Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [20 kolejka] Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok 3 kwietnia, niedziela, godz. 14:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7986)

DrunkenBear 02.04.2011 07:34

Nieważne jak, ale ten mecz trzeba wygrać, tak samo jak następny. Coraz bardziej obawiam się meczu ze Śląskiem...

GAMBOS 02.04.2011 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DrunkenBear (Post 1071680)
Nieważne jak, ale ten mecz trzeba wygrać, tak samo jak następny. Coraz bardziej obawiam się meczu ze Śląskiem...

Szczególnie ze to mecz wyjazdowy
a jutro tylko wygrana

Jazon 02.04.2011 11:38

Tylko wygrana. Jaga nie jest już taka silna jak na jesieni, my z kolei na pewno nie jesteśmy gorsi niż byliśmy jesienią (mimo ostatnich 2 słabych meczy w naszym wykonaniu). Do tego gramy u siebie!

mitmichael 02.04.2011 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jazon (Post 1071745)
Tylko wygrana. Jaga nie jest już taka silna jak na jesieni, my z kolei na pewno nie jesteśmy gorsi niż byliśmy jesienią (mimo ostatnich 2 słabych meczy w naszym wykonaniu). Do tego gramy u siebie!

Własnie dlatego, ze nie graja tak jak wiosna a mecz jest w Krakowie to nie ma innej opcji jak tylko i wylacznie nasza wygrana. Dodatkowo Jaga odkad awansowała do ekstraklasy nie wygrała w Krakowie ani razu strzelajac tylko jednego gola.

AgresywnyChomik 02.04.2011 13:40

Biore na ten mecz mojego staruszka, ktory ogolnie pilka sie nie interesuje (przestal w 68 jak sam mowi o ile pamieta wygral wtedy Ruch) ale dal sie namowic wiec byloby milo ze storny zawodnikow jakby cos pozytywnego jutro zaprezentowali.

prezes85 02.04.2011 15:39

mogliby juz caly stadion otworzyc...

skeba 02.04.2011 17:11

Wszyscy grają dla nas. Ruch Chorzów wygrywa z Legią 3;2. Jak w tym sezonie nie będzie mistrza, to nie wiem kiedy

BRTS39 02.04.2011 17:21

Wygramy wszystko do końca- będzie mistrz proste. Na innych nie patrzmy.

Zienczuk8 02.04.2011 17:21

jutro musimy wygrać.. zwycięstwo spowoduje, że będzimy mieć aż 8 pkt na Jagiellonią! czyli będziemy mogli przegrać nawet 3 razy w ciągu 10 meczów, bo Jaga raczej wszystkiego do końca nie wygra.. tak, więc jutro możemy zrobić milowy krok w kierunku mistrzostwa.

skeba 02.04.2011 17:23

Cytat:

.. tak, więc jutro możemy zrobić milowy krok w kierunku mistrzostwa.
Za Skorży gdybyśmy grali to obstawiałbym, ze stracimy pkt, te jego "liga będzie ciekawsza". Maaskant pokieruj naszych do kolejnej wygranej, błagam :)

kornd 02.04.2011 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1071781)
Biore na ten mecz mojego staruszka, ktory ogolnie pilka sie nie interesuje (przestal w 68 jak sam mowi o ile pamieta wygral wtedy Ruch) ale dal sie namowic wiec byloby milo ze storny zawodnikow jakby cos pozytywnego jutro zaprezentowali.

Historia lubi się powtarzać ,dzisiaj Ruch sprawił nam wielką niespodziankę , jak jutro wygramy ,Mistrza będziemy świętować na derbach:D

Aniołek_Wisła 02.04.2011 18:04

Witam . Czy wie ktos czy zostaly jakies bilety na jutro ?? jesli tak to ile ?? Jestem z wawy to sie nie orientuje a sekretariat jest dzis nieczynny... Wie ktoś ??

Mareq 02.04.2011 18:06

Oj stresowy będzie jutro mecz.
Wygrywamy , łapiemy wiatr w żagle , odskakujemy na 8 pkt.
W przypadku innego wyniku niż zwycięstwo , będzie żal niesamowity nie wykorzystania takiej okazji jaką nam sprawiły pozostałe drużyny z czołówki.
Mam nadzieję , że piłkarze zmobilizują się na 1906 % , bo umiejętności mają zdecydowanie przewyższające Jage.

Fifiorek 02.04.2011 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aniołek_Wisła (Post 1071930)
Witam . Czy wie ktos czy zostaly jakies bilety na jutro ?? jesli tak to ile ?? Jestem z wawy to sie nie orientuje a sekretariat jest dzis nieczynny... Wie ktoś ??

Nigdzie nie było infa, że się skończyły. A info ile ich zostało pewnie będzie dzisiaj wieczorem.
1500 było przed dzisiejszym dniem.

Aniołek_Wisła 02.04.2011 18:18

a żeby kupić bilet nie trzeba miec karty kibica tak ?? wystarzcy jakis dokument tozsamosci tak ?? no i kasa ozcywiscie :p

JrQ- 02.04.2011 18:24

nie trzeba mieć KK żeby kupic

robertos 02.04.2011 18:25

A mi się marzy taka tabela na koniec:
1 Wisła
2-3 Lechia - Śląsk (do uzgodnienia :))
4-16 cała reszta

ale żeby tak był to trzeba jutro wygrać ,nie powtarzajmy błędów z Bytomia

4fan_player 02.04.2011 18:27

Mam nadzieje, że nasz gwiazdki znając wyniki nie przejdą obok meczu.

Zotek 02.04.2011 19:18

Nie maja prawa zlekcewazyc, Jaga to ciagle 2 druzyna tabeli, jak przegramy na nic sie nie zda to, ze reszta tez przegrala.

mitmichael 02.04.2011 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zotek (Post 1071991)
Nie maja prawa zlekcewazyc, Jaga to ciagle 2 druzyna tabeli, jak przegramy na nic sie nie zda to, ze reszta tez przegrala.

Zlekcewazyc na pewno nie zlekcewazą - co jak co ale w meczach z mocnymi druzynami idzie nam dobrze (nie wliczam meczu z Amicą 1-4 bo komunikacja wtedy była słaba). O to jak dla mnie to martwic sie nie musimy

Wojtas 02.04.2011 19:36

Kurna rywale torują nam swoja postawą i zenującą grą Mistrzostwo

jakies kuriozum ,ale to juz nie nasz klopot

w tym konteksie jutrzejsze 3 pkt sa niesamowicie wazne

oj bedzie stresik :) wszytscy na stadion!

julo 02.04.2011 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aniołek_Wisła (Post 1071930)

Wg oficjalnej wczoraj wieczorem było ok 1500
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_czeka_na_was
W piątek poszło ok 800 szt. bo jak sie wybierałem po bilety to było jeszcze 2300. W piątek na bieżąco to aktualizowali na oficjalnej. Nie wiem jak dzisiaj.

aNouc 02.04.2011 20:06

Zawsze zostają bilety. Może nawet na G kupisz (jakieś zwroty). Tylko zamiast dopytywać w internecie to już jutro z samego rana wyruszyć do Strefy Kibica, która otwarta będzie od godziny 9:00.

Aniołek_Wisła 02.04.2011 20:58

i co myslicze ze jezscze sa bilety ?? bo nie ma zadnej notki na stronie Wisły ani nic ... bo nie wiem czy jechac ( wawa) ... bilety bd jeszcze jutro gdzies ok 10.30 ??

Zienczuk8 02.04.2011 21:00

na pewno będą.. spokojnie.

tommiyacht 02.04.2011 23:22

Wybacznie ale az mi cisnie na usta - jestem niemal pewien że nie wykorzystamy potknięcia Legii i Amici. Dlaczego ? ano dlatego że tak to w naszym przypadku i w takich sytuacjach bywa. Zwykle nie wykorzystujemy prezentów

ziuk_NYC 02.04.2011 23:45

witam panowie, panie
Bez wzglendu na wynik jutrzejszego meczu uwazam ze Wisly juz nikt nie dogoni do konca sezonu z prostego powodu: Legia gra piach, Lech zaczal niby grac lepiej ale ma jednak za duza stratego do lidera. Jaga nie wygrywa na wyjazdach co najwyzej remisuje a i w Bialymstoku przytrafila sie ostatnio wpadka wiec mimo ze bym chcial nie zdobedzie Mistrza naszego Kraju. Reszta czyli Lechia, Slask i GKS mimo ze maja teoretycznie szanse na zwyciestwo w lidze podobnie jak Lech maja zbyt duza strate do krakusow.
Mecz jutrzejszy najprawdopodobniej zakonczy sie wynikiem bezbramkowym lub jednobramkowa wygrana ktorejs ze stron. Jeszcze pare dni temu bylem przekonany ze Probierz ustawi ofensywnie Jage i bedzie gral o cala pule ale w swietle piatkowych i sobotnich wynikow smiem twierdzic ze zagra jednym napastnikiem ( prawdopodobnie bedzie to Vuk ) zagesci srodek pola i obroncom nakresli scisle defensywne zadania. Jesli Wisla zdobedzie bramke w pierwszej polowie wymusi to zmiane stragedii pana Michala i mecz mam nadzieje zmieni sie w fajne, ofensywne z obu stron widowisko. Zycze dobrej zabawy i niech wygra ta druzyna ktora pokaze lepszy football.
pozdrawiam serdecznie
ziuk_NYC

mulda 03.04.2011 00:26

Naprawde ciekawy jestem jak to trener pouklada. Ustawienie moze byc ciekawe. Gazety pisaly o Lobo i Sobolu w obronie Mam nadzieje ze wyjdzie dobrze i nie bedzie takiego chaosu. Najgorzej u nas zawsze wyglada pierwsze 15 minut.
Moze to wreszcie szansa dla Riosa i Genkowa by zaistniec bo nie ukrywajmy ze najlepiej im sie gra dwojka napastnikow a wtedy mozemy liczyc na gole. Jedyna niewiadoma to ustawienie obrony.

Robert, I trust you.

karas1983 03.04.2011 01:01

wymęczymy 1:0

AmaDeo_Krk_ 03.04.2011 04:45

ja oczywiscie chcialbym zebysmy zwyciezyli ale to jest sprawa drugorzedna bo pierwszorzedna to chce widziec dzis 200% zaangażowania ! choćbyscie dzis nie wygrali to chce widziec jak walczycie za te barwy ! jak umieracie za Wisłe !!! a wtedy wiem ze bedzie dobrze ...

Tosini 03.04.2011 06:55

Jadę na mecz z Tarnowa. Liczę się z tym, że mogę nie dostać biletów. O ile mogą być droższe u koników ? Może ktoś napisać tak orientacyjnie ? Nie chcę się dać zrobić "w ciula" :/

tedyy 03.04.2011 08:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AmaDeo_Krk_ (Post 1072138)
ja oczywiscie chcialbym zebysmy zwyciezyli ale to jest sprawa drugorzedna bo pierwszorzedna to chce widziec dzis 200% zaangażowania ! choćbyscie dzis nie wygrali to chce widziec jak walczycie za te barwy ! jak umieracie za Wisłe !!! a wtedy wiem ze bedzie dobrze ...

ja wolałbym aby nie umierali tylko" zagonili "przeciwnika:P:P:P:P:P:P

Feniks1983 03.04.2011 08:35

W obliczu wynikow ktore do tej chwili padly w E-klasie, jeszcze bardziej mi zal straconych dwoch punktow w Bytomiu. Bo jesli dzisiaj uda sie (w co wierze) zgarnac 3pkt z Jaga to bylaby juz bajka. Nie mowie ze 8pkt nie bedzie dobre ale 11 jakos lepiej wyglada:>

No ale jest jak jest wiec pilkarze na murawe wychodzicie i walczycie o 3 punkty!!

prezes85 03.04.2011 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1072156)
W obliczu wynikow ktore do tej chwili padly w E-klasie, jeszcze bardziej mi zal straconych dwoch punktow w Bytomiu. Bo jesli dzisiaj uda sie (w co wierze) zgarnac 3pkt z Jaga to bylaby juz bajka. Nie mowie ze 8pkt nie bedzie dobre ale 11 jakos lepiej wyglada:>

No ale jest jak jest wiec pilkarze na murawe wychodzicie i walczycie o 3 punkty!!

remis 1 pkt wygrana 3 pkt różnica 2 punktów

blanco 03.04.2011 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tosini (Post 1072141)
Jadę na mecz z Tarnowa. Liczę się z tym, że mogę nie dostać biletów. O ile mogą być droższe u koników ? Może ktoś napisać tak orientacyjnie ? Nie chcę się dać zrobić "w ciula" :/

Bez takich pytań tutaj , bilety każdy kto przyjedzie dostanie legalnie jeśli trochę postoi w kolejce.
Taki stan rzeczy ( brak kompletu) to strzał w pysk dla zarządu. Jednak jak na nasze warunki bilety okazały się za drogie.

Gwiaździsty 03.04.2011 10:28

Jak nasze szanse w ty meczu wygladają w oczach kibiców z Białegostoku wystarczy przeczytać na ich stronie:

Cytat:

Aktualnie Wisła znajduje się w głębokim kryzysie. W bieżącym sezonie prowadzi ją już trzeci szkoleniowiec. Jej dorobek w trzech minionych kolejkach to trzy zwycięstwa i jedna porażka. Niby nie najgorzej, ale styl w jakim te punkty były wywalczone sprawia, że kibice nie mają zbyt wielkich nadziei na sukces w lidze w tym sezonie.

W minionej rundzie Jagiellonia po raz pierwszy na boiskach ekstraklasy pokonała Wisłę. W Białymstoku padł wynik 2:1. Jagiellonia przegrywała od 4 minuty, kiedy bramkę strzelił Brożek. W chwilę później wyrównanie Jagiellonii dał Grosicki, a gola na wagę zwycięstwa i trzech punktów dał strzałem z rzutu karnego Tomasz Frankowski. Z tego meczu oprócz wyniku na pewno zostaną zapamiętana dwa zdarzenia. Pierwsze to akcja jak Kamil Grosicki jednym zwodem położył na murawę dwóch defensorów Wisły oraz to jak Tomek Frankowski z rzutu karnego upokorzył Pawełka. Dzisiaj w Jagiellonii nie ma Grosika a w Wisłę Brożków i Pawełka. Wisła bardzo dobrze zaczęła rundę wyprzedziła Jagę i lideruje w lidze natomiast Jagiellonia mimo dobrej gry nie osiągnęła satysfakcjonujących rezultatów. Jutro na stadionie Wisły przy Reymonta w spotkaniu na szczycie liczymy na wygraną Jagiellonii i zmniejszenie straty w tabeli do dwóch punktów!

:)

Tenzen 03.04.2011 10:42

Oglądałem wczoraj mecz Legii. Maciek Skorża chyba chce wywalczyć trzecie Mistrzostwo dla Wisły :P Legia na początku meczu tak stłamsiła Ruch, że głowa mała. Po wyniku 2:0 zapowiadało się na szybkie 3:0 i na pogrom na koniec mecz. Po czym Legia siadła tak bardzo, że spokojnie Ruch mógł wyjść nawet na 2:5!

Piszę o tym tutaj bo kurcze przeciwnicy biby mają szansę zgromadzić tyle punktów by nas wyprzedzić w tabeli, ale nikt się do tego nie kwapi. Nikt nie chce stanąć do gry o tytuł z Wisłą w tym roku.

Całemu peletonowi bliżej do środka tabeli niż do pierwszego miejsca.

Jaga jest blisko jeszcze, ale otwarcie mówi, że chciała by tylko się utrzymać na podium. Lechia i Śląsk bardzo nieśmiało myślą o podium mimo, że na podium zasługują. Lech mówi głośno o podium mimo, że nie specjalnie zasługuje na to patrząc na konkurencję. Legia? Trzecia porażka z rzędu. Bardziej powinni teraz się bronić przed Koroną która jest 4 punty za Legią i na 9tym miejscu niż o Wisłę która wyprzedza Legię o 6 lub 9 punktów.

Także jeśli dziś wygramy, a potem jeszcze kilka meczy to możemy mieć już tytuł przed 26 kolejką czyli meczem z Lechem, po którym jest Cracovia a potem Legia.

Co do Jagi to posypała się jak domek z kart po odejściu Grosickiego. Dalej oczywiście są groźni. Zobaczymy co dzisiaj pokażą.

Karherop 03.04.2011 10:45

Chciałbym aby Wisła miała zawsze tak głęboki kryzys , że wygrywa tylko 7 spotkań z rzędu , od 8 będąc drużyną niepokonana w lidze .

ten wstęp jest naprawde skrajnie hurraoptymistyczny , bo każdy normalny kibic Jagi modli się aby ta drużyna załapała się na puchary w tym sezoni . Nic więcej .

mitmichael 03.04.2011 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1072196)
Jak nasze szanse w ty meczu wygladają w oczach kibiców z Białegostoku wystarczy przeczytać na ich stronie:

:)

Bardzo ciekawie napisali. Wisla jest w glebokim kryzysie a zaraz - ich dorobek to 3 zwyciestwa i 1 porazka :rotfl: (o ile pamietam to w Bytomiu był remis). To albo Wisla jest w kryzysie albo nie przegrala ostatnich 4 spotkan :rotfl:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1072217)
To, że remis w Bytomiu to dla nas jak porażka to się zgodzę.

Ale jednak remis to punkt wiecej

Feniks1983 03.04.2011 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prezes85 (Post 1072185)
remis 1 pkt wygrana 3 pkt różnica 2 punktów

Tak tak masz racje, tak to jest brac sie za matme po ciezkiej Sobocie ;)

W kazdym razie oby po dzisiejszym meczu 3pkt zostaly na R22 :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl