Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   napięcie przedmeczowe (temat bedzie potem skasowany) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8247)

sportnh 23.08.2011 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Domello (Post 1152533)
trenowal indiwidualnie to po pierwsze, a po drugie to zawodowiec i jeden dzien bez treningu mu nic nie zrobi

w NIEDZIELE caly trening przelezal obok linii bocznej...

Fiti 23.08.2011 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1152528)
Nie idź, tylko sobie zepsujesz wspomninia z dzieciństwa :)

Jeszcze niecałe 8 godzin, panowie!

Ja tam raczej idę w roli opiekuna z 5-letnią siostrą. :)
Mam takie przeczucie, ze około 60 minuty poczujemy takie "jeest liga mistrzów" jakiś gol padnie czy coś, że będzie już prawie pewne. Mówię wam

E:
Cytat:

Bardziej polecam KAC VEGAS w Bankgoku a na poważnie jak już jestesmy przy tematyce filmowej to Damned United (na faktach)
Kac Vegas widziałem a Damned United, hmmm pierwsze słysze, też sobie obejrzę

borys 23.08.2011 12:07

@sportnh

Zeby ja urealnic?

Troche sie to kupy nie trzyma:
Najpierw Kroska w OSI mowi o miesniu potem o krwiaku.
Tak czytelna informacja do mediow po co? zeby dac czas Apoelowi na zmiane taktyki?

tommiyacht 23.08.2011 12:08

Najgorsze jest to ze przez to info o Meliksonie - tak czy siak bedziemy mieli zakutego gwoździa. Ano dlatego że jesli Maor wybiegnie w pierwszej 11, to nie oznacza to do konca że moze byc w pełni zdrów. Kontuzja może pozwalać na gre , Maaskant zaryzykuje w myśl "Maor nawet z jedną nogą może wygrać mecz", postawi na szali Awans do CL vs Zdrowie Maora. Ciekawe czy w ogóle dowiemy sie czy coś było/jest na rzeczy

KrajanTSW 23.08.2011 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1152529)
Zadaje sobie jedno pytanie - JESLI TO JEST PRZEDMECZOWA GRA, to dlaczego Melikson zszedl po 15 minutach treningu a przedwczoraj W OGOLE (!!!) nie trenowal?

Z tego co wiem, to media mogły wejść na trening na pierwsze 15 minut. Może Maor tak dla zmyłki zszedł po 15 minutach a potem wrócił do treningu tak żeby to było jak najbardziej wiarygodne :D

PSYCHOLTSW 23.08.2011 12:19

można też zrobić wyprawę dookoła świata i mieć super relax ziom :D chill i spokój w oczekiwaniu na to co się wydarzy bo w innym wypadku zwariujemy :D ole Super Wisełka ole Super Wisełka ole Super Wisełka!!!

_ukoL 23.08.2011 12:21

Można by rzec: Wisło, to jest Twoja chwila prawdy. Czas start.

Gordian 23.08.2011 12:24

Jeżeli jest to zmyłka z niedyspozycja Maora, to strasznie denerwująca. szczerze mówiąc nie wiem czemu ma to służyć? Takie zasłony dymne jedynie stresują kibiców własnej drużyny, a na przeciwnika nie działają. Przykładowo, czy dla kogokolwiek na tym forum brak w APELU Aldo, Solariego, czy zapowiedziany powrót tego greka, którego nazwiska nie pamiętam robi jakieś wrażenie?

Cytat:

Troche sie to kupy nie trzyma:
Najpierw Kroska w OSI mowi o miesniu potem o krwiaku.
Tak czytelna informacja do mediow po co? zeby dac czas Apoelowi na zmiane taktyki?
Informację są sprzeczne. Bodaj we wczorajszym wywiadzie, Patryk Małęcki mówił, że wszyscy zdrowi.

Dariusz 23.08.2011 12:31

Dla wszystkich zestresowanych polecam rower/siłownia/basen

For_FuN_ 23.08.2011 12:33

Z Meliksonem, to raczej nie sciema, o czym zreszta mowil wczoraj Borek. Poza tym dzisiaj w XXIw. nikt juz nie bawi sie w takie gierki, bo przynosilo to jakies efekty 10-20 lat temu. Bez Maora tez trzeba wygrywac, bo jesli druzyna bedzie uzalezniona od niego, to kiepsko to widze. Trzeba sie przygotowac na rozne scenariusze, bo napewno nie jestesmy faworytami. Oby udalo sie postawic autobus i przetrwac te 90 minut :).

DrunkenBear 23.08.2011 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 1152546)
Jeżeli jest to zmyłka z niedyspozycja Maora, to strasznie denerwująca. szczerz mówiąc nie wiem czemu ma to służyć? Takie zasłony dymne jedynie stresują kibiców własnej drużyny, a na przeciwnika nie działają. Przykładowo, czy dla kogokolwiek na tym forum brak w APELU Aldo, Solariego, czy zapowiedziany powrót tego greka, którego nazwiska nie pamiętam robi jakieś wrażenie?

Dla trenera drużyny przeciwnej, to jak najbardziej taktyczna zagadka. Bo może zaryzykować i wyjść bardziej ofensywnym składem, który w przypadku nieobecności Maora będzie strzałem w dziesiątkę. Jak również wyjść taktycznie ustawiony na Maora. Czyli 2 plastry, momentami 3. Tylko, że jak go na boisku nie będzie. To może zmarnować zmiany na dostosowanie taktyki na inny wariant. Tak czy siak, dla trenera jest nad czym rozmyślać.

Dla nas zgodzę się, że tylko nam, to ciśnienie podnosi. Ale taka jest piłka. I takie zagrywki stosują nawet największe kluby.

PlacekTSW 23.08.2011 12:44

Z minuty na minute, im blizej do meczu tym bardziej mnie brzuch boli i się bardziej denerwuje, masakra.

crate digger 23.08.2011 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1152555)
Koleżko daj linka...

albo raczej zeskanuj gazetę :D

MHaifa: Genk, trudny rywal. Powodzenia.

wonski_eNHa 23.08.2011 12:46

7 godzin do meczu.

Coś na rozluźnienie
http://www.youtube.com/watch?v=eSHIx...el_video_title
(pomyślcie, że tak może wyglądać wywiad pomeczowy z Solarim)

Będzie dobrze.

1227 23.08.2011 12:47

Koleżka to nasz stały informator z Izraela, link po hebrajsku za dużo Ci i tak nie da, bo google ma problem z tłumaczeniem.
Zaraz zniose jajo!!!!!!!!!! niech już będzie ta 20.45

Feniks1983 23.08.2011 12:47

Pytanie do moda. Od której będzie shoutbox bo to chyba najlepsza będzie forma odreagowania bez wpisywania i zaśmiecania tutaj wątku?

Teqcontroller 23.08.2011 12:49

Ja jakoś jestem spokojny o ten mecz nie wiem dlaczego. Będzie dobrze panowie.

thechris 23.08.2011 12:56

Jak nie stracimy bramki w pierwszych minutach jak Kopenhaga to będzie dobrze. Myślę, że będzie remis 1:1.

Ajax 23.08.2011 12:57

Podklejam się do prośby o shoutbox, spamowanie w robocie rozluźnia i przyspiesza czas do meczu.

IMHO Melikson nie wyjdzie w pierwszym składzie, zaczniemy mocno defensywnie i ostrożnie w 2 połowie wejdzie Melex wypoczęty na ostre kontry.

mitmichael 23.08.2011 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crate digger (Post 1152551)
Radek coś tam jęczy nt meczu z Barceloną, ale najbardziej miażdżącym elementem artykuliku jest fotka Sobola :D no po prostu zamknęło mi to droge do LM :P

Komu jak komu ale jemu ten awans sie nalezy - za to co zrobił w Wisle przez te wszystkie lata. Wierze, ze to On dzisiaj poprowadzi Nas do fazy grupowej.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1152565)
Ja jakoś jestem spokojny o ten mecz nie wiem dlaczego. Będzie dobrze panowie.

Tez mam dobre przeczucie - obroncy dobrze sie spisuja wiec nie ma strachu. Do tego z tylu Pareiko - kiedys to była obawa.

Ajax 23.08.2011 12:59

MHaifa: Lafuel wątpliwości Mlixon: iść bez nogi w razie potrzeby

:D:D:D

kubamusial 23.08.2011 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1152427)
Panie i Panowie,
siedzę 8 500 km od Krakowa, na praktyce w Wietnamie i tak się od wczoraj denerwuje że kosmos..
Powiem Wam jak się jest daleko i nie można iść do swego domu na R22->zaczyna się doceniać to co jest ważne i niezbędne
i dziś o 1:45 czasu miejscowego będzie siła...

Mnie wywiało na Alaskę też około 9000 km od Krakowa. Mecz mam o 10.45, ile ja bym dał żeby go zobaczyć z Wami na hali... Nie śpię całą noc, godzina 3.58.

Ajax 23.08.2011 13:06

Za widelcem:

Cytat:

1. 10,5 - Pijemy za Michela Platiniego. To on przeforsował pomysł, by w Lidze Mistrzów zamiast 87 zespołów z Włoch, Anglii, Hiszpanii i Niemiec pojawiali się także mistrzowie słabszych lig i doprowadził do reformy formatu kwalifikacji. To dzięki niemu Wisła będzie dziś bronić wyniku na Cyprze, a nie odrabiać 6-bramkową stratę w Madrycie.

szery 23.08.2011 13:09

[QUOTE=MHaifa;1152572]Prosze bardzo:
http://one.co.il/Article/185599.html
i powodzenia w nauce hebrajskiego :D

Jak google translator tłumaczy to na angielski, to całkiem ma sens :D

snikki_(konto-usuniete) 23.08.2011 13:09

Również proponuje moderatorom, tak jak tydzień temu aby już uruchomić shoutbox. Widze że forumowicze już świrują a nie gwarantuję, że sam nadal zdołam się powstrzymac od owego świrowania.

Im bliżej godziny zero, tym czarniejsze myśli. Ciekawe co z naszym Mesjaszem, gdzie leży prawda. Bo co do Lameya nie mam wątpliwości ze zagra...

Dubi 23.08.2011 13:10

jedno jest pewne, czy na Alasce czy w Wietnamie - czas leci bardzo,bardzo wolno ...
ja wymyśliłem malowanie płotu, bez wzgledu na wynik, ciężko bedzie go pomalowac w najblizszych dniach
Wisełko, prowadz nas do raju !!!

RAF 23.08.2011 13:13

Panowie, Nowy Jork sie klania. U nas jest mecz o 2:45 p.m. Dla chlopakow z USA: mecz bedzie pokazywany na kanale 125 (Time Warner) o godzinie 7 p.m.

Do boju!!!

Bialix 23.08.2011 13:14

Chill ludzie ;) Na nerwy będzie czas w trakcie meczu ;)

crate digger 23.08.2011 13:15

Cholera. Ja siedze ok 2000 km od naszej drużyny.... Kraków :P

thechris 23.08.2011 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1152584)
Slovan potrafił zremisowac to my nie bedziemy potrafili? Wiem, ze mecz meczowi nierowny ale wystarczy dobrze sie bronic i Apoel nie potrafi strzelic bramki. Slowacy nie wiedzieli co prezentuje przeciwnik dlatego w 1 spotkaniu byli zaskoczeni i przegrali - potem w rewanzu juz nie dali sie wyszumiec przeciwnikowi (tylko bramki nie potrafili strzelic). My juz wszystko o przeciwniku wiemy i trzeba wykorzystac ich słabe strony, ktore tez mają jak wiekszosc klubow swiata

YYY... pierwszy mecz Slovan grał na Cyprze. Apoel wziął się do roboty dopiero w Bratysławie i pyknął Cikosza 0:2...

PlacekTSW 23.08.2011 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1152584)
Slovan potrafił zremisowac to my nie bedziemy potrafili? Wiem, ze mecz meczowi nierowny ale wystarczy dobrze sie bronic i Apoel nie potrafi strzelic bramki. Slowacy nie wiedzieli co prezentuje przeciwnik dlatego w 1 spotkaniu byli zaskoczeni i przegrali - potem w rewanzu juz nie dali sie wyszumiec przeciwnikowi (tylko bramki nie potrafili strzelic). My juz wszystko o przeciwniku wiemy i trzeba wykorzystac ich słabe strony, ktore tez mają jak wiekszosc klubow swiata

Jeśli zagramy dobrze w obronie jak w pierwszym meczu, to będzie dobrze. A Slovan pierwszy mecz na cyprze.

sportnh 23.08.2011 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez placektsw (Post 1152593)
slovan potrafił zremisować, tylko pierwszy mecz u siebie przegrali 2:0 :p ale wisła to nie slovan, jeśli zagramy dobrze w obronie jak w pierwszym meczu, to będzie dobrze.

pierwszy mecz to byl wlasnie na cyprze....

mitmichael 23.08.2011 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1152592)
YYY... pierwszy mecz Slovan grał na Cyprze. Apoel wziął się do roboty dopiero w Bratysławie i pyknął Cikosza 0:2...

Mozliwe ale to nie wazne. Najwazniejsze, ze na Cyprze potrafili zremisowac a przeciez tez na Slowacji nie ma takich temperatur jak tam a w Slovanie graja glownie Czesci i Slowacy

WislaOnly 23.08.2011 13:20

Dziś jest mój dzień!!!!!:evil::evil: Wczoraj burza rozwaliła Polsat, tzn. jak piorun uderzył to wyłączyło Polsat i do teraz nie ma. Dziś zjebał mi się komp, na którym mam piszę magisterkę! Nie wiadomo czy Maor zagra!!! Wszystko wybaczę jeśli Wisełka dziś awansuje, a jak nie to nic tylko się wieszać...:/

baro1995 23.08.2011 13:23

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...na_powrot.html
Żeby się nie osrali z tej pewności siebie :D Niech pompują sobie balon,liczę,że Mały go im dzisiaj skutecznie przebije :-)

Lukas10 23.08.2011 13:32

Dziś bardzo ważny dzien dla Nas, dla Całej Wisły. Mam nadzieję i wierzę w to, że dziś zostanie zapisane w historii naszego klubu to cudowne wydarzenie jakim jest wejście do Champions League. Będzie ciężko, bedzie bardzo ciężko, będzie cholernie ciężko ale damy radę. Staram się nie nakręcać, ale nie jest łatwo to ogarnąć. Co mogę powiedzieć wiecej ? Do boju Wisełko !

NHwiernyTS 23.08.2011 13:34

Albo wziąć wszystkich 10 zawodników z pola razem z obrońcami niech się rzucą i wepchną siłą tą piłkę na początku meczu do bramki Apoel-u, a potem wszyscy do obrony bo oni muszą strzelić 3 bramki :D To też myśl :-D

krkgiba 23.08.2011 13:37

dla rozluźnienia konkursik - wytypuj wynik dzisiejszego meczu i wygraj voucher do salonu fryzjerskiego:

http://www.lovekrakow.pl/strona/konk...amistrzow.html

dzisiaj będziemy płakać po meczu... ze szczęścia albo ze smutku...

piter116 23.08.2011 13:45

Ale ten czas wolno leci. Człowiek od rana nie może sobie znaleźć miejsca, nauki sporo ale ciężko jest się skupić, z resztą od kilku dni. A propos Meliksona. Śmieszą mnie niektóre opinie w stylu " Maor w pierwszym meczu sobie nie pograł to dziś jego brak nie powinien być widoczny". Dzisiaj będzie zupełnie inny mecz. To APOEL siądzie na nas od początku, my zmuszeni będziemy do gry z kontry, przy której Melikson jest bezcenny. Zobaczcie ile razy jest faulowany, a właśnie taki jeden rzut wolny może nam dać awans, albo zabrać rywalom cenne sekundy gdy wynik będzie korzystny dla Wisły. Po za tym drużyna z całą pewnością zupełnie inaczej czuje się, gdy Maor jest na boisku. Trafialiśmy na Real, Barcelone, teraz gdy los w końcu się uśmiechnął wypada nam najważniejszy zawodnik. Miejmy nadzieję, że jest to zasłona dymna, chociaż jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

Ostatnie porażki wyjazdowe w pucharach:
Karabach-Wisła 3-2
Levadia-Wisła 1-0
Tottenham-Wisła 2-1
Barcelona-Wisła 4-0
Beitar-Wisła 2-1

Jak widać większość z tych rezultatów dałoby awans.

Ostatnie mecze polskich drużyn, które wygrały pierwszy mecz u siebie 1-0:

Dundee-Śląsk 3-2
Irtysz-Jagiellonia 2-0
Braga-Lech 2-0
Bruggia-Lech 1-0

Chyba nikt się dziś nie obrazi jak powtórzymy wynik Śląska : ) Sobol poprowadź Wisłę do bram LM ! Zasługujesz na to jak nikt inny.

hawaiisurfer 23.08.2011 13:56

Jak nigdy nie wierzę, że jakiś gracz w pojedynkę wygra nam mecz, to jakoś dzisiaj wierzę, że to będzie wieczór Sobola.

Co raz bardziej nerwowo. Już nie mogę usiedzieć w pracy, a co będzie jak wrócę do domu.

"Gdziekolwiek nasza Wisła gra, blisko czy daleko stąd(...)"

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl