![]() |
....a tylko nie Małek.
|
Cytat:
|
Wygląda na to, że sytuacja kadrowa się unormowała. Na treningu wszyscy zdrowi, uśmiechnięci i gotowi do ciężkiej majowej przeprawy. Tak się jakoś składa, że te wiosenne mecze z Lechią bywają decydujące dla nas w kwestii mistrzostwa. Pamietamy bardzo ważny mecz z 2008/2008 gdzie formą błysnął Łobo i udało się zwyciężyć. Myślę, że ranga niedzielnego meczu będzie w jakimś stopniu zbliżona. Ewentualna porażka (pfu!) przy zwycięstwie Jagi mogłaby doprowadzić do zbyt nerwowej sytuacji przed ciężkimi meczami a nasza drużyna nie jest jeszcze gotowa na grę pod wielką presją. Trzeba wygrać z Lechią przede wszystkim.
Mam nadzieję, że dzisiejsza decyzja o zamknięciu stadionu Legii dla jej kibiców obejmuje okres aż do końca miesiąca dzięki czemu trudny wyjazd zmieni się w meczyk na neutralnym terenie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja rowniez dalbym Wilka za Sobola.Maaskant caly czas stawia na Radka -oczywscie doceniam wszytsko co robi na boisku ale Czarkowi tez dalbym pograc-nie moze byc tak ze bedzie on wiecznym rezerwowm. Punkty na wyjezdzie trzeba w koncu zdobyc,zarty sie skończyły. |
Cytat:
Po jakże pechowym 0:3 nasze pilkarzyki ze spuszczonymi głowami opuszcza stadion Lechii, pocieszając sie ze wciaz sa na 1 miejscu w tabeli a punkty oddali nie byle komu bo zaprzyjaznionej Lechii. |
To będzie bardzo ciężki mecz. W przypadku porażki lub nawet remisu robi się delikatnie mówiąc nie ciekawie, biorąc pod uwagę kolejne mecze, no ale cóż porazki z Górnikiem mało kto się spodziewał.
|
Myślę, że wygramy. W końcu ile może meczów z rzędu może przegrać lider tabeli ;>
|
Cytat:
|
Maaskant przed meczem z Lechią [video]:
http://kiks.tv/2011/05/maaskant-jest...pilke-w-lidze/ |
Cytat:
|
Cytat:
Może trochę pokręciłem, że "robił za Sobola", ale w środku grał. Tutaj całość : http://testwawrzyna.wordpress.com/ca...e/andraz-kirm/ Cytat:
|
Cytat:
|
Jutro o 11 jest mecz Młodej Ekstraklasy z Lechia na stadionie Wisły o 11 wejscie Free na G2 :) dobry przedsmak przed niedziela :) Btw Kto jedzie do Gdanska kupujcie bilety na 20:59 z Krakowa jest bezposredni w Gdansku ok 11 :)
|
Trzeba mecz wygrać. I Tyle ;) potem będziemy się martwili co tam z Jagą.
|
"tomsts" napisał:
Mam nadzieję, że dzisiejsza decyzja o zamknięciu stadionu Legii dla jej kibiców obejmuje okres aż do końca miesiąca dzięki czemu trudny wyjazd zmieni się w meczyk na neutralnym terenie. No Gościu, widzę tu małe przegięcie pałeczki...a nawet nie zrozumienie aktualnej sytuacji na linii kibice, PZPN a przede wszystkim na linii niestety politycznej...choć twierdzę i na pewno większość zgodzi się, że polityka nie powinna mieć wpływu na to co dzieje się na stadionach... Jest ciężko ale zajmijmy się tym co nas wszystkich na stadionach gromadzi... |
Ciekawe czy faktycznie zagramy dwoma defensywnymi pomocnikami. Na pewno wspomoże to naszą dziurawą obronę tylko co z siłą ofensywy ?
|
Bardzo bym prosił kogoś o nagranie jutrzejszego meczu (jeśli ktoś ma taką możliwość) i wrzucenie potem na jakiś serwer, gdyż jutro niestety nie będę w stanie go obejrzeć na żywo.
Z góry dzięki. |
Mecz na pewno będzie do ściągnięcia. Trafisz w tym dziale : http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=789 po meczu na właściwy link. :)
|
wszystkie mecze Wisły są do ściągnięcia ze strony www.allgoals.pl
|
Cytat:
Ofensywnie graliśmy dwa ostatnie mecze, efekt nie był powalający. Wydaje mi się, że siła naszej ofensywy nie zależy tak bardzo od tego czy zagramy dwoma czy jednym defensywnym, ale od: a. tego czy zagramy szybszą piłkę, b. czy do formy z początku sezonu wrócą Kirm i Małecki. + powrót Genkowa. Ewentualne wejście Wilka to wreszcie reakcja na to, że słabo radziliśmy sobie z odbiorem w II linii. Mecz z Jagiellonią był ostatnim, w którym zagraliśmy aktywny pressing w środku pola. Trzeba do tego wrócić. |
Cytat:
|
Cytat:
Niemożliwe? |
Zagramy 442 czy to samo ustawienie co zawsze i Wilk zamiast Jirsaka ?
|
Widzew prowadzi po przepięknej bramce Grzelczaka. Rzadko takie bramki wpadają.
My musimy jednak wygrać i nie patrzeć na innych. Ale jaja, beznadziejny Widzew wygrywa 2-0. Teraz jak byśmy odskoczyli na 5-6 pkt to juz byłoby po zabawie. Trzeba to wykorzystać, bo inaczej jeszcze Legia zdobędzie tytuł... Kolejny Edit: 3-0, no to nadal mamy 3 pkt przewagi, nawet jak przegramy - bardzo dobrze, rywale nam pomagają |
Jest jeden dobry prognostyk przed jutrzejszym spotkaniem. Pamietam sezon temu jak nie moglismy strzelic gola, przyszedł mecz z Lechia, ktory był przelomowy - od wygrania z nimi szło nam potem znacznie lepiej. Mam nadzieje, ze jutro bedzie podobnie.
|
Jaga - Widzew 0:3
Ale ta nasza liga jest dziwna... Mam nadzieje ze wygramy jutro i odskoczymy Jadze... Mam nadzieje... |
Cytat:
|
Cytat:
Zacznijmy patzrec na siebie a nie na innych ze nam pomagaja... |
Co by nie mówić, pomagają jak cholera. Obawiamy się, że ktoś nas wyprzedzi a na prawdę najtrudniejszym przeciwnikiem Wisly jest ona sama. Gdyby nie głupie indywidualne błędy mistrzostwo już mielibyśmy zapewnione.
Z drugiej strony gdyby np Amika grała jak w tamtym sezonie, albo Legia tak jak za Urbana (może oprocz końcowej fazy :)) nie mielibyśmy szans na pierwsze 2 miejsca. |
Niestety powinniśmy oglądać się nie tylko na siebie. To że Jaga przegrałą jest bardzo ważne. Kogo obchodzi np. drugie miejsce za kadencji Petrescu, mimo ze punktów mielismy więcej? Liczy się tylko mistrz, nieistotne z iloma porazkami. Jeśli inni będą przegrywać to tylko się cieszyć
|
jutro mecz klucz dla tego sezonu, bez wątpliwości.
jeśli wygramy, będzie 6pkt przewagi i na rozpędzie weźmiemy dwóch wielkich rywali na R22 "wypełnionym po brzegi do połowy" :) chłopaki podbudowane w końcu zwycięstwem powinny powalczyć i postarać się, żeby to podtrzymać. ale.. jeśli przegramy to będzie fatalnie. 3pkt przewagi nad Jagą, coraz mniejsza przewaga reszty i 3 przegrana z rzędu(!) spowodowałyby zamęt w głowach zawodników o którym mówił Maaskant (czy dobrze robimy tak grając?) i podłamały by całkowicie atmosfere w drużynie. ciężko byłoby się odbudować z walczącym o wszystko tworem z Poznania, a później z będącą w podobnej sytuacji Cracovią. także gramy jutro o bardzo dużo. |
Pytanie na dziś a w zasadzie na jutro jest takie, na ile tłumaczenie słabej gry Wisły i fatalnych wyników brakiem Genkova było uzasadnione. Nie podejrzewam,aby na Lechię Maaskant wymyślił jakąś super taktykę, raczej będziemy mieć znów grad wrzutek i dośrodkowań wszelakiego typu z tą różnicą,że w polu karnym będzie Genkov. Na ile Bułgar okaże się brakującym ogniwem w grze Wisły?
Jutrzejszy mecz będzie bardzo ciężki. Lechia gra szybko, czasami kombinacyjnie, i jak pomyślę o naszej obronie i jej radosnej twórczości to robi się nieciekawie. Jestem pełen obaw przed jutrzejszym spotkaniem, tym bardziej,że później mamy dwa bardzo ciężkie boje. I po tym co pokazaliśmy w dwóch ostatnich meczach, szczególnie w tym ostatnim, wykluczyć nie można, że jutro zobaczymy przegraną i przed decydującymi starciami wejdziemy z bagażem trzech porażek. Jest to o tyle istotne,że nasi rywale będą grać z nami odważniej a my gdy musimy odrabiać straty to raczej nie istniejemy. Właśnie tego ostatniego boje się w jutrzejszym meczu, czyli Jakiś farfocel na samym początku, nie bez winy naszej obrony,autobus w bramce Lechii i jesteśmy w ciemnej....... |
Nie jutrzejszy mecz jest najważniejszy, a raczej - nie wynik. Interesuje mnie bardziej styl gry, czy wreszcie drużyna wróci do rytmu gry z meczów z Bełchatowem czy Jagą. Jest na to szansa, bo wraca Genkow. Nawiązując do posta Marszałka, moim zdaniem był on brakującym ogniwem w naszej grze ofensywnej. Zobaczymy, czy ta teza się potwierdzi.
Natomiast wynik, nawet przy koszmarnej grze jest konieczny w kolejnych 2 meczach. Dlatego mi wystarczy do szczęścia remis w Gdańsku, po przyzwoitej grze naszych. Ważne, żeby nie było głupich kartek bo mogą wypaść środkowi obrońcy. |
Cytat:
Zagrożony jest na pewno Cikos i chyba ktoś jeszcze, ale wypadł mi z pamięci. |
Kirm bodajże.
Ten mecz trzeba wygrać, by mieć dobry punkt wyjścia do trójmeczu prawdy. |
Cytat:
Następnie: Wielkie derby Krakowa. mecz który ......... Oraz: Hit sezonu. Budząca się z letargu i rządna rewanżu Legia podejmuje................................ I nie zapominajmy o: - Wisła Kraków po raz 13 cieszy się ze zdobycia tytułu Mistrza Polski. Droga do tego triumfu była niezwykle emocjonująca i obfitująca .............................. |
Kirm, Cikos i Jirsak są zagrożeni. Szczególnie Cikos musi grać czysto bo strach pomyśleć jak go zabraknie na Lecha.
|
a ja jestem przekonany że wygramy
akurat Lechia powinna nam siąść, bo: 1.) nie grają wrzutek na hura i nie będą siać popłochu w naszej słabej defensywnie (wbrew pozorom z ustawianiem i przesuwaniem formacji obronnych nie ma większych problemów, gorzej z takimi akcjami na aferę...) 2.) raczej będą się starali prowadzić grę, nasi kontrować potrafią 3.) będzie Genkow, a zawsze jak on gra, to sporo miejsca robi się dle Maora liczę na Meleksa bardzo PS: mam nadzieję, że nasi nie stracą szybko bramki... bo jak stracimy, to wszystko się za przeproszeniem jebnie, bo Lechia się cofnie, a my grać pozycyjnego to nie umiemy zbyt JAZDA!!! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl