Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [3 Kolejka] Wisła Kraków - Zagłębie Lubin, 13 sierpnia , sobota godz. 18 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8223)

Krav 13.08.2011 11:07

spokojnie, zobaczysz co sie będzie działo w trakcie meczu ;) . A nie daj Bóg coś pójdzie nie tak i Wisła nie będzie wygrywać, to już nawet boję się pomyśleć - standardowo: Maaskant do wyj....a, ten i ten chujowy i do zmiany, doping w tv nieslyszalny, sędzia ch.j. Aaa, bym zapomniał - Cupiał chce sprzedać Wisłę ;) .

Żeby nie było OT - koniecznie dzisiaj zwycięstwo, bo Legia wygrywając zaległy mecz będzie miała spory handicap jak na 3 kolejki. To samo ze Śląskiem. Tym bardziej, że za tydzień wyjazd do Kielc, gdzie nigdy nam łatwo się nie grało. Co do składu, to chciałbym zobaczyć najmocniejszy w tym momencie, ale mimo wszystko bez Meliksona. Niech sobie gość odpocznie, za niego np. Jirsak - w końcu jeden mecz konia w rundzie może zaliczyć ;)

bonawentura 13.08.2011 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1146092)
Żeby nie było OT - koniecznie dzisiaj zwycięstwo, bo Legia wygrywając zaległy mecz będzie miała spory handicap jak na 3 kolejki. To samo ze Śląskiem. Tym bardziej, że za tydzień wyjazd do Kielc, gdzie nigdy nam łatwo się nie grało. Co do składu, to chciałbym zobaczyć najmocniejszy w tym momencie, ale mimo wszystko bez Meliksona. Niech sobie gość odpocznie, za niego np. Jirsak - w końcu jeden mecz konia w rundzie może zaliczyć ;)

Może, ale Jirsak prędzej będzie grał za Wilka lub Sobolewskiego. W miejsce Meliksona najpewniej mógłby wyjść Garguła i całkiem możliwe, że tak się stanie. Ciekaw jestem czy nasz treneiro wprowadzi dziś na plac boju Ilieva czy Kirma. Cóż, zobaczymy jakie będzie podejście do tego meczu.

qqq_b 13.08.2011 11:13

Jeżeli Wisla tego meczu nie wygra to bedzie oznaczalo jedno - nie mamy szans na LM. Bez LM to nie ma czego szukac w Wiśle. Maaskant i Stan nie beda mieli ochoty na dalsza prace. Melikson odejdzie w zimie, bo nie bedzie mial zapalu w samej lidze. To bedzie oznaczalo praktyczny koniec Wisly, bo watpie aby Cupial był dalej zainteresowany. Po tylu latach jest tak blisko i nic z tego? KONIEC!

thechris 13.08.2011 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1146087)
Nie wierzę :shock: kilka godzin do meczu a tu cisza jak makiem zasiał .. gdzie Ci wierni kibice forumowi się podziali ? :P Czyżby kupili bilety wreszcie ?

Ładna pogoda jest, warto pójść na spacer albo skosić trawę w ogródku... A poza tym wszyscy czekają na APOEL. Niestety po 2 kolejkach widać, że piłkarze też raczej żyją tylko Champions League. Może dlatego nikt się spodziewa fajerwerków w dzisiejszym meczu. Będzie wygrana to wszyscy wzrusza ramionami i powiedzą - byle tak samo było z APOELEM. Będzie remis to wszyscy powiedzą - trudno, byle wygrać z APOELEM...

DominoForza 13.08.2011 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1146097)
Jeżeli Wisla tego meczu nie wygra to bedzie oznaczalo jedno - nie mamy szans na LM. Bez LM to nie ma czego szukac w Wiśle. Maaskant i Stan nie beda mieli ochoty na dalsza prace. Melikson odejdzie w zimie, bo nie bedzie mial zapalu w samej lidze. To bedzie oznaczalo praktyczny koniec Wisly, bo watpie aby Cupial był dalej zainteresowany. Po tylu latach jest tak blisko i nic z tego? KONIEC!

:lol:pierd..ol kibicowanie zostan ninja !
http://i.wp.pl/a/f/film/033/98/73/0267398.jpg

qqq_b jestes z ekipy " jestem zydem ..synem" :lol:

martin_6 13.08.2011 11:21

Cytat:

Nie zdawałem sobie z tego sprawy! Czyli właściwie jak przegramy z Zagłębiem, to Cupiał od razu sprzedaje Wisłę, a buldożery wjeżdżają na Reymonta i równają teren z ziemią pod budowę nowej galerii. Nie ma co czekać, skoro losy i tak już będą przesądzone...

lordes 13.08.2011 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1146099)
Ładna pogoda jest, warto pójść na spacer albo skosić trawę w ogródku... A poza tym wszyscy czekają na APOEL. Niestety po 2 kolejkach widać, że piłkarze też raczej żyją tylko Champions League. Może dlatego nikt się spodziewa fajerwerków w dzisiejszym meczu. Będzie wygrana to wszyscy wzrusza ramionami i powiedzą - byle tak samo było z APOELEM. Będzie remis to wszyscy powiedzą - trudno, byle wygrać z APOELEM...

Nie nazywaj siebie wszystkimi kibicami.Dla mnie maja wygrać z wszystkimi a przynajmniej starać się na 100%

Krav 13.08.2011 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1146096)
Może, ale Jirsak prędzej będzie grał za Wilka lub Sobolewskiego. W miejsce Meliksona najpewniej mógłby wyjść Garguła i całkiem możliwe, że tak się stanie. Ciekaw jestem czy nasz treneiro wprowadzi dziś na plac boju Ilieva czy Kirma. Cóż, zobaczymy jakie będzie podejście do tego meczu.

Fakt, może rzeczywiście Jirsak zagrać za Wilka. Z Sobolem to wątpie, w końcu to serce drużyny i jest jednym z pierwszych przy ustalaniu składu. Natomiast co do Kirma, to w tamtym sezonie w końcówce zapewnił na zwycięstwo, ale mam nadzieję, że to jednak Iliev będzie grał. Na prawdę jestem bardzo ciekawy tego meczu i sławetnej już u nas motywacji:rotfl:. Na prawdę trudno jest mi to pojąć.

Obym się mylił, ale coś mi się wydaję, że dzisiejszy mecz może wyglądać właśnie podobnie do tego z poprzedniego sezonu. Zwłaszcza, że Zagłębie raczej się wzmocniło,niż osłabiło. Liczę na 1,2 zero. Wszystko powyżej będzie dla nas dużym plusem, przed Apoelem. Wszystko poniżej...nie ma takiej opcji ;)

Edit: otóż to mają zapierd...ć na całego, jak będzie zaangażowanie, to będzie zwycięstwo.

Zienczuk8 13.08.2011 11:33

DominoForza - ten strój i ta morda od razu skojarzyła się mi z Zagłębiem;) Dzisiaj musi być zwycięstwo, punkty trzeba zbierać, bo mistrzostwo Polski jest dla prawdziwych kibiców chyba więcej warte niż gra w lidze mistrzów.. Pamiętajmy, że brakuje nam jednego tytułu do tego, aby zostać najbardziej utytułowaną drużyną kraju. Z resztą zarówno Legia jak i Śląsk pokazują, że można spokojnie grać na dwóch frontach, pierwsze dwa mecze to były wyjazdy, więc remisy można zrozumieć, dzisiejsza strata punktów będzie już czymś niepokojącym.

Piotson 13.08.2011 11:39

Cytat:

...

Myślałem, że twoja głupota mnie nie zaskoczy, ale myliłem się.:-D

Co do meczu, trzeba wygrać, strzelić szybko bramkę i kontrolować przebieg meczu, byle nie cofnąć się do obrony tak jak to miało miejsce w niektórych naszych meczach gdy prowadziliśmy.

thechris 13.08.2011 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lordes (Post 1146108)
Nie nazywaj siebie wszystkimi kibicami.Dla mnie maja wygrać z wszystkimi a przynajmniej starać się na 100%

Yhy... na 100% jak w pierwszych dwóch kolejkach.

arth_ur 13.08.2011 11:41

Mi tam wystarczą 3 pkt z Zagłębiem i tyle w temacie.

mitmichael 13.08.2011 12:41

Cytat:

Gdyby tak mialo byc to juz dawno Cupial wypiałby sie na Wisłe. Nie ma tlumaczenia, ze glowami jestesmy przy APOEL-u bo Slask jest przy Rapidzie, Legia przy Spartaku a jakos swoje mecze wygrały. Zwłaszcza Legia, ktora tak jak my w tej kolejce grała u siebie

bonawentura 13.08.2011 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1146110)
Fakt, może rzeczywiście Jirsak zagrać za Wilka. Z Sobolem to wątpie, w końcu to serce drużyny i jest jednym z pierwszych przy ustalaniu składu. Natomiast co do Kirma, to w tamtym sezonie w końcówce zapewnił na zwycięstwo, ale mam nadzieję, że to jednak Iliev będzie grał. Na prawdę jestem bardzo ciekawy tego meczu i sławetnej już u nas motywacji:rotfl:. Na prawdę trudno jest mi to pojąć.

Zastanawia mnie jedynie to, czy Iliev nie będzie przypadkiem oszczędzany na APOEL. To tylko tyle - może się mylę, bo Kirm narazie nie jest w formie. Pytanie, czy wejdzie Genkov w pierwszym składzie czy jednak Biton. Osobiście oszczędzałbym Meliksona, bo jego ewentualna strata na APOEL może pogorszyć naszą jakość z przodu

Cytat:

Czy od tego sezonu mecz w lidze liczy się do awansu do LM? Bo coś mi się nie wydaje? ;-)

Mocny 13.08.2011 14:41

to pewnie taki skrot myslowy ze jak nas jebia sredniaki z polskiej ligi to tym bardziej nie mamy szans z apoelem , dla mnie dzisiejszy dzien moglby nie istniec , liczy sie tylko awans do LM

a faktycznie przy tak duzej szansie rozczarowanie bedzie duzo wieksze niz do tej pory

Romuald 13.08.2011 14:58

Cytat:

Pokemonie nawet Barcelona traci punkty w zeszłym sezonie dostali na początku u siebie od Herculesa a mimo to zdobyli mistrzostwo i lige mistrzów wygrali więc przymknij się.

Chrisman 13.08.2011 15:21

polonia juz wygrywa

63.5 Kg 13.08.2011 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1146179)
polonia juz wygrywa

Jakos nie wydaje mi sie zeby to bylo zaskoczenie...

canarinhos 13.08.2011 15:45

Przed chwila 4 autokary kibicow z Lubina eskortowane przez policje. Takze nie wiem czy bedzie 350 osob gosci. Chyba ze reszta dojezdza prywatnymi autami.

MMMMM 13.08.2011 15:52

Znowu wycięli murawę w te kręgi zamiast normalnej jak na najlepszych stadionach [*]

63.5 Kg 13.08.2011 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMMMM (Post 1146185)
Znowu wycięli murawę w te kręgi zamiast normalnej jak na najlepszych stadionach [*]

Ale My nie mamy nejlepszego stadioniu...

A tak pozatym to wszystko ok??

mariutto 13.08.2011 16:00

Cytat:

Lekka przesada.:)

Mocny 13.08.2011 17:52

swietny mecz garguly !

1227 13.08.2011 18:10

Nie mogę słuchać tego Węgrzyna. koleś ręką w polu karnym, a ten coś pier....i ze walka o pozycje czy cos.

felipe 13.08.2011 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mocny (Post 1146203)
swietny mecz garguly !

No owszem, jest w formie. Ma tylko cholernego pecha, że rywalizuje o miejsce z Meliksonem :D

krowczax 13.08.2011 18:37

Kirm, no jasna cholera, ile można ?!
Nie dziwię się złości Bitona.

DominoForza 13.08.2011 18:51

ile tych .... z Lubina jest ?

sportnh 13.08.2011 18:56

KIRM buahahahahah zalosne, POKAZAL ILE JEST WORT. I co, jego fanatyczni obroncy, dalej go bedzie bronic? zepsul 300% sytuacje drugi mecz z rzedu, TO NIE JEST PRZYPADEK. Ten gosc jest w ARCYSLABEJ formie ale widze 1 plus tego przestrzelonego karnego. Przez bardzo dlugi czas juz zapewne Kirm do karnego nie podejdzie.

A drugie, chcialbym zauważyć do ilu sytuacji strzeleckich doszedl Biton. Przeciez on sam oddal z 5 strzalow.

matysiuk 13.08.2011 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krowczax (Post 1146207)
Kirm, no jasna cholera, ile można ?!

Chłopak jak się odblokuje to jeszcze sobie postrzela:-D

kacpaw91 13.08.2011 18:58

To oczywiste dlaczego akurat Kirm podszedł do tego karnego. Trener liczył pewnie, że się przełamie, pewnie brakuje mu teraz pewności siebie, a tu po niewykorzystanym karnym może być gorzej. Szkoda Kirma. Akcję na karnego zrobił, nie udało się wykończyć.

Bardzo podobała mi się gra Garguły. Nie zagrał lepiej od Meliksona, ale i tak był to dobry poziom. Szkoda, że po jego strzale piłka nie przekroczyła linii bramkowej bo byłaby to piękna bramka i dałaby mu więcej pewności siebie. Widać, że Maaskant nie żartuje i Łukasz jest w formie. Brakuje mu regularnej gry tylko, a to największy problem. Może na ligę zamiast Nuneza może pograć. Ryzykowne ustawienie, ale ultraofensywne.

Mam nadzieję, że z Lameyem nic poważnego się nie stało.

Oba karne jak dla mnie zasłużone. Sędzia popełniał błędy w tym meczu, ale po równo.

Nie wie ktoś co z Boguskim? Tydzień temu w meczu MESY strzelił gola, więc chyba nie chodzi o jakiś uraz?

arrosmay 13.08.2011 19:00

No i pokazaliśmy, że bez Meleksa też potrafimy grać! Bravo.
Dobry mecz Guły, ale Meliksona raczej nie wygryzie, ale może znajdzie się miejsce na boisku dla obu? Zobaczymy.
Dobry mecz Dudu i szkoda, że nie podszedł do drugiej jedenastki.
Kirm znowu zawalił setkę, ale przynajmniej na skrzydle było go coś widać, aczkolwiek przez tego zawalonego karnego zagrał bardziej na minus niż na plus.
Zauważyliście, że Wilk jest mistrzem w dawaniu przeciwnikom bezsensownych rzutów wolnych w okolicach 30 metra? Całe szczęście, że jeszcze nie zostaliśmy po takiej akcji skarceni.
Dobry mecz Bunozy po wejściu.
Niepokoi nieco komunikacja Jaliensa z Pareiką, ale na szczęście nie skończyło się to bramką.
Ogólnie cała drużyna na plus, ale Zagłębie również zagrało dobry mecz i należał im się chyba remis, ale nam należało się zwycięstwo w Warszawie i go nie odnieśliśmy, lecz jak wiadomo wyniki nie są w futbolu zawsze sprawiedliwe, więc cieszy że zdobyliśmy 3 punkty!

tomek100 13.08.2011 19:03

Kirm niech się cieszy, że Zagłębie nie wyrównało bo bylibyśmy przez niego 4 pkt do tyłu...

ŁukaszTS 13.08.2011 19:04

Zamist wypowiadać się o meczu chciałbym poruszyć temat Małeckiego. On nikogo nie szanuje, zwyzywał sędziego kilka razy ale to, że zwyzywał Kirma bo nie dał mu karnego zwyzywał też jakiegoś innego naszego zawodnika za brak podania, strasznie mnie to wkurza jak ogladam mecz a Małecki wszystkich w koło poniża a sam tylko goni do przodu. Wiem,że ma poparcie kibiców ale to go nie zwalnia od myślenia.

Heero 13.08.2011 19:04

Oby Kirm trzymał najlepsze na APOEL... wiem, że to trochę naciągane, ale jak Zieńczuk marnował sytuację za sytuacją w Atenach, to później dzielił i rządził w lidze; oby z Kirmem było odwrotnie, to ten karny i Polonia będą mu wybaczone :)

WhiteStarDvisionTheBest 13.08.2011 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 1146213)
No i pokazaliśmy, że bez Meleksa też potrafimy grać! Bravo.
Dobry mecz Guły, ale Meliksona raczej nie wygryzie, ale może znajdzie się miejsce na boisku dla obu? Zobaczymy.
Dobry mecz Dudu i szkoda, że nie podszedł do drugiej jedenastki.
Kirm znowu zawalił setkę, ale przynajmniej na skrzydle było go coś widać, aczkolwiek przez tego zawalonego karnego zagrał bardziej na minus niż na plus.
Zauważyliście, że Wilk jest mistrzem w dawaniu przeciwnikom bezsensownych rzutów wolnych w okolicach 30 metra? Całe szczęście, że jeszcze nie zostaliśmy po takiej akcji skarceni.
Dobry mecz Bunozy po wejściu.
Niepokoi nieco komunikacja Jaliensa z Pareiką, ale na szczęście nie skończyło się to bramką.
Ogólnie cała drużyna na plus, ale Zagłębie również zagrało dobry mecz i należał im się chyba remis, ale nam należało się zwycięstwo w Warszawie i go nie odnieśliśmy, lecz jak wiadomo wyniki nie są w futbolu zawsze sprawiedliwe, więc cieszy że zdobyliśmy 3 punkty!

Bramka dla Poloni którą strzelił Bruno też padła po błędzie Wilka ,Garguła zagrał bardzo dobrze ale pokazał też,że umie walczyć,zastawić się i pomóć coś w tyłach dlatego moze zamiast z dwoma defensywnymi pomocnikami -Wilk,Sobol zaczniemy,przynajmniej w lidze grac dwoma ofensywnymi,Melikson Garguła,a Sobol na def. i pewnie sam by sobie dobrze poradził :)

Heero 13.08.2011 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ŁukaszTS (Post 1146215)
Zamist wypowiadać się o meczu chciałbym poruszyć temat Małeckiego. On nikogo nie szanuje, zwyzywał sędziego kilka razy ale to, że zwyzywał Kirma bo nie dał mu karnego zwyzywał też jakiegoś innego naszego zawodnika za brak podania, strasznie mnie to wkurza jak ogladam mecz a Małecki wszystkich w koło poniża a sam tylko goni do przodu. Wiem,że ma poparcie kibiców ale to go nie zwalnia od myślenia.

Też mam wrażenie, że Małego przydałoby się zdzielić w czapę porem :D

fanfan 13.08.2011 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ŁukaszTS (Post 1146215)

Skąd wiesz ,że zwyzywał Kirma przy karnym ? Mówił coś do niego ale mi to bardziej wyglądało na wsparcie , dodanie otuchy niż zwyzywanie aczkolwiek mogę się mylić .
Co myślicie o tym pierwszym karnym ? Był wg Was ? Wg mnie tak , obrońca skacze we własnym polu karnym z uniesioną ręką która później zmienia kierunek lotu piłki i nie ma tutaj żadnego znaczenia że to było nieumyślne zagranie .

leszekm_ 13.08.2011 19:11

Nie mieliśmy żadnej sytuacji z gry. Przez cały mecz, ani jednej, u siebie z Zagłębiem. Bez Maora niezbyt dobrze to wygląda z przodu

Baala 13.08.2011 19:11

Kilka uwag:
- po pierwszych 15 minutach powinno być 0-3
-rożne dalej kompromitacja, nasz pierwszy rozny gdy Garguła zagrał do Małeckiego a ten mu z pierwszej gdy Garguła nawet z miejsca nie ruszył i złapaliśmy się na spalonego i jeszcze zaskoczeni byliśmy. Toż to kompromitacja była. Rożna jak z kabaretu.
-sedzia porazka, karny pierwszy z d..y i te wolne których nie było z 10 naliczyłem gdzie żadnego faulu nie było, a on gwizdał i to tylko druga połowa.
-Lameyowi chyba grać już się nie chciało...
-dobry mecz Garguły
- mecz bez historii, ważne zwycięstwo małym nakładem kosztów

ŁukaszTS 13.08.2011 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1146220)
Skąd wiesz ,że zwyzywał Kirma przy karnym ? Mówił coś do niego ale mi to bardziej wyglądało na wsparcie , dodanie otuchy niż zwyzywanie aczkolwiek mogę się mylić .
Co myślicie o tym pierwszym karnym ? Był wg Was ? Wg mnie tak , obrońca skacze we własnym polu karnym z uniesioną ręką która później zmienia kierunek lotu piłki i nie ma tutaj żadnego znaczenia że to było nieumyślne zagranie .

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ozniej_go.html

Zobacz czy to wygląda na motywacje, poklepał go po plecach czy odbił się od niego?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl