![]() |
Teraz każdy mądry, a wtedy niestety była totalna stypa i rwanie szat, że takie ogóry nas ograły. Źle to wpłynęło na klub.
|
Najbardziej mnie śmieszy znawca z orange sport, który swego czasu wyśmiewał stwierdzenie Kosowskiego że APOEL walczyłby w naszej lidze o mistrzostwo kwitując to stwierdzeniem, że "Kamilku, ja wiem że głupio tak przyznać się że się dorabiało na emeryture ale bez przesady, nie wygłupiajmy się".
PS. Ten cytat to tak z głowy pisany. |
Lyon ciśnie, mam jednak nadzieję, że Cypryjczycy wbiją gola na 2:0, albo wygrają po karnych :)
|
APOEL po 110 min gry wyglada tak jak Wisla po 30 min :D Chcialbym by APOEL awansowal...moze nie ktore osoby by sie otrzasnely z kim odpadlismy...z " ogorkami " :)
|
Teraz też tak można powiedzieć.Haha
|
No to karne. :D Będzie fajnie :)
Edit: Fuck yea! :) |
Ale niespodzienka :)
|
No i Apoel w ćwierćfinale :D
|
Wielki APOEL.
Pamiętam jakie było lanie po nogach po losowaniu że jebniemy ich w dziesięciu. |
piękna sprawa! APOEL! :D
|
niesamowici :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Wypadałoby jeszcze znaleźć reakcje forumowiczów po losowaniu... Wszyscy jesteśmy "ekspertami" ;) |
W APOEL'u zagrało dziś dwóch cypryjczyków. Ciekawe czy płaczą tam za swoimi rodakami..
|
Cytat:
W zespole Barcelony, która rozstrzelała Leverkusen wybiegło 7 Hiszpanów. |
Hiszpania ma 47 mln mieszkańców, czyli o prawie 10 mln więcej i akurat z tego 10 mln spora część gra w piłkę i są to zdolni piłkarze, u nas brakuje tych 10 mln z których byłoby można wyszukiwać zdolnych i młodych piłkarzy.
|
Cytat:
PS No chyba, że czegoś nie wiem... |
Cytat:
Aktualnie od chyba dwóch lat Kraków ma około 1 mln. A co do tematu to bardzo się cieszę, że Apoel idzie dalej. Nawet nie dlatego, że nas odprawili i można się dowartościować ale dlatego, że już rzygam tymi samymi nazwiskami co rundę. |
Teraz będziemy mieć kolejny punkt do pechowej wyliczanki dlaczego Wisła nie grała w LM. Bo na drodze to zawsze stawał Real, Barcelona albo Apoel. Ci ostatni są najgorsi bo wcześniej udawali ogórków.
|
Cytat:
Kraków ma około 758.000 mieszkanców - aglomeracja Krakowska około 1.2 mln i tyle na ten temat |
Cytat:
W zeszłym roku Kraków miał 755 tys. mieszkańców. Sorry za offtop |
Kraków ma ponad 1 mln ale ze studentami oraz ludnością naplywowa, która nie jest tu zameldowana.Tyle, że są to szacunki.Zameldowanych jest tyle ile podaje sawko
|
To prawda licząc migracje sezonowe i wahadłowe Kraków w ciągu dnia ma realnie ponad 1 mln mieszkańców.
|
Ale aglomeracja ma już około 1,4 mln ludzi.
Wielu krakusów wyprowadza się z Krakowa do ościennych gmin "wiejskich". Stąd liczba mieszkańców stałych Krakowa stoi w miejscu od lat (około 750 tysięcy) a aglomeracja się powiększa. No wiadomo - z 250 tysięcy studentów będzie w samym Krakowie. |
Idę postawić na CSKA i Bazyleę. Na wszelki wypadek ;)
|
Wczoraj jak oglądałem jak cieszą sie piłkarze Apoelu tu sie aż smutno zrobiło. Budowani niewiele większym kosztem od nas ale cierpliwie doszli tak daleko i spełniają marzenia swoje i kibiców. Chciałbym doczekać kiedyś takiego dnia u nas.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale... Bazylea i Marsylia... Sam się chyba skuszę. Nie macie większych problemów niż rozważanie nad statystykami demograficznymi? |
Wierzę w Bazyleę.Dali radę na Old Trafford, to czemu mieli by nie dać i na Allianz Arenie :)
A co do Marsylii i Interu to ciężko wyrokować.Obie drużyny grają ostatnio dramatycznie, więc wynik może być w obie strony. |
Stawić na CSKA? Dobre żarty ;]
3,4-0 dla Realu na spokoju w rewanżu. Na Basel i Marsylię też bym nie stawiał, Bayern u siebie zmiecie szwajcarów, a Inter jak to Inter w rewanżu zawsze wyszarpie awans jak w zeszłym roku Bayernowi ;] |
Dwumecz Chelsea-Napoli miał bliźniaczo podobny przebieg do eliminacji Ligii Mistrzów z sezonu 2005/2006 kiedy to w równie dramatycznych okolicznościach Biała Gwiazda odpadła po dogrywce w Atenach z Panathinaikosem.
Tak samo jak 7 lat temu tak i teraz wynik dwumeczu brzmiał 5-4 dla drużyny wyżej notowanej i grającej rewanż w u siebie. Wszyscy pamiętamy pierwszy mecz w Krakowie, gdzie pierwszą bramkę szybko strzelił Olisadebe, tak jak w pierwszym spotkaniu Napoli straciło gola z The Blues. Potem, po fenomenalnej walce i zaangażowaniu Wisła jak i zespół z Włoch zdołali przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść i oba kluby wygrały u siebie 3-1. Rewanż na wyjeździe, Wisła jak i Napoli zaczęły świetnie od groźnych ataków. Zarówno 7 lat temu Marek Zieńczuk miał swoje sytuacje, tak i wczoraj świetną okazję na strzelenie gola miał Cavanii. Z upływem minut gospodarze tamtego jak i wczorajszego meczu coraz bardziej przejmowali inicjatywę i strzelili szybko 2 gole, które premiowały ich do awansu. Wisła jak i Napoli obudziły się z zadanych "ciosów" i odpowiedziały golami na 2-1. Niestety oba zespoły straciły trzeciego gola co doprowadziło do dogrywki. W niej gospodarze dobili zarówno Wisłę jak i Napoli. Jedyną różnicą było to, że Wisła grała w 10 od 80- którejś minuty. |
Cytat:
|
Faktycznie Bazylea dała radę na Allianz Arena. :lol:
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=lYjBDYkR648 |
a czy to nie było tak, że bramkarz wprowadził po tym przewinieniu piłkę do gry ręką ?
|
Po tym "przewinieniu" (jakimś tam, do tej pory nie wiem jakim) bramkarz powinien wykopać a nie wyrzucić ręką, no ale cóż .... .Jak to niektórzy mówią- "życie"
|
Nawet mi tego nie przypominajcie !!!:( jakim cudem sędzia tego nie uznał?!?! nie było żądnego przewinienia ze strony Wisełki, a jednak nie uznał - złodzieje !!!! Piłka do gry została wprowadzona prawidłowo - bramkarz tym lekkim wyrzutem nie wznowił gry, po prostu podał piłkę do obrońcy, który wykonał rzut wolny - tu jest wszystko prawidłowo. Ale co tam sędzia odgwizdał to ja nie mam pojęcia. Zawsze popadam w doła, kiedy oglądam tą bramkę... i właśnie tak się stało...
|
Angielska ....a Mike Riley do dziś pamiętam tego drukarza. Nieźle mu musieli s....iele posmarować.
|
Cytat:
|
http://img.interia.pl/sport/nimg/5/d...gi_5689245.jpg
No to stawiam spokojnie na Finał Real - Barcelona. APOEL zaszedł daleko i na tym sie skonczy. Lyon rozumiem ale Real to za wysokie progi chociaz na Cyprze moze byc niespodzianka |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl