![]() |
Canal + jest pro legijny i to nie jest chyba dla nikogo niespodzianką, zresztą tam połowa redaktorów sympatyzuje z Legią, niektórzy nawet byli jej piłkarzami w przeszłości... ale olać to.
|
Cytat:
|
W kontekście dzisiejszych wyników piłkarze powinni być jeszcze bardziej zmobilizowani.
Nie ma mowy o żadnym braniu remisu(czy nawet kalkulowaniu porażkii - jako wyniku nie tragicznego w kontekście tabeli) w ciemno przed meczem. Chyba nie trzeba nikogo przekonywać jak pięknie byłoby zdobyć Mistrza na derbach , to stanie się b.prawdopodobne w przypadku zgarnięcia jutro kompletu punktów. Sytuacja przedmeczowa przypomina mi tą przed meczem z Jagą. Oby podejście i efekt końcowy były takie same jak wtedy. |
Jestem ciekawy na jaką taktykę trener zdecyduje się. Czy zostaniemy z dwoma defensywnymi z Wilkiem czy zagra jednak Jirsak i będzie ofensywnie jak z Legią. Mamy ten komfort że jagielonia z tą grą na pewno nas nawet nie postraszy. Dziś grali jakby remis był szczytem ich marzeń. Zagrajmy widowiskowo, trzeba się zrewanżować za ostatni mecz. Poza tym po to czekamy na szlagiery przez długi okres aby zobaczyć futbol na poziomie a nie jak zazwyczaj walkę w środku pola.
|
Remis Legii też jest istotny, gdyż dziś mieliby już 6 pkt straty i nie wiadomo jak jutro mecz sie skończy, później mecz u siebie mają i nerwówka. Nam pozostaje nie przegrać, a jak będzie, to jutro o 22 będziemy wiedzieć
|
jesli chcemy sie Lechowi zrewanzowac to musimy zagrac dwoma defensywnymi (Sobolewski i Wilk), inaczej moga nas kilka razy skarcic przy naszej dziurawej obronie. Jirsaka i Gargule to tylko w sytuacji niekorzystnej mozna wprowadzac...
|
Wygrywamy i tyle, jako przyszły Mistrz Polski musimy pokazac kto dominuje w tej lidze
|
Oj trzeba.... ale uważam że jak dobrze pójdzie to jutro po 22 możemy już możemy zacząć "bufonade"... ale jeśli mam za to dostać miesięcznego bana jak proponuję gizmowisła i potwierdza speedfashion hmmm to skorzystam z propozycji ale pod warunkiem jeśli ci Panowie dostaną bana jeszcze przed fetą na rynku (mam nadzieję że jestem pewny tego co napisałem) :)
|
Panowie dziś mija rok jak Mariusz Jop strzelił sobie samobója. Myślę że to był ciężki rok (Karabach nowy skład) taki czas żałoby mozna by powiedzieć. I pięknie było by ten rok zakończyć zwycięstwem z Amicą które rozpoczeło by FIESTĘ!!!!!!
PS: ależ byłem zły... |
W meczu z Amicą nie może być żadnych kalkulacji.Jeżeli myślimy o MP to taki mecz trzeba obowiązkowo wygrać.Dzisiaj tylko zwycięstwo Wisełko tylko zwycięstwo!
|
Z naszą obroną piłkarze Lecha będą wchodzić w pole karne jak w masło ale bez obaw.Pareiko wybroni wszystko! Nawet rzuty karne :). Także panowie z tyłu na zero. Reszta w nogach i rękach (patrz Smolarek) napastników.
|
9 - od tylu meczów (w lidze, Pucharze Polski i Superpucharze) Wisła nie wygrała z Lechem - sześć przegrała, trzy zremisowała
Czas zakończyć, tą poniżająca passe szczególnie że jeden mecz na 10 to nawet z Barcelona wygrywamy:-P |
|
Cytat:
Stlicia , Wilk z Sobolem powinni spokojnie wylaczyc z gry , srodek pola powinnismy spokojnie zdominowac. |
Taa jasne. Wszystko spokojnie, tego wyłączymy spokojnie, tego nakryjemy czapką spokojnie, tamtego odetniemy spokojnie od podań a na końcu spokojnie wpakujemy 5 bramek.... ehh ludzie czy odrobina pokory to dla Was za dużo? Wierzyć w swój zespół trzeba ale też należy do każdego podejść z odpowiednim szacunkiem obojętnie kto jest Naszym przeciwnikiem. Przed Górnikiem też wszyscy pisali, że spokojnie wygramy, że 3 pkt mamy, że z kim jak z kim ale z Górnikiem to na bak wygramy. Jak się skończyło wiemy wszyscy. Zeszłego roku przypominać nie trzeba bo to też wiadomo jak się skończyło.
Lech może i słabo gra w lidze, ale mecze w pucharach pokazały, że jak chce im się grać to są mocni i groźni. Nadal mają szanse na puchary w następnym sezonie, więc będą grać na pewno o 3 pkt i nogi nie będą odstawiać. Dlatego nie ferujmy wyroków na przód, bo znowu możemy zostać brutalnie na ziemię sprowadzeni. Liczę, że wygramy ale uważam że będzie cholernie ciężko. |
I wlasnie dlatego te przygotowywania przed Copa del Sol teraz mogą miec znaczenie w meczu z Lechem. Ze slow Maaskanta wynika, ze wydajnisciowa nie ma problemow z gra w ciagu 3-4 dni i pilkarze beda w pelni sil. Dawno chyba nie było czegos takiego w naszym zespole. Co do samego meczu Wisła moze grac gorzej ze słabszymi ale gra dobrze z mocnymi rywalami. Meczu pierwszego nie wliczamy bo dopiero druzyna byla budowana ale mozna wziac przykład z wygranego meczu z Legia czy pokonania u siebie Jagielloni.
|
Cytat:
Oczywiście wierze, że dzisiaj Smok połknie kartofla :-D |
Ze względów logistycznych na jutrzejszym meczu trybuny opuścimy w przerwie meczu.
Kibiców z sektora G prosimy o opuszczenie trybun w przerwie meczu, na sektor powrócimy w 55 minucie. Prosimy wszystkich fanów zasiadających na tej trybunie o dostosowanie się do tej decyzji. Kibiców z innych sektorów zachęcamy też do chwilowego wzięcia udziału w tym ogólnopolskim proteście, który ma na celu pokazanie niezadowolenia z działań podejmowanych wobec ludzi, którzy od lat zapełniają wszystkie trybuny każdego stadionu w Polsce. Pragniemy jednocześnie dobitnie zauważyc, że chwilowa przerwa w dopinngu nie jest wymierzona w zawodników Wisły Kraków, dlatego tym bardziej zachęcamy do wsparcia naszych piłkarzy zarówno przed wyjściem z trybuny jak i po powrocie na nią w tym jakże ważnym meczu. Pozdrawiamy SKWK, UW, WG Opuszczenie trybuny szczegolnie G to bedzie katasrtofa nie mowiac o powrocie na nią... |
Zeby E wyszlo to nie ma co marzyc chyba... Ale pieknie by to wygladalo, caly stadion pusty i odpowiednie transy, a w 55 min powrot i petarda do samego konca niezaleznie od wyniku. Sam mecz bedzie bardzo ciezki, ale mam dobre przeczucia, jak nigdy przed meczami z Amica... Czuje ze beda 3 punkty.
|
Co do opuszczania stadionu to fajnie, że się solidaryzujemy i wogóle jestem jak najbardziej za, tylko że zanim wszycy u nas wrócą na swoje miejsca to tak z 8-10 minut zejdzie, a po drugie dwie trybuny z krzesełkami będą stały puste bez względu na to, a więc czy opuszczając trzecią ktoś wogóle to zauważy?
Co do samego spotkania to 2-0 dla nas powinno być. Bakero podobno nie żyje dobrze ze Slicem który według mnie byłby największym oczywiście po Rudnewsie zagrożeniem dla nas więc to plus :) |
Cytat:
|
Co do samej idei jakiegoś solidaryzowania się z innymi kibicami to ok, fajna sprawa.
Ale na Wiśle to nie wypali, można by było wyjść na suchych stawach, czy stadioonie typu Lechii czy coś. Po pierwsze to gdzie się pomieści to 6tyś ludzi? Na dole trybuny, na klatkach schodowych, koło gastronomi i przed kołowrotami? nie bardzo. Po drugie: wyjść w przerwie to jeszcze jakoś, odczekać to 10 min, a poźniej wchodzic na trybune przez 15min? nie będzie dopingu przez 25 min drugiej połowy, a przeciez w takim spotkaniu jest on bardzo potrzebny. Przy wejściu ludzie się stratują i rzucą się na krzesełka- ale obym się mylił. Ogólnie akcja pokazania jakiejś solidarności-OK, ale na Wiśle to może w inny jakiś sposób ;> |
Dla mnie to jest śmieszne poprostu. Jedziemy po sobie z innymi kibicami przy każdej okazji, a teraz się solidaryzujemy ...... I to jeszcze z Lechem tak?? Jak śpiewali Cleberowi wypierdalaj jak wyjeżdżał karetką i za akcję na trybunach. Szkoda ....a, że wtedy się nie soidaryzowaliśmy tylko teraz. Tak sztuczne, ze aż śmieszne.
|
Najlepiej niech może zlikwidują w Polsce ruch kibicowski co? Jak Ci nie pasuje to zostan w domu albo idź sobie na E
Nie kumam ludzi co im zawsze coś nie pasuje |
Z jakimi innymi kibicami ?
O czym wy w ogóle piszecie? Jak będą mieli pretekst , to się do nas nie dojebią bo my jesteśmy Wisła Kraków? Nagonka medialna i polityczna uderza w całe środowisko kibiców. W tym tkwi sedno sprawy. Decyzja została podjęta a informacja przy cenach biletów - sektor najzagorzalszych kibiców - nie jest tam tylko dla picu. Zresztą temat jest o meczu w kontekście sportowym. Dyskusja na tematy kibicowskie jest w innym dziale. |
Panowie temat przewodni to mecz a nie czy jest sens się solidaryzować czy tez nie. Nie rozmywajcie.
Jeśli chcecie o tym szerzej pogadać to zapraszam do pokoju ABG. |
Cytat:
Przepraszam za off top. Co do meczu mam nadzieję, że chłopaki naprawdę zepna dziś tyłki i dadzą z siebie wszystko bo to mecz nie tylko o 3 pk ale o prestiż i pokazanie Lechowi jego miejsce w szeregu. Oby to był piękny wieczór na Reymonta. |
Cytat:
|
Taki mały pomysł :) podobno na dzisiejszym meczu mają być rodzice Maor'a , może jakieś oklaski, podziekowanie po jego Imieniu ? :) za dobry mecz , żeby rodzice widzieli że jest dla Nas ważnym ogniwem ?:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
świetnie :/
|
5 godzin do meczu a adrenalinka już na odpowiednim poziomie. Szkoda, że nie na wszystkich trybunach będzie wykrzykiwane 1,2,3 - mało :D
Jako, że wszyscy na Wisłę przyjeżdżają z nastawieniem jak na finał CL. Pierwsze minuty meczu na pewno będą 'szalenie' ciężkie. POZnan* będzie chciał udowodnić, że potrafi grać w piłkę. Wisła będzie chciała się odegrać za porażkę w poprzednim meczu z Amicą. Majster 2010 vs Mistrz 2011 - starcie klubu bez historii z klubem 105 letniej tradycji. Wydaje mi się, że trener Maaskant postawi w dzisiejszym meczu na Sobola i Sivakova w środku pola. POZnan* bez 'Dżurżewicza', Kikuta jest słabszy niż z nimi w składzie. Lewy obrońca Amici, tak chwalony przez userów TSWD będzie miał okazję do potwierdzenia swoich umiejętności w starciu z Maorem, Małeckim i Cikosem. Szczerze mówiąc nie daję mu zbyt wielkich szans na zatrzymanie naszej prawej strony. W środku pola Sobol z Sivakovem powinni dać odpowiednią jakość, obaj są dobrzy w defensywie. Biuałorusin, krytykowany ale moim zdaniem niedoceniany przez nas powinien robić różnicę w pomocy na naszą korzyść. O naszą formację ofensywną bym się nie martwił, bramki dla nas padną w odpowiedniej ilości. Dla stoperów ii bocznych obrońców to będzie prawdziwy test. Rudnevs, najlepszy napastnik ligi, Krivets (??), Wolf, mogą sprawić problemy. Jednak przy odpowiedniej asekuracji ze strony defensywnych pomocników powinni wyjść zwycięsko. Lech nie ma w składzie żadnego piłkarza który potrafi 'robić różnicę' tak jak nasz Izraelczyk. Może to byś ostry mecz, ale na pewno nie zabraknie goli. I na pewno wygramy. Pareio - Cikos, Jaliens, Chavez, Paljic - Sobolewski, Sivakov - Mały, Maor, Kirm - Genkov. Powinno wystarczyć na ziemniaki :] Mam takie przeczucie, że Rios z Gragulcem zagrają dzisiaj dłużej niż zwykle. :D |
2 tys. kibiców Lecha przyjedzie do Krakowa?
http://www.krakow.naszemiasto.pl/art...kowa,id,t.html Jeśli to prawda, to nieźle. Na stadion nie wejdą, to gdzie będą? |
Cytat:
Już wiecie, dlaczego Proszą Was o wyjśćie z sektora w czasie przerwy?? I proszę Was, nie pier...cie o jakimś wsparciu dla kopaczy.Po prostu niektórym nie chcę się dupy ruszyć, lub boi się, że ominie go 15 minut meczu. |
Tyle czasu człowiek czekał na oprawę, miała być na meczu z Lechem i gó... krew zalewa człowieka jak coś takiego czyta. Może też zaprzestańmy dopingować w obawie że Tusk nam stadion zamknie z błahego powodu.
A co do samego meczu, może być przeciwko nam sędzia, komentatorzy, premier i zarząd klubu ale i tak wygra Wisła, czyli my ;) |
Dostał polecenie "z góry", z rządu, to co, ma powiedzieć: "nie, sorry, ale za chuja tego nie zrobię"? Pomyślcie trochę, zanim coś napiszecie. Przecież to nie jest jego widzimisie. Pretensje do polskiego rządu, a nie do władz Wisły.
|
no dobra slysze tylko oburzenie.. ale zapytajcie sie skwk co bylo na oprawie... pewnie na tuska i reszte hasla... wiec chlop sie wystraszyl... bo jutro pewnie by zamkneli stadion na cracovie... wiec....
|
Paranoja!
Zamiast wesprzeć kibiców, to kosa w kolano. Pięknie, teraz już wiemy że kibic to dla zarządu tylko garść srebrniaków. Ciekawe jak oni chcą zapełnić 33k stadion? Kim? Szejkami z Arabii Saudyjskiej? Bardziej się boją ewentualnego zamknięcia stadionu na jeden czy 2 mecze niż odwrócenia się kibiców od klubu. Nie tędy droga!!! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl