Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto chce, żeby była transmisja i jest w stanie dać za to złotówkę (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8147)

Piotrek87 26.06.2011 08:59

5zł ode mnie(przelew), z chęcią obejrzę sparing i świetna inicjatywa.

virus_nh 26.06.2011 09:04

5 pln odemnie

kha1 26.06.2011 09:06

Zaznaczyłem 5zł, ale oczywiście jestem w stanie zapłacić więcej...

jekert 26.06.2011 09:39

Dam 5 PLN za to

losiu2001 26.06.2011 09:43

5 PLN prosze bardzo

butazango 26.06.2011 09:45

Ja też się dorzucę:)

W.I.N.C.H.E.R 26.06.2011 09:46

Ode mnie też możecie liczyć na wpłatę (5PLN)

fanik 26.06.2011 10:03

Ja jestem zainteresowany. Mogę zapłacic do 5 zl.

KondZIk 26.06.2011 10:03

Rzadko się tutaj wypowiadam, ale 5zł przelewem ode mnie macie.
Tylko kiedy i gdzie:-D

dawiss 26.06.2011 10:09

Po co pisac "ja dam 1", "ja dam 5", skoro jest ankieta ?

thebo4 26.06.2011 10:37

Jestem w stanie wpłacić więcej niż 5 jeśli będzie trzeba :)

IncognitoTSW 26.06.2011 10:45

Pewnie, że zapłacę piątaka, nie ma problemu. Ale najlepiej by było gdyby każdy kto zapłaci dostawał swój dostęp, przez to transmisja będzie gładsza bo nie będzie zbędnych obciążeń sieciowych

WISŁAZWE 26.06.2011 10:56

Oczywiście też dorzucam 5 zł.

Małe podsumowanie głosów z ankiety:

1 zł * 68 = 68 zł
2 zł * 50 = 100 zł
3 zł * 25 = 75 zł
5 zł * 191 = 955 zł

W sumie 1198 zł, oczywiście to są tylko i wyłącznie wyliczenia z ankiety, bo póki co jeszcze nikt nic w rzeczywistości nie wpłacił.

Gargamel 26.06.2011 11:01

5 zł ..........

FraMat 26.06.2011 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawiss (Post 1116744)
Po co pisac "ja dam 1", "ja dam 5", skoro jest ankieta ?

deklarujesz się publicznie, a nie tylko klikasz w opcję ankiety

PhantomRanger 26.06.2011 11:33

Oczywiście, że byłbym chętny wpłacić.

rav 26.06.2011 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1116674)
RAV ja myślę że warto by już ustalać szczegóły jakie mecze sparingowe byście pokazywali i może warto by podać numer konta żeby ludzie mogli już coś wam wpłacać.

Będziemy wówczas wiedzieć kiedy bedą transmisje, z jakim przeciwnikiem. Wy będziecie widzieć ile osób wpłaci. Bo tak na forum to może się wpisać i z 1000 osób, ale jak przyjdzie co do czego to zostanie z tego 20%.

A tak szybko będziecie wiedzieć jakim dysponujecie budżetem i czy warto się w to bawić.

Sytuacja wygląda następująco:
Istnieje 5 procent szans, że uda się wyrobić na środowy mecz z Oberhausen. Zależy to od wielu czynników, przede wszystkim od pomocy ze strony klubu gospodarzy, czyli od zapewnienia przez nich kilku spraw. W tym momencie nie mam nawet potwierdzenia w którym miejscu gramy i jakie są warunki (ośrodek treningowy czy stadion...) Jeżeli do poniedziałku otrzymamy pozytywną deklarację i jednocześnie uda się nam zorganizować (wolne w pracy itp...) to jedziemy.
Jeśli się uda, to ta relacja będzie ogólno-dostępna a wpłaty dobrowolne. Zobaczymy ile osób wpłaci. Jeśli wpływy przekroczą koszty (rozliczymy się publicznie tu na forum, co do złotówki), to przeznaczymy je na organizację transmisji z dwóch sparingów w Tallinie * Te natomiast na pewno będą droższe niż w Oberhausen (troszkę większa odległość + ekipa musi tam zostać na kilka dni pomiędzy meczami).

* - gdyby z jakichś przyczyn (np. prawa do transmisji, pamiętajmy, że to jest jakiś turniej) transmisje z Tallina nie wypaliły, to nadpłatę przeznaczymy na inny cel; jaki - o tym zdecydujemy razem, na forum.

Dużo tych "jeśli". W każdym razie póki co na transmisję z Oberhausen się nie nastawiajcie :)

M@Terac 26.06.2011 11:44

Ode mnie także 5 zł.

Bekas 26.06.2011 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1116780)
Sytuacja wygląda następująco:
Istnieje 5 procent szans, że uda się wyrobić na środowy mecz z Oberhausen. Zależy to od wielu czynników, przede wszystkim od pomocy ze strony klubu gospodarzy, czyli od zapewnienia przez nich kilku spraw. W tym momencie nie mam nawet potwierdzenia w którym miejscu gramy i jakie są warunki (ośrodek treningowy czy stadion...) Jeżeli do poniedziałku otrzymamy pozytywną deklarację i jednocześnie uda się nam zorganizować (wolne w pracy itp...) to jedziemy.
Jeśli się uda, to ta relacja będzie ogólno-dostępna a wpłaty dobrowolne. Zobaczymy ile osób wpłaci. Jeśli wpływy przekroczą koszty (rozliczymy się publicznie tu na forum, co do złotówki), to przeznaczymy je na organizację transmisji z dwóch sparingów w Tallinie * Te natomiast na pewno będą droższe niż w Oberhausen (troszkę większa odległość + ekipa musi tam zostać na kilka dni pomiędzy meczami).

* - gdyby z jakichś przyczyn (np. prawa do transmisji, pamiętajmy, że to jest jakiś turniej) transmisje z Tallina nie wypaliły, to nadpłatę przeznaczymy na inny cel; jaki - o tym zdecydujemy razem, na forum.

Dużo tych "jeśli". W każdym razie póki co na transmisję z Oberhausen się nie nastawiajcie :)

Rozumiem, że jeżeli nie wyrobicie się z Oberhausen, to do Tallina pojedziecie? Sam jestem ciekawy jak to finansowo wyjdzie. I oczywiście deklaruje wpłatę. A do tych, którzy mają problemy z przelewami - zarejestrowanie się na np.PayPalu jest banalnie proste. Zakładasz konto (darmowo), dostajesz indywidualny numer konta. Przelewasz tam kaskę, a potem wykorzystujesz do przelewów w necie. Ja zawsze tam ze 30 złotych trzymam i czasem to się przydaje w najmniej spodziewanym momencie. Płaciłem już z PayPala na jakąś aukcję charytatywna Wiślacką, płytę ściągałem elektronicznie z USA (koszt 7 dolarów, a gdybym chciał pocztą normalną to ze 100 zł). To tak offtopowo- ale żeby Wam pomóc podjąć decyzje o założeniu takiego konta. - no bo co to za argument "gdyby było przez SMS to bym wysłał".

rav 26.06.2011 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bekas (Post 1116790)
Rozumiem, że jeżeli nie wyrobicie się z Oberhausen, to do Tallina pojedziecie?

Około środy / czwartku będę mądrzejszy. Jeśli wolno nam będzie zrobić transmisję (prawa), a mecze odbywać się będą na stadionie z zadaszoną trybuną i prądem (w takich warunkach odpowiedni net powinno się udać dostarczyć w ciągu tygodnia), to myślę, że tak.

P.S. Jest tu jakiś księgowy? :) Nie musimy zakładać kasy fiskalnej................? :)

cassius31krakow 26.06.2011 12:11

Spoko rav,

nie ma mowy jeszcze o kasie fiskalnej - obowiązek zainstalowania jest po przekroczeniu progu sprzedaży w wysokości 40 tys. zł na rzecz osób fizycznych nie prowadzących pozarolniczej działalności gospodarczej.
A przede wszystkim obowiązek ewidencjonowania obrotów na kasie fiskalnej nie dotyczy sprzedaży towarów i usług rozliczanych w systemie płatności bezgotówkowych (za pośrednictwem poczty lub rachunku bankowego

Tenzen 26.06.2011 12:15

Tu się wypowiada tylko garstka kibiców. A ilu tan naprawdę chce oglądać sparingi najlepiej wie portal malopolska.tv, której zawsze pod ogromnym naporem chętnych padają serwery.
Już nie mówię ile to forum padów zaliczyło ;)

najlepiej coś takiego jak ten player gdzie w niskiej jakości jest za darmo, a za wyższą trzeba zapłacić. Gdyby dało się coś takiego zorganizować to myślę, że zainteresowanie byłoby bardzo duże.

http://i52.tinypic.com/20ixk5l.png

Tylko u nas jakość SD musiałaby być bardzo niska, a HD tylko przyzwoita ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1116769)
póki co jeszcze nikt nic w rzeczywistości nie wpłacił.

Większość pewnie nie zna nazwy twojego konta PayPal. No i też nie wiemy, że to już jest oficjalne, że relacje ze sparingów będą już na pewno i można wpłacać.

kristos 26.06.2011 12:22

Oczywiście jestem za i 5 też ....

PODpalacz 26.06.2011 12:36

5zł i oglądam

tomaszw 26.06.2011 12:37

dajcie namiary na przelewy czy paypal i kasa poplynie.

LanceTS 26.06.2011 12:46

A ja szczerze wolałbym przeznaczyć te5 zł na długi TS Wisła, niż żeby jednorazowo pooglądać sparing.

samsung_08 26.06.2011 12:48

Dlaczego nie skorzystacie z youtube livestream? Podobno niedawno wprowadzili taką usługę za darmo ale chyba tylko dla tych co mają konta partnerskie. Nie mówie, że teraz się z tym wyrobicie ale można o tym pomyśleć na przyszłość w kontekście nie tylko sparingów ale konferencji prasowych itd.
- póki co, 5zł z mojej strony ;p

PhantomRanger 26.06.2011 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1116817)
A ja szczerze wolałbym przeznaczyć te5 zł na długi TS Wisła, niż żeby jednorazowo pooglądać sparing.

To jaki to problem wpłacić te 5 zł na konto TS ??

rav 26.06.2011 13:06

samsung_08 dostarczenie relacji z jakiegoś serwera do Was jest jednym z mniejszych problemów. Są darmowe usługi, my z powodzeniem korzystamy z Ustreama.
Inaczej, jeśli trzeba by wprowadzać płatny dostęp, wtedy trzeba ograniczyć go niepłacącym, a wówczas Ustream, Livestream czy YouTube odpada.
Najtrudniejsze i najkosztowniejsze zadania, to:
- dostać się na miejsce,
- rozłożyć, podłączyć i zabezpieczyć sprzęt,
- przesłać sygnał ze "stadionu", który czasami sąsiaduje z pastwiskiem na wsi ;) do serwera (Ustream)

Często to ostatnie jest największym kłopotem. Wielokrotnie spotkaliśmy się z sytuacją, gdzie w hotelu, w którym stacjonowali piłkarze (4 i 5 *) łącze internetowe było za słabe, by wysłać stabilny sygnał live. Podkreślam, w hotelu, a nie na boisku. I to w krajach podobno cywilizowanych, jak Hiszpania czy Austria.

Mixu 26.06.2011 13:13

Ode mnie 5-teczka bankowo..

tofik 26.06.2011 13:15

Wolę zeby ktoś pojechał i kamerami nakręcił mecz a później udostępnił w dobrej jakości. Lepsze to, niż taka sytuacja, że płace nie wiem za co, może za dobry stream, a może za badziewne 300kb, albo nie obejrzę nic.

rav 26.06.2011 13:18

A może być badziewny stream i później cały mecz w dobrej jakości..? :)

samsung_08 26.06.2011 13:21

No racja, najtrudniejsze jest zawsze znalezienie odpowiedniego łącza na miejscu, który ma wystarczająco duży upload. Nie jest to niemożliwe ale wiąże się to z dużymi kosztami. Nie wiem czy nie lepiej by kupić u dużego operatora międzynarodowego (Tmobile, Orange) bezprzewodowego internetu w dużym uploadem (tak na moje oko 10 Mbps). Problemem są wioski, gdzie ten zasięg będzie zawsze słaby. Mimo wszystko powodzenia

@tofik: mecz na żywo to zawsze na żywo i żadna zajebista relacja tego nie zastąpi

Tenzen 26.06.2011 13:24

Może jakiś porządny mobilny modem 3G/4G do tego jakaś porządna zewnętrzna antena i pakiet internetowy od T-Mobile, chyba teraz mają jedną cenę dla całej Europy?

http://i55.tinypic.com/2z9aa8g_th.png
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/internet/telefon
Abonament bez limitów to jest widzę 55zł więc 660zł rocznie.

rav 26.06.2011 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez samsung_08 (Post 1116836)
Nie wiem czy nie lepiej by kupić u dużego operatora międzynarodowego (Tmobile, Orange) bezprzewodowego internetu w dużym uploadem (tak na moje oko 10 Mbps). Problemem są wioski, gdzie ten zasięg będzie zawsze słaby. Mimo wszystko powodzenia

Wystarczy 1 Mbps, byle gwarantowany. Lecz niestety, takiej oferty nie ma. W praktyce z telefonu/modemu wychodzi 300-500 kbps. W mieście.

alkoholik 26.06.2011 13:27

Czy oni oczekują że przez te mecze ja polece do Polsatu kupie dekoder podpisze umowe na 3 lata tylko po to by sabie akurat ten mecz oglądnąć?

olek0 26.06.2011 13:30

Szkoda ze sparingi nie sa w Niemczech w Bayernie grane lub w Austri to bym zrobil transmisje calkiem za darmo.
No niestety sparingow tutaj nie graja.

crate digger 26.06.2011 13:31

popatrzcie na satelitarne łącza internetowe.

np.
http://www.tooway.pl/
http://www.dostawcy-internetu.pl/astra2connect-cennik
http://www.dostawcy-internetu.pl/Int...przez-satelite

troszke droższe, ale można wybrać opcje przesyłu. ponadto zasięg na całą Europę. całkowice mobilne. wystarczy troche prądu. mam nadzieje że pomoglem :)

Tenzen 26.06.2011 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alkoholik (Post 1116839)
Czy oni oczekują że przez te mecze ja polece do Polsatu kupie dekoder podpisze umowe na 3 lata tylko po to by sabie akurat ten mecz oglądnąć?

tutaj:
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/docum...e_20110605.pdf
piszą, że jest 7,2Mbit pobieranie 1,9Mbit wysyłanie, ale trzeba być pewnie w zasięgu. Teraz jakiś zasięg jest praktycznie wszędzie, a porządna antena i modem mogą chyba w większości przypadków załatwić sprawę.

crate digger 26.06.2011 13:36

Tenzen, tyle że to są maksymalne wartości, ograniczone przez technologię 3g. w żadnym wypadku nie są gwarantowane

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl