![]() |
Panie i Panowie. Przystępujemy do 18 kolejki już jako oficjalny lider tabeli. Nie musimy patrzeć na nikogo. Wychodzimy, zgarniamy 3 punkty i dystansujemy się od reszty ;)
Czułem że zarówno Jagiellonia jak i Korona w drugiej części sezonu odpadną, za krótką mają ławkę rezerwowych w odróżnieniu od nas. W pierwszym sezonie Skorży mieliśmy naprawdę dobrych zmienników i teraz też takowych mamy. Czuję, że jeszcze w niejednym meczu wywalczą nam punkty. |
Też mnie to cieszy. Patrzymy tylko na siebie. Jesli wygramy wszystko do końca jestesmy mistrzami. Proste:D .
|
Cytat:
Genkov potrafi grać w piłkę i to po tych dwóch meczach można to śmiało powiedzieć. |
Genkow musi mieć więcej podań a skoro ich nie ma to co ma zrobić ? narażać sie na jakiś uraz z obrońcami przeciwników walcząc o każdą piłkę ? Bezsens , na treningach powinni ćwiczyć grę kombinacyjną , może już cwiczą ale tego nie ma w meczu o pkt.
|
Każdy następny mecz na wagę złota. Jesteśmy liderem i jeśli podtrzymamy dobrą serię możemy odskoczyć na kilka punktów co może być przydatne w późniejszych meczach z trudniejszymi liderami. Swoją drogą miło popatrzeć na tabelę, tylko tego nie zepsuć.
|
Cytat:
|
Cytat:
Inna sprawa, że on dramatycznie potrzebuje dynamiki, a i z operowaniem piłką po ziemi nie jest najlepiej. Narazie zwalam to na karb braku świeżości, zobaczymy jak będzie dalej. |
Cytat:
Genkow niech się zgra z drużyną, jest sam na szpicy więc nie jest mu łatwo. |
Cytat:
|
Cytat:
W meczu z Widzewem, bardziej niż o ofensywę martwię się o defensywę. Nie możemy doprowadzać do tylu sytuacji pod naszą bramką, bo przypomnę, że Ruch miał oddanych tyle samo strzałów co my. |
Cytat:
|
Cytat:
Wystarczy przypomnieć początki Żurawskiego po przyjściu z Lecha (jeszcze wtedy to był Lech :D). Przez kilka meczów nie mógł się wbić w grę zespołu, a kiedy w końcu wystrzelił z formą, nie było na niego mocnych. TSwetana oceniajcie po zakończeniu rundy, nie po 2 kolejkach i kilku sparingach (w których notabene zaliczył trochę asyst). :> |
Cytat:
|
a ja myślę, że Genkov ma i będzie miał takie wsparcie u trenera i i piłkarzy że nawet jak by nie potrafił grać w piłkę to i tak będzie musiał strzelać bramki... zobaczycie że tak będzie.
|
Cytat:
Żeby nie było O.T- Genkov jak wspominał Mały w Lidze Extra + -robi dużo dobrej roboty dla Zespołu....JUŻ, a za 2-3 mecze jak dojdzie do formy, to takiej klasycznej 9 , próżno szukać w lidze. Dajmy mu zagrać jeszcze 3 mecze.... |
Nie ważne kto strzela bramki , ważne by one padały .
Jak już dużo osób podało Genkov przy bramce Irsaka ściągnął na siebie 2 obrońców. Kiedy zacznie strzelać jest kwestią czasu:>. Sam Małecki mówił ,że teraz zaczną mu więcej dogrywać. Lepiej mieć mistrz niż parę bramek Tswetana choć napastnicy są z tego rozliczani. |
Ale czego Wy chcecie od Genkova ? Facet widac ze sie stara, biega, walczy, wiekszosc pilek wygrywa. Gdyby nie ulommy sedzia, to w Gdynii bylaby '11'. W meczu z Ruchem, przy bramce Kirma naciskal obroncow, przez co Stawarczyk (?) tracil pilke ktora doszla do Kirma. Przy bramce Jirsaka, naciskal obroncow, co spowodowalo zle wybicie pilki pod nogi Tomasa. Poza tym skonczyly sie juz czasy, w ktorych napastnik ma tylko strzelac bramki
Poza tym czemu non stop porownujecie Brozka do Genkova ? Po pierwsze, sam Valckx stwierdzil, ze to jest zupelnie inny typ napastnika, a po drugie, od kiedy to Brozek to jakies 'odniesienie' czy napastnik jest dobry/zly ? |
Cytat:
|
Cytat:
Z prostej przyczyny Genkov to inny typ napastnika, o czym wspominał już nasz dyrektor sportowy, ile razy można to powtarzać, skończcie te porównania Brożek vs. Genkov. Ma do drużyny wnieść coś nowego, świeżego i w to akurat wierzę, wypracuje swój styl i będzie inny niż Brożek, a uwierz mi jemu na pewno nie pomaga fakt, że każde pytanie dziennikarza brzmi ''przyjechałeś tu zastąpić Brożka... Do tego cały czas kibice porównują go do Pawła, a bo Paweł by strzelił, bo się inaczej ustawiał, bo klepał z pierwszej piłki, bo coś coś tam. Moim zdaniem Bułgar swoje dla Wisły zrobi, na pierwsze oceny przyjdzie czas po kilku kolejkach a końcowej ocenie tego transferu ( i nie tylko tego) z przyjemnością porozmawiam po zakończeniu rundy :) |
Ludzie się czepiają Genkowa, że bramek w dwóch meczach nie strzelił, ale tego, że przeciwnicy podwajają jego krycie, co daje innym naszym piłkarzom miejsce na boisku nikt nie zauważył.
Taka mała dygresja. ;] |
Cytat:
Nie mam nic do Genkova, każdego z nowych zawodników obiektywnie będzie można ocenić dopiero na koniec sezonu (minimum). Nie zmienia to jednak faktu, że moim zdaniem potrzebujemy na szpicę właśnie kogoś w stylu Brożka - szybkiego, umiejącego się urwać obrońcom, wychodzącego do prostopadłych piłek, słowem - szybkościowca. W składzie nie mamy ani jednego takiego zawodnika, pomijając Małeckiego ale on ma akurat inne zadania na boisku. Na ligę polską wariant z Genkovem może okazać się wystarczającym, jednak pozyskanie gracza o podobnych predyspozycjach do Pawła Brożka powinno być naszym priorytetem na letnie okienko transferowe. Po pierwsze będzie to sensowna alternatywa dla Genova, po drugie konkurencja do miejsca w wyjściowej 11. Niestety ale ciężko za takową uznać Żurawskiego czy Riosa. Szczególnie zawiodłem się na Żurawskim, dla mnie jego przypadek jest wręcz niepojęty. Żeby w polskiej lidze taki gracz sobie nie radził? Wiem, latka lecą, ale to tylko polska liga. Frankowski daje radę, Reiss dawał radę. Więc czemu nie Żurawski? |
Magic osiadł na laurach i liczył na sensowną emeryturkę. Mam nadzieje, że ma system motywacyjny, chociaż naturalnie to nie ja mu płacę. Rios wyleci prawdopodobnie po sezonie. Mnie osobiście niczym nie przekonał, wolałem 100 razy bardziej Pauliste, którego rajdy przynosiły jakiś zysk drużynie, a sam zawodnik prezentował bdb dynamikę. Wiadomo dośrodkowanie słabe i dosyć chimeryczny, ale miał momentami taki "błysk", czego u Andyego nie widzę.
Co do konieczności zakupu konkretnego typu piłkarza, ze względu na stworzenie idealnej taktyki, mówię stanowcze "nie" Trener powinien dopasować taktykę do piłkarzy, a nie odwrotnie. Gienek ma być skuteczny i pomagać/wykańczać akcje. O ile w pomocy i budowie akcji radzi sobie zgrabnie to nie miałem możliwości zobaczenia go w sytuacji 1 na 1, bądź przy szansie na gola. Poczekajcie z ocenami, a miło się zaskoczycie ( mam nadzieję). |
Cytat:
|
Cytat:
bo ja np nie mam zielonego pojęcia. może się myle ale moim zdaniem potrzebujemy drugiego dobrego napastnika, nie koniecznie szybkościowca. Cytat:
|
Przeżywacie jak mrówka okres. Torres od 4 meczów nie strzelił gola, więc też jest marnym piłkarzem :)Martwię się o niego.
A wracając na ziemię - dajcie na luz. "Gienek" będzie jeszcze brameczki sypał dla Wisly. Po przyjściu do Loko tez potrzebował czas na wpasowanie się. W 1szej rundzie tylko 4 gole, ale w nastepnej już 11. Napastnik musi się dobrze zgrać z pomocnikami i będzie z niego pociecha. |
Gienek nie był przygotowany na początek rundy ale z każdym meczem powinno być lepiej i wierzę, że już w sobotę coś strzeli a później będzie już tylko odliczanie do tej magicznej''11'' .
|
Cytat:
Westersyl dobrze pisze ze to ze Genkov w pilke grac potrafi i to widac.Jak sie ustawia,jak wychodzi do podan,jak zgrywa je partnerom.To nie jest jakis ogórek. Na razie bramkek nie strzela,bo odnosze wrazenie ze on musi zrozumiec sie z partnerami ,zeby gra sie "kleiła".Czyli on zgrywa->ktos strzela ,albo odwotnie. Przeciez czasem takie zgranie z zepolem moze dluzej trwac,a czasem od razu pilkarz sie wkomonuje .To zalezy od wielu czynnikow. Co do meczu to Widzew napewno nieprzyjedzie jak najnizej przegrac,jak to bywalo w ostatnich latach.Teraz takie zespoly walczą i maja juz jakas taktyke ,co odnsze wrazenie nas zaskakuje-vide nawet to Podbeskidzie. Dlatego w meczach u siebie takie pozornie łatwe mecze mogą konczyc sie niemiło jak nie bedzie wiekszej koncentracjii i mysli "jakos i tak strzelimy" bo na R22 zawsze ma wygrywać Wisła! |
Zgadnijcie kto nam posędziuje.
Coś za dobrze nam ostatnio szło. |
Cytat:
|
Najgorszy sędzia ekstraklasy
biorąc pod uwagę poziom tego sędziowania to jest nie lada "wyczyn" |
Wygramy Wygramy Wygramy Widzew Pokonamy 3:1 dla Wisełki !!! Nie ma idnego wyjścia tylko zwycięstwo...
|
Jeśli C.Kucharski jest moim antyidolem wśród piłkarzy to wśród sędziów jest nim Małek! Ale co tam... 3pkt muszą być.
|
Zobaczymy jaki tym razem Małek wykręci wałek.... :/
|
Oczekiwałem na mecz ze spokojem, do momentu ogłoszenia składu sędziowskiego.:evil:
Kiedyś chyba Żurawski udzielił takiego wywiadu, że Wisła musi być dużo lepsza od innych, tak aby jej zwycięstwa nie zależały od błędów sędziego. Wygląda na to, że w ciągu tygodnia w treningach położono nacisk także na zgranie zawodników. Mam zatem nadzieję na lepszą grę. Nie spodziewam się większych zmian w składzie. Ciekawy jestem czy Jirsak wyjdzie w podstawowym składzie, czy też po przerwie. Co do tego zawodnika, jego występ (obojętnie czy 90 czy 45 minut) może dać odpowiedź czy jego dobry mecz z Ruchem to wybryk, czy też stałą tendencja. Nie miałbym nić naprzeciwko, aby powtórzył rundę konia jaką kiedyś zaaprezentował Zieńczuk za wczesnego Skorży. Niewątpliwie umiejętność wykonania dobrego technicznego strzału (rzadkość w naszym zespole) byłaby bardzo przydatna. |
W jakich meczach Malek nam sedziowal i delikatnie mowiac nie sprawdzil sie? Ja pamietam tylko mecz z Zaglebiem (0-0) w sezonie kiedy siegneli po mistrza, podczas ktorego nie uznal prawidlowo strzelonej bramki.
|
W tamtym sezonie Małek sędziował nam z Zagłębiem (1-0), Arką (0-1) i Amicą (0-0). Czy w którymś z tych spotkań nas przekręcił? Nie wydaje mi się. W tym 1-0 z Arką i 1-2 z Jagą. Większych kontrowersji sobie nie przypominam. Sędzią jest bez wątpienia słabym, ale szukanie jakiś teorii, że będzie sędziował przeciwko Wiśle jest śmieszne.
|
Sedzia moze cos odwlic a nie musi , moga byc jaja , byle nasza obrona zagrala tak jak trzeba bez jakis jaj.
Mecz jutro i nasi powinni ruszyc od pierwszych minut , a gdy przeciwnik bedzie mial pilke mocno ich naciskac , wtedy beda tracic pilki , a my bedziemy miec akcje. Nie ma Lipy ! |
Mam nadziej ze zagra Chavez a nie Bunoza, tylko Osman jest w stanie wyłaczyc z gry Dżalamidze
|
Dajcie spokój z tym Małkiem. Przekręci, nie przekręci. Nie wolno dawać mu argumentów aby jakikolwiek błąd mógł wypaczyć wynik spotkania. Bo to jest mniej więcej tak,że grasz na 1-0,bronisz wyniku i w przypadkowym starciu w polu karnym upada przeciwnik. Karny 1-1. Wtedy wszyscy obwiniają za wynik sędziego,bo przekręcił. A to trzeba walczyć od pierwszej do ostatniej minuty,wykorzystać co będzie do wykorzystania i spokojnie dopisać trzy punkty. Bez kunktatorstwa. Bo jak się kalkuluje to zaraz o wpadkę łatwo.
Scenariusz, ktory nakreśliłem powyżej byłby możliwy do zrealizowania, gdyby trenerem był jakiś misio a my nie mielibyśmy konkurencji takiej jaką mamy. W drugiej linii konkurencja jest tak duża,że ten kto gra w pierwszej jedenastce musi dawać z siebie wszystko. Inaczej następca czeka. Tak więc trzeba być dobrej myśli i bardziej oswajać się z trzema punktami po sobotnim wieczorze na naszym koncie, niż jakiś Małkowych sensacji. |
a to nie Małek wywalił w meczu ze Śląskiem Sobola i Baszcza za jednym razem?
ostatni mecz w rundzie, na śniegu za Skorży? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl