podan to byl sukces, tutaj jest sporo zawodnikow ktorzy moga grac pilka i naprawde widac progres, co jest widoczne w posiadaniu, a sie przelozy w ok 60-65 min bo Gornik bardzo duzo biega. Oczywiscie jakos duzo sytuaci nie mielismy, moze nie do konca trafione decyzje personalne - zwlaszcza Nunez na skrzydle, ale Kazek nie mial czasu tego testowac, co normalnie mialby w czasie obozu.

Skonczy sie 2:0

63.5 Kg 20.11.2011 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1193496)

Ale czym ma wstrzasnac??
90% tych pilkarzy nie nadaje sie do gry...

Erich Zann 20.11.2011 17:57

Nie jestem malkontentem. Nie cierpię jechania po własnych piłkarzach...

Ale jak słyszę te kosmiczne brednie, pieprzenie banałów, utartych kretyńskich powiedzonek, brak jakiejkolwiek krytyki wobec siebie, i to zawsze (!) w wykonaniu Garguły...

Kurva ludzie, po co robić wywiad z człowiekiem, który nie ma nic do powiedzenia. A już na pewno nie o dyscyplinie którą uprawia czy o swojej postawie na boisku.

TRZEBINIAnin 20.11.2011 17:58

Kazek musi cos zmienić, moglismy przegrywac 0-2 do przerwy jest na szczescie 0-0... jedyna chyba nadzieja że Górnik padnie kondycyjnie... oby, 3 pkt potrzebne jak tlen w tym meczu...

cóz wiara jest... JJJ!BG!

River 20.11.2011 18:01

Po zmianie Moskala za Maaskanta jedyne co sie zmienilo to nazwisko trenera wpisywane w protokole meczowym.

Oczywiscie, Moskal jest trenerem raptem od dwoch tygodni wiec wiele zmienic nie mogl ale nie widze nawet, by pilkarze jakos bardziej zapierdalali bo "jest nowy trener, trzeba sie pokazac". Dalej wiekszosc stoi jak jestemy przy pilce.

Jak patrze co my gramy i przypomne sobie slowa Basalaja o tym, ze mamy sklad na MP to ....a czlowiek moze sie tylko zalamac.

Savik 20.11.2011 18:01

Bardzo, Bardzo słaba połowa w naszym wykonaniu.
Brak kompletnie pomysłu na grę.
Garguła i Nunez na skrzydłach to .... (powiem dyplomatycznie) ciekawe ustawienie ....
Jovanović - chyba zaczynam rozumieć, czemu za Maskanta - grał Lamey.

Niestety z pustego i Salomon nie naleje...

JrQ- 20.11.2011 18:02

Przegramy.
Na Expekcie płacą aż 6.00...

Teqcontroller 20.11.2011 18:02

Napisze tak CHUJNIA na plus Czekaj , reszta dno. Dziwne że nie przegrywamy 0:3.

fanfan 20.11.2011 18:02

Widząc grafikę naszego ustawienia przed meczem miałem nadzieję że wreszcie nastąpi pewna poprawa , przynajmniej nieco lepiej będziemy rozgrywać , przytrzymywać piłkę ale jednak jak zwykle ta grafika ma mało wspólnego z rzeczywistym ustawieniem zespołu i zamiast typowego 4-3-3 (którego jestem zwolennikiem) znów 4-2-3-1 w dodatku jakoś w niezrozumiały sposób poukładane : Garguła na prawym skrzydle , Iliev w środku ... to musiało się nie udać! Mam nadzieję ,że Moskal też to zobaczy i zmieni coś w przerwie.

I jeszcze co do wywiadu Garguły : " błędy w obronie " - a niech on mówi za siebie bo nie pamiętam żeby pomagał na prawej stronie Marko a w ofensywie nie zrobił nic ... ale widocznie czyjeś błędy lepiej zauważa!

kacpaw91 20.11.2011 18:04

Czytam na shoutboxie jak ludzie jadą po Czekaju. Moim zdaniem radzi sobie najlepiej z naszej obrony. Jak na to, że wszedł w 9. minucie i posiada niewielkie doświadczenie to gra bardzo dobrze. Z pewnością nie gra gorzej od ostatnich występów naszych etatowych stoperów. Jak na trzeci mecz w Ekstraklasie jest dobrze. Gra na stoperze to spora odpowiedzialność.

Z kolei co do krytyki Bruda. Gra zbyt asekuracyjnie, boi się, często wycofuje piłkę. Mimo wszystko gra lepiej od Garguły. jest bardziej widoczny. Prościej wam przychodzi krytykowanie nieogranych wychowanków niż zawodników, którzy przełamują się od kilku sezonów? Tego właśnie nie pojmuję. Jeżeli ktoś jest starszy, zarabia kilkanaście razy więcej, ma też sporo doświadczenia, a nie gra lepiej od nieogranego wychowanka to czemu ten drugi jest mieszany z błotem? Czy to jest magia zagranicznego nazwiska, czy magia "byłego reprezentanta". Mogliśmy czekać na formę Garguły, która nie nadeszła, a brakuje nam cierpliwości do wychowanków, którzy grają dużo rzadziej.

River 20.11.2011 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Erich Zann (Post 1193502)
Nie jestem malkontentem. Nie cierpię jechania po własnych piłkarzach...

Ale jak słyszę te kosmiczne brednie, pieprzenie banałów, utartych kretyńskich powiedzonek, brak jakiejkolwiek krytyki wobec siebie, i to zawsze (!) w wykonaniu Garguły...

Kurva ludzie, po co robić wywiad z człowiekiem, który nie ma nic do powiedzenia. A już na pewno nie o dyscyplinie którą uprawia czy o swojej postawie na boisku.

Dokladnie to samo mnie irytuje. Co mecz to w przerwie "wywiad" z Gargula i jego madroscie, ze "w drugiej polowie musimy przycisnac, stworzyc wiecej sytuacji i wygrac". On nie ma nic innego do powiedzenia. Caly czas ta sama gadka co mecz. Czasem mam wrazenie, ze to nie jest czlowiek tylko robocik z bardzo mala pamiecia, w ktorej miesci sie tylko kilka zdan na "od.......".

Rozumiem, ze u nas niewielu Polakow a wiec niewielu do wywiadu ale na Boga, niech czasem wezma kogos innego bo Gargula to jest dramat. Dzis kapitan...:-/

silver03 20.11.2011 18:06

Jak widzę to wciąganie koszulki zasłużonych piłkarzy Wisły to mi słabo... Jakby dogadać się z fanatykami nie mogli, żeby podczas prezentacji wciągali taką płachtę koszulki na trybunę (jak oprawy), a tak to wisi to na tych linkach krzywo itd....

szczebrzeszcz 20.11.2011 18:06

Jirsak i Garguła na środku, Nunez na skrzydle...
i miało być lepiej...
od razu widać, że Moskal z ustawieniem przekombinował

Watts 20.11.2011 18:50

Po Jaliensach i Łameyach czekam niecierpliwie na krucjatę przeciwko Parejce, już widzę te dziesiątki postów na modłę:

"hurr durr parejko won ruski sabotażysto kurto do bramki młody zdolny polak zrodzony z dziewicy w bieżanowie hurr durr"

Cytat:

[Dzisiaj 18:55] bartus2278: Pereiko zjebał i tyle... !!! Kurto do składu !
Ogłaszam uroczysty start parady.

-

Jak będziemy tak dalej grać to kogo wybiorą na kozła ofiarnego?

Cytat:

Już nią jest połowa składu , nie za dużo ?
Ale takiego kozła-kozła, że wiesz, wyzwiska, transparenty, zbiorowe narzekanie, euforia jak złamie bark itd. itp.

zgrybus 20.11.2011 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1193515)
Po Jaliensach i Łameyach czekam niecierpliwie na krucjatę przeciwko Parejce, już widzę te dziesiątki postów na modłę:

"hurr durr parejko won ruski sabotażysto kurto do bramki młody zdolny polak zrodzony z dziewicy w bieżanowie hurr durr"

Czy ja wiem. Uratował nas dziś nie jeden raz. Taka prawda jak nie mieliśmy obrony tak nadal nie mamy. Oczywiście Czekaj wielki plus i chce go widzieć dalej w w 11 :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1193515)
Jak będziemy tak dalej grać to kogo wybiorą na kozła ofiarnego?

Już nią jest połowa składu , nie za dużo ?

TRZEBINIAnin 20.11.2011 18:56

Brak słów, plakac sie chce patrzac na naszą kochaną Wisłe

JacekFan 20.11.2011 18:56

Tak się kończy wywalanie trenera przed końcem rundy :(

Teqcontroller 20.11.2011 18:57

Na plus Czekaj dziś , reszta szkoda gadać , znów przegraliśmy u siebie , ja .......e , ciężkie życie kibica w tych czasach.

zbigniew_ramirez 20.11.2011 18:57

Coście s....ysyny uczynili z tą drużyną ?!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl